Lifestyle

Trending:


Pánský styl tohoto léta: 3 outfity, díky kterým budete i po 45 za hvězdu

Pokud dáváte přednost pánskému stylu před šaty a sukněmi, letos v létě se máte na co těšit. Přinášíme vám 3 outfity, se kterými se stanete hvězdou při každé příležitosti. A to i po pětačtyřicítce! Protože právě v tomto věku můžeme být stále trendy a dovolit si nosit to, v čem se cítíme skvěle.


Olympijská kolekce očima módní návrhářky: Bezpohlavní mongolští pastevci

Módní návrhářka Anna Tejklová pravidelně na webu Prima Ženy komentuje outfity známých osobností. Její pozornost se zaměřila i na novou olympijskou kolekci, ve které nás budou reprezentovat čeští sportovci na olympijských hrách v Paříži. Anna Tejklová nešetřila kritikou. Rozhodli jsme se v redakci, že její glosu poskytneme čtenářům v plném znění, tedy tak, jak ji odbornice přes módu publikovala na svém profilu na sociální síti.


Machosféra v depresi: co muže nutí stále častěji lehat pod skalpel?

Postava Magic Mikea a v obličeji mužské rysy Zaca Effrona. To jsou estetické požadavky, které na sebe a na kliniky plastické chirurgie stále častěji kladou muži. Pánové o sebe pečují čím dál vyšší měrou a stejně tak jako ženy, tak i muži se v mnoha případech stávají posedlými krásou.


Plicní Aspirace: Varovné Znaky, Na Které Je Třeba Si Dát Pozor

Souhrn Stav, kdy se potraviny, obsah žaludku nebo tekutiny vdechují do plic větrnou trubkou. To má za následek kašel, dušnost, sípání a v závažných případech a udušení. Příznaky Pokud máte nové, závažné nebo trvalé příznaky, obraťte se na poskytovatele zdravotní péče. Mezi příznaky patří: Kašlání Obtíže s dýcháním dusivý Rychlé dýchání Dušnost Sípá...


Party look ve Varech: Svůdné krásky a jejich dokonalé róby. Festivalu dominovala odhalená záda

Karlovarský filmový festival nejsou jen filmoví tvůrci a skvělé filmy, ale také večírky a přehlídka těch nejkrásnějších rób. Každý chce jediné. Co možná nejvíce zazářit a blýsknout se i mimo zář filmových reflektorů. Kterým hvězdám to letos vyšlo a kterým se outfit na party vůbec nepovedl?


Denní horoskop na středu 3. 7. 2024: Váhy by měly zvolnit tempo, Panny se dostanou do ošemetné situace

Denní horoskop pro všechna znamení zvěrokruhu na středu 3. 7. 2024. Podívejte se, co vás tento den čeká a čeho byste se případně měli vyvarovat.


Nejhezčí šaty z Varů: Táňa Pauhofová se zahalila do fuchsiové, Marika Šoposká odhalila záda a Zea si navlékla rukavičky

Rób všech možných střihů, barev i detailů je každoročně na filmovém festivalu v Karlových Varech k vidění nespočet. My jsme se rozhodli v tomto článku zaměřit na ty, které byly podle našeho názoru nejelegantnější či nejlépe padnoucí a v nichž jejich nositelka působila jako pravá hvězda červeného koberce.


Sbohem, nudné mikádo! Vlasovým trendům pro léto 2024 vládne 5 překvapivých střihů

Vlasy jsou věčné téma téměř všech žen. Asi všechny známe ten pocit, kdy nás účes jednoduše přestane bavit a máme tendenci udělat vlasovou změnu. A kdy jindy ji podstoupit než v létě? Slunce, dovolená, moře a další aspekty, které k této části roku neodmyslitelně patří, nám dávají pocit svobody. A právě tu bychom měly dopřát i svým vlasům. Pojďme se tedy společně podívat na klíčové trendy roku 2024.


Jaké jsou přínosy koupelí s epsomskou solí?

