TIPY NA ZAJíMAVé AKCE A UDáLOSTI O SVáTEčNíM PRODLOUžENéM VíKENDU. NA SVé SI PřIJDOU MILOVNíCI FILMU, HUDBY, JíDLA I LEVANDULí

Foto: Aspen.pr

Bezděkovský Levandulový festival 2024, Olomoucko, 5.-6. července

Dva dny plné zábavy, výborného jídla, hudby, a to vše u rozkvetlého levandulového pole, kde zapomenete na všechny starosti a strávíte čas se svými nejbližšími. V programu si najdou své děti, dospělí i prarodiče. Tradice zůstávají, a proto letošní osmý ročník Levandulového festivalu bude opět moderovat Vladimír Kořen z pořadu Zázraky přírody v České televizi. O hudební koncerty nebude nouze, vystoupí O5 a Radeček, Pavel Callta, Petra Janů, Stracené ráj a další. Na pódiu proběhne také cooking show s ochutnávkou. V přímém přenosu uvidíte vaření s levandulí. Zajímavosti a příběhy ze světa hospodaření na farmách a statcích se dozvíte během rozhovorů se zajímavými hosty. Pro milovníky levandule jsou připraveny komentované prohlídky statku, focení v levandulovém poli, levandulová stezka, krámeček s levandulovými produkty a galerií a všude přítomná vůně levandule. Levanduli můžete vychutnávat nejen relaxem přímo mezi voňavými řádky, ale také svými chuťovými pohárky v podobě levandulové limonády, levandulového vína, levandulové klobásy, levandulového cideru, makronek nebo levandulové kávy. Na památku si můžete odnést levandulovou sazeničku, levandulové tričko nebo jiné upomínkové předměty.

Foto: Aspen.pr

Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary, 5.-6. července

Nejvýznamnější mezinárodní filmový festival kategorie A ve střední a východní Evropě a jediný festival kategorie A v České republice. Kategorie A zařazuje MFF Karlovy Vary do skupiny prestižních festivalů se statutem jako MFF v Cannes, Berlíně, Benátkách či Tokiu. Festival představí každoročně na 200 filmů z celého světa a pravidelně se na něm objevují slavní a významní filmoví tvůrci. MFF Karlovy Vary je určen laické i odborné veřejnosti a nabízí svým návštěvníkům pečlivě koncipovaný program, kvalitní zázemí a široký servis služeb. Zajeďte na filmy, ale i za dalším programem do tohoto malebného lázeňského města. Vyrazit můžete na samotný závěr festivalu, který nabízí kromě filmů i bohatý doprovodný program. Například v KVIFF.TV Parku můžete sledovat rozhovory s festivalovými hosty či speciální programy mnoha typů. Noční hodiny jsou v režii DJs a muzice. V pátek 5. 7. zahrají například DJ Lumiere nebo Malalata, jež je synonymem pro jedinečnou fúzi balkánských beatů, cikánské muziky, mexické cumbie a karibského reggae. Dvojice slovenských DJs spojuje tyto rytmy do osobitých setů, které navíc doplňuje o nespoutanou a nakažlivě energickou performance. V sobotu pak vystoupí DJs Tim Otis, Manio či Roxtar.

Foto: Aspen.pr

Bitva u Znojma, 6. července

Pro milovníky historie je připravena rekonstrukce bitvy v Dobšicích u Znojma, a to v sobotu od 14 hodin. Po bitvě u Slavkova (1805) a před bitvou u Chlumce (1813) jde o druhou ze tří velkých napoleonských bitev svedených na současném území České republiky. Armády vyrazí po 11 hodině pochodem do prostoru lesoparku u Dobšic. Zde budou probíhat přípravy na bitvu a následně ve 14 hodin zde proběhne bitevní střet. Ten vám představí našeho hrdinu Jana Prokeše i jeho přítele a spolubojovníky. Zažijete na vlastní kůži malou část jeho vojenského života, jeho pocity, myšlenky. Mezi hlavní cíle připravovaného programu patří na prvním místě dále přispět k vyvracení zažitého mýtu o bitvě u Znojma, která je v běžném pojetí světových dějin, a i z pohledu mnoha specializovaných historiků, vykládána ve stínu velké bitvy u Wagramu (5. – 6. července 1809) jako nepříliš významná. Přitom právě tato bitva s konečnou platností ukončila válku, a teprve u Znojma byla definitivně poražena od Wagramu v dobrém pořádku ustupující rakouská armáda.

Foto: Aspen.pr

Vysočina Fest Amfiteátr Jihlava, 5.-7. července

Vysočina Fest 2024 je multižánrový hudební festival zaměřeny na pop, punk, rock, rap a hip-hop a další styly. Vystoupí plno kapel a interpretů z ČR nebo SR. Multižánrový kulturní festival Vysočina Fest rok od roku roste a už má za sebou devět ročníků, a řadí se tak mezi velké letní festivaly v České republice. Letos slaví jubilejní 10. ročník. Letos nebude chybět spojení s kapelou Kabát, Divokej Bill, Tři Sestry, Horkýže slíže. Na hlavním pódiu se představí také vítězka Ceny Anděl Anna K. Dalšími z mnoha potvrzených interpretů je třeba i Tomáš Klus, Pokáč, Walda Gang a další. V rapové, hip-hopové a dance části vystoupí například na nestárnoucí PSH, Earth, Redzed, Ektor, Marpo a Troublegang, Ben Cristovao, Paulie Garand, Yzomandias a také vítěze Ceny Anděl MC Geye.

MOHLO BY SE VÁM LÍBIT:

Zdroj: Tiskové materiály

Související články

2024-07-03T12:06:38Z dg43tfdfdgfd