Trending:


Jak odstranit slupky z papriky? Základ úspěchu je opéct ji do černa

Oloupané papriky patří mezi dokonalé lahůdky. Hodí se do salátů, jednohubek, dipů, pomazánek i do slaných koláčů, na pizzu nebo do guláše. Nejpracnější na nich je jejich loupání. Ale nemějte obavu, poradíme vám, jak na to!


Saša (23): Chci se osamostatnit a odstěhovat od mámy, ale ona mě citově vydírá

Saša studuje, pracuje a ráda by se osamostatnila, což znamená odstěhovat se od mámy. Jenže ona o tom nechce ani slyšet. Když to Saša začne probírat, máma jen brečí a snaží ji citově vydírat. Jak dlouho to ještě vydrží?


Jak správně vybrat podlahovou krytinu do koupelny

Volba správné podlahové krytiny do koupelny je klíčová nejen z estetického hlediska, ale především z hlediska praktičnosti a bezpečnosti. Koupelna je specifické prostředí s vysokou vlhkostí a častým stykem s vodou. V tomto článku se dozvíte, podle jakých kritérií vybírat podlahovou krytinu, aby byla nejen krásná, ale i funkční a bezpečná.


Jak si vaše geny nesou trauma z minulosti vaší rodiny

Studium DNA a genetiky je stále relativně novou záležitostí, zejména proto, že DNA byla poprvé analyzována teprve před 50 lety. Nicméně v poslední době se po celém světě provádí mnoho výzkumů, jejichž cílem je odpovědět na jednu otázku: Může se trauma dědit prostřednictvím našich genů? Zajímá vás to? Klikněte na tuto galerii a dozvíte se více.


Jak přežít vlny veder

Extrémní horko může být nebezpečné a za určitých okolností i smrtelné! Je tedy lepší být připraven: Podívejte se na tyto tipy, jak přežít vlny veder.


Inspirativní citáty o herectví od vašich oblíbených herců

Zajímalo vás někdy, co o herectví říkají nejúspěšnější světoví herci a herečky? Pokud ano, pak vás čeká lahůdka! Od hollywoodských legend, jako je Marlon Brando, až po hvězdné veterány, jako je Meryl Streepová, se v této galerii dozvíte něco víc o tom, jak tito úspěšní herci a herečky vidí své řemeslo. Ať už jste začínající herec, nebo milovník filmu, projděte si tyto citáty slavných filmových hvězd o herectví a nechte se jimi inspirovat.


Prozkoumejte malé roztomilé evropské země

Evropa je nádherný kontinent plný velkolepých zemí. Je tu ale spousta evropských národů, kterým se nedostává náležitého lesku. Nejmenší evropské státy a země jsou ve skutečnosti jedny z nejzajímavějších na kontinentu. Více se o nich dozvíte v této zábavné galerii.


Oblíbená retro sladkost se přestala vyrábět. Jak si připravit rumové pralinky doma?

Rumové pralinky byly pro mnoho Čechů téměř ikonou mezi retro sladkostmi. Čokoládový bonbon skrýval cukrovou krustu a náplň s rumovou příchutí. Přestal však o ně být zájem, a tak po 58 letech firma Nestlé oznámila ukončení jejich výroby. Nezoufejte ale, můžete si je připravit i sami.


Otevírací doba obchodů: Svátky v červenci jdou na ruku milovníkům nákupů

V Česku začal v pondělí o den kratší pracovní týden, protože v úvodu července jsou tradičně dva státní svátky. To v posledních letech znamená jediné. Každý si potřebuje osvěžit, zdali během nich bude v obchodech otevřeno.


Hubnutí podle znamení horoskopu: Berani si musí sáhnout na dno, Raci se často uklidňují jídlem a Střelci budou milovat krevety

Chcete-li shodit nějaké to kilo, je právě teď ideální čas. V létě máme mnohem více příležitostí k pohybu, můžeme si dopřát hromady čerstvého ovoce a zeleniny a vlastně i ten pitný režim není tak složité dodržovat. A podobně jako naše charakterové vlastnosti a spoustu dalších věcí v našem životě, i hubnutí dokážou podpořit (nebo naopak přibrzdit) hvězdy. Zjistili jsme, jak to mají jednotlivá znamení zvěrokruhu právě s úbytkem váhy. Co jíst a na...