Soli se v koupelích používají již po staletí, aby zmírnily bolest svalů a pomohly při relaxaci. Před více než 400 lety si farmáři v malém anglickém městečku Epsom všimli, že voda je tu jiná. Z některých pramenů, které měly pachuť po hořčíku a síranech, nechtěla pít hospodářská zvířata. V dnešní době je epsomská sůl samostatným výrobkem a její obliba stále roste. Tvrdí se, že má celou řadu zdraví prospěšných účinků - ale kde je pravda? Klikněte na tuto galerii a dozvíte se o koupelích s epsomskou solí více.


Levandule po odkvětu: správný letní řez jí rozhodně prospěje

Pokud toužíte po hustých keřících levandule, pak byste se měli přestat bát jejího letního řezu. Právě díky němu můžete prodloužit dobu kvetení a navíc získáte větší množství květů. K řezu přistupujeme ještě v období, kdy neodkvetly všechny květy. Právě díky tomu podpoříme růst nových květů. To znamená, že je dobré květy odřezávat postupně. Vždy se zaměříme na ty, které už odkvetly.


Proč je nejen na mytí oken ideální dešťová voda

Dešťovou vodu lze využít nejen na zalévání kytek, ale i v oblasti domácích prací. Měkká mineralizovaná voda splní kdekterou službu lépe než tvrdá voda z domácího kohoutku. Navíc nebudete muset nesmyslně utrácet za drahé čistící prostředky. S dešťovou vodou umyjete dobře například i vaše znečištěná okna. Můžete si být téměř jisti, že po šmouhách nezbude ani památka.


Jak připravit sebe i své dítě na první tábor: Nic nepodceňte a nechte ho, ať získá nezapomenutelné zážitky

Pokud jste jako děti jezdila na tábor, jistě máte spoustu zážitků, na které budete vzpomínat celý život. Některé jsou veselé, jiné krušné, nicméně v každém případě se na takové chvíle nezapomíná. Máte-li obavy o své dítě, které posíláte letos v létě poprvé na tábor, pomyslete na několik aspektů, kterými svůj strach a nejistotu eliminujete. Byla by přeci škoda, aby bylo vaše dítě o táborové historky ochuzeno.


Jak si vaše geny nesou trauma z minulosti vaší rodiny

Studium DNA a genetiky je stále relativně novou záležitostí, zejména proto, že DNA byla poprvé analyzována teprve před 50 lety. Nicméně v poslední době se po celém světě provádí mnoho výzkumů, jejichž cílem je odpovědět na jednu otázku: Může se trauma dědit prostřednictvím našich genů? Zajímá vás to? Klikněte na tuto galerii a dozvíte se více.


Nejdivočejší outfit ve Varech: Barbie Jiráčková šokovala lázeňské město

Gabriel Jiráčková alias Lolo Ta Bella zcela zazářila na přehlídce módní návrhářky Debbie Brown, která se konala v pondělí v rámci Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech. Jiráčková svými outfity šokuje každý rok, samozřejmě se jí to povedlo i letos. Převlékla se za postavu Cruelly ze stejnojmenného filmu. Jak prozradila v rozhovoru pro Prima Ženy, róbu si vyrobila sama.


Jaký postřik na plíseň okurek a rajčat připravit podle babských rad? Tyto preventivně fungují, vyzkoušeli jsme je za vás

Okurky a rajčata patří mezi nejčastěji pěstovanou plodovou zeleninu a tak se není co divit, že si ji každý zahrádkář hýčká, co může. Plísně jsou asi největším postrachem a většinou se s nimi tak trochu pereme už od půlky června. Letošní počasí jim nahrává a jestli jste zatím bez nich, rozhodně stojí za to prevenci nepodceňovat.


Těhotnej kuchař učí lidi vařit jednoduše a chutně. Největší chybu podle něj dělají už při nákupu

Jaroslav Vajgl, známý jako Těhotnej kuchař, má v součtu přes milion a půl sledujících na sociálních sítích. Někteří se na jeho videorecepty dívají jen pro zábavu a čekají na legendární hlášky, čím dál víc lidí ale podle nich úspěšně vaří. Co práce Těhotnýho kuchaře obnáší a v čem jsou na něj lidé nejvíce přísní?


