Trending:


Jaký postřik na plíseň okurek a rajčat připravit podle babských rad? Tyto preventivně fungují, vyzkoušeli jsme je za vás

Okurky a rajčata patří mezi nejčastěji pěstovanou plodovou zeleninu a tak se není co divit, že si ji každý zahrádkář hýčká, co může. Plísně jsou asi největším postrachem a většinou se s nimi tak trochu pereme už od půlky června. Letošní počasí jim nahrává a jestli jste zatím bez nich, rozhodně stojí za to prevenci nepodceňovat.


Skvělé večeře pro horké letní dny, u kterých se nezapotíte: Uvařte si jednoduché špagety puttanesca nebo tabouleh

Nechce se vám v horkých letních dnech postávat dlouhé hodiny v kuchyni, abyste si připravili něco k jídlu? Věřte, že nemusíte. Připravili jsme pro vás několik receptů na večeře, při jejichž přípravě se nezpotíte.


Tipy na zajímavé akce a události o svátečním prodlouženém víkendu. Na své si přijdou milovníci filmu, hudby, jídla i levandulí

Sváteční červencové dny tradičně využíváme pro chvíle odpočinku, ale i výletování. Letos vychází první z nich na pátek, takže před sebou máme prodloužený víkend. Anytime přináší několik tipů, kam vyrazit.


Jak si vaše geny nesou trauma z minulosti vaší rodiny

Studium DNA a genetiky je stále relativně novou záležitostí, zejména proto, že DNA byla poprvé analyzována teprve před 50 lety. Nicméně v poslední době se po celém světě provádí mnoho výzkumů, jejichž cílem je odpovědět na jednu otázku: Může se trauma dědit prostřednictvím našich genů? Zajímá vás to? Klikněte na tuto galerii a dozvíte se více.


Fialové skvrny na rajčatech hlásí problém: Šetrně je odstraňte

Léto bez rajčat by samozřejmě nebylo tím pravým létem. Rajčata patří mezi nejoblíbenější plodiny zahrádkářů. Ovšem jejich pěstování s sebou nese spoustu výzev a překážek, kterým musíme čelit. Setkali jste se už s fialovými skvrnami na listech rajčat?


Ochutnejte tapas, španělské pochoutky na zub

Tapa je jedním z nejznámějších španělských kulinářských pokrmů. Jedná se o pikantní předkrm ve velikosti sousta, který se podává v tavernách a barech po celé zemi a který může být teplý nebo studený a může se skládat z nejrůznějších lahodných ingrediencí. Pochutnávání si na tapas patří k velkým gastronomickým tradicím země. Kde však tapa vznikla a jaká je historie této ikonické španělské svačinové tradice? Klikněte na tuto stránku a nechte si zajít chuť na jídlo.


Nejtrendovější kabelky na léto. Pofrčí žluté, nebesky modré, s texturou i klasické

Chcete si k letním kouskům pořídit novou kabelku, nebo si na roztomilé psaníčko myslíte jako na suvenýr z dovolené? Vsaďte na některý z aktuálních trendů, jsou vkusné, nadčasové a velmi elegantní. Unosíte je ke všemu.


Stálezelené keře – na co si dát pozor při vysazování

Chcete-li ozvláštnit zahradu prvky, které budou krásné na pohled i v zimním období, jsou jehličnaté stromy a stálezelené keře ideální volbou. O druhé jmenované je však důležité se vhodným způsobem starat jak v zimě, tak v létě.


Trpělivost vám pomůže změnit život k lepšímu

Život někdy může být chaotický, proto je důležité osvojit si trpělivost a naučit se tipy a triky, které vám pomohou zmírnit úzkost nebo stres. Trpělivost může naprosto změnit život v tom nejlepším slova smyslu. Ať už se považujete za trpělivého člověka, nebo za někoho, kdo je tak trochu na hraně, tato galerie je určena právě vám! Máme tu pro vás tipy, které vás naučí trpělivosti – od toho, jak se vyrovnat s nepříjemnými pocity, až po práci na vaší emoční inteligenci. Jste připraveni změnit svůj život k lepšímu? Tak klikněte na tuto galerii a přečtěte si, jak na to.


