Trending:


Velkolepé královské koruny vhodné pro hlavy států

Koruna je tradiční ozdoba hlavy, kterou nosí panovníci jako symbol své moci a bohatství. Nádherně vyrobená, často se třpytící zlatem nebo stříbrem a zdobená drahými kameny, koruna také označuje svého nositele jako hlavu státu, a čím větší je pokrývka hlavy, tím větší je její postavení. Projděte si tuto galerii a obdivujte některé z nejpozoruhodnějších korun, které kdy byly vytvořeny pro krále a královny.


Nejzamilovanější pár karlovarské kolonády. Brzobohatí předvedli smyslný tanec přímo na ulici, následovala smršť polibků

Jako reklama na štěstí. Přesně tak na karlovarské kolonádě působí Ondřej Brzobohatý a jeho krásná žena Daniela. Nejenže se vodí za ručičky jako čerstvě zamilovaní puberťáci, ale reportéři eXtra.cz je načapali i v radostných momentech, jak si z karlovarských ulic udělali taneční parket.


Tipy a recepty pro jednoduché vaření na chalupě: Připravte si kotlíkový guláš nebo hady na klacku

Čeká vás dovolená na chalupě? Pak jistě přemýšlíte, co budete vařit pro celou rodinu, aby nebyl hlad, všichni se dobře najedli a vy přitom nestrávili celé dny v kuchyni? I rodinný šéfkuchař si zaslouží dovolenou. Poradíme vám, jak na jednoduchá a výživná chalupářská jídla, která připravíte raz dva.


Bezchybný a rychlý styling podle tanečnice Veroniky Lálové: Jak se připravit na večerní akci KVIFF za pár minut

Tanečnice a moderátorka Veronika Lálová se ukázala na akci Campari Lounge v Karlových Varech v rámci 58. ročníku filmového festivalu. Pro Marianne exkluzivně prozradila, jak se na takovou prestižní akci upravit za pár minut, a také že je čerstvě zamilovaná.


Trpělivost vám pomůže změnit život k lepšímu

Život někdy může být chaotický, proto je důležité osvojit si trpělivost a naučit se tipy a triky, které vám pomohou zmírnit úzkost nebo stres. Trpělivost může naprosto změnit život v tom nejlepším slova smyslu. Ať už se považujete za trpělivého člověka, nebo za někoho, kdo je tak trochu na hraně, tato galerie je určena právě vám! Máme tu pro vás tipy, které vás naučí trpělivosti – od toho, jak se vyrovnat s nepříjemnými pocity, až po práci na vaší emoční inteligenci. Jste připraveni změnit svůj život k lepšímu? Tak klikněte na tuto galerii a přečtěte si, jak na to.


7 dobrot s meruňkami: Lahodné moučníky i zmrzlina budou mít zaručeně úspěch

Meruňky jsou nejlepší v plné zralosti, když jsou příjemně sladké. Moučníky s nimi patří k těm nejoblíbenějším a meruňková marmeláda je velkou lahůdkou. Zvlášť chutná je kombinace meruněk s tvarohem, ať už upečeme tvarohové koláče s meruňkami nebo uvaříme kynuté knedlíky s tvarohem.


Vyzkoušeli jsme karlovarskou zapomenutou specialitu: Vřídelní polévka se vaří přímo z vody z Vřídla a má po ní jemně slanou chuť

Karlovy Vary se v současnosti skloňují hlavně v souvislosti s probíhajícím filmovým festivalem, během roku je jedním z největších turistických lákadel termální pramen Vřídlo. A právě z něj se tu v minulosti s oblibou připravovala speciální vřídelná polévka. A protože dnes ji v restauraci neseženete, rozhodli jsme se ji uvařit doma.


Zvláštní práce hollywoodských hvězd před slávou

Než se z nich staly zářivé hvězdy, jakými jsou dnes, musela hollywoodská elita najít způsob, jak zaplatit účty, stejně jako my ostatní. Ačkoli je těžké si je představit jako obyčejné smrtelníky, některé z největších hvězd kdysi drhly záchody, nosily směšné kostýmy, nebo se dokonce živily krocením lvů. Podívejte se do této galerie na podivná zaměstnání, která celebrity vykonávaly podle seznamu Rankeru předtím, než se staly bohatými a slavnými.