Královna detailů: Jak stříbrný náramek může zvýraznit eleganci vašeho domova

Všichni víme, že ďábel se skrývá v detailech, a to platí dvojnásobně, když se jedná o design našeho domova. Ty nejmenší prvky mohou mít největší dopad na celkovou atmosféru a vizuální soudržnost prostoru. Často uvažujeme o tom, jak nábytek nebo barvy na stěně ovlivní vzhled a pocit místnosti, ale mnohdy přehlížíme sílu drobných doplňků. Málokterý předmět […] The post Královna detailů: Jak stříbrný náramek může zvýraznit eleganci vašeho domova...


Přátelství celebrit s velkými věkovými rozdíly

Generační rozdíly mohou ve skutečnosti vytvářet zajímavá přátelství. To je skutečně případ mnoha celebrit, které mají opravdu blízké kamarády, kteří jsou mnohem starší nebo mladší než oni. Některá z těchto přátelství jsou také dost nepravděpodobná, ale nějakým způsobem fungují opravdu dobře. Klikněte na následující galerii a seznamte se s přátelstvími celebrit s obrovskými věkovými rozdíly.


Grilování na balkoně: Jaký gril vybrat a na co si dát pozor

Grilování na balkoně je skvělý způsob, jak si užít léto a připravit chutné pokrmy i bez zahrady. Výběr správného grilu však vyžaduje zvážení několika důležitých faktorů, jako je velikost, zdroj energie a bezpečnost. Je třeba dbát na to, aby gril nezabíral příliš mnoho místa, nevytvářel nadměrný kouř a byl stabilní na malém prostoru. Připravte se […] The post Grilování na balkoně: Jaký gril vybrat a na co si dát pozor appeared first on HomeInCube.


Posekaná tráva má své využití! Mulč, výroba hnojiva a jiné možnosti

Tráva na zahradě může být skvělým místem na hraní dětí, opalování nebo prostě pro využití volného prostoru. Ani ta ale není bezúdržbová. Vyžaduje zejména pravidelné sekání. Vyhodit posečenou trávu je velká škoda, protože může mít další využití. Tím nejběžnějším je přidání do kompostu nebo použití ve formě mulče. To ale rozhodně není všechno! Přinášíme několik tipů, jak s posečenou trávou naložit.


Horoskop na červenec: Blíženci půjdou štěstí naproti, Raci mají vážit slova

Je tu červenec, měsíc prázdnin a dovolených, dozrávajícího ovoce, vyhřátých luk a pozvolna žloutnoucího obilí. Abyste si nadcházející dny užili podle svých nejlepších představ, máme pro vás originální horoskop pro každé znamení zvěrokruhu. Přečtěte si, nač byste se měli v průběhu příštích dnů soustředit, nad čím se zamyslet a čemu se raději vyhnout.


Apetit slaví 20. narozeniny: Zapojte se do hlasování o nejkrásnější červencovou obálku v historii a vyhrajte

V roce 2004 začal vycházet první český gastronomický časopis – Apetit. A dodnes je tu s vámi, přináší vám každý měsíc čerstvou porci inspirace v podobě receptů na ta nejlepší jídla. Nechá vás nahlédnout do zákulisí světa gastronomie, podělí se s vámi o osvědčené triky šéfkuchařů a promění vaření z nudné nutnosti na životní styl. Kulatiny Apetitu jsme se rozhodli slavit celý rok. A protože vám rádi děláme radost, budeme i nadělovat dárky! V tomto...


Pikantní kuřecí kousky se zázvorem a sezamem

Kousky kuřecího masa obalené v lahodném těstíčku doplní lehce pikantní omáčka a sezamové semínka. Co podávat jako přílohu? Nejlepší je jasmínová rýže nebo rýžové nudle.


