Finance

Trending:


Lunární kalendář od 3. července 2024: Milujte život a zbavte se zbytečností

Přicházející novoluní přímo vybízí k úklidu starých mentálních vzorců. Rozhodněte se vykročit nově a využijte k tomu sílu Měsíce, který vaše přání podpoří. Dny jsou vhodné k setkávání s rodinou a přáteli. Energie Blíženců vám pomůže zbavit se zbytečností. S Rakem a Lvem zabodujete ve vztazích. Jak dál pečovat o tělo a duši podle lunárního kalendáře?


Věděli jste, že tyto návyky vašeho psa obtěžují?

Psi jsou inteligentní zvířata, dokáží porozumět signálům, citově se napojit na svého majitele a dokonce projevovat žárlivost. Stejně jako lidé mohou být i oni otrávení. Věci, které psy dráždí, se však od těch, které dráždí lidi, liší. Ať už již máte domácího mazlíčka, nebo o jeho brzkém pořízení uvažujete, v této informativní galerii najdete všechny věci, které mohou vašeho psa rozčílit, a znaky, kterými se projevuje, pokud je podrážděný. Kliknutím zjistíte více.


Jasmína (24): Povedlo se mi odloudit přítele jeho ex. On se teď místo se mnou tajně schází s ní

Jasmína si vyhlédla zadaného muže a rozhodla se ho získat pro sebe. Jeho vztah považovala za nefunkční už jen proto, že se Ota nechal snadno svést. Nakonec ale okusila vlastní medicínu.


Elle Beauty Lounge: Ty nejlepší beauty momenty

Klíčem k beauty looku nejen na červený koberec je dobrý základ, rychlá hydratační maska, oživující sérum a lehký denní krém s SPF faktorem. Make-up hvězd vládnou také tekuté produkty jako rtěnka a tvářenka, které jsou velmi lehké, příjemné na nošení a jejich barvy jsou syté. Jaké make-up looky z nich vyčarovali make-up artisti v ELLE Beauty Lounge?


Vysvětlení klíčových astrologických tranzitů v červenci 2024

Letní měsíce jsou obvykle plné aktivit a obloha není výjimkou. Červenec je z astrologického hlediska silným obdobím s potenciálem k mnoha tvůrčím transformacím, protože vzduch naplňuje dynamický pocit změny. Je to čas, kdy je třeba zkontrolovat a ujistit se, že činnosti, které podnikáte ve fyzickém světě, jsou v souladu s vaším vnitřním bytím, a pokud tomu tak není, otočit se; být svým autentickým já je nejrychlejší způsob, jak vstoupit do metamorfózy, po které tento měsíc volá. Zaujalo vás to? Klikněte dále a zjistěte, jaké jsou klíčové planetární tranzity v červenci 2024 a co znamenají na úrovni kolektivní energie.


Zvláštní práce hollywoodských hvězd před slávou

Než se z nich staly zářivé hvězdy, jakými jsou dnes, musela hollywoodská elita najít způsob, jak zaplatit účty, stejně jako my ostatní. Ačkoli je těžké si je představit jako obyčejné smrtelníky, některé z největších hvězd kdysi drhly záchody, nosily směšné kostýmy, nebo se dokonce živily krocením lvů. Podívejte se do této galerie na podivná zaměstnání, která celebrity vykonávaly podle seznamu Rankeru předtím, než se staly bohatými a slavnými.


Jahodník pěstovaný v nádobě vyžaduje zvláštní péči. Nezapomeňte hnojit

Pěstovat jahodník v květináči (či jiné nádobě) není náročné. Ve skutečnosti to může ušetřit spoustu místa. Své vlastní jahody tak mohou sklízet i ti, kteří mají k dispozici pouze balkon nebo terasu. Jahodníky v nádobách mohou přinést stejnou úrodu, jako když je pěstujete přímo na zahradě. Určité rozdíly v pěstování ale existují.


Fungují "přírodní" prostředky na spaní? Tady je to, co říká věda

Pokud se chceme cítit zdravě a vypadat co nejlépe, kvalitní odpočinek je nezbytný. Mozek potřebuje spánek, aby mohl optimálně fungovat, a během spánku se uvolňují hormony, které dávají našim tkáním možnost růstu a obnovy. Mnozí z nás však mají problém usnout nebo zůstat spát, a tak se v tom či onom okamžiku obracíme k přírodním metodám, které slibují, že nám to usnadní. Fungují však skutečně? Dostupné výzkumy o těchto prostředcích na podporu spánku vykreslují jasnější obrázek. Kliknutím na tuto stránku se dozvíte, co věda říká o věcech, které používáme pro lepší spánek.


