FUNGUJE JEDLá SODA PROTI KOMáRůM? ZJISTIT TO!

Je obvyklé, že lidé používají neemový olej ve své zahradě k vytváření domácích sprejů na odrazení škůdců, včetně komárů. Některé zahradnické blogy navíc naznačují, že samotný sodík bikarbonát, zejména když je kombinován s octem a/nebo tekutým mýdlem na nádobí, může komáry zabíjet nebo je odstraňovat.

Podle výzkumného časopisu Pharmaceutical, Biological and Chemical Sciences má sodík bikarbonát pesticidní vlastnosti a lze ho použít k odpuzování hmyzu.

Barvy pro útulnější domov během zimy? 3 tipy od psychologa barev

Komáři jsou však velmi složitá stvoření a existuje jen málo přírodních mechanismů, které je mohou dlouhodobě držet stranou. Pokud bojujete s vážnou infestací komárů, obraťte se na profesionální pomoc od hubitele.

Pokud hledáte způsob, jak se zbavit otravných komárů, nebo řešíte problémy s celkovým zdravím vaší zahrady, může sodík bikarbonát být spasitelem. I když se můžete obávat použití sodíku bikarbonátu ve vaší zahradě kvůli obsahu sodíku, bude sodík bikarbonát velmi zředěný a neměl by půdu poškodit, protože ho rozprašujete přímo na rostlinu. S jen trochou neemového oleje, vody a sodíku bikarbonátu můžete bojovat proti malým infestacím komárů a zároveň bojovat proti plísním, jako je padlí.

Jak používat sodík bikarbonát v domácím repelentu proti komárům

Mnoho zahradníků používá neemový olej, protože je přírodním pesticidem obsahujícím azadirachtin, insekticid, který může hmyz odstraňovat a ovlivňovat jeho vývoj, což je neomylný způsob, jak udržet otravné komáry daleko. Když jsou smíchány neemový olej a sodík bikarbonát, vytváří silný repelent proti hmyzu a současně smrtelnou kombinaci pro padlí, které může také ovlivňovat vaše rostliny.

Pro přípravu tohoto víceúčelového spreje na zahradnictví a kontrolu škůdců začněte rozpustením 1 lžíce sodíku bikarbonátu v galonu vody. Nyní můžete přidat mezi 1 a 2 ½ lžící neemového oleje a pár kapek tekutého mýdla na nádobí do této směsi. Tento roztok lze poté převést do spreje a rozprašovat na rostliny, které mají problémy s plísněmi nebo otravnými komáry. Pokud vaše běžné DIY spreje používají jiný hortikulturní olej, sodík bikarbonát by stále měl fungovat podle očekávání. S tímto jednoduchým sprejem můžete pomoci několika rostlinám ve vaší zahradě bojujícím s hmyzem nebo plísněmi.

Proč je sodík bikarbonát účinný proti padlí

Některé univerzitní rozšíření naznačují, že sodík bikarbonát je schopen kontrolovat padlí, ale pouze ve spojení s hortikulturním olejem. Věří se, že olej pomáhá sodíku bikarbonátu přilnout k rostlině a bojovat s houbou. Sodík bikarbonát působí jako fungicid, zatímco neemový olej účinkuje proti komárům. Některé výzkumy ukázaly, že tato kombinace je účinná proti plísním na růžích, ale může fungovat jinak při aplikaci na jiné rostliny a v závislosti na environmentálních podmínkách. Proto je tento postup stále považován za experimentální a může mít různé výsledky.

Zdroj: HouseDigest

Buďte v obraze našimi novinkami prostřednictvím naší stránky na Facebook.

Tento obsah byl přeložen pomocí AI.

O post Funguje jedlá soda proti komárům? Zjistit to! apareceu primeiro em DecorStyle.

2024-07-04T20:36:30Z dg43tfdfdgfd