Ochutnali jsme vřídelní kávu: Karlovarská specialita kromě prvního pramene obsahuje i ten třináctý a zaplatíte za ni 145 Kč

Chystáte se ještě letos do Varů na festival nasát trochu té atmosféry? Pokud vás kromě té festivalové láká i ta lázeňská, neměli byste kromě oplatek a ochutnávky minerálních pramenů vynechat vřídelní kávu. Nabízejí ji v kavárně hned u Vřídla a za vyzkoušení rozhodně stojí.


Víkendový horoskop: Vodnáři půjdou vstříc dobrodružství, Ryby objeví novou vášeň

Počasí o víkendu bude nepředvídatelné stejně jako poslední dny. Někdo tento čas věnuje sebereflexi, jiný naopak prozkoumávání nových tajů. Ať tak, či tak, hvězdy mají jasno. Co čeká právě vás, se můžete dočíst v našem víkendovém horoskopu.


Zahoďte drahé krémy proti vráskám a začněte tejpovat

Tejpování obličeje proti vráskám je relativně nová technika, která využívá speciální elastické pásky, jež se aplikují na obličej s cílem redukovat výskyt vrásek a zlepšit celkový vzhled pleti. Tato metoda je inspirována kineziologickým tejpováním, používaným původně pro léčbu svalových a kloubních problémů ve sportovní medicíně. Proč je ale nevyužít i v obličeji a zbavit se protivných vrásek?


Černá kuchyně našich předků nás magicky přitahuje, vaření ale bylo krutou řeholí

Přemýšleli jste někdy, jak to vypadalo v kuchyních v dávných dobách? Jak zvládaly tehdejší hospodyňky vařit pro početnou rodinu bez moderních robotů, papiňáků a dalších zlepšováků? Ať už je pro vás vaření povinností nebo zábavou, pro středověké kuchařky to byla hlavně pořádná řehole. Pojďte se s námi podívat do míst, kterým se říkalo černá kuchyně.


Nejlepší a nejhorší lidské potraviny, kterými můžete krmit svého psa

Naši domácí mazlíčci jsou součástí rodiny, což znamená, že je čas od času chceme rozmazlovat. Je běžné, že psům dáváme jako pamlsek kousek jídla z našeho talíře nebo třeba i kousek, který spadl na zem. Chceme se však ujistit, že potraviny, které jim dopřáváme, nezpůsobí více škody než užitku. Některé lidské potraviny jsou pro psy ve skutečnosti neuvěřitelně zdravé a mohou být zařazeny do běžné stravy vašeho psa. Jiné jsou však extrémně nebezpečné - a není to jen čokoláda, na kterou je třeba dávat pozor. Klikněte na tuto galerii a zjistěte, které lidské potraviny jsou zdravé a které jsou pro vašeho psa nebezpečné.


Kuchyně Taylor Swiftové představuje kontroverzní detail, ale designéry je schválena

V současné době je Taylor Swift zaneprázdněna dobytím světa s rekordním turné Eras, ale doma je její kuchyně dokonalou směsicí klasického a útulného. Když je v New Yorku, popová hvězda se skrývá ve svém bytě v Tribeca a interiér je stejně elegantní a nadčasový jako jeho majitel. O post Kuchyně Taylor Swiftové představuje kontroverzní detail, ale designéry je schválena apareceu primeiro em DecorStyle.


Levandule krásně voní, má léčivé účinky i skvělou chuť. Udělejte si čaj a sirup, upečte sušenky

Výjimečná vůně a jedinečné odstíny modrých květů levandule jsou ozdobou každé zahrady, balkonu či terasy. Levandule toho však umí daleko víc než jen nádherně vonět a dobře vypadat. Tahle léčivá rostlina pomáhá léčit tělo i duši, uklidňuje, dodává energii, osvěžuje, dezinfikuje, odpuzuje hmyz a můžeme ji využít do ovocných salátů, přidat do nápojů, do pečiva, vyrobit sirup, olej nebo ocet.


Připravte suchou jíšku podle videonávodu. Je to snadné a jíška vydrží až půl roku

Do většiny polévek a omáček se přidává jíška. Může to být třeba právě suchá jíška, kterou připravíte během chvilky upražením hladké mouky. Ve videonávodu uvidíte, že je to velmi snadné. Suchou jíšku si navíc můžete připravit do zásoby.


