TIPY A RECEPTY PRO JEDNODUCHé VAřENí NA CHALUPě: PřIPRAVTE SI KOTLíKOVý GULáš NEBO HADY NA KLACKU

Také patříte mezi nadšené chataře a chalupáře, kteří v přírodě tráví značnou část léta? Nebo jste naopak k dovolené na chalupě tak trochu přinuceni a obáváte se, že jen přesunete všechny povinnosti z domácnosti na jiné místo? Každý si zaslouží dovolenou, proto jsme pro vás připravili několik osvědčených tipů, jak si vaření na chalupě zpříjemnit a usnadnit.

Co můžete uvařit předem?

Věnujete-li čas důkladné přípravě, pak máte na prvních pár dní vystaráno a můžete si dát nohy nahoru. Většinu z nás ale stejně po pár dnech svrbí ruce a přemýšlíme, co uvařit, ale i těch několik dnů bez neustálých příprav za ten odpočinek stojí. Co můžete připravit dopředu a vzít s sebou na chalupu?

Pokud vás nelákají tipy pro nadšence do domácího vaření, nevadí. Všechny výše uvedené dobroty můžete obstarat z nakoupených zásob. 

Co připravit na ohni kromě špekáčků?

Opéct si špekáček na ohni patří k folklóru chalupářské dovolené. Kdo by ale chtěl jíst pořád buřty, že? Příprava jídel na ohni může být daleko zábavnější! 

  • Opékací klacky použijte na sladké hady na ohni
  • Jakmile oheň sníží intenzitu a začnou se tvořit uhlíky, přichází ideální doba ke grilování na ohni. Nad oheň umístěte mřížku a grilujte maso, zeleninu, houby, sýr, brambory a zkrátka vše, co máte rádi na grilu.
  • Do vyhasínajících uhlíků můžete také zahrabat brambory. Ty vařené v popelu jsou nejlepší!
  • Vybavte se kotlíkem pro vaření oběda či večeře na ohni. Připravíte v něm všechna oblíbená kotlíková jídla od guláše přes polévku až po španělskou paellu.

Rychlovky z chalupářské kuchyně

Jednoduché vaření na chalupě si doslova žádá rychlovky z jednoho hrnce. Zbylo vám grilované maso a zelenina z předchozího dne? Šup s ním do kuskusu a vydatný oběd je za pár minut na stole. 

Zdroj: časopis Apetit

2024-07-03T15:15:41Z dg43tfdfdgfd