Lunární kalendář od 3. července 2024: Milujte život a zbavte se zbytečností

Přicházející novoluní přímo vybízí k úklidu starých mentálních vzorců. Rozhodněte se vykročit nově a využijte k tomu sílu Měsíce, který vaše přání podpoří. Dny jsou vhodné k setkávání s rodinou a přáteli. Energie Blíženců vám pomůže zbavit se zbytečností. S Rakem a Lvem zabodujete ve vztazích. Jak dál pečovat o tělo a duši podle lunárního kalendáře?


Fungují "přírodní" prostředky na spaní? Tady je to, co říká věda

Pokud se chceme cítit zdravě a vypadat co nejlépe, kvalitní odpočinek je nezbytný. Mozek potřebuje spánek, aby mohl optimálně fungovat, a během spánku se uvolňují hormony, které dávají našim tkáním možnost růstu a obnovy. Mnozí z nás však mají problém usnout nebo zůstat spát, a tak se v tom či onom okamžiku obracíme k přírodním metodám, které slibují, že nám to usnadní. Fungují však skutečně? Dostupné výzkumy o těchto prostředcích na podporu spánku vykreslují jasnější obrázek. Kliknutím na tuto stránku se dozvíte, co věda říká o věcech, které používáme pro lepší spánek.


Divizna velkokvětá léčí kašel i klouby. Jak bylinu pěstovat a připravit čaj či sirup

Divizna velkokvětá patří mezi nejstarší léčivé byliny. Dekorativní rostlina je magickou bylinou, která má člověka ochránit před vším zlým, především ale účinně pomáhá léčit kašel, játra nebo bolavé klouby. Žluté květy se dají natrhat v přírodě, ovšem pokud si diviznu pěstujeme – a není to nic náročného, máme sběr snadnější. Léčivé květy si můžeme nasušit, nebo z nich udělat čaj, sirup či olej.


Nejlepší pláže u Jaderského moře

Jaderské moře nabízí úchvatnou přírodu a křišťálově čistou vodu. Patří k těm nejlepším místům pro dokonalou letní dovolenou. Jadran se nachází v nejsevernějším rameni Středozemního moře a odděluje Apeninský poloostrov od Balkánského. Mezi země, které se na jeho pobřeží nacházejí, patří Itálie, Slovinsko, Chorvatsko, Černá Hora a Albánie. Každý z těchto národů má svou vlastní jedinečnou kulturu a tradice a jejich pobřeží patří k nejkrásnějším a nejzachovalejším na světě! Pokud tedy stále nevíte, kam vyrazit na dovolenou, podívejte se do této galerie na některé z nejlepších pláží na Jadranu.


Skrytý ráj u Devína: Dům s bazénem, saunou a výhledem na hrad vás okouzlí

Výhled na hrad a nedaleký les se staly určujícími prvky při návrhu tohoto fascinujícího rodinného domu. Architekti se museli poprat s náročným terénem a podařilo se jim vytvořit snové bydlení.


Andělská poselství na středu: Blíženci, k dosažení úspěchu nepotřebujete hordu dalších lidí, Váhy, inspiraci najdete v dobré knížce

Občas jsme tak zaneprázdnění, že přestáváme poslouchat své přátele, ať už nás chválí nebo nám radí, abychom si na chvilku odpočinuli. Náš zápal do povinností je oceněn autoritou, avšak ne přáteli, kteří téměř ani nevědí, jak se nám daří.


Čistá okna až půl roku? Poradíme, jak toho docílit snadno a rychle

Mytí oken nepatří zrovna k oblíbeným činnostem. Vyžaduje více času. A ještě více naštve, když umyjeme okna a následující den doslova leje. Naše práce se zdá takřka marná. A nemusí. Poradíme vám, jak na mytí oken, která se budou lesknout a vydrží dlouho čistá.