7 dobrot s meruňkami: Lahodné moučníky i zmrzlina budou mít zaručeně úspěch

Meruňky jsou nejlepší v plné zralosti, když jsou příjemně sladké. Moučníky s nimi patří k těm nejoblíbenějším a meruňková marmeláda je velkou lahůdkou. Zvlášť chutná je kombinace meruněk s tvarohem, ať už upečeme tvarohové koláče s meruňkami nebo uvaříme kynuté knedlíky s tvarohem.


Celebrity ve stejném oblečení: Komu to slušelo víc?

Hvězdy musí navštěvovat tolik akcí, že je někdy těžké udržet krok s jejich glamour vzhledem. Jejich stylisté se neúnavně snaží, aby na akcích nenosily stejné oblečení jako ostatní, ale někdy je to nevyhnutelné. Skvělé je, že většinou áčkové hvězdy překonají rozpaky a přijmou fakt, že všichni mají opravdu dobrý módní vkus. Klikněte do galerie a podívejte se, které celebrity si oblékly stejné outfity!


Jolana (37): Dlouho jsem tušila, že má manžel milenku. Pak mi jednoho dne zazvonil telefon a bylo jasno

Jolana dlouhé měsíce tušila, že má manžel milenku. Věčně někde trajdal, Jolany si nevšímal a byl neustále myšlenkami jinde. Ale až telefonát od milenky Jolanu utvrdil v tom, že je na čase udělat rázný krok.


Hořké okurky mohou být jedovaté. Raději se jim vyhýbejte

Neexistuje člověk, který by nikdy nekousnul do hořké okurky. I když se nejedná o plodinu, která je náročná na pěstování, někdy může chutnat hořce. Na první pohled takovou okurku nepoznáte, takže vám nezbývá, než okurku ochutnat. I když je možné hořkou chuť v potravinách do jisté míry zamaskovat, jíst hořké okurky se nedoporučuje. Některé totiž mohou být pro člověka až jedovaté a způsobí mu nepříjemné zažívací potíže.


Retro biják: K létu nesmazatelně patří letní kina, která se opět dostávají do módy

Promítání filmů pod širým nebem má u nás hodně dlouhou tradici. Největší letní kino Benátky bylo v Praze už v roce 1919 na Štvanici. Jeho kapacita 1470 sedadel byla dokonce navýšena na 1600.


Mangalice: maďarská delikatesa, která dobývá svět gastronomie

V srdci Maďarska se skrývá kulinářský klenot – mangalice. Maso tohoto plemene vepřů vyniká jedinečnou chutí a výjimečnými nutričními vlastnostmi. Připojte se k nám na cestě za poznáním této luxusní suroviny a zjistěte, jak se mangalice stala hvězdou světových kuchyní a jak ji můžete využít ve svých receptech i vy.


Nejkrásnější šaty z letních slev: Vybrali jsme 20 stylových kousků, které pořídíte za zlomek ceny

Léto je v plném proudu a s ním se nabízí spousta příležitostí, kam vynést stylové šaty: dovolená, zahradní party, svatba kamarádky nebo třeba večerní rande na zahrádce oblíbené restaurace. Je tedy jasné, že tolik možností nás láká obohatit svůj módní arzenál o nové kousky. Kde sehnat krásné letní šaty v právě probíhajících výprodejích a na co si dát při jejich nákupu pozor? Máme pro vás odpovědi.


Vizážistka a kadeřnice radí, jak být šik na KVIFF: Vsaďte na přirozenost a pohodlné kousky, které už dávno máte v šatníku

Šťavnaté rty, vyfoukané vlasy s jemnými vlny a móda ve stylu minimalismu. I takto se můžete stát módní ikonou nejen na filmovém festivalu v Karlových Varech. Profesionální vizážistka a kadeřnice exkluzivně pro Marianne radí, jak si udržet svěží a stylový vzhled po celý den.