Duševní zdraví dětí je pro matky priorita. Zapomínají ale přitom na sebe, vyplývá z průzkumu

Jedno ze sedmi dětí či adolescentů se dle zjištění Národního ústavu pro duševní zdraví potýká s nějakým druhem psychických potíží. Výsledky čerstvého průzkumu aplikace Mamio ukazují, že české matky duševní zdraví svých potomků neberou na lehkou váhu - naopak ho staví na vrchol svých priorit ve výchově. Svou vlastní psychiku ale matky mnohdy zanedbávají.


Mangalice: maďarská delikatesa, která dobývá svět gastronomie

V srdci Maďarska se skrývá kulinářský klenot – mangalice. Maso tohoto plemene vepřů vyniká jedinečnou chutí a výjimečnými nutričními vlastnostmi. Připojte se k nám na cestě za poznáním této luxusní suroviny a zjistěte, jak se mangalice stala hvězdou světových kuchyní a jak ji můžete využít ve svých receptech i vy.


Proč byste měli vědět o pasivním příjmu

Pro každého, kdo si chce vytvořit životní situaci, v níž se nebude muset tolik starat o peníze, je zásadní zavádění strategií, jak získat pasivní příjem. Jedná se o takový příjem, který vám vydělá dolary, aniž by vyžadoval vaši práci nebo čas. Může to být například pronájem vašeho auta v době, kdy ho nepoužíváte. Přesto si nepleťte pasivní příjem s vedlejším přivýdělkem, kdy obchodujete se svým časem a úsilím, abyste dostali zaplaceno. U pasivního příjmu vyděláváte peníze, které nejsou vázány na vaši aktivní účast. Chcete-li se o něm dozvědět vše a zjistit, jak můžete začít vydělávat pasivní příjem ještě dnes, klikněte na tuto galerii.


Hořké okurky mohou být jedovaté. Raději se jim vyhýbejte

Neexistuje člověk, který by nikdy nekousnul do hořké okurky. I když se nejedná o plodinu, která je náročná na pěstování, někdy může chutnat hořce. Na první pohled takovou okurku nepoznáte, takže vám nezbývá, než okurku ochutnat. I když je možné hořkou chuť v potravinách do jisté míry zamaskovat, jíst hořké okurky se nedoporučuje. Některé totiž mohou být pro člověka až jedovaté a způsobí mu nepříjemné zažívací potíže.


Můj nejoblíbenější čepovací styl je šnyt, říká nejlepší letošní výčepní Tereza Brodecká

Nejlepší českou výčepní v Česku pro letošní rok se stala Klára Brodecká. Na slavnostním galavečeru v Holešovické tržnici v Praze převzala titul Pilsner Urquell Master Bartender. Porotu přesvědčila svými znalostmi a dovednostmi i schopností přenášet lásku k pivu a nadšení na ostatní.


Červencové novoluní přinese naději. Pro rizika není vhodná doba

Novoluní uprostřed Raka slibuje krásný rozjezd prázdnin, hezké chvíle a přátelské vztahy. Přinese zaslouženou odměnu za vykonanou práci a úsilí, které jste v uplynulých měsících vynaložili.


Rychlá granola z pánve: Připravte si zdravou snídani podle videonávodu

Připravte si s námi krásně křupavou, rychlou a navíc velmi zdravou snídani či svačinku bez zbytečného množství přidaného cukru a dochucovadel. Ano, řeč je tady o granole, která si získala v poslední době obrovskou oblíbenost.


Jak to bylo s ženskými korzety: Měly bujné vnady spíš zkrotit, nebo naopak pozdvihnout? Některé dokázaly i zabít

Nedalo se v nich dýchat, k jejich oblékání bylo potřeba asistence, deformovaly orgány a měly schopnost zabíjet. Přesto se šněrovací korzety udržely jako součást ženského outfitu téměř 400 let. Jaká vlastně byla jejich funkce?


Klik-klak! Už jste viděli nehty Marca Jacobse?