Taky chci být hvězda: Outfity z KVIFF 2024, které si můžete poskládat ze zboží v obchodech

Karlovarský filmový festival je každoročně přehlídkou nejen těch nejlepších filmů, ale také modelů, které si na sebe vzaly hvězdy českého šoubyznysu. Ani letos tomu nebylo jinak. Některým se povedlo zazářit, jiní šlápli malinko vedle, přesto bylo neustále na co se dívat. Nyní si ukážeme 3 nejlepší outfity KVIFF 2024 a dáme vám návod, jak i vy můžete zazářit stejným způsobem. Ukážeme vám co nejpodobnější kousky, které seženete v běžné konfekci, a...


Horoskop od 1.července: Raci si budou užívat lásku, panny čeká štěstí

Pokud jste ustáli víkendové cestování, které mohlo přinést starosti a problémy se vztahy, pak vás už nyní čeká jen to dobré. Rozložení planet slibuje krásný začátek prázdnin. Pokud jste si vzali dovolenou v tento čas, nebudete zřejmě litovat. Ale i pokud budete tyto dny trávit doma nebo na chaloupce, čekají vás příjemné chvilky.


Zvrat v královské rodině: Mezi Meghan a Kate by se mohlo vše změnit!

Zdá se, že napjaté vztahy mezi princem Harrym a Meghan Markle s královskou rodinou by se mohly konečně uklidnit. Pár chce obnovit dobré vztahy s princeznou Kate, což by mohlo vést ke smíření i s ostatními členy rodiny.


Jak přežít vlny veder

Extrémní horko může být nebezpečné a za určitých okolností i smrtelné! Je tedy lepší být připraven: Podívejte se na tyto tipy, jak přežít vlny veder.


Nejdivočejší outfit ve Varech: Barbie Jiráčková šokovala lázeňské město

Gabriel Jiráčková alias Lolo Ta Bella zcela zazářila na přehlídce módní návrhářky Debbie Brown, která se konala v pondělí v rámci Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech. Jiráčková svými outfity šokuje každý rok, samozřejmě se jí to povedlo i letos. Převlékla se za postavu Cruelly ze stejnojmenného filmu. Jak prozradila v rozhovoru pro Prima Ženy, róbu si vyrobila sama.


Stylově do letadla: Oblečte se na cestování pohodlně, ale buďte stále šik

Pokud patříte mezi ženy, které chtějí vypadat skvěle a stylově za každé situace, jistě také často řešíte záludnou otázku, jak se obléct na několika hodinový let. Při výběru takového outfitu jistě hraje velkou roli praktičnost a pohodlnost, ovšem to se často vylučuje s tím být šik a stylová. Poradíme vám, jak tyto dvě věci skloubit a vy už nikdy nebudete muset řešit toto obtížné dilema. Vyberte si z následujících outfitů a dovolená může začít.


Velká tarotová předpověď na měsíc červenec: Zjistěte, co vám předpovídají karty v lásce, zdraví a financích

Alchymistka Alice Cross si pro nás připravila tarotovou předpověď na červenec. Zjistěte, co nám první měsíc letních prázdnin přinese v oblasti lásky, financí a zdraví. Důležité bude napojení na přírodu a vnímání sebe sama. Co dalšího nás čeká?


ELLE Talks: Thea Prokop a Helga Guren o filmu Až na věky

Do ELLE Beauty Lounge Red zavítala norská herečka Helga Guren, která přijela na KVIFF s delegací soutěžního filmu Až na věky. Během včerejšího promítání film sklidil potlesk ve stoje. V rozhovoru s šéfredaktorkou ELLE Theou Prokop přibližuje svou roli Marie, poslechněte si jej.


Využijte účinky mateřídoušky pro své zdraví a pohodu. Kvete právě nyní!

Mateřídouška je aromatická léčivá bylinka z čeledi hluchavkovitých. Má široké spektrum léčivých účinků a využívá se v kuchyni i kosmetice. Nasbírejte si ji…


Aby letní grilování nezatěžovalo vaše zdraví: Vybírejte kvalitní maso, kontrolujte složení a vyrobte vlastní dressing

Léto je oblíbeným obdobím grilování stejně tak opékání buřtů. Během letních „gastro radovánek“ je ale důležité hlídat i zdravotní stránku. Především lidé s vyšší hladinou cholesterolu či vyšším krevním tlakem, by se měli při grilování více hlídat, protože jídlo s vysokým obsahem nezdravých tuků či soli má negativní účinek na náš kardiovaskulární systém. Jaké maso tedy vybírat a na co si dát pozor?