Zvláštní práce hollywoodských hvězd před slávou

Než se z nich staly zářivé hvězdy, jakými jsou dnes, musela hollywoodská elita najít způsob, jak zaplatit účty, stejně jako my ostatní. Ačkoli je těžké si je představit jako obyčejné smrtelníky, některé z největších hvězd kdysi drhly záchody, nosily směšné kostýmy, nebo se dokonce živily krocením lvů. Podívejte se do této galerie na podivná zaměstnání, která celebrity vykonávaly podle seznamu Rankeru předtím, než se staly bohatými a slavnými.


Můj nejoblíbenější čepovací styl je šnyt, říká nejlepší letošní výčepní Tereza Brodecká

Nejlepší českou výčepní v Česku pro letošní rok se stala Klára Brodecká. Na slavnostním galavečeru v Holešovické tržnici v Praze převzala titul Pilsner Urquell Master Bartender. Porotu přesvědčila svými znalostmi a dovednostmi i schopností přenášet lásku k pivu a nadšení na ostatní.


Retro okénko: Kuřecí plátek se šunkou, broskví a sýrem může být delikatesa, stačí použít šťavnatější maso a čerstvé ovoce

Kuřecí plátek se šunkou, broskví a sýrem, to je vlastně takový fenomén českých pohostinství konce 20. století. Pokrm propojuje slanou a sladkou chuť okořeněných plátků kuřecího masa a slaďounkého ovoce.


Nejstylovější letní outfity podle princezny Diany: Oblečení, které milovala, je v roce 2024 opět trendy

V pondělí 1. července by Diana, princezna z Walesu, oslavila 63. narozeniny. Bohužel její život ukončila dopravní nehoda v Paříži v roce 1997. Její odkaz plný láskyplnosti, empatie a chuti dělat ze světa lepší místo ovšem žije dál. A stejně tak přežívá i Dianin osobitý módní styl, ze kterého je možné dodnes čerpat velkou dávku inspirace. Mnohé kousky, které princezna oblékala v 80. a 90. letech, jsou totiž letos opět trendy. Pojďme se podívat na...


Netradiční grilovací příloha: Pita plněná bylinkami

Nadýchané kynuté těsto na pitu jsme naplnili směsí oblíbených čerstvých bylinek. Upekli a vznikla perfektní grilovací příloha. Hodí se k masu, sýrům i salátům. A hotové je máte za chvilku!


Psycholožka Laura Janáčková vysvětluje, jak se vypořádat s voyeurem i proč mají letní lásky tak krátké trvání

Léto přináší nejen vodní radovánky, ale i ty postelové. Jak se na koupališti zbavit muže, který na vás nepříjemně zírá, proč letní lásky trvají krátce a co je pro muže tak lákavé na zájezdech za ženami do Thajska? Na dotazy čtenářů magazínu Lifee.cz odpovídá uznávaná psycholožka Laura Janáčková.


K čemu jsou malé dírky na horním a spodním očním víčku? Pozor, slzy jimi neroníme

Lidské tělo je nesmírně podivuhodné – a tyhle drobné dírky u vnitřního očního koutku mají velice zajímavou a důležitou funkci. Někteří lidé je dokonce umějí i kreativně využít k pobavení ostatních.


Sushi přímo láká k objevování nových chutí během dovolené, obezřetnost je však na místě

Sushi je moderní pokrm, který dělá z Japonců rekordmany v dlouhověkosti, ale je otázkou, zda jde vždy o bezpečné a zdravé jídlo, nebo se spíš musíme smířit s tím, že se necháváme ovlivnit hezkým vzhledem a reklamami.


Fialové skvrny na rajčatech hlásí problém: Šetrně je odstraňte

Léto bez rajčat by samozřejmě nebylo tím pravým létem. Rajčata patří mezi nejoblíbenější plodiny zahrádkářů. Ovšem jejich pěstování s sebou nese spoustu výzev a překážek, kterým musíme čelit. Setkali jste se už s fialovými skvrnami na listech rajčat?