Kam ve Varech na jídlo? Na tatarák do Evropáku, guláš za 269 Kč dostanete U Švejka, palačinky za 50 Kč v Dobrůtkách

Karlovy Vary opět po roce žijí filmem, večírky a dalšími akcemi, které neoddělitelně patří k Mezinárodnímu filmovému festivalu, jehož 58. ročník již v pátek odstartoval. Pokud se do Varů chystáte poprvé, určitě oceníte pár tipů, kde se dobře najíst a napít, a neutratit za to majlant.


Plavky pro baculky: Nebojte se odhalit křivky v plavkách, které zvýrazní vaše přednosti

Mít pár kilo navíc není žádná ostuda. Každé tělo je krásné (a každé tělo je tělo do plavek!) a zaslouží si být oslavováno bez ohledu na tvar či velikost. Klíčem k úspěchu je vyzdvihnout jeho přednosti. Ať už jste na pláži, u bazénu nebo na letní dovolené, správně zvolené plavky mohou udělat divy. V tomto článku vám poradíme, jak si vybrat ty správné plavky, v kterých zazáříte.


Hubnutí podle znamení horoskopu: Berani si musí sáhnout na dno, Raci se často uklidňují jídlem a Střelci budou milovat krevety

Chcete-li shodit nějaké to kilo, je právě teď ideální čas. V létě máme mnohem více příležitostí k pohybu, můžeme si dopřát hromady čerstvého ovoce a zeleniny a vlastně i ten pitný režim není tak složité dodržovat. A podobně jako naše charakterové vlastnosti a spoustu dalších věcí v našem životě, i hubnutí dokážou podpořit (nebo naopak přibrzdit) hvězdy. Zjistili jsme, jak to mají jednotlivá znamení zvěrokruhu právě s úbytkem váhy. Co jíst a na...


Trpělivost vám pomůže změnit život k lepšímu

Život někdy může být chaotický, proto je důležité osvojit si trpělivost a naučit se tipy a triky, které vám pomohou zmírnit úzkost nebo stres. Trpělivost může naprosto změnit život v tom nejlepším slova smyslu. Ať už se považujete za trpělivého člověka, nebo za někoho, kdo je tak trochu na hraně, tato galerie je určena právě vám! Máme tu pro vás tipy, které vás naučí trpělivosti – od toho, jak se vyrovnat s nepříjemnými pocity, až po práci na vaší emoční inteligenci. Jste připraveni změnit svůj život k lepšímu? Tak klikněte na tuto galerii a přečtěte si, jak na to.


Houby nakyselo se smetanou: Jednoduchý oběd s vůní lesa a troškou kopru je hotový za chvíli, omáčku zjemní jedna ingredience

Letos se díky dobrému počasí houbám v lese daří. Co z nich připravit? Výborné jsou houby nakyselo se smetanou. Jednoduchá smetanová omáčka má mírně nakyslou chuť a je jemně provoněná koprem.


Oblíbená retro sladkost se přestala vyrábět. Jak si připravit rumové pralinky doma?

Rumové pralinky byly pro mnoho Čechů téměř ikonou mezi retro sladkostmi. Čokoládový bonbon skrýval cukrovou krustu a náplň s rumovou příchutí. Přestal však o ně být zájem, a tak po 58 letech firma Nestlé oznámila ukončení jejich výroby. Nezoufejte ale, můžete si je připravit i sami.


Zahoďte drahé krémy proti vráskám a začněte tejpovat

Tejpování obličeje proti vráskám je relativně nová technika, která využívá speciální elastické pásky, jež se aplikují na obličej s cílem redukovat výskyt vrásek a zlepšit celkový vzhled pleti. Tato metoda je inspirována kineziologickým tejpováním, používaným původně pro léčbu svalových a kloubních problémů ve sportovní medicíně. Proč je ale nevyužít i v obličeji a zbavit se protivných vrásek?