Suflé je nadýchaný moučník: Při jeho přípravě musíme dát pozor, aby se nesrazil

Suflé je sladký nebo slaný francouzský dezert, jehož základem je nadýchaný žloutkový krém s našlehanými vaječnými bílky. Při pečení v troubě suflé několikrát zvětší svůj objem. Servírujeme ho poprášené cukrem.


Sezóna komárů je tu: Podněty, které komáry skutečně přitahují, vyhněte se jim

Koupání, grilování, nebo třeba zahradní párty, to jsou nejpříjemnější činnosti, které k létu neodmyslitelně patří. Takové radovánky nám však dokáží pěkně znepříjemnit nezvaní hosté, a to komáři. Pojďme se podívat na to, co komáry skutečně přitahuje a co je pouze mýtus.


V Ostravě se otevřela pobočka řetězce italských restaurací: Servíruje se zde nadrozměrná pizza

Otevření nové ostravské pobočky proběhlo v druhé polovině června v Dolních Vítkovicích v budově bývalé VI. energetické ústředny U6. Po dvou pražských restauracích na Národní třídě (červen 2018) a na Masaryčce (září 2023) tak jde o třetí pobočku řetězce L´Osteria v České republice.


Levandule po odkvětu: správný letní řez jí rozhodně prospěje

Pokud toužíte po hustých keřících levandule, pak byste se měli přestat bát jejího letního řezu. Právě díky němu můžete prodloužit dobu kvetení a navíc získáte větší množství květů. K řezu přistupujeme ještě v období, kdy neodkvetly všechny květy. Právě díky tomu podpoříme růst nových květů. To znamená, že je dobré květy odřezávat postupně. Vždy se zaměříme na ty, které už odkvetly.


Maska na pleť, díky které vypadá jako po botoxu. Trik sociálních sítí zvládnete za pár korun doma

Přáli byste si na počkání vypnutou pleť, svěží vzhled a jemnější vrásky? Doslova zázraky slibuje pleťová maska, kterou si na sociálních sítích vyměňují milovnice beauty triků z celého světa. Hlavní ingredienci máte přitom nejspíš ve špajzce i vy.


Chili Ta Thuy: Nejpodceňovanější surovinou je podle mě zelí. Začátky mé kuchařské kariéry nebyly vždy růžové, říká

Chili Ta Thuy vařila v Coca-Cola zóně na Apetit pikniku, který se konal v půlce června letošního roku, vietnamskou křupavou placku. Populární kuchařku a komičku jsme naštěstí zastihli ještě předtím, než Apetit piknik oficiálně otevřel své pomyslné brány, a stihli jí položit pár otázek. Poté se před jejím stanem vytvořil obrovský zástup nadšených fanoušků, kteří toužili její jídlo ochutnat. Do vyprodání se nezastavila ani na chviličku.


Runové horoskopy od 4. července 2024: Váhy ukončí spory, Raky čeká cestování

Střelci si vychutnávají přátelské vztahy a Kozorozi jsou nadšení. Runy v následujících dnech vnáší do životů mnoho pozitivních vibrací, které velmi příznivě ovlivní vaše životy. Jaké tajemství vám ještě poodhalí, co doporučují a k čemu nabádají, vám prozradí runový horoskop.


Celebrity ve stejném oblečení: Komu to slušelo víc?

Hvězdy musí navštěvovat tolik akcí, že je někdy těžké udržet krok s jejich glamour vzhledem. Jejich stylisté se neúnavně snaží, aby na akcích nenosily stejné oblečení jako ostatní, ale někdy je to nevyhnutelné. Skvělé je, že většinou áčkové hvězdy překonají rozpaky a přijmou fakt, že všichni mají opravdu dobrý módní vkus. Klikněte do galerie a podívejte se, které celebrity si oblékly stejné outfity!


Můj nejoblíbenější čepovací styl je šnyt, říká nejlepší letošní výčepní Tereza Brodecká

Nejlepší českou výčepní v Česku pro letošní rok se stala Klára Brodecká. Na slavnostním galavečeru v Holešovické tržnici v Praze převzala titul Pilsner Urquell Master Bartender. Porotu přesvědčila svými znalostmi a dovednostmi i schopností přenášet lásku k pivu a nadšení na ostatní.


Jak si nasušit bylinky: 4 způsoby sušení. Udělejte si zásobu na zimu

Vůně a chuť bylinek si v létě užíváme v zahradě a pochopitelně i v kuchyni na přípravu pokrmů. Léto je také obdobím, kdy spoustu bylinek sklízíme a děláme si zásoby na zimu. Nejjednodušší metodou jejich uchování je sušení. Jaké jsou způsoby sušení? Ovšem, ne všechny bylinky jsou na sušení vhodné, protože sušením ztrácí na kvalitě. Které se vyplatí sušit a jak uchovat jejich chuť a aroma?


Filmové putování po krásách české vlasti: Telč je filmovou hvězdou, natáčelo se zde už před Pyšnou princeznou

Filmaři mají ohledně lokalit pro své filmy většinou jasno. Pokud chtějí efektní honičku v autech, není lepší místo než San Francisko. Když jde o tajuplná místa, jede se do Skotska. I Česká republika má mnoho míst, která využívají filmaři. Kromě Prahy často volí zámky a městečka, která je obklopují.


Stigmata: záhada svatých ran

V křesťanství se stigmata označují jako tělesné rány, jizvy a bolesti na místech, která odpovídají ranám po ukřižování Ježíše Krista. Tyto zarážející rány se obvykle objevují na rukou, zápěstích a nohou a na levé straně těla. Vysoký podíl (možná více než 80 %) všech stigmatiků tvoří ženy. Navíc prvními a jedinými stigmatiky byli katolíci, kteří žili po velkém schizmatu v roce 1054 (přerušení společenství mezi katolickou církví a východní pravoslavnou církví). Stigmata, jež jsou často vyvracena jako podvod, mají přesto své věřící - od roku 1224, kdy byl zaznamenán první případ, bylo identifikováno přibližně 400 stigmatiků. Lékařská záhada, nebo zázrak? Klikněte na tuto galerii a zjistěte více o stigmatech a těch, kterých se zřejmě dotkl Kristus.


Barvy pro útulnější domov během zimy? 3 tipy od psychologa barev

Když přemýšlíme o vytvoření útulného prostředí doma, zvláště během zimy, barva hraje zásadní roli. Výběr správných barev může přímo ovlivnit naši náladu, pocit pohodlí a pohody. O post Barvy pro útulnější domov během zimy? 3 tipy od psychologa barev apareceu primeiro em DecorStyle.


7 dobrot s meruňkami: Lahodné moučníky i zmrzlina budou mít zaručeně úspěch

Meruňky jsou nejlepší v plné zralosti, když jsou příjemně sladké. Moučníky s nimi patří k těm nejoblíbenějším a meruňková marmeláda je velkou lahůdkou. Zvlášť chutná je kombinace meruněk s tvarohem, ať už upečeme tvarohové koláče s meruňkami nebo uvaříme kynuté knedlíky s tvarohem.


Princezna Kate bude Británii napínat do poslední chvíle, píše magazín!

V boji s rakovinou se střídají lepší a horší dny, což na vlastní kůži poznává i britská princezna Kate. Poddaní jeho veličenstva ji mají velmi rádi, o to více je mrzí, že se kvůli nemoci neukazuje moc často mezi lidmi. Dočkají se v červenci nějakého veřejného vystoupení manželky následníka trůnu?


Jaké trvalky jsou vhodné pro pěstování v nádobách: vyberte krásné druhy a nechte svůj balkon rozkvést

Ať již máte k dispozici malou zahradu nebo nemáte vůbec žádnou, i vy můžete patřit mezi pěstitele trvalek. Poměrně velkou část druhů můžete totiž bez problémů pěstovat také v nádobách na terase či balkonu a není proto nutné se pěstování těchto rostlin vyhýbat. Většina druhů navíc přitahuje užitečný hmyz, takže jejich pěstováním pomůžete i přírodě. Výběrem vhodných kultivarů můžete i na balkoně mít rozkvetlou louku.


Babybox zachránil další dítě. Novorozený chlapeček v Sokolově byl ještě spojen s placentou

V sokolovském babyboxu našli zdravotníci novorozence. Někdo ho tam odložil v noci na sobotu. Chlapec je zdravý a má se čile k světu. Stal se teprve druhým dítětem, které se v sokolovském babyboxu objevilo.


Vztahy mezi Kate Middleton a Meghan Markle: Kdy se skutečně pokazily?

Je veřejným tajemstvím, že mezi vévodkyní Kate Middleton a Meghan Markle není příliš dobrý vztah. Přestože důvodem může být mnoho faktorů, zdá se, že jeden z hlavních sporů vznikl v souvislosti se svatební přípravou, konkrétně při hádce o šaty pro družičky.


Zlepšení vztahů mezi Harrym s Meghan a Kate? Experti řekli, co si o tom myslí!

V zlepšení vztahů mezi princem Harrym a jeho manželkou Meghan Markle na jedné straně a princem Williamem a Kate Middleton na straně druhé už téměř nikdo nevěří. Podle královského experta jsou rány, které Harry a Meghan způsobili, tak hluboké, že jim William a Kate možná nikdy neodpustí.


