HUBNUTí PODLE ZNAMENí HOROSKOPU: BERANI SI MUSí SáHNOUT NA DNO, RACI SE čASTO UKLIDňUJí JíDLEM A STřELCI BUDOU MILOVAT KREVETY

Chcete-li shodit nějaké to kilo, je právě teď ideální čas. V létě máme mnohem více příležitostí k pohybu, můžeme si dopřát hromady čerstvého ovoce a zeleniny a vlastně i ten pitný režim není tak složité dodržovat. A podobně jako naše charakterové vlastnosti a spoustu dalších věcí v našem životě, i hubnutí dokážou podpořit (nebo naopak přibrzdit) hvězdy. Zjistili jsme, jak to mají jednotlivá znamení zvěrokruhu právě s úbytkem váhy. Co jíst a na jaký druh fyzických aktivit se zaměřit? Nahlédněte do našeho přehledu.

Beran (21. března - 19. dubna)

Berani jsou známí svou energií a soutěživostí. Potřebují dynamický a náročný cvičební režim, aby si sáhli doslova až na dno. Tím, že překonávají sami sebe, si totiž udrží zájem a motivaci. Pohyb je musí bavit, jinak přestanou tak rychle, jako začali. Vhodné jsou pro ně aktivity jako běh, spinning nebo intenzivní intervalový trénink (HIIT). Pokud jde o stravu, Berani by měli dbát na dostatek bílkovin a vlákniny, aby zůstali nasycení a plní energie.

Býk (20. dubna - 20. května)

Býci mají rádi pohodlí a stabilitu, což může někdy vést k lenošení. Je pro ně důležité najít cvičení, které je bude bavit, ale na druhou stranu nebudou mít pocit, že "potí krev". Vhodná je pro ně například jóga, pilates nebo plavání. Strava by měla být vyvážená, s důrazem na čerstvé potraviny a omezení sladkostí a tučných jídel, která se snadno ukládají do oblasti břicha a boků. Býci by se při hubnutí měli řídit heslem "pomalu, ale jistě". Pak dosáhnout kýženého úspěchu. 

Blíženci (21. května - 20. června)

Zrozenci tohoto znamení jsou velmi zvědaví a rádi zkoušejí nové věci. Proto je pro ně ideální kombinace různých typů cvičení, aby se vyhnuli nudě. Mohou například kombinovat tanec, běh a posilování, ale pustit se i do méně rozšířených sportů, jako je třeba badminton nebo jízda na koloběžce. Pokud jde o stravu, měli by se soustředit na pravidelnost a chystat si jídlo do krabiček na celý den. Jakmile je začne honit mlsná, jen těžko se uhlídají, aby si nekoupili něco nezdravého. 

Čtěte také: Feng-šuej pro rok 2024: Věci, které musíte vyhodit, abyste letos zabránili smůle

Jedním z nejlepších způsobů, jak pozvat štěstí do svého života, je naučit se umění Feng-šuej. Starověká čínská praxe je založená na uspořádání prvků v prostoru pro dosažení maximálního toku pozitivní energie neboli „čchi“. Odborníci na Feng-šuej každoročně doporučují celkovou očistu vašeho domu a odstranění nepořádku, abyste se osvobodili od překážek a vazeb minulosti.
Číst více

Rak (21. června - 22. července)

Raci jsou emocionálně založení a často nacházejí útěchu v jídle. Pro ně je důležité najít způsob, jak se vyrovnávat se stresem jinak než jídlem, například meditací nebo procházkami v přírodě. Měli by se soustředit na lehčí jídla, která jsou bohatá na vitamíny a minerály. Různé skupinové lekce nebo pohyb ve společnosti přátel může Rakům také velmi pomoci udržet si motivaci. Potřebují cítit podporu zvenčí. 

Lev (23. července - 22. srpna)

Lvi milují být středem pozornosti a potřebují cvičení, které jim umožní vyniknout. Zkuste taneční lekce, kde uplatníte nejen svůj šarm, ale předvedete i padnoucí oblečení. Lvům dělají dobře také sporty jako je tenis nebo golf, rádi bývají středem pozornosti. Pokud jde o stravu, Lvi by měli dbát na vyvážený příjem všech živin a vyhýbat se přejídání, milují hojnost a odříkat si v jídle není jejich styl. 

Panna (23. srpna - 22. září)

Panny jsou známé svou precizností a disciplínou. Pro ně je ideální nechat si sestavit detailní plán stravování a cvičení, který pak striktně a bez problémů dodržují. Pilates nebo jóga mohou být pro Panny ideální volbou pohybu, protože jim pomáhají soustředit se a relaxovat. Milují také pěší a cyklistické výlety, kde se orientují podle mapy a objevují nová místa. Strava by měla být lehká, zdravá a dobře naplánovaná. Pozor zejména na pečivo a sladkosti. 

Čtěte také: Hubnutí po 50: Nejdůležitější jídlo celého dne je snídaně, na bábovku ale zapomeňte

Padesátka je pro mnohé ženy jakýmsi milníkem, kdy se mění život a ne vždycky zrovna k lepšímu. Alespoň pokud jde o zdraví a vzhled. Lví podíl na tom mají hormonální změny spojené s menopauzou. Jedním z důležitých momentů, který pomůže ženám cítit se dobře, je úprava jídelníčku, jehož nedílnou součástí je snídaně. Jak by měla vypadat, pokud si chceme udržet váhu nebo nějaké to kilo shodit?
Číst více

Váhy (23. září - 22. října)

Váhy milují harmonii a estetiku, a to se odráží i v jejich přístupu k hubnutí. Nechtějí celé rudé a upocené pobíhat po okolí. I při sportu totiž chtějí vypadat elegantně. Skvělé jsou takové formy cvičení jako je například pilates, jóga nebo tanec, ale třeba i cvičení s vlastní vahou. Pro Váhy je důležitý dostatek čerstvé stravy bohaté na vlákninu. Rozhodně by se měly vyhýbat extrémním dietám, potřebují totiž v životě rovnováhu. 

Štír (23. října - 21. listopadu)

Štíři jsou vášniví a intenzivní, což se odráží i v jejich přístupu k cvičení. Když už se rozhodnou, že se sebou "něco udělají" a začnou hubnout, zpravidla mají šanci na úspěch. Pro Štíry jsou vhodné náročné tréninky, jako je crossfit, bojové sporty nebo silový trénink. Strava by měla být bohatá na bílkoviny a zdravé tuky, aby podporovala jejich intenzivní cvičební režim.

Střelec (22. listopadu - 21. prosince)

Střelci jsou otevřeni všem dobrodružstvím a milují pohyb. Pro ně je ideální cvičení na čerstvém vzduchu, jako je turistika, nordic walking, běh nebo jízda na kole. Strava by měla být pestrá ve smyslu rozmanitosti chutí a vůní. Střelci nepohrdnou exotickou kuchyní, z níž by si měli vybírat zejména nízkosacharidová a pálivá jídla, ale také mořské plody a ryby. Krevety s chilli omáčkou a kopec zeleniny k tomu je super tip. Střelci by se zkrátka měli vyhýbat jednotvárnosti a hledat nové výzvy.

Mohlo by se vám líbit

Nejzdravější dieta na světě: Podporuje ji i Světová zdravotnická organizace. Vhodná je hlavně pro ženy nad 50

Ženy ze severní Evropy vynikají éterickým vzhledem, alabastrovou pletí a říká se o nich, že jsou zdravé jako ryby. A právě díky stravě, jejímž základem jsou dary moře, je inspirována tak zvaná severská dieta, kterou podporuje i Světová zdravotnická organizace. V čem spočívá její úspěch a lze ji vůbec aplikovat do životosprávy ve středoevropském stylu? Vyzkoušejte ji také a uvidíte, že zanedlouho budete štíhlá a fit stejně, jako Seveřanky.
svetzeny.cz
svetzeny.cz

Kozoroh (22. prosince - 19. ledna)

Kozorozi jsou poměrně disciplinovaní a ambiciózní, což jim může velmi pomