Finance

Trending:


Vědomé psaní: kreativní podněty pro zvládnutí duševního zdraví

Udržet si duševní zdraví v dnešním světě může být náročné! Jedním z účinných způsobů, jak si uspořádat myšlenky, je psaní deníku. Psaní nám pomáhá vyjádřit naše pocity. Někdy je však nejtěžší vědět, o čem psát. Tato příručka nabízí podněty speciálně navržené pro posílení pozitivního duševního zdraví a celkové pohody. Tyto podněty usnadňují sebereflexi a zkoumání emocí. Snažte se tyto podněty k psaní začlenit do své každodenní nebo týdenní rutiny a vytvořit si tak konzistentní a hodnotný prostor pro reflexi. Zajímá vás to? Pak klikněte na!


Obvyklé chyby, kterých je třeba se vyvarovat při stěhování do nového domova

Bez ohledu na to, kolikrát jste to už dělali, je stěhování jednou z nejvíce stresujících událostí, kterou prochází téměř každý. Všechen tento stres v kombinaci s nekonečnými detaily, které se stěhováním souvisejí, s sebou přináší jedinečné problémy a chyby. Od balení na poslední chvíli až po zapomenutí označit krabice - tyto nehody mohou při stěhování způsobit skutečné bolesti hlavy. Chcete tedy vědět, jakých chyb se vyvarovat, aby stěhování proběhlo hladce? Pak si prohlédněte následující galerii.


Karkulky ve Varech: 7 rudých outfitů slavných žen, které rozpálily festivalový večírek

Mezinárodní filmový festival v Karlových Varech doprovází den co den, respektive večer co večer, některý ze zdejších vyhlášených večírků. Společně s pořadateli se často mění i dress code, přičemž letošní Campari party si od hostů žádala čistě červené outfity. Dámy proto nezahálely a začaly se předhánět, která bude ve svůdné červené víc sexy nebo odhalí víc ze svého těla.


Zlepšení vztahů mezi Harrym s Meghan a Kate? Experti řekli, co si o tom myslí!

V zlepšení vztahů mezi princem Harrym a jeho manželkou Meghan Markle na jedné straně a princem Williamem a Kate Middleton na straně druhé už téměř nikdo nevěří. Podle královského experta jsou rány, které Harry a Meghan způsobili, tak hluboké, že jim William a Kate možná nikdy neodpustí.


Besky peče sušenky s černým čajem, chilli nebo slaným karamelem: Nebojte se tří lžic kvalitního čaje, pečivu dodá unikátní chuť

Cukrářka Besky (30), vítězka soutěže MasterChef, představila v Karlových Varech své sušenky s unikátními příchutěmi. Magazínu Lifee.cz exkluzivně poskytla recept a prozradila také, jak jednotlivé variace vznikají nebo co ji inspiruje. Kdo u celého procesu nesmí chybět? Co se jí vybaví, když se řekne sušenka s horkým mlékem? A na co si dát u pečení sušenek pozor?


Plážové vlny, okouzlující drdoly a sexy ofiny: Top účesy, které zdobí červený koberec na MFF v Karlových Varech

Nejen překrásné modely šatů, ale i nádherné šperky a stylizace vlasů zdobí hvězdné dámy na červeném koberci na KVIFF. Každý účes, který si hvězdy zvolily ke svým úchvatným garderobám, se stal nezapomenutelnou součástí jejich vzhledu. Pojďme se podívat na ty nejkrásnější vlasové kreace, které letos i v průběhu minulých let zdobily festival a dodaly slavným ženám na červeném koberci nezaměnitelný šarm.


ELLE Talks: Thea Prokop a Helga Guren o filmu Až na věky

Do ELLE Beauty Lounge Red zavítala norská herečka Helga Guren, která přijela na KVIFF s delegací soutěžního filmu Až na věky. Během včerejšího promítání film sklidil potlesk ve stoje. V rozhovoru s šéfredaktorkou ELLE Theou Prokop přibližuje svou roli Marie, poslechněte si jej.


Leoš Mareš a Monika Marešová: Blond Affair

V ELLE Beauty Lounge jsme měli vzácnou návštěvu, Leoše Mareše a Moniku Marešovou. Přišli se připravit na večírek, během kterého určitě byli hvězdami večera. Leoš odešel s razantní vlasovou proměnou, nechal se odbarvit na blond. Co ho k takovému nápadu přivedlo a jaká byla reakce jeho manželky Moniky?


Suchá kůže kolem nehtů: použijte kokosový nebo olivový olej

Suchá kůže kolem nehtů je častým problémem v zimě, může se ale vyskytnout i v létě – například v důsledku chloru z plaveckých bazénů či používané kosmetiky. Nejedná se pouze o problém se vzhledem vašich rukou – může to být dost bolestivé. Vzhledem k tomu, že své prsty používáme velice často, je to velmi nepříjemné. Naštěstí existují poměrně levná řešení, která mohou suchou kůži v okolí nehtů odstranit.


Fascinující příběhy z japonského folklóru a mytologie

Japonský folklór zahrnuje duchy, bytosti a postavy, které jsou zakotveny v lidových tradicích Japonska a japonského lidu. Tyto legendy, báje a mýty jsou silně ovlivněny dvěma hlavními japonskými náboženstvími, šintoismem a buddhismem, a po staletí se předávají ústně a prostřednictvím literárních zdrojů. Podobně japonská mytologie čerpá z kombinace šintoistické a buddhistické víry, kde mocná božstva a nadpřirozené bytosti slouží jako klíčové vlivy v japonské náboženské tradici. Často humorná, ale občas i značně znepokojivá vyprávění jsou protkána bizarními a obskurními postavami spojenými s přírodními silami, zeměpisnými zvláštnostmi a duchy mrtvých. V některých případech jsou příběhem o stvoření samotného Japonska. Zaujalo vás to? Klikněte na vybrané příběhy ze Země vycházejícího slunce.


Nejlepší venkovní práce pro ty, kteří neradi zůstávají doma

Pokud rádi chodíte do přírody, je pravděpodobné, že i vy rádi pracujete venku. Ve skutečnosti je pro vás nejhorší noční můrou být celý den zavřený za stolem a nasávat klimatizovaný vzduch. Potřebujete práci snů pod širým nebem, profesi, která vás vyvede z očistce do nedotčeného světa polí, lesů, hor, řek a oceánů. Hledáte volné místo? Projděte si následující galerii, kde najdete nápady na zaměstnání, které vás zavedou do přírody.


Velký partnerský horoskop na červenec: Nechte se vést svou divokou energií

Červenec považujte za měsíc svých nejdivočejších snů, a to doslova. Tento měsíc je o velkém snění, o představách o budoucnosti a vytváření prostoru pro vaše sny.


Léto 2024: Našli jsme pro vás nejkrásnější letní šaty ve slevách. A poradíme, jak u nákupu módy ušetřit na maximum

Léto je obdobím, kdy móda rozkvétá stejně jako květiny v zahradě. Hřejivé sluneční paprsky nás lákají k tomu, abychom oblékali lehké, vzdušné a barevné oblečení, a letní šaty jsou v tomto ohledu neodolatelnou volbou. Jak ale najít ty nejkrásnější kousky, aniž bychom zruinovali svou peněženku? Klíčem jsou sezónní slevy, které umožňují pořídit stylové a kvalitní šaty za výhodné ceny. Přinášíme vám tipy, jak při nákupu letních šatů ušetřit.


Výklad andělských karet od 5. července 2024: Nesnažte se činit závažná rozhodnutí

Víkendové dny jsou plné naděje a důvěry v život. Můžete pocítit velkou touhu být sami v tichu svého srdce. Naslouchejte vnitřnímu vedení a následujte jemný hlas, který vás povede správným směrem. Co ještě andělské karty vzkazují?


Jak zničit mravence v záhonu: geniální tipy na přírodní prostředky, které fungují

Mravenci dokážou zahrádkářům pěkně otrávit život. Jejich hemžení v záhonech bývá předzvěstí invaze mšic a i když se jí vyhnete, mravenci si staví u kořenů rostlin hnízda a leckdy si pochutnají i na tom, co byste raději snědli vy sami. Co s nimi? Dají se vypudit ze zahrady přírodně?