Vanda (36): Nestačím se divit, jak moc mě dokázal změnit partner manipulátor

Vanda byla vždy žena s platinovou barvou vlasů a s výrazným líčením. Když konečně nalezla své ztracené já po čtyřech letech vztahu, odcházela jako žena s přírodními vlasy sem tam šedivými, nenalíčená a v neforemném oblečení. Tak moc na ní zapracoval přítel manipulátor.


Princezna Kate napíná celou Británii. Brzy se mohla znovu ukázat na veřejnosti

V boji s rakovinou se střídají lepší a horší dny, což na vlastní kůži poznává i britská princezna Kate. Poddaní jeho veličenstva ji mají velmi rádi, o to více je mrzí, že se kvůli nemoci neukazuje moc často mezi lidmi. V červenci se ale může naskytnout jedna taková příležitost.


Předměty, které musíte mít a které přinesou vašemu domovu štěstí

Každý chce mít v životě trochu štěstí a nejjednodušší způsob, jak toho dosáhnout, je přidat do svého domova několik strategicky vybraných předmětů. Možná znáte feng-šuej, starobylou čínskou praxi, která se zaměřuje na uspořádání obytného nebo pracovního prostoru tak, aby podporoval pozitivní energii a harmonii. Tato praxe využívá několik předmětů, které údajně přinášejí štěstí, ale jaké to jsou? V této galerii najdete oblíbené předměty nejen z oblasti feng-šuej, díky nimž můžete svůj prostor naplnit štěstím, zdravím a bohatstvím. Klikněte a začněte.


Účinná hnojiva ze zahradního odpadu: Jak je používat, radí zkušená pěstitelka

Ekologické zahradničení je mezi lidmi stále oblíbenější. Zahradníci tak častěji hledají náhradu k průmyslovým hnojivům a znovuobjevují sílu těch přírodních. Přední místo mezi přírodními hnojivy pak zaujímají takzvané jíchy. Zkušená pěstitelka Alena Zelenková je využívá během celého roku a ve všech fázích růstu rostlin.


Jen pytel, tráva a voda: Hnojivo z fermentované trávy vyrobíte i na malém dvorku, úrodu paprik však zněkolikanásobí

Jen pytel, tráva a voda: Hnojivo z fermentované trávy vyrobíte i na malém dvorku, úrodu paprik však zněkolikanásobí Správná aplikace hnojiva z posekané trávy může významně ovlivnit zdraví a výnosy vašich rostlin paprik.


Největší módní strašáci z Varů. Branišová v pytli, stříbrný ufon Binias i totální úlet české Barbie

Každoročně pořádaný festival v Karlových Varech je nejen plný okázalých a krásných rób, ale i módních přešlapů. Jeden z nejbizarnějších outfitů předvedla Monika Binias, matka influencerky Ornelly Koktové, a také herečka Nikol Kouklová. Podivné looky ukázaly ale také Gabriel Jiráčková, Aňa Geislerová či Dominika Branišová. Na další přešlapy z karlovarského festivalu, které zachytila redakce eXtra.cz, se podívejte v galerii.


Největší hrozba pro vaše keře borůvek a jak se proti ní bránit

Chodit do lesa na borůvky je hudbou našeho dětství. Dnes na to není čas, sběr lesních plodů je v mnoha zónách omezený a především už máme snadnější způsob, jak si dopřát hrst čerstvě utržených a voňavých plodů ze zahradních keřů.


Stigmata: záhada svatých ran

V křesťanství se stigmata označují jako tělesné rány, jizvy a bolesti na místech, která odpovídají ranám po ukřižování Ježíše Krista. Tyto zarážející rány se obvykle objevují na rukou, zápěstích a nohou a na levé straně těla. Vysoký podíl (možná více než 80 %) všech stigmatiků tvoří ženy. Navíc prvními a jedinými stigmatiky byli katolíci, kteří žili po velkém schizmatu v roce 1054 (přerušení společenství mezi katolickou církví a východní pravoslavnou církví). Stigmata, jež jsou často vyvracena jako podvod, mají přesto své věřící - od roku 1224, kdy byl zaznamenán první případ, bylo identifikováno přibližně 400 stigmatiků. Lékařská záhada, nebo zázrak? Klikněte na tuto galerii a zjistěte více o stigmatech a těch, kterých se zřejmě dotkl Kristus.