Stylistka hodnotí outfity celebrit ve Varech: Ke svůdnosti nepotřebujete výstřih po pupík ani odhalené nohy

Umí se české hvězdy stylově obléknout na večírky během filmového festivalu? Na to se podívala stylistka a vizážistka Nikola Marková a připravila pro vás průřez povedenými modely z nejrůznějších party první poloviny festivalu. Našli jsme i nějaké módní přešlapy, tak se na to s námi podívejte.


Skrytý ráj u Devína: Dům s bazénem, saunou a výhledem na hrad vás okouzlí

Výhled na hrad a nedaleký les se staly určujícími prvky při návrhu tohoto fascinujícího rodinného domu. Architekti se museli poprat s náročným terénem a podařilo se jim vytvořit snové bydlení.


Jak pěstovat vinnou révu v červenci: připravte si z listů zázračné mazání na křečové žíly

V červenci je nutné udělat mnoho pracovních úkonů kolem keříčků vinné révy. Na stoncích se již jeví násada hroznů. Abyste je dopěstovali ke zdárné úrodě, nesmíte polevit v péči. Jaké práce vás čekají v červenci na vinici a jak si staří vinaři dokázali ulevit od bolavých nohou? Připravte si lék podle jejich receptu.


Předměty, které musíte mít a které přinesou vašemu domovu štěstí

Každý chce mít v životě trochu štěstí a nejjednodušší způsob, jak toho dosáhnout, je přidat do svého domova několik strategicky vybraných předmětů. Možná znáte feng-šuej, starobylou čínskou praxi, která se zaměřuje na uspořádání obytného nebo pracovního prostoru tak, aby podporoval pozitivní energii a harmonii. Tato praxe využívá několik předmětů, které údajně přinášejí štěstí, ale jaké to jsou? V této galerii najdete oblíbené předměty nejen z oblasti feng-šuej, díky nimž můžete svůj prostor naplnit štěstím, zdravím a bohatstvím. Klikněte a začněte.


Věci, které byste nikdy neměli říkat někomu, kdo truchlí

Vědět, co říct někomu, kdo prochází procesem truchlení, může být obtížné. Ve snaze vyhnout se mlčení je snadné říci něco, co na první pohled vypadá neškodně, ale pro člověka, který právě prožil ztrátu, to může být znehodnocením velmi skutečných pocitů zármutku, které prožívá. Abyste pomohli svému blízkému projít těžkým obdobím, existuje několik věcí, které je lepší neříkat poté, co se dozvíte, že někdo blízký a milovaný zemřel. Stejně tak existují způsoby, jak se můžete naučit vyjádřit svou podporu, která by mohla být přijata mírněji. Kliknutím na tuto stránku se dozvíte, co byste měli a neměli říkat truchlící osobě.


K čemu jsou malé dírky na horním a spodním očním víčku? Pozor, slzy jimi neroníme

Lidské tělo je nesmírně podivuhodné – a tyhle drobné dírky u vnitřního očního koutku mají velice zajímavou a důležitou funkci. Někteří lidé je dokonce umějí i kreativně využít k pobavení ostatních.


Novoluní ve znamení Raka: Třem znamením zvěrokruhu dopřeje víc emocí a zlepšení vztahů

Sedmé novoluní roku 2024 přichází ve znamení Raka a nastane v sobotu 6. července v 00:57. Co to znamená, když po vzdušném znamení Blíženci přebírá nadvládu vodní znamení zvěrokruhu Rak?


Hana Třeštíková promluvila o estetických úpravách: Kvůli mračivce mám botox v čele

S Hanou Třeštíkovou (42) jsme se potkali na Big Board party, která se konala během 58. ročníku Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech. Webu Prima Ženy poskytla rozhovor, v němž se rozpovídala o zdravém životním stylu, estetických úpravách i bratrovi Tomášovi Třeštíkovi (46).