Stigmata: záhada svatých ran

V křesťanství se stigmata označují jako tělesné rány, jizvy a bolesti na místech, která odpovídají ranám po ukřižování Ježíše Krista. Tyto zarážející rány se obvykle objevují na rukou, zápěstích a nohou a na levé straně těla. Vysoký podíl (možná více než 80 %) všech stigmatiků tvoří ženy. Navíc prvními a jedinými stigmatiky byli katolíci, kteří žili po velkém schizmatu v roce 1054 (přerušení společenství mezi katolickou církví a východní pravoslavnou církví). Stigmata, jež jsou často vyvracena jako podvod, mají přesto své věřící - od roku 1224, kdy byl zaznamenán první případ, bylo identifikováno přibližně 400 stigmatiků. Lékařská záhada, nebo zázrak? Klikněte na tuto galerii a zjistěte více o stigmatech a těch, kterých se zřejmě dotkl Kristus.


Jak škodí chroustek letní? Může být velkou pohromou pro vaši zahradu

Chroustek letní je tak trochu neohrabaný brouk, který se při svém nemotorném letu často někomu připlete do cesty. Je to pěkný nešika, který do vás s klidem narazí, a to i opakovaně, což sice může člověka vylekat, ale ve skutečnosti mu nic nehrozí. Nanejvýš se brouk nepříjemně zamotá do vlasů. To trávník by se měl bát už o něco více. Při přemnožení jej zvládnou larvy chroustků úplně zničit.


Už zase do vody. To pivo není hořké aneb nejotravnější řeči na dovolené

To kyselo je moc kyselé a brambory moc bramborové. Klasická průpovídka s Krkonošských pohádek, která ale pro mnohé lidi platí prakticky kdykoli a kdekoli. Tak jako tak se různým zbytečným řečem nevyhneme ani na dovolené. Pokud je navíc vypouští z úst partner nebo partnerka, jsou opravdu velmi nepříjemné. My se na některé takovéto výlevy podíváme mnohem podrobněji v následujících řádcích. Třeba alespoň trochu pobavíme, i když neporadíme, jak tyto...


Nakládačky ve sladkokyselém nálevu i v soli. Kde se jak připravují nakládané okurky?

Recepty na nakládané okurky (ale i jinou zeleninu, a dokonce i ovoce) najdete v kuchyních po celém světě. Každá země připravuje své nakládačky originálním způsobem. Vedle našich oblíbených sladkokyselých můžete vyzkoušet okurky naložené v soli, okurky s bazalkou, fenyklem či chilli.


Jak to bylo s ženskými korzety: Měly bujné vnady spíš zkrotit, nebo naopak pozdvihnout? Některé dokázaly i zabít

Nedalo se v nich dýchat, k jejich oblékání bylo potřeba asistence, deformovaly orgány a měly schopnost zabíjet. Přesto se šněrovací korzety udržely jako součást ženského outfitu téměř 400 let. Jaká vlastně byla jejich funkce?


Zázrak z Ameriky – paprika: Jaké druhy existují a co s paprikami v kuchyni?

Bez papriky bychom si naši kuchyň neuměli snad ani představit. Přidáváme ji do salátů a pomazánek nebo jako přílohu k obědovému menu. Papriky rozzáří talíře barvami a obohatí jídelníček o řadu prospěšných látek. Kde se u nás papriky vzaly? A co z nich můžete vykouzlit v kuchyni?


Jak správně pečovat o froté ručníky: Kompletní průvodce

Praní froté ručníků se může zdát jako jednoduchý úkol, ale správné postupy mohou výrazně ovlivnit jejich měkkost, savost a celkovou životnost. Přinášíme vám proto komplexní návod, jak prát ručníky, aby byly stále jako nové.


Andělská poselství na středu: Blíženci, k dosažení úspěchu nepotřebujete hordu dalších lidí, Váhy, inspiraci najdete v dobré knížce

Občas jsme tak zaneprázdnění, že přestáváme poslouchat své přátele, ať už nás chválí nebo nám radí, abychom si na chvilku odpočinuli. Náš zápal do povinností je oceněn autoritou, avšak ne přáteli, kteří téměř ani nevědí, jak se nám daří.