Skvělé koníčky pro ženy všech věkových kategorií

Někdy si zapomínáme udělat čas sami na sebe. Život může být až neuvěřitelně rušný, plný povinností a seznamů úkolů. Je důležité, abychom si volný čas, který se nám podaří najít, skutečně co nejvíce užívali! Často se stává, že strach z neznámého nebo obecná zdrženlivost brání lidem využít volný čas co nejlépe. Ale už se nemusíte bát! Prohlédněte si naši galerii a uvidíte obrovské množství aktivit a koníčků, které by vás mohly velmi potěšit, že jste zkusili něco nového.


K čemu jsou malé dírky na horním a spodním očním víčku? Pozor, slzy jimi neroníme

Lidské tělo je nesmírně podivuhodné – a tyhle drobné dírky u vnitřního očního koutku mají velice zajímavou a důležitou funkci. Někteří lidé je dokonce umějí i kreativně využít k pobavení ostatních.


Zahradnice Andrea vysvětluje: Jak správně zalévat rajčata, kolik vody je potřeba i kdy je na zalévání ten nejlepší čas

Pěstování rajčat je na našich zahrádkách, balkónech a terasách velmi rozšířené. Je s ním ovšem spjato mnoho „problémů“, které mohou snížit úrodu nebo dokonce rostliny poškodit či zlikvidovat. Mezi nejdůležitější věci, na něž musíme dbát, patří i správné zalévání. Jak si s ním správně poradit, vysvětlila pro Toprecepty.cz Andrea Holá, nabízející své zahradnické zkušenosti na Instagramu.


Velkolepé královské koruny vhodné pro hlavy států

Koruna je tradiční ozdoba hlavy, kterou nosí panovníci jako symbol své moci a bohatství. Nádherně vyrobená, často se třpytící zlatem nebo stříbrem a zdobená drahými kameny, koruna také označuje svého nositele jako hlavu státu, a čím větší je pokrývka hlavy, tím větší je její postavení. Projděte si tuto galerii a obdivujte některé z nejpozoruhodnějších korun, které kdy byly vytvořeny pro krále a královny.


Cínie neboli ostálky vypěstujete snadno. Vyniknou na zahradě, na balkoně i ve váze.

Cínie neboli ostálky jsou jedny z nejpopulárnějších letniček u nás. A není divu, vždyť celé léto neúnavně pestrobarevně kvetou, vyniknou na zahradě i v truhlíku a na pěstování nejsou moc náročné. A taky jsou ideální k řezu. Jsou velké milovnic žhavých slunečních paprsků. Poradíme, jak cínie neboli ostálky úspěšně pěstovat, jaké si vybrat na záhon a jaké do nádob i jak na to, aby vydržely dlouho krásné.


Proč jsou Fabergého vejce tak výjimečná?

Je obtížné vést rozhovor o ikonických královských dědictvích, aniž bychom zmínili Fabergého vejce. Byla zhotovena pro ruské panovníky jako dary pro jejich rodiny na přelomu 19. a 20. století a stala se jedněmi z nejslavnějších děl dekorativního umění v historii. Tato vejce, zhotovená z drahých kovů a zdobená nesčetnými šperky a drahokamy, jsou dnes rozptýlena v muzeích a soukromých sbírkách po celém světě a kdysi byla nejcennějším majetkem končící dynastie. Nejsou jen krásnou památkou, ale také symbolem konce téměř 300 let trvající éry vlády rodiny Romanovců nad ruskými državami. Poté, co byli Romanovci v roce 1917 svrženi bolševiky, byly téměř všechny důkazy o jejich vládě smazány, Fabergého vejce však byla výjimkou. Všech více než 50 vajec, navržených a vytvořených výhradně v dílně Domu Fabergé v Petrohradě, je vynikajícím řemeslným dílem a je velmi vyhledáváno sběrateli po celém světě. Zaujalo vás to? Čtěte dále a dozvíte se více o těchto řemeslných kouscích a prohlédněte si některá z nejkrásnějších císařských Fabergého vajec.