Prozkoumejte malé roztomilé evropské země

Evropa je nádherný kontinent plný velkolepých zemí. Je tu ale spousta evropských národů, kterým se nedostává náležitého lesku. Nejmenší evropské státy a země jsou ve skutečnosti jedny z nejzajímavějších na kontinentu. Více se o nich dozvíte v této zábavné galerii.


Posekaná tráva má své využití! Mulč, výroba hnojiva a jiné možnosti

Tráva na zahradě může být skvělým místem na hraní dětí, opalování nebo prostě pro využití volného prostoru. Ani ta ale není bezúdržbová. Vyžaduje zejména pravidelné sekání. Vyhodit posečenou trávu je velká škoda, protože může mít další využití. Tím nejběžnějším je přidání do kompostu nebo použití ve formě mulče. To ale rozhodně není všechno! Přinášíme několik tipů, jak s posečenou trávou naložit.


Veronika Žilková ve Varech překvapila stylovými outfity. Některé slavné dámy by si z ní mohly vzít příklad

Herečka Veronika Žilková dorazila do Varů představit nový film Světýlka režisérky Beaty Parkanové. Na premiéru vynesla slušivé červené šaty a na setkání herců pak zelený kalhotový kostýmek. Oba outfity jí velmi slušely.


Čistá okna až půl roku? Poradíme, jak toho docílit snadno a rychle

Mytí oken nepatří zrovna k oblíbeným činnostem. Vyžaduje více času. A ještě více naštve, když umyjeme okna a následující den doslova leje. Naše práce se zdá takřka marná. A nemusí. Poradíme vám, jak na mytí oken, která se budou lesknout a vydrží dlouho čistá.


Pět třešňových dezertů: Voňavá a nadýchaná bublanina, osvěžující nepečené bábovičky nebo úžasně vláčný kakaový koláč

Třešně jsou dalším z krásných pozdravů léta. Máme pro vás pět třešňových dezertů. Připravte si bublaninu, nepečený dezert, taštičky z listového těsta, muffiny i kakaový koláč. Jedna dobrota lepší než druhá.


I v letním horku můžete vypadat krásně. Zapomeňte na make-up a pořiďte si vychytávky na osvěžení i proti mastné pleti

Vysoké teploty dávají zabrat nejen našemu organismu, ale také pleti. A udržet svěží vzhled i dokonalé líčení je v parných dnech pořádný oříšek. Co vám tedy pomůže, abyste i s líčením vypadala pořád přitažlivě?


10 největších hitů české hudební scény 80. let

Jaká věc vás napadne jako první, když se budeme bavit o 80. letech? Jednou z těchto věcí budou určitě hudební hity, které jste zpívali třeba na diskotékách ve svých mladých letech. Které hity, ale byly ty nejlepší?


Psycholožka Laura Janáčková vysvětluje, jak se vypořádat s voyeurem i proč mají letní lásky tak krátké trvání

Léto přináší nejen vodní radovánky, ale i ty postelové. Jak se na koupališti zbavit muže, který na vás nepříjemně zírá, proč letní lásky trvají krátce a co je pro muže tak lákavé na zájezdech za ženami do Thajska? Na dotazy čtenářů magazínu Lifee.cz odpovídá uznávaná psycholožka Laura Janáčková.


Domácí bulky na hamburgery. Nový rozměr grilování

Léto, teplo, slunečné dny a setkávání s přáteli jdou ruku v ruce s venkovním grilováním. A pokud právě letní grilovačku plánujete, skvělou volbou jsou oblíbené hamburgery, které vaše přátele či rodinu zajisté potěší. O level výše burgery posunou výborné bulky, které máte nyní příležitost si vyzkoušet doma. Přinášíme recept krok po kroku na lahodné kynuté bulky.


Nejdivočejší outfit ve Varech: Barbie Jiráčková šokovala lázeňské město

Gabriel Jiráčková alias Lolo Ta Bella zcela zazářila na přehlídce módní návrhářky Debbie Brown, která se konala v pondělí v rámci Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech. Jiráčková svými outfity šokuje každý rok, samozřejmě se jí to povedlo i letos. Převlékla se za postavu Cruelly ze stejnojmenného filmu. Jak prozradila v rozhovoru pro Prima Ženy, róbu si vyrobila sama.