Denní horoskop na pátek 5. 7. 2024: Rybám hrozí konflikty, Berani budou čelit ošemetné situaci

Denní horoskop pro všechna znamení zvěrokruhu na pátek 5. 7. 2024. Podívejte se, co vás tento den čeká a čeho byste se případně měli vyvarovat.


Lahodné borůvkové knedlíky jako od babičky

Nejen vůně, ale i mnohé chutě dokážou vyvolat dokonalou iluzi prázdninových dní strávených u babičky na venkově. Překvapte svou rodinu a připravte jí vynikající borůvkové knedlíky podle receptu mistra šéfkuchaře Josefa Tydlačky z Resortu Valachy ve Velkých Karlovicích.


Retro beauty trendy: Do módy se vrací ikonický make-up plný barev a třpytu inspirovaný 90. lety

Devadesátá léta se vrací do módy nejen v oblékání, ale i v líčení. Pokud chcete držet krok s aktuálními beauty trendy, je načase si osvojit několik ikonických prvků této éry. Od modrých očních stínů po tmavé rty, devadesátky nabízejí mnoho inspirace, jak dodat svému vzhledu moderní nádech nostalgie. Pojďme se podívat na to, jak můžete začlenit prvky devadesátkového líčení do svého každodenního make-upu.


Rozlučte se s klasickými džíny. Trendům pro léto 2024 dominuje 5 netradičních typů denimových kalhot

Poslední sezóny zcela přejí experimentům s denimem. Přestože tradiční modré džíny jsou stálicí, během letošního léta módní expertky dávají přednost pětici trendů, které čerpají notnou dávku inspirace z 90. let i kultovních seriálů z přelomu milénia. Popusťte uzdu své módní fantazii a vyzkoušejte alespoň jeden z následujících modelů. Léto je ideální dobou se v oblékání alespoň trochu odvázat.


Dovolená s domácím mazlíčkem: Pozor na stres, v zahraničí musí splnit tři základní podmínky

S letními dovolenými se každý rok vrací také úvahy, jestli vzít do vysněné destinace i svého domácího mazlíčka. Je třeba to pečlivě zvážit, protože cestování může být pro pejsky nebo kočičky velkým stresem. Navíc při cestách do vzdálených oblastí se náš chlupatý parťák může setkat s nemocemi, které u nás nejsou běžné.


Když okurky žloutnou: Co dělat, aby okurky na rostlině zůstávaly zelené

Pěstování okurek je v našich končinách poměrně rozšířené, a to jak nakládačky, tak salátové odrůdy. Někdy se stane, že okurky začnou během růstu žloutnout. Příčin může být hned několik a problém lze poměrně jednoduše řešit.


Přilákejte do zahrady hady. Vyženou hlodavce, slimáky a hmyz. Potřebují však hadník

Pokud se nebojíte plazů, přilákejte na svou zahradu užovky, slepýše a ještěrky. Přirozeně ochrání vaši úrodu před invazivními nájezdy drobných hlodavců, slimáků i hmyzu a udrží vaši zahradu ve skvělé kondici. Postavte hadník, který dodá hadům pocit bezpečí a poslouží ke kladení vajíček. Poradíme vám, jak na to.


Zralost melounu prozradí už jeho slupka

Meloun k létu neodmyslitelně patří. Radost z jeho koupě ale může vzápětí zkazit jeho chuť. Existuje ale několik tipů, díky kterým budete na cestě k nalezení dokonalého plodu zase o kousek blíž.


Aby letní grilování nezatěžovalo vaše zdraví: Vybírejte kvalitní maso, kontrolujte složení a vyrobte vlastní dressing

Léto je oblíbeným obdobím grilování stejně tak opékání buřtů. Během letních „gastro radovánek“ je ale důležité hlídat i zdravotní stránku. Především lidé s vyšší hladinou cholesterolu či vyšším krevním tlakem, by se měli při grilování více hlídat, protože jídlo s vysokým obsahem nezdravých tuků či soli má negativní účinek na náš kardiovaskulární systém. Jaké maso tedy vybírat a na co si dát pozor?


