Finance

Trending:


Čínský horoskop: Co nás čeká v červenci, měsíci kovové kozy? Rýsují se změny doma i debata se šéfem o pracovní náplni

Červenec 2024, podle čínského horoskopu měsíc kovové kozy, se bude točit kolem komunikace. Tu byste měli v souladu s feng shui správně nastavit nejen doma s partnerem, ale i v práci. Vyjasníte tak mnohé nesrovnalosti a vyřešíte to, co vám už dlouho nevyhovovalo. A na co dalšího se můžeme v červenci těšit?


Denní horoskop na 3. července 2024: Ryby čeká jiskření ve vztahu, Panny budou zářit

Denní horoskop nejen pro ženy na středu 3. 7. 2024. Přečtěte si aktuální denní horoskopy pro všechna znamení zvěrokruhu na webu Lifee.cz a zjistěte, co vám hvězdy připravily.


Velkolepé královské koruny vhodné pro hlavy států

Koruna je tradiční ozdoba hlavy, kterou nosí panovníci jako symbol své moci a bohatství. Nádherně vyrobená, často se třpytící zlatem nebo stříbrem a zdobená drahými kameny, koruna také označuje svého nositele jako hlavu státu, a čím větší je pokrývka hlavy, tím větší je její postavení. Projděte si tuto galerii a obdivujte některé z nejpozoruhodnějších korun, které kdy byly vytvořeny pro krále a královny.


Oblíbená retro sladkost se přestala vyrábět. Jak si připravit rumové pralinky doma?

Rumové pralinky byly pro mnoho Čechů téměř ikonou mezi retro sladkostmi. Čokoládový bonbon skrýval cukrovou krustu a náplň s rumovou příchutí. Přestal však o ně být zájem, a tak po 58 letech firma Nestlé oznámila ukončení jejich výroby. Nezoufejte ale, můžete si je připravit i sami.


Horoskop na červenec: Váhy budou rozčarovány, Vodnářům dojde dech

Tento měsíc bude patřit k nejlepším v tomto roce. Většina z nás si užije krásné léto a vysněnou dovolenou. Novoluní 6. července přinese nové nabídky a možnosti, jak si polepšit nebo nastartovat život správným směrem. Pro mnohé to může znamenat setkání s novou láskou.


Největší hrozba pro vaše keře borůvek a jak se proti ní bránit

Chodit do lesa na borůvky je hudbou našeho dětství. Dnes na to není čas, sběr lesních plodů je v mnoha zónách omezený a především už máme snadnější způsob, jak si dopřát hrst čerstvě utržených a voňavých plodů ze zahradních keřů.


Jak správně vybrat podlahovou krytinu do koupelny

Volba správné podlahové krytiny do koupelny je klíčová nejen z estetického hlediska, ale především z hlediska praktičnosti a bezpečnosti. Koupelna je specifické prostředí s vysokou vlhkostí a častým stykem s vodou. V tomto článku se dozvíte, podle jakých kritérií vybírat podlahovou krytinu, aby byla nejen krásná, ale i funkční a bezpečná.


Stigmata: záhada svatých ran

V křesťanství se stigmata označují jako tělesné rány, jizvy a bolesti na místech, která odpovídají ranám po ukřižování Ježíše Krista. Tyto zarážející rány se obvykle objevují na rukou, zápěstích a nohou a na levé straně těla. Vysoký podíl (možná více než 80 %) všech stigmatiků tvoří ženy. Navíc prvními a jedinými stigmatiky byli katolíci, kteří žili po velkém schizmatu v roce 1054 (přerušení společenství mezi katolickou církví a východní pravoslavnou církví). Stigmata, jež jsou často vyvracena jako podvod, mají přesto své věřící - od roku 1224, kdy byl zaznamenán první případ, bylo identifikováno přibližně 400 stigmatiků. Lékařská záhada, nebo zázrak? Klikněte na tuto galerii a zjistěte více o stigmatech a těch, kterých se zřejmě dotkl Kristus.


Prachovské skály mají konečně toalety. Alespoň nebudeme muset do lesa, pochvalují si turisté

Prachovské skály, kam v létě míří tisíce turistů, už nejsou bez toalet. Dosud v chráněném území toalety chyběly. Teď tam jsou hned na dvou místech.


Letní výprodeje jsou tu. Jak se při výběru vysněného kousku ve slevě nespálit?

Obchody nás po půl roce opět lákají na velké sezónní slevy a někdy je zkrátka těžké odolat. I za méně než polovinu původní ceny se dají pořídit opravdu stylové kousky, obdobně jako při nákupech v secondhandu ovšem platí, že musíte umět hledat, mít trochu štěstí a nenakoupit vše, co uvidíte, jen kvůli nízké ceně. Po jakém oblečení, doplňcích a botách se ve výprodejích vyplatí koukat a jak co nejefektivněji pořídit ty nejlepší úlovky?


Domácí bulky na hamburgery. Nový rozměr grilování

Léto, teplo, slunečné dny a setkávání s přáteli jdou ruku v ruce s venkovním grilováním. A pokud právě letní grilovačku plánujete, skvělou volbou jsou oblíbené hamburgery, které vaše přátele či rodinu zajisté potěší. O level výše burgery posunou výborné bulky, které máte nyní příležitost si vyzkoušet doma. Přinášíme recept krok po kroku na lahodné kynuté bulky.


Pánský styl tohoto léta: 3 outfity, díky kterým budete i po 45 za hvězdu

Pokud dáváte přednost pánskému stylu před šaty a sukněmi, letos v létě se máte na co těšit. Přinášíme vám 3 outfity, se kterými se stanete hvězdou při každé příležitosti. A to i po pětačtyřicítce! Protože právě v tomto věku můžeme být stále trendy a dovolit si nosit to, v čem se cítíme skvěle.


Francouzské Alpy: Přírodní divy a adrenalinové dobrodružství

Francouzské Alpy, rozprostírající se přes jihovýchodní Francii, jsou známé svými dechberoucími krajinami, majestátními horami a nekonečnými možnostmi pro outdoorové aktivity. Toto jedinečné pohoří nabízí vše od klidných procházek a malebných vesniček až po adrenalinové sporty a lyžařské ráje. V tomto článku se podíváme na to, co dělá Francouzské Alpy tak výjimečné a proč jsou ideální destinací pro milovníky přírody a dobrodružství.


Předměty, které musíte mít a které přinesou vašemu domovu štěstí

Každý chce mít v životě trochu štěstí a nejjednodušší způsob, jak toho dosáhnout, je přidat do svého domova několik strategicky vybraných předmětů. Možná znáte feng-šuej, starobylou čínskou praxi, která se zaměřuje na uspořádání obytného nebo pracovního prostoru tak, aby podporoval pozitivní energii a harmonii. Tato praxe využívá několik předmětů, které údajně přinášejí štěstí, ale jaké to jsou? V této galerii najdete oblíbené předměty nejen z oblasti feng-šuej, díky nimž můžete svůj prostor naplnit štěstím, zdravím a bohatstvím. Klikněte a začněte.


Kam na výlet s Naší krásnou zahradou: navštivte architektonický skvost Vrtbovskou zahradu, která vypráví romantický příběh vítězství Rozumu nad Smyslností

Blíží se letní prázdniny a s nimi jsou spojeny různé výlety nejen do zahraničí, ale hlavně po našich krásných památkách. A že jich máme u nás požehnaně, hradů, zámků, parků a zahrad napočítáme mnoho, takže každý si může najít místo, kam vyrazí. My vás tentokrát pozveme do našeho hlavního města, kde je ukryta jedna z nejkrásnějších barokních zahrad. Vrtbovská zahrada je pečlivě ukryta mezi domy kousek od Malostranského náměstí a už při vstupu vás...


Jaký postřik na plíseň okurek a rajčat připravit podle babských rad? Tyto preventivně fungují, vyzkoušeli jsme je za vás

Okurky a rajčata patří mezi nejčastěji pěstovanou plodovou zeleninu a tak se není co divit, že si ji každý zahrádkář hýčká, co může. Plísně jsou asi největším postrachem a většinou se s nimi tak trochu pereme už od půlky června. Letošní počasí jim nahrává a jestli jste zatím bez nich, rozhodně stojí za to prevenci nepodceňovat.


V Ostravě se otevřela pobočka řetězce italských restaurací: Servíruje se zde nadrozměrná pizza

Otevření nové ostravské pobočky proběhlo v druhé polovině června v Dolních Vítkovicích v budově bývalé VI. energetické ústředny U6. Po dvou pražských restauracích na Národní třídě (červen 2018) a na Masaryčce (září 2023) tak jde o třetí pobočku řetězce L´Osteria v České republice.


S těmito pokojovými rostlinami bez problémů přežijete parné léto

Proč pořizovat hlučnou a drahou klimatizaci, když do pokoje stačí umístit pár květináčů s rostlinami? Stačí jen vybrat ty správné pokojovky, které zpříjemní klima ve vašem bytě.


Jahodníky vadnou: zálivka nemusí být jedinou příčinou

Jahodníky jsou rostliny, které nejsou náročné na pěstování. Můžete je pěstovat na záhonu i v nádobách na terase. Někdy ale mohou nastat potíže při pěstování, které mohou snížit vaši úrodu. Ačkoli vadnutí se může zdát jako poměrně jednoduchý problém, u kterého stačí zvýšit zálivku, nemusí to být pravda. Příčiny vadnutí listů mohou být totiž různé. Čím dříve zakročíte, tím větší šanci na záchranu jahodníků máte.


Hubnutí podle znamení horoskopu: Berani si musí sáhnout na dno, Raci se často uklidňují jídlem a Střelci budou milovat krevety

Chcete-li shodit nějaké to kilo, je právě teď ideální čas. V létě máme mnohem více příležitostí k pohybu, můžeme si dopřát hromady čerstvého ovoce a zeleniny a vlastně i ten pitný režim není tak složité dodržovat. A podobně jako naše charakterové vlastnosti a spoustu dalších věcí v našem životě, i hubnutí dokážou podpořit (nebo naopak přibrzdit) hvězdy. Zjistili jsme, jak to mají jednotlivá znamení zvěrokruhu právě s úbytkem váhy. Co jíst a na...


Nakládané okurky jako od babičky: jednoduchý postup v 7 krocích

Recept na nakládané okurky se v rodinách předává z generace na generaci. Že jste žádný nepodědili? Zavařte letos okurky nakládačky podle našeho tradičního receptu. Budou úžasně křupavé, sladkokyselé tak akorát a zdravější. Zkrátka jako od babičky!


Červenci podle numerologie vládne šestka: Přináší harmonii a upevnění vztahů

Čísla a jejich vibrace nás ovlivňují celý život. Spočítejte si své osobní měsíční číslo a zjistěte, jak se vám bude podle numerologie dařit v červenci, sedmém měsíci roku 2024.


Proč je nejen na mytí oken ideální dešťová voda

Dešťovou vodu lze využít nejen na zalévání kytek, ale i v oblasti domácích prací. Měkká mineralizovaná voda splní kdekterou službu lépe než tvrdá voda z domácího kohoutku. Navíc nebudete muset nesmyslně utrácet za drahé čistící prostředky. S dešťovou vodou umyjete dobře například i vaše znečištěná okna. Můžete si být téměř jisti, že po šmouhách nezbude ani památka.


Jak přežít vlny veder

Extrémní horko může být nebezpečné a za určitých okolností i smrtelné! Je tedy lepší být připraven: Podívejte se na tyto tipy, jak přežít vlny veder.


Jak na hluk zvenku a od sousedů?

Hluk z ulice nebo od sousedů se může časem stát skutečně nepříjemným. Obzvlášť pokud se domů vrátíme po dlouhém, náročném dni a chceme si odpočinout třeba u oblíbeného filmu. Pokud je pak i tady hlučné prostředí, může to mít za následek neustálou únavu, protože mozek zkrátka nedokáže vypnout. Poradíme vám, jak hluk co nejvíce eliminovat, protože […] The post Jak na hluk zvenku a od sousedů? appeared first on HomeInCube.


7 dobrot s meruňkami: Lahodné moučníky i zmrzlina budou mít zaručeně úspěch

Meruňky jsou nejlepší v plné zralosti, když jsou příjemně sladké. Moučníky s nimi patří k těm nejoblíbenějším a meruňková marmeláda je velkou lahůdkou. Zvlášť chutná je kombinace meruněk s tvarohem, ať už upečeme tvarohové koláče s meruňkami nebo uvaříme kynuté knedlíky s tvarohem.