Ani po padesátce se nemusíte bát mini. Královna Máxima ukazuje, jak v nich vypadat šik

Když se v poslední době příliš nemůžeme kochat krásnými outfity princezny Kate, která se léčí s blíže nespecifikovanou formou rakoviny, jsou tady i jiné členky královských rodin. Jednou z nich je i nizozemská královna Máxima.


Tipy na holení pro hladší obličej

Holení je pro většinu mužů nutným zlem. Škrábání žiletkou po jedné z nejcitlivějších částí těla však může způsobit zánět vlasových folikulů, svědění, zarůstání chloupků a popáleniny od žiletky. A co ty nepříjemné škrábance a řezné rány? Ale žádný strach! Dokonalé oholení je umění. Zahrnuje pečlivý rituál péče o tělo a vyžaduje správnou výbavu. Po jeho zvládnutí bude tvář, která se na vás bude dívat v zrcadle, pozitivně vyzařovat hladkost a zdravý lesk. Jste připraveni odstranit nevzhledné vousy? Proklikněte se, napěňte se a zdokonalte svou techniku holení.


Velký partnerský horoskop na červenec: Nechte se vést svou divokou energií

Červenec považujte za měsíc svých nejdivočejších snů, a to doslova. Tento měsíc je o velkém snění, o představách o budoucnosti a vytváření prostoru pro vaše sny.


Jsou rostlinné náhražky masa zdravější než skutečné maso? Nová studie shrnuje dosavadní poznatky

V posledních letech se rostlinné náhražky masa staly oblíbenou volbou lidí, kteří dbají na své zdraví a chtějí omezit konzumaci masa. Jsou ale tyto alternativy...


Jaký postřik na plíseň okurek a rajčat připravit podle babských rad? Tyto preventivně fungují, vyzkoušeli jsme je za vás

Okurky a rajčata patří mezi nejčastěji pěstovanou plodovou zeleninu a tak se není co divit, že si ji každý zahrádkář hýčká, co může. Plísně jsou asi největším postrachem a většinou se s nimi tak trochu pereme už od půlky června. Letošní počasí jim nahrává a jestli jste zatím bez nich, rozhodně stojí za to prevenci nepodceňovat.


Základní tipy pro objevování australského vnitrozemí

V australském vnitrozemí se nechodí ani tak s batohem na zádech, jako spíš po křoví. Outback, odlehlá a řídce osídlená oblast Austrálie, je rozlehlé, otevřené místo. Ale právě v tom spočívá jeho přitažlivost. Drsné a nezkrocené vnitrozemí země je obdařeno množstvím přírodních divů. Oplývá jedinečnou divokou přírodou a je duchovní domovinou původních obyvatel. Je to země, kterou je třeba prozkoumat, ale znamená to projít se po divoké straně a přijmout veškerá opatření nezbytná k tomu, abyste se mohli ponořit do této krásné, ale odlehlé krajiny. Jak se tedy bezpečně pohybovat v jedné z nejopuštěnějších, ale nejpřitažlivějších oblastí světa? Klikněte na několik základních tipů pro objevování australského vnitrozemí.


Ve věku 75 let odhaluje Vera Wang tajemství své mladistvosti a nechává internetové uživatele bez dechu

Kromě svého přínosu módnímu průmyslu je Vera Wang známá tím, že nevypadá na svůj věk. Nyní 75letá návrhářka sdílela své tajemství, jak zůstat mladá. The post Ve věku 75 let odhaluje Vera Wang tajemství své mladistvosti a nechává internetové uživatele bez dechu appeared first on Instafamosos.


Duševní zdraví dětí je pro matky priorita. Zapomínají ale přitom na sebe, vyplývá z průzkumu

Jedno ze sedmi dětí či adolescentů se dle zjištění Národního ústavu pro duševní zdraví potýká s nějakým druhem psychických potíží. Výsledky čerstvého průzkumu aplikace Mamio ukazují, že české matky duševní zdraví svých potomků neberou na lehkou váhu - naopak ho staví na vrchol svých priorit ve výchově. Svou vlastní psychiku ale matky mnohdy zanedbávají.