Vyřešíte tento jednoduchý rébus? Zapojte mozek a doplňte hodnotu každé rostliny

Kromě toho, že nám rébusy pomáhají rozvíjet logické myšlení, mají také pozitivní vliv na naši psychickou pohodu. Řešení hádanek může fungovat jako forma mentálního cvičení, které stimuluje mozek a podporuje jeho zdraví. Dokážete uhodnout hodnotu rostliny ve žlutém, hnědém a fialovém květináči tak, aby rovnice seděly?


Jak odstranit škrábance na brýlích? Postačí ingredience, které máte běžně v koupelně

Co dělat v případě, že jsou vaše brýle často špinavé? Jak je vyčistit? Poradíme, co zaručeně pomůže. Doma běžně dostupné ingredience zbaví vaše brýle nejen nečistot, ale poradí si i s jemnými škrábanci.


Vzpomínáte? Zmrzlina za odměnu od Itala ve Vodičkově nebo točená z Ovocenky

Když se redakce Apetitu sejde, řeší se... Jídlo! Vždycky a za všech okolností. S kolegyněmi si nadšeně vyměňujeme zážitky, nové objevy a vzpomínky na staré pecky. Vydejte se s námi na nostalgickou jízdu po zmrzlinových stáncích, sídlištních samoobsluhách i vyhlášených cukrárnách našeho dětství. Ano, vypravíme se spolu do hluboké minulosti. Jaké mražené pochoutky jsme milovali? Vzpomínáte si také?


Zapomněli jste si koupit deodorant? Zkuste limetku

V létě, kdy se všichni více potíme a slunce se opírá o pokožku čím dál více, musíme řešit následky. Potní žlázy produkují při horku i fyzické námaze stále více potu, který po čase nelibě zapáchá. Cítit se celý den svěže je snem téměř každého. Nemusíte proto ale běžet hned do obchodu a kupovat drahé antiperspiranty, které navíc nemusí každému vonět. Zkuste během léta obyčejnou limetku.


Lahodné máslové krémy, které sluší nejen dortům: Naučte se cukráři oblíbený swiss meringue buttercream

Co by bylo za dort bez nadýchaného krému? Máslový krém přitom není tak složitý. Navíc ho lze různě obměňovat, proto nemá šanci začít nudit.


Rychlá granola z pánve: Připravte si zdravou snídani podle videonávodu

Připravte si s námi krásně křupavou, rychlou a navíc velmi zdravou snídani či svačinku bez zbytečného množství přidaného cukru a dochucovadel. Ano, řeč je tady o granole, která si získala v poslední době obrovskou oblíbenost.


Jak zakomponovat do koupelny dekoraci?

Koupelny už nejsou pouhou praktickou místností, ale jsou prostorem, kde si odpočineme a načerpáme energii. Proto stejně, jako jiné části bytu, bychom měli koupelnu vyladit k dokonalosti pomocí doplňků. A které jsou ty vhodné? Oživte osvětlení V koupelně je potřeba silnější světlo, které osvětlí celý prostor najednou. Soustředit bychom se však měli i na doplňková světla, […] The post Jak zakomponovat do koupelny dekoraci? appeared first on...


“Matka má raději sestru než mě, nevím jak to změnit,” pláče Martina

Rodičovská láska je pro děti důležitá a měla by být v mnoha ohledech bezpodmínečná. Někdy je však zcela evidentní, že rodiče mají raději jedno dítě než druhé. A toho si samozřejmě všimnou i samy děti, například když jednomu maminka něco zakáže, zatímco sourozenci něco jiného dovolí. Když však toto protěžování jednoho přetrvává až do dospělého věku, může to mít neblahý vliv na duševní zdraví a celkové vztahy s rodiči.


Jak připravit domácí sirup, kolik cukru do něj potřebujete a jaké množství ovoce je potřeba

Domácí ovocný sirup se výborně hodí k přípravě letních limonád, na přelití dezertů a v zimě příjemně ochutí čaje. Může se zdát, že výroba domácích sirupů je zdlouhavá a složitá, ale opak je pravdou. Nenechte se odradit, s námi to zvládnete. Odměnou vám bude léto v lahvi!