Méně známá zelenina: co byl prašpenát, který měly v oblibě naše babičky

Rádi pěstujete i méně tradiční druhy zeleniny a bylinek? Tak právě pro vás máme dobrou zprávu a tip na dávno zapomenutou zeleninu. Naše babičky prašpenát běžně konzumovaly a využívaly nejen v kuchyni, ale i při léčbě různých neduhů. Bohužel ho ale v současnosti převálcoval špenát a na jeho předchůdce se již dávno zapomnělo. Někteří na něj ale nedají dopustit a vychutnávají si ho pro jeho vysoký obsah vitamínů a dalších prospěšných látek pro naše...


Cínie neboli ostálky vypěstujete snadno. Vyniknou na zahradě, na balkoně i ve váze.

Cínie neboli ostálky jsou jedny z nejpopulárnějších letniček u nás. A není divu, vždyť celé léto neúnavně pestrobarevně kvetou, vyniknou na zahradě i v truhlíku a na pěstování nejsou moc náročné. A taky jsou ideální k řezu. Jsou velké milovnic žhavých slunečních paprsků. Poradíme, jak cínie neboli ostálky úspěšně pěstovat, jaké si vybrat na záhon a jaké do nádob i jak na to, aby vydržely dlouho krásné.


Jaké jsou přínosy koupelí s epsomskou solí?

Soli se v koupelích používají již po staletí, aby zmírnily bolest svalů a pomohly při relaxaci. Před více než 400 lety si farmáři v malém anglickém městečku Epsom všimli, že voda je tu jiná. Z některých pramenů, které měly pachuť po hořčíku a síranech, nechtěla pít hospodářská zvířata. V dnešní době je epsomská sůl samostatným výrobkem a její obliba stále roste. Tvrdí se, že má celou řadu zdraví prospěšných účinků - ale kde je pravda? Klikněte na tuto galerii a dozvíte se o koupelích s epsomskou solí více.


K čemu jsou malé dírky na horním a spodním očním víčku? Pozor, slzy jimi neroníme

Lidské tělo je nesmírně podivuhodné – a tyhle drobné dírky u vnitřního očního koutku mají velice zajímavou a důležitou funkci. Někteří lidé je dokonce umějí i kreativně využít k pobavení ostatních.


Přichází novoluní ve znamení Raka. Je to příležitost posílit rodinné vazby a dopřát si pohodlí

První letní novoluní proběhne v sobotu 6. července krátce po půlnoci. Tentokrát bude pod vlivem vodního Raka, který je velmi emotivním znamením. Ke svému životu více než kdo jiný potřebuje stabilní a harmonické zázemí. Hlavními tématy dní kolem novoluní tedy bude rodina a vztahy, ale i bydlení a zdraví. Jak nás energie tohoto astrologického jevu ovlivní?


Virové video na TikToku: lidé jedí syrový česnek na léčbu akné

Videa lidí, kteří jedí syrový česnek v naději, že se zbaví akné, se stávají virálními na TikTok. Odborníci však varují před tímto novým trendem. The post Virové video na TikToku: lidé jedí syrový česnek na léčbu akné appeared first on Instafamosos.


Influencerka uvaří v Prostřeno! jako pro bezdomovce. Jednoho bude mít u stolu

V repríze soutěže amatérských kuchařů pohostí v pondělí soupeře influencerka Anastasija Chomičová alias Satnady. Velké kuchařské umění nepředvede, její menu bude ale originální a levné. Jak si výstřední showmanka sedne se soupeři?


Jak správně sušit česnek? Česnek sklízejte za suššího počasí, zavěste ve svazku na tmavé a dobře větrané místo, paličkový se sklízí jinak

Česnek je jednou ze základních surovin naší kuchyně. Máte ho na zahrádce a potřeboval by už vytáhnout? Zjistěte, jak správně sušit česnek, aby vydržel co nejdéle v dobrém stavu.