Čínský horoskop: Co nás čeká v červenci, měsíci kovové kozy? Rýsují se změny doma i debata se šéfem o pracovní náplni

Červenec 2024, podle čínského horoskopu měsíc kovové kozy, se bude točit kolem komunikace. Tu byste měli v souladu s feng shui správně nastavit nejen doma s partnerem, ale i v práci. Vyjasníte tak mnohé nesrovnalosti a vyřešíte to, co vám už dlouho nevyhovovalo. A na co dalšího se můžeme v červenci těšit?


Celebrity, které na královských svatbách uklouzly na etiketě

Některá pravidla svatební etikety platí pro většinu tradičních západních křesťanských obřadů. V případě královských svateb to však může být trochu složitější. Jistě, neměli byste nosit bílou nebo černou barvu, ale věděli jste, že fotografování je také zakázáno? Ale je toho víc, mnohem víc! Mnozí slavní hosté však tuto zprávu nepochopili a na královských svatbách skutečně porušili tradice. Proklikejte se následující galerií a zjistěte, o koho se jedná a co dělali.


Prázdninová hitparáda: Ponořte se do kuchyně našich babiček a dědečků a nechte se unést na vlně nostalgie

Prázdninová jídla máme často spojená s pobytem u babičky a dědy na chalupě. Jedná se o takzvaná comfort food, tedy jídla, která vám přinesou chuťový zážitek provázaný s příjemnou vzpomínkou. Prázdninová úroda už volá po zracování, a tak se pojďme pustit do letních pochoutek. Ve výběru jsme spojili čistou nostalgii s vlivy moderní gastronomie a přinášíme inspiraci na jídla, která budou s radostí vařit i další generace.


Co znamenají oranžové skvrny na listech česneku: jak řešit tento problém

Blíží se doba sklizně česneku a vy jste si možná všimli, že se na listech objevily drobné oranžové skvrny. Většina pěstitelů česneku tento problém zná a jistě se s ním nesetkali poprvé. Jak se zachovat, když tuto chorobu na česneku objevíte a co se s tím dá dělat?


Vysvětlení klíčových astrologických tranzitů v červenci 2024

Letní měsíce jsou obvykle plné aktivit a obloha není výjimkou. Červenec je z astrologického hlediska silným obdobím s potenciálem k mnoha tvůrčím transformacím, protože vzduch naplňuje dynamický pocit změny. Je to čas, kdy je třeba zkontrolovat a ujistit se, že činnosti, které podnikáte ve fyzickém světě, jsou v souladu s vaším vnitřním bytím, a pokud tomu tak není, otočit se; být svým autentickým já je nejrychlejší způsob, jak vstoupit do metamorfózy, po které tento měsíc volá. Zaujalo vás to? Klikněte dále a zjistěte, jaké jsou klíčové planetární tranzity v červenci 2024 a co znamenají na úrovni kolektivní energie.


Apetit slaví 20. narozeniny: Zapojte se do hlasování o nejkrásnější červencovou obálku v historii a vyhrajte

V roce 2004 začal vycházet první český gastronomický časopis – Apetit. A dodnes je tu s vámi, přináší vám každý měsíc čerstvou porci inspirace v podobě receptů na ta nejlepší jídla. Nechá vás nahlédnout do zákulisí světa gastronomie, podělí se s vámi o osvědčené triky šéfkuchařů a promění vaření z nudné nutnosti na životní styl. Kulatiny Apetitu jsme se rozhodli slavit celý rok. A protože vám rádi děláme radost, budeme i nadělovat dárky! V tomto...