Většinou se v souvislosti se jménem návrháře Marca Jacobse skloňuje móda. Tentokrát to, co strhává veškerou pozornost, ale nejsou jeho poutavé modely. Svůj Instagram Marc Jacobs plní takovým nail artem, že i ženy blednou závistí. Co oblíbeného návrháře k extrémní manikúře dovedlo?


Samosběr nakládaček 2024: Kde si můžete sami nasbírat kilo okurek za 28 korun a kde vás na pole nepustí

Samosběry jsou v posledních letech oblíbenou činností, která lidem nabízí ekonomicky výhodné získání populárního ovoce či zeleniny. Po jahodách, které jsou zřejmě nějvětším hitem, přichází období okurek - nakládaček. Toprecepty.cz zjišťovaly, kam si jde pro oblíbenou zeleninu zajet a nasbírat si ji.


Psycholožka Laura Janáčková vysvětluje, jak se vypořádat s voyeurem i proč mají letní lásky tak krátké trvání

Léto přináší nejen vodní radovánky, ale i ty postelové. Jak se na koupališti zbavit muže, který na vás nepříjemně zírá, proč letní lásky trvají krátce a co je pro muže tak lákavé na zájezdech za ženami do Thajska? Na dotazy čtenářů magazínu Lifee.cz odpovídá uznávaná psycholožka Laura Janáčková.


Vyzkoušeli jsme karlovarskou zapomenutou specialitu: Vřídelní polévka se vaří přímo z vody z Vřídla a má po ní jemně slanou chuť

Karlovy Vary se v současnosti skloňují hlavně v souvislosti s probíhajícím filmovým festivalem, během roku je jedním z největších turistických lákadel termální pramen Vřídlo. A právě z něj se tu v minulosti s oblibou připravovala speciální vřídelná polévka. A protože dnes ji v restauraci neseženete, rozhodli jsme se ji uvařit doma.


William neměl na výběr? Kate si ho před svatbou pojistila!

Od svatby vévodkyně Kate a prince Williama uplynula už řada let, dodnes na ni ale rádo vzpomíná mnoho Britů. Na pozadí všeho přitom stála dohoda, která měla zajistit, že Kate neuteče.


K čemu jsou malé dírky na horním a spodním očním víčku? Pozor, slzy jimi neroníme

Lidské tělo je nesmírně podivuhodné – a tyhle drobné dírky u vnitřního očního koutku mají velice zajímavou a důležitou funkci. Někteří lidé je dokonce umějí i kreativně využít k pobavení ostatních.


Komu to sluší víc? Slováková a Kočendová oblékly stejný odvážný outfit

Když dvě ženy obléknou na společenské akce stejný outfit, vystavují se riziku, že je budou fanoušci navzájem hodnotit. Tím spíše, když se jedná o ženy, které mezi sebou nemají zrovna vřelý vztah. Teď se něco podobného přihodilo Natálii Kočendové, která si na sebe oblékla stejné šaty, které si o tři měsíce dříve vzala i její sokyně Nela Slováková.


Vše, co potřebujete k tomu, abyste se stali opravdovým zahradníkem

Nyní je ten správný čas podívat se na svou zahradu! Možná jste ji dosud odkládali a stále odkládali její řešení, ale proč nejednat právě teď? Pokud to myslíte vážně, že se chcete stát dobrým zahradníkem, musíte znát určité věci a určité věci si musíte pořídit! Prohlédněte si následující galerii a objevte 30 zahradních nástrojů, které si rozhodně budete chtít pořídit!


Prázdninová hitparáda: Ponořte se do kuchyně našich babiček a dědečků a nechte se unést na vlně nostalgie

Prázdninová jídla máme často spojená s pobytem u babičky a dědy na chalupě. Jedná se o takzvaná comfort food, tedy jídla, která vám přinesou chuťový zážitek provázaný s příjemnou vzpomínkou. Prázdninová úroda už volá po zracování, a tak se pojďme pustit do letních pochoutek. Ve výběru jsme spojili čistou nostalgii s vlivy moderní gastronomie a přinášíme inspiraci na jídla, která budou s radostí vařit i další generace.