Elle Beauty Lounge: Poslední červený koberec

V ELLE Beauty Lounge se připravujeme na poslední červený koberec, který hvězdy čeká zítra v pět večer. Nekončící návštěvy celý týden nám byly tím nejlepším tréninkem. Podívejte se, co se dělo za dveřmi hotelu Pupp.


Natrhejte si borůvky! Modročerné bobule skvěle chutnají a mají jedinečné léčivé účinky

Chcete udělat něco pro své zdraví? Tak šup do lesa na borůvky! Zaručeně si na nich báječně pochutnáte, protože borůvky jsou nejlepší v momentě, když se utrhnou z keříčku. A kdo to ještě neví, tak plody i listy mají léčivé účinky, mimo jiné pomáhají diabetikům, zvyšují imunitu a zpomalují stárnutí. Ozdravný efekt se dostaví už při užívání jedné hrsti borůvek třikrát týdně!


Nejlepší způsoby, jak naložit s paprikou: Naplňte ji, upečte ji, naložte ji nebo ji hoďte do leča

Paprika patří mezi velmi oblíbenou zeleninu. Není divu, díky široké paletě barev, tvarů a chutí nabízí téměř nepřeberné množství možností, jak ji v kuchyni zpracovat a vychutnat si ji. A mimochodem, věděli jste, že čerstvá paprika obsahuje dokonce více vitaminu C než citron? Dopřejte si proto i čerstvou.


"Tohle nejde" a další perly: 6 vět, které nikdy neříkejte v práci, pokud si ji chcete udržet

Získali jste svoji práci snů. Teď už se jen dobře uvést a ukázat všem, co ve vás je. Jenže to, že máte ty nejlepší předpoklady, vzdělání, zkušenosti a reference, vám ještě nemusí zaručit, že s vámi bude zaměstnavatel spokojený a práci si udržíte. Někdy si můžete zkomplikovat situaci několika „neškodnými“ větami, které ale mohou mít velké důsledky. Na co si dávat pozor a co nepronášet ani v legraci?


Nejstylovější festivalová ikona: Tereza Maxová zářila v šatech za 1,5 milionu i v růžovém kalhotovém kostýmku

Topmodelka Tereza Maxová ozdobila karlovarský filmový festival svým vytříbeným stylem. Jen na slavnostní zahájení stihla vynést hned dva luxusní modely. A neopomněla ani výrazné barvy, ve kterých mezi záplavou bílé, černé a flitrů letos skutečně zářila.


Hvězdy se svěřují se smutkem a jeho zvládáním

Ztráta blízkého člověka je jednou z nejtěžších věcí, ne-li tou nejtěžší, kterou v životě zažíváme. Neexistuje způsob, jak ji obejít: zármutek je bolestný a někdy nikdy nezmizí. Každý to samozřejmě prožívá jinak a některé způsoby vyrovnávání se se smutkem mohou u jednoho člověka fungovat a u druhého ne. Může však být užitečné poslechnout si, co říkají ostatní o tom, jak toto těžké období zvládli. Podívejte se do této galerie a zjistěte, co na toto téma říkají tyto celebrity.


Česnek už je sklizený. Po něm můžete vysít ještě jahody či luštěniny

Česnek sklízíme poměrně brzy – v závislosti na počasí to může být koncem června. Prostor, ve kterém jste ho pěstovali nemusí zůstat ladem. Ještě tento rok máte příležitost vysít na jeho místě nové plodiny, které budete sklízet ještě letos (popřípadě v zimě). Stejně jako existují rostliny, které po česneku porostou velice rychle, jsou i rostliny, které bychom po česneku nikdy pěstovat neměli. Tak například brambory nemají rády místo, kde předtím...


Těsto na nejjednodušší ovocné knedlíky připravíte ze tří surovin, vejce nepotřebujete

Tento jednoduchý recept na ovocné knedlíky zvládne opravdu každý. Díky němu připravíte lahodné a bleskové jídlo, kterým oslníte k rychlému obědu. Pokud ovšem dáváte přednost slanému obědu, knedlíky bez problému zazáří i coby dezert hned po něm. Stačit vám bude mléko, mouka a sůl. Plnit je můžete meruňkami, švestkami nebo jablky. Sypejte či polévejte vším, co máte rádi.