Jak se slaví svatojánská noc v Evropě

Polojasno neboli letní slunovrat je na severní polokouli přelomovým bodem roku. Když oficiálně začíná léto, pořádá řada zemí své vlastní, někdy starobylé oslavy na počest a uvítání nového ročního období. Mnohé z těchto tradic vznikly ještě před křesťanstvím, ale byly upraveny tak, aby zahrnovaly svátky svatých, zatímco jiné zůstávají více či méně věrné své původní podobě z doby před staletími. Zaujalo vás to? Klikněte a dozvíte se více o tom, jak se slaví svatojánská noc v různých zemích Evropy.


Pikantní kuřecí kousky se zázvorem a sezamem

Kousky kuřecího masa obalené v lahodném těstíčku doplní lehce pikantní omáčka a sezamové semínka. Co podávat jako přílohu? Nejlepší je jasmínová rýže nebo rýžové nudle.


Největší módní strašáci z Varů. Branišová v pytli, stříbrný ufon Binias i totální úlet české Barbie

Každoročně pořádaný festival v Karlových Varech je nejen plný okázalých a krásných rób, ale i módních přešlapů. Jeden z nejbizarnějších outfitů předvedla Monika Binias, matka influencerky Ornelly Koktové, a také herečka Nikol Kouklová. Podivné looky ukázaly ale také Gabriel Jiráčková, Aňa Geislerová či Dominika Branišová. Na další přešlapy z karlovarského festivalu, které zachytila redakce eXtra.cz, se podívejte v galerii.


Plavky pro baculky: Nebojte se odhalit křivky v plavkách, které zvýrazní vaše přednosti

Mít pár kilo navíc není žádná ostuda. Každé tělo je krásné (a každé tělo je tělo do plavek!) a zaslouží si být oslavováno bez ohledu na tvar či velikost. Klíčem k úspěchu je vyzdvihnout jeho přednosti. Ať už jste na pláži, u bazénu nebo na letní dovolené, správně zvolené plavky mohou udělat divy. V tomto článku vám poradíme, jak si vybrat ty správné plavky, v kterých zazáříte.


Jen pytel, tráva a voda: Hnojivo z fermentované trávy vyrobíte i na malém dvorku, úrodu paprik však zněkolikanásobí

Jen pytel, tráva a voda: Hnojivo z fermentované trávy vyrobíte i na malém dvorku, úrodu paprik však zněkolikanásobí Správná aplikace hnojiva z posekané trávy může významně ovlivnit zdraví a výnosy vašich rostlin paprik.


Fungují "přírodní" prostředky na spaní? Tady je to, co říká věda

Pokud se chceme cítit zdravě a vypadat co nejlépe, kvalitní odpočinek je nezbytný. Mozek potřebuje spánek, aby mohl optimálně fungovat, a během spánku se uvolňují hormony, které dávají našim tkáním možnost růstu a obnovy. Mnozí z nás však mají problém usnout nebo zůstat spát, a tak se v tom či onom okamžiku obracíme k přírodním metodám, které slibují, že nám to usnadní. Fungují však skutečně? Dostupné výzkumy o těchto prostředcích na podporu spánku vykreslují jasnější obrázek. Kliknutím na tuto stránku se dozvíte, co věda říká o věcech, které používáme pro lepší spánek.


Stálezelené keře – na co si dát pozor při vysazování

Chcete-li ozvláštnit zahradu prvky, které budou krásné na pohled i v zimním období, jsou jehličnaté stromy a stálezelené keře ideální volbou. O druhé jmenované je však důležité se vhodným způsobem starat jak v zimě, tak v létě.


Můj nejoblíbenější čepovací styl je šnyt, říká nejlepší letošní výčepní Tereza Brodecká

Nejlepší českou výčepní v Česku pro letošní rok se stala Klára Brodecká. Na slavnostním galavečeru v Holešovické tržnici v Praze převzala titul Pilsner Urquell Master Bartender. Porotu přesvědčila svými znalostmi a dovednostmi i schopností přenášet lásku k pivu a nadšení na ostatní.