Denní horoskop na středu 3. 7. 2024: Váhy by měly zvolnit tempo, Panny se dostanou do ošemetné situace

Denní horoskop pro všechna znamení zvěrokruhu na středu 3. 7. 2024. Podívejte se, co vás tento den čeká a čeho byste se případně měli vyvarovat.


Blíží se novoluní ve znamení Raka: Máte skvělou možnost urovnat rodinné vztahy

Nový měsíc s sebou vždy přináší nové začátky a skvělé příležitosti. Novoluní, které nás čeká během prvního červencového víkendu, je již sedmým v letošním roce a bude ovlivněno velmi citlivým, intuitivním a pečovatelským znamením Raka. Jak ho nejlépe využít ve svůj prospěch?


Svým dětem zařídila ty nejkouzelnější dětské pokoje: Starý nábytek natřela, spoustu věcí ušila a něco málo přikoupila

Dostatek úložného prostoru, pohodlné postele a raději méně kvalitních věcí, které vydrží, než spousta nekvalitních. Těchto pravidel se drží Yvonne, která pro své děti zařizuje kouzelné pokojíčky.


Vysvětlení klíčových astrologických tranzitů v červenci 2024

Letní měsíce jsou obvykle plné aktivit a obloha není výjimkou. Červenec je z astrologického hlediska silným obdobím s potenciálem k mnoha tvůrčím transformacím, protože vzduch naplňuje dynamický pocit změny. Je to čas, kdy je třeba zkontrolovat a ujistit se, že činnosti, které podnikáte ve fyzickém světě, jsou v souladu s vaším vnitřním bytím, a pokud tomu tak není, otočit se; být svým autentickým já je nejrychlejší způsob, jak vstoupit do metamorfózy, po které tento měsíc volá. Zaujalo vás to? Klikněte dále a zjistěte, jaké jsou klíčové planetární tranzity v červenci 2024 a co znamenají na úrovni kolektivní energie.


Pánský styl tohoto léta: 3 outfity, díky kterým budete i po 45 za hvězdu

Pokud dáváte přednost pánskému stylu před šaty a sukněmi, letos v létě se máte na co těšit. Přinášíme vám 3 outfity, se kterými se stanete hvězdou při každé příležitosti. A to i po pětačtyřicítce! Protože právě v tomto věku můžeme být stále trendy a dovolit si nosit to, v čem se cítíme skvěle.


Kvíz: Logický kvíz pro bystré hlavy. Všechny otázky zodpoví správně jen génius, je to opravdu těžké

Logické myšlení je klíčovou dovedností, kterou využíváme každý den, ať už si to uvědomujeme nebo ne. Pomáhá nám řešit problémy, přijímat rozhodnutí a orientovat se v každodenních situacích. Rozvíjení této schopnosti může přinést nejen lepší výsledky ve škole či práci, ale také větší spokojenost v osobním životě. Prověřte si vaši schopnost rychlého a správného uvažování.


Už zase do vody. To pivo není hořké aneb nejotravnější řeči na dovolené

To kyselo je moc kyselé a brambory moc bramborové. Klasická průpovídka s Krkonošských pohádek, která ale pro mnohé lidi platí prakticky kdykoli a kdekoli. Tak jako tak se různým zbytečným řečem nevyhneme ani na dovolené. Pokud je navíc vypouští z úst partner nebo partnerka, jsou opravdu velmi nepříjemné. My se na některé takovéto výlevy podíváme mnohem podrobněji v následujících řádcích. Třeba alespoň trochu pobavíme, i když neporadíme, jak tyto...


Trápí vás mšice? Zkuste si na pomoc zavolat berušky. Jak na to

Rok co rok vás trápí na zahradě mšice, třásněnky nebo červce? Jsou úplně všude a nedají se jen tak pochytat? Pak si na pomoc pozvěte berušky neboli slunéčka sedmitečná, kterým chutná kdekterý savý hmyz. Není na zahradě totiž nic horšího než přemnožené mšice. Listy jsou jimi doslova obaleny, poznáte je na první pohled, aniž byste museli listy podrobně zkoumat. Teď jen se rozhodnout o tom, co s nimi.


Suflé je nadýchaný moučník: Při jeho přípravě musíme dát pozor, aby se nesrazil

Suflé je sladký nebo slaný francouzský dezert, jehož základem je nadýchaný žloutkový krém s našlehanými vaječnými bílky. Při pečení v troubě suflé několikrát zvětší svůj objem. Servírujeme ho poprášené cukrem.


Jak fungují komunitní zahrady: nejsou jen o pěstování úrody. Zjistěte, zda se nějaká nachází blízko vašeho bydliště

Život ve městě je často chudý na množství zeleně a pokud máme nějakou možnost zeleň do měst přivést, měli bychom ji využít. Určitě jste již někdy slyšeli o komunitních zahradách, častější jsou sice v zahraničí, ale i u nás je tento způsob zahradničení velmi populární a v současné době i stále žádanější. Co si tedy máte pod pojmem komunitní zahrada představit, jak to celé funguje a jak se mezi stejně zaujaté jedince můžete dostat i vy?


Barvy pro útulnější domov během zimy? 3 tipy od psychologa barev

Když přemýšlíme o vytvoření útulného prostředí doma, zvláště během zimy, barva hraje zásadní roli. Výběr správných barev může přímo ovlivnit naši náladu, pocit pohodlí a pohody. O post Barvy pro útulnější domov během zimy? 3 tipy od psychologa barev apareceu primeiro em DecorStyle.


Zázrak z Ameriky – paprika: Jaké druhy existují a co s paprikami v kuchyni?

Bez papriky bychom si naši kuchyň neuměli snad ani představit. Přidáváme ji do salátů a pomazánek nebo jako přílohu k obědovému menu. Papriky rozzáří talíře barvami a obohatí jídelníček o řadu prospěšných látek. Kde se u nás papriky vzaly? A co z nich můžete vykouzlit v kuchyni?


Největší módní strašáci z Varů. Branišová v pytli, stříbrný ufon Binias i totální úlet české Barbie

Každoročně pořádaný festival v Karlových Varech je nejen plný okázalých a krásných rób, ale i módních přešlapů. Jeden z nejbizarnějších outfitů předvedla Monika Binias, matka influencerky Ornelly Koktové, a také herečka Nikol Kouklová. Podivné looky ukázaly ale také Gabriel Jiráčková, Aňa Geislerová či Dominika Branišová. Na další přešlapy z karlovarského festivalu, které zachytila redakce eXtra.cz, se podívejte v galerii.


Sbohem, nudné mikádo! Vlasovým trendům pro léto 2024 vládne 5 překvapivých střihů

Vlasy jsou věčné téma téměř všech žen. Asi všechny známe ten pocit, kdy nás účes jednoduše přestane bavit a máme tendenci udělat vlasovou změnu. A kdy jindy ji podstoupit než v létě? Slunce, dovolená, moře a další aspekty, které k této části roku neodmyslitelně patří, nám dávají pocit svobody. A právě tu bychom měly dopřát i svým vlasům. Pojďme se tedy společně podívat na klíčové trendy roku 2024.


Čistá okna až půl roku? Poradíme, jak toho docílit snadno a rychle

Mytí oken nepatří zrovna k oblíbeným činnostem. Vyžaduje více času. A ještě více naštve, když umyjeme okna a následující den doslova leje. Naše práce se zdá takřka marná. A nemusí. Poradíme vám, jak na mytí oken, která se budou lesknout a vydrží dlouho čistá.


Přátelství celebrit s velkými věkovými rozdíly

Generační rozdíly mohou ve skutečnosti vytvářet zajímavá přátelství. To je skutečně případ mnoha celebrit, které mají opravdu blízké kamarády, kteří jsou mnohem starší nebo mladší než oni. Některá z těchto přátelství jsou také dost nepravděpodobná, ale nějakým způsobem fungují opravdu dobře. Klikněte na následující galerii a seznamte se s přátelstvími celebrit s obrovskými věkovými rozdíly.


Retro biják: K létu nesmazatelně patří letní kina, která se opět dostávají do módy

Promítání filmů pod širým nebem má u nás hodně dlouhou tradici. Největší letní kino Benátky bylo v Praze už v roce 1919 na Štvanici. Jeho kapacita 1470 sedadel byla dokonce navýšena na 1600.


