I V LETNíM HORKU MůžETE VYPADAT KRáSNě. ZAPOMEňTE NA MAKE-UP A POřIďTE SI VYCHYTáVKY NA OSVěžENí I PROTI MASTNé PLETI

Foto: Shutterstock

Pokud chcete pro svou pleť udělat opravdu to nejlepší, zkuste se v horkých dnech vyhnou šminkám co nejvíce. Léto by se mělo nést ve znamení lehkosti a rozhodně nebude žádné faux-pas, když ji dopřejete oddych a necháte pleť na chvíli dýchat. Určitě vám také poděkuje. Nezapomeňte ale na pravidelnou a dostatečnou hydrataci v podobě pleťového krému s lehčí texturou a vysokým ochranným UV faktorem. Pokud si i přesto bez líčení cestu do práce představit nedokážete, určitě zapomeňte na hutný make-up, který vám bude ucpávat póry a pokožka pod ním bude špatně dýchat. Vsaďte raději jen na lehký BB krém, voděodolnou řasenku a lehce zbarvený balzám na rty. Lehký tónovací krém vám pleť sjednotí a zároveň rozjasní a voděodolná líčidla by měla zvládnout, jak pobyt v rozpálených ulicích, tak i vodní radovánky. Určitě se vyvarujte krémových očních stínů, protože ty se v létě slévají do záhybů víčka víc než kdy jindy. Místo toho použijte pudrové oční stíny. Pozor na použití pudru. Při touze po zmatnění zpocené pleti totiž udělá po chvílí více škody než užitku. Začne shlukovat a pleť začne vypadat hůř než bez jakékoliv péče. Použijte ho tedy maximálně bezbarvý a ve velmi tenké vrstvě. Pro líčení obočí v horku použijte suché produkty, které vydrží na místě a nehrozí jim rozpití.

 

Zafixujte a matujte

Aby vám líčení vydrželo krásné i v horku, nezapomeňte si určitě pořídit fixační sprej, který po dokončení líčení nastříkáte rovnoměrně na obličej. Klidně i několikrát denně. Postará se o to, že vám líčidla zůstanou tam, kde mají a zabraňují jejich stírání a rozmazávání. I tak byste se však měli svého obličeje dotýkat co nejméně. A protože se během parného dne bohužel nevyhneme zpocenému a mastnému obličeji, mějte stále v kabelce šikovné matující ubrousky. Jsou malé, nezaberou vám moc místa, a přitom jsou neobyčejné svou schopností vstřebávat mastnotu. Zabránit lesklému obličeji můžete také prostřednictvím matující báze, která a udrží pleť hezky matnou a sametovou po celý den.

Foto: Shutterstock

 

Osvěžení ve spreji

Pokud se během dne potřebujete osvěžit, přibalte si do kabelky také termální vodu, kterou kdykoli během dne nastříkejte na tvář, a to i na lehčí make-up ze vzdálenosti alespoň dvacet centimetrů. Skvělou vychytávkou jsou také speciální pleťové mlhy, které ve vedru také dokonale osvěží, ale rozpálený obličej také hydratují a zásobují prospěšnými živinami. Uvidíte, že vás tyto spršky krásně nabudí a budete vypadat stále svěže.

MOHLO BY SE VÁM LÍBIT:

Zdroj: idnes.cz,  novinky.cz

Související články

2024-07-03T10:06:08Z dg43tfdfdgfd