Sepse: Co To Je A Léčba

Souhrn Infekce krevního oběhu, která má za následek shluk příznaků, jako je pokles krevního tlaku, zvýšení srdeční frekvence a horečka. Příznaky Mezi příznaky patří abnormální srdeční frekvence, horečka a snížené krevní destičky. → Běžné možnosti léčby → Otázky, které byste měli položit svému lékaři Příčiny Příčiny jsou bakteriální, virové nebo plí...


Jak si vaše geny nesou trauma z minulosti vaší rodiny

Studium DNA a genetiky je stále relativně novou záležitostí, zejména proto, že DNA byla poprvé analyzována teprve před 50 lety. Nicméně v poslední době se po celém světě provádí mnoho výzkumů, jejichž cílem je odpovědět na jednu otázku: Může se trauma dědit prostřednictvím našich genů? Zajímá vás to? Klikněte na tuto galerii a dozvíte se více.


Nemáte vlasy, nebo bojujete s jejich hustotou? Nechte si je vytetovat

Prořídlý vlasový porost, kterým prosvítá světlá pokožka. Ustupující kouty nebo dokonce lysina, která může být projevem alopecie. Ve chvíli, kdy selžou možnosti léčby, přichází na řadu otázka, jak nedostatek vlasů zamaskovat. Poněkud překvapivá odpověď zní: můžete si je nechat vytetovat.


Ani černá ani bílá: KVIFF ovládly šaty v nejkrásnější barvě roku. V létě 2024 je můžete nosit i vy

Letošní ročník filmového festivalu v Karlových Varech opět nabídl nespočet krásných rób, které české osobnosti vynesly na červený koberec i na doprovodné party. A přestože se na první pohled zdá, že móda byla vskutku pestrá, šatům jasně dominovala jedna z nejvíce trendy barev roku 2024 – červená. Inspirujte se outfity českých filmových hvězd a po jejich vzoru zařaďte do svého šatníku stylové rudé šaty i vy. Hodit se vám budou nejen na formální...


Pánský styl tohoto léta: 3 outfity, díky kterým budete i po 45 za hvězdu

Pokud dáváte přednost pánskému stylu před šaty a sukněmi, letos v létě se máte na co těšit. Přinášíme vám 3 outfity, se kterými se stanete hvězdou při každé příležitosti. A to i po pětačtyřicítce! Protože právě v tomto věku můžeme být stále trendy a dovolit si nosit to, v čem se cítíme skvěle.


Třešně: Klenot mezi ovocem plný zdraví

Třešně jsou jedním z nejpopulárnějších druhů ovoce nejen kvůli své sladké chuti, ale také díky jejich mnoha zdravotním přínosům. Toto drobné červené ovoce je bohaté na živiny a antioxidanty, které přispívají k celkovému zdraví a pohodě. Pojďme se podívat na hlavní výhody třešní a proč by měly být součástí našeho jídelníčku.


Mrkvová polévka sta chutí: Vyzkoušejte, jak vám bude chutnat nejvíce

Možná i vám právě na zahrádce roste mrkev, a tak hledáte recepty, na které byste ji mohli použít. Ať už to tak je, nebo tuhle oranžovou zeleninu kupujete v obchodě, vyzkoušet byste měli vynikající krémovou polévku, s jejíž chutí se dá experimentovat.


Už zase do vody. To pivo není hořké aneb nejotravnější řeči na dovolené

To kyselo je moc kyselé a brambory moc bramborové. Klasická průpovídka s Krkonošských pohádek, která ale pro mnohé lidi platí prakticky kdykoli a kdekoli. Tak jako tak se různým zbytečným řečem nevyhneme ani na dovolené. Pokud je navíc vypouští z úst partner nebo partnerka, jsou opravdu velmi nepříjemné. My se na některé takovéto výlevy podíváme mnohem podrobněji v následujících řádcích. Třeba alespoň trochu pobavíme, i když neporadíme, jak tyto...