Jaké jsou přínosy koupelí s epsomskou solí?

Soli se v koupelích používají již po staletí, aby zmírnily bolest svalů a pomohly při relaxaci. Před více než 400 lety si farmáři v malém anglickém městečku Epsom všimli, že voda je tu jiná. Z některých pramenů, které měly pachuť po hořčíku a síranech, nechtěla pít hospodářská zvířata. V dnešní době je epsomská sůl samostatným výrobkem a její obliba stále roste. Tvrdí se, že má celou řadu zdraví prospěšných účinků - ale kde je pravda? Klikněte na tuto galerii a dozvíte se o koupelích s epsomskou solí více.


Základní tipy pro objevování australského vnitrozemí

V australském vnitrozemí se nechodí ani tak s batohem na zádech, jako spíš po křoví. Outback, odlehlá a řídce osídlená oblast Austrálie, je rozlehlé, otevřené místo. Ale právě v tom spočívá jeho přitažlivost. Drsné a nezkrocené vnitrozemí země je obdařeno množstvím přírodních divů. Oplývá jedinečnou divokou přírodou a je duchovní domovinou původních obyvatel. Je to země, kterou je třeba prozkoumat, ale znamená to projít se po divoké straně a přijmout veškerá opatření nezbytná k tomu, abyste se mohli ponořit do této krásné, ale odlehlé krajiny. Jak se tedy bezpečně pohybovat v jedné z nejopuštěnějších, ale nejpřitažlivějších oblastí světa? Klikněte na několik základních tipů pro objevování australského vnitrozemí.


Zvrat v královské rodině: Mezi Meghan a Kate by se mohlo vše změnit!

Zdá se, že napjaté vztahy mezi princem Harrym a Meghan Markle s královskou rodinou by se mohly konečně uklidnit. Pár chce obnovit dobré vztahy s princeznou Kate, což by mohlo vést ke smíření i s ostatními členy rodiny.


Horoskop na červenec: Váhy budou rozčarovány, Vodnářům dojde dech

Tento měsíc bude patřit k nejlepším v tomto roce. Většina z nás si užije krásné léto a vysněnou dovolenou. Novoluní 6. července přinese nové nabídky a možnosti, jak si polepšit nebo nastartovat život správným směrem. Pro mnohé to může znamenat setkání s novou láskou.


Třešně: Klenot mezi ovocem plný zdraví

Třešně jsou jedním z nejpopulárnějších druhů ovoce nejen kvůli své sladké chuti, ale také díky jejich mnoha zdravotním přínosům. Toto drobné červené ovoce je bohaté na živiny a antioxidanty, které přispívají k celkovému zdraví a pohodě. Pojďme se podívat na hlavní výhody třešní a proč by měly být součástí našeho jídelníčku.


Předměty, které musíte mít a které přinesou vašemu domovu štěstí

Každý chce mít v životě trochu štěstí a nejjednodušší způsob, jak toho dosáhnout, je přidat do svého domova několik strategicky vybraných předmětů. Možná znáte feng-šuej, starobylou čínskou praxi, která se zaměřuje na uspořádání obytného nebo pracovního prostoru tak, aby podporoval pozitivní energii a harmonii. Tato praxe využívá několik předmětů, které údajně přinášejí štěstí, ale jaké to jsou? V této galerii najdete oblíbené předměty nejen z oblasti feng-šuej, díky nimž můžete svůj prostor naplnit štěstím, zdravím a bohatstvím. Klikněte a začněte.


Zvláštní práce hollywoodských hvězd před slávou

Než se z nich staly zářivé hvězdy, jakými jsou dnes, musela hollywoodská elita najít způsob, jak zaplatit účty, stejně jako my ostatní. Ačkoli je těžké si je představit jako obyčejné smrtelníky, některé z největších hvězd kdysi drhly záchody, nosily směšné kostýmy, nebo se dokonce živily krocením lvů. Podívejte se do této galerie na podivná zaměstnání, která celebrity vykonávaly podle seznamu Rankeru předtím, než se staly bohatými a slavnými.