Hydatidiformní Krtek: Varovné Znaky, Na Které Je Třeba Si Dát Pozor

Souhrn Neživotaschopné těhotenství způsobené růstem abnormálního oplodněného vajíčka nebo přerůstání trophoblastů, buněk, které se obvykle vyvíjejí do placenty v děloze. Příznaky Pokud máte nové, závažné nebo trvalé příznaky, obraťte se na poskytovatele zdravotní péče. V počátečních fázích mohou být příznaky podobné normálnímu těhotenství. Příznaky...


Jak bojovat proti chorobám rajčat? Napadené části rostliny se musí odstranit a je vhodné držet se osvědčených postupů

Při pěstování rajčat můžeme podle změn na listech a plodech vidět, že s nimi není vše v pořádku. Poznat chorobu a využít vhodnou nápravu není vždy snadné. Zjistěte, jak bojovat proti chorobám rajčat.


Andělský víkendový horoskop: Berani si uvědomí, jak důležitá je rodina, u Raků se probudí touha po dobrodružství

Ačkoli někdy hádaví, všichni lidé si přejí prožít spokojený víkend. Přílišné upnutí na naše oblíbence nám ale může zamotat hlavu, někdo nám může chtít zalhat. Zachováme-li otevřenou mysl, snadno zjistíme pravdu a náš víkend proběhne hladce.


Sladcí Prachař se Sandevou, Adéla Elbel s rodinkou i stylová Smetana s Hajem. Kolonáda plná zamilovaných párů

Na karlovarské kolonádě to žije. Lázeňským městem si to denně štrádují desítky celebrit, které pendlují mezi Thermalem a Puppem. Jak zachytili fotografové eXtra.cz, nouze nebyla ani o zamilované páry. Jako z reklamy na štěstí působili zejména krásná Sandeva s Prachařem.


Mozarella je italský jemný sýr, který má své stálé místo i v české kuchyni

Mozzarella se vyrábí z buvolího nebo kravského mléka. Je to měkký sýr, který se musí uchovávat v miskách v syrovátkové tekutině. Dá se lehce krájet nožem a jeho uplatnění v kuchyni je velmi univerzální.


Rychlý rosol podobný želatině snadno vykouzlíte z pudinkového prášku

Ovocné řezy nebo dortíky se želatinou jsou lákavé na pohled, chutné, ale bohužel ne úplně jednoduché na přípravu. Pokud máte z želatiny obavy, zkuste tuto jednoduchou a rychlou verzi z pudinkového prášku.


Úžasné destinace ideální pro dvoutýdenní dovolenou

Začátek roku je fantastickým obdobím plným potenciálu a možností, protože získáte nové dny dovolené, které můžete strávit podle svého uvážení. Ačkoli kratší dovolené mohou být oživením, dva týdny jsou ideální dobou na úplné odpojení od práce a ponoření se do nového prostředí. Udělejte si laskavost a vynechejte monotónní a předražené letovisko, ale také se vyhněte přetížení cesty tím, že byste se vydali někam, kde to za pouhé dva týdny nemůžete prozkoumat. Klikněte a podívejte se na místa, která vaši dovolenou naplní dokonalou kombinací dobrodružství a odpočinku.


Samosběr nakládaček 2024: Kde si můžete sami nasbírat kilo okurek za 28 korun a kde vás na pole nepustí

Samosběry jsou v posledních letech oblíbenou činností, která lidem nabízí ekonomicky výhodné získání populárního ovoce či zeleniny. Po jahodách, které jsou zřejmě nějvětším hitem, přichází období okurek - nakládaček. Toprecepty.cz zjišťovaly, kam si jde pro oblíbenou zeleninu zajet a nasbírat si ji.


Pitný režim v létě: Za každý vypocený kilogram bychom měli přijmout litr tekutin, doporučuje MUDr. Jana Ježková

Dostat do sebe během dne dostatek tekutin je důležité, a v letních měsících to platí ještě víc než kdy jindy. Jaké jsou ale nejvhodnější, kolik bychom jich měli správně přijmout a co nám hrozí, když se tak nestane? A opravdu káva tolik odvodňuje? Na to jsme se zeptali lékařky Jany Ježkové.