Grilování, party, návštěva? Jak vychladit dostatek piv

Letní teplé počasí láká stále více k party a přípravám masa na grilu. K dobrému masu ale nesmí chybět ani dobře vychlazené pivo. Jak zajistit, aby bylo pivo stále dobře vychlazené? Teplota piva se dá ovlivnit i na místech, kde byste to vůbec nečekali. Postačí třeba studený potok, nebo ledová tůňka.


Hydatidiformní Krtek: Varovné Znaky, Na Které Je Třeba Si Dát Pozor

Souhrn Neživotaschopné těhotenství způsobené růstem abnormálního oplodněného vajíčka nebo přerůstání trophoblastů, buněk, které se obvykle vyvíjejí do placenty v děloze. Příznaky Pokud máte nové, závažné nebo trvalé příznaky, obraťte se na poskytovatele zdravotní péče. V počátečních fázích mohou být příznaky podobné normálnímu těhotenství. Příznaky...


7 rostlin k prořezání v červenci v Brazílii

Červenec je strategickým měsícem pro zahradničení v Brazílii, zejména co se týče prořezávání. Během tohoto období mnoho rostlin vstupuje do stavu dormance nebo pomalejšího růstu, což je ideální čas pro prořezání a přípravu zahrady na jaro. O post 7 rostlin k prořezání v červenci v Brazílii apareceu primeiro em DecorStyle.


Denní horoskop na neděli 7. 7. 2024: Střelci budou s rozumem v koncích, Štíři si budou muset dát pozor

Denní horoskop pro všechna znamení zvěrokruhu na neděli 7. 7. 2024. Podívejte se, co vás tento den čeká a čeho byste se případně měli vyvarovat.


Jahodníky vadnou: zálivka nemusí být jedinou příčinou

Jahodníky jsou rostliny, které nejsou náročné na pěstování. Můžete je pěstovat na záhonu i v nádobách na terase. Někdy ale mohou nastat potíže při pěstování, které mohou snížit vaši úrodu. Ačkoli vadnutí se může zdát jako poměrně jednoduchý problém, u kterého stačí zvýšit zálivku, nemusí to být pravda. Příčiny vadnutí listů mohou být totiž různé. Čím dříve zakročíte, tím větší šanci na záchranu jahodníků máte.


Vše, co potřebujete k tomu, abyste se stali opravdovým zahradníkem

Nyní je ten správný čas podívat se na svou zahradu! Možná jste ji dosud odkládali a stále odkládali její řešení, ale proč nejednat právě teď? Pokud to myslíte vážně, že se chcete stát dobrým zahradníkem, musíte znát určité věci a určité věci si musíte pořídit! Prohlédněte si následující galerii a objevte 30 zahradních nástrojů, které si rozhodně budete chtít pořídit!


K čemu jsou malé dírky na horním a spodním očním víčku? Pozor, slzy jimi neroníme

Lidské tělo je nesmírně podivuhodné – a tyhle drobné dírky u vnitřního očního koutku mají velice zajímavou a důležitou funkci. Někteří lidé je dokonce umějí i kreativně využít k pobavení ostatních.


Jak zakomponovat do koupelny dekoraci?

Koupelny už nejsou pouhou praktickou místností, ale jsou prostorem, kde si odpočineme a načerpáme energii. Proto stejně, jako jiné části bytu, bychom měli koupelnu vyladit k dokonalosti pomocí doplňků. A které jsou ty vhodné? Oživte osvětlení V koupelně je potřeba silnější světlo, které osvětlí celý prostor najednou. Soustředit bychom se však měli i na doplňková světla, […] The post Jak zakomponovat do koupelny dekoraci? appeared first on...


Malí řezači bez prstů: Američtí továrníci dřeli dětskou pracovní sílu z kůže

Obrovské nože jim často amputovaly prsty. Pracovní doba neexistovala, děti makaly do té doby, dokud nezpracovaly celý denní úlovek sardinek. Jejich osudy byly ale zdokumentovány a nafoceny, což napomohlo zakázat dětskou práci v USA.


Psycholožka Laura Janáčková vysvětluje, jak se vypořádat s voyeurem i proč mají letní lásky tak krátké trvání

Léto přináší nejen vodní radovánky, ale i ty postelové. Jak se na koupališti zbavit muže, který na vás nepříjemně zírá, proč letní lásky trvají krátce a co je pro muže tak lákavé na zájezdech za ženami do Thajska? Na dotazy čtenářů magazínu Lifee.cz odpovídá uznávaná psycholožka Laura Janáčková.