Olympijská kolekce očima módní návrhářky: Bezpohlavní mongolští pastevci

Módní návrhářka Anna Tejklová pravidelně na webu Prima Ženy komentuje outfity známých osobností. Její pozornost se zaměřila i na novou olympijskou kolekci, ve které nás budou reprezentovat čeští sportovci na olympijských hrách v Paříži. Anna Tejklová nešetřila kritikou. Rozhodli jsme se v redakci, že její glosu poskytneme čtenářům v plném znění, tedy tak, jak ji odbornice přes módu publikovala na svém profilu na sociální síti.


Největší módní strašáci z Varů. Branišová v pytli, stříbrný ufon Binias i totální úlet české Barbie

Každoročně pořádaný festival v Karlových Varech je nejen plný okázalých a krásných rób, ale i módních přešlapů. Jeden z nejbizarnějších outfitů předvedla Monika Binias, matka influencerky Ornelly Koktové, a také herečka Nikol Kouklová. Podivné looky ukázaly ale také Gabriel Jiráčková, Aňa Geislerová či Dominika Branišová. Na další přešlapy z karlovarského festivalu, které zachytila redakce eXtra.cz, se podívejte v galerii.


Faltýnek s krásnou manželkou po boku Jágra a Branišové i žhavá Kočendová. Hvězdami natřískaná přehlídka ve Varech

Návrhářka Zuzana Lešák Černá představila v rámci MFF Karlovy Vary světu svou novou kolekci. Velkolepá přehlídka, kterou moderovala Iveta Lutovská, přilákala hned celou řadu hvězd. V publiku usedl Jaromír Jágr s krásnou Dominikou nebo manželé Limberských. Hvězdy zachytil přítomný fotograf eXtra.cz.


Jak si vaše geny nesou trauma z minulosti vaší rodiny

Studium DNA a genetiky je stále relativně novou záležitostí, zejména proto, že DNA byla poprvé analyzována teprve před 50 lety. Nicméně v poslední době se po celém světě provádí mnoho výzkumů, jejichž cílem je odpovědět na jednu otázku: Může se trauma dědit prostřednictvím našich genů? Zajímá vás to? Klikněte na tuto galerii a dozvíte se více.


Netradiční grilovací příloha: Pita plněná bylinkami

Nadýchané kynuté těsto na pitu jsme naplnili směsí oblíbených čerstvých bylinek. Upekli a vznikla perfektní grilovací příloha. Hodí se k masu, sýrům i salátům. A hotové je máte za chvilku!


Plicní Aspirace: Varovné Znaky, Na Které Je Třeba Si Dát Pozor

Souhrn Stav, kdy se potraviny, obsah žaludku nebo tekutiny vdechují do plic větrnou trubkou. To má za následek kašel, dušnost, sípání a v závažných případech a udušení. Příznaky Pokud máte nové, závažné nebo trvalé příznaky, obraťte se na poskytovatele zdravotní péče. Mezi příznaky patří: Kašlání Obtíže s dýcháním dusivý Rychlé dýchání Dušnost Sípá...


Kvíz: Jak dobře si pamatujete základy biologie ze základní školy. Otestujte se v jednoduchém kvízu

Pamatujete si na ty časy ve školní lavici, kdy jste se snažili zapamatovat si názvy rostlin a zvířat? Nebo na hodiny, kdy jste se učili o lidském těle? Biologie byla jedním z těch předmětů, které nás naučily spoustu zajímavostí o světě kolem nás. Ať už jste milovali mikroskopování nebo se vám z něj točila hlava, je čas si osvěžit paměť. K tomu nám pomůže náš jednoduchý kvíz.


Komiksové dorty frčí. Zkuste nazdobit cartoon cake podle videonávodu

V současné době frčí tak zvané komiksové dorty, tedy dorty, které z určitého úhlu pohledu nebo na fotce vypadají jako dvojrozměrné. Toto zdobení, které se objevuje též pod názvem cartoon cake, není těžké, jak se můžete přesvědčit ve videonávodu.


Čeká vás šťastné léto? Těmto 3 znamením hvězdy slibují parádní prázdniny

Léto samo o sobě je radostným obdobím dovolených, koupání, grilovaček a posezení venku, ať už na zahradě, v letním kině či na výletech v přírodě. Najděte si čas na to, co máte rádi, odpočívejte, užívejte si slunečné dny, ať máte po prázdninách na co vzpomínat. Koho dle hvězdných konstelací čeká mimořádně nezapomenutelné léto? Na co těšit se mají především tři znamení zvěrokruhu.


Co znamenají oranžové skvrny na listech česneku: jak řešit tento problém

Blíží se doba sklizně česneku a vy jste si možná všimli, že se na listech objevily drobné oranžové skvrny. Většina pěstitelů česneku tento problém zná a jistě se s ním nesetkali poprvé. Jak se zachovat, když tuto chorobu na česneku objevíte a co se s tím dá dělat?


Celebrity ve stejném oblečení: Komu to slušelo víc?

Hvězdy musí navštěvovat tolik akcí, že je někdy těžké udržet krok s jejich glamour vzhledem. Jejich stylisté se neúnavně snaží, aby na akcích nenosily stejné oblečení jako ostatní, ale někdy je to nevyhnutelné. Skvělé je, že většinou áčkové hvězdy překonají rozpaky a přijmou fakt, že všichni mají opravdu dobrý módní vkus. Klikněte do galerie a podívejte se, které celebrity si oblékly stejné outfity!


Rohaté vodní ořechy pomáhají při průjmu. Zkuste chráněnou kotvici plovoucí pěstovat

Plody velmi zajímavé rostliny kotvice plovoucí jsou známé jako vodní ořechy, jezuitské ořechy nebo vodní kaštany a bývaly kdysi dávno docela běžnou potravinou. Zejména když se neurodilo dost obilí, tak z nich dělali mouku a pekli placky a chleba. Kotvicové oříšky se také využívaly jako lék na trávicí potíže. Kotvice plovoucí, která dříve zdobila snad každý rybník, je dnes na seznamu kriticky ohrožených druhů rostlin ČR.


Skvělé večeře pro horké letní dny, u kterých se nezapotíte: Uvařte si jednoduché špagety puttanesca nebo tabouleh

Nechce se vám v horkých letních dnech postávat dlouhé hodiny v kuchyni, abyste si připravili něco k jídlu? Věřte, že nemusíte. Připravili jsme pro vás několik receptů na večeře, při jejichž přípravě se nezpotíte.


Zahradnice Andrea vysvětluje: Jak správně zalévat rajčata, kolik vody je potřeba i kdy je na zalévání ten nejlepší čas

Pěstování rajčat je na našich zahrádkách, balkónech a terasách velmi rozšířené. Je s ním ovšem spjato mnoho „problémů“, které mohou snížit úrodu nebo dokonce rostliny poškodit či zlikvidovat. Mezi nejdůležitější věci, na něž musíme dbát, patří i správné zalévání. Jak si s ním správně poradit, vysvětlila pro Toprecepty.cz Andrea Holá, nabízející své zahradnické zkušenosti na Instagramu.


Lunární kalendář od 3. července 2024: Milujte život a zbavte se zbytečností

Přicházející novoluní přímo vybízí k úklidu starých mentálních vzorců. Rozhodněte se vykročit nově a využijte k tomu sílu Měsíce, který vaše přání podpoří. Dny jsou vhodné k setkávání s rodinou a přáteli. Energie Blíženců vám pomůže zbavit se zbytečností. S Rakem a Lvem zabodujete ve vztazích. Jak dál pečovat o tělo a duši podle lunárního kalendáře?


Mateřská znaménka a celebrity, které je akceptují

Mateřská znaménka se mohou objevovat v různých podobách. Jsou to výrůstky na kůži, se kterými se dítě již narodí, nebo se objeví krátce po narození. Mohou vypadat jako mateřská znaménka, pigmentové skvrny nebo léze. Většinou zmizí, jak dítě roste, ale některá zůstávají po celý život. Je to poměrně běžné a existuje spousta celebrit, které jsou toho ukázkovým příkladem. Zatímco se často za své odlišnosti stydíme, když vidíme, jak celebrity přijímají svá jedinečná mateřská znaménka, připomíná nám to, že na ně máme být hrdí. Klikněte na tuto galerii a dozvíte se vše o různých druzích mateřských znamének a prohlédněte si některé z celebrit, které svá znaménka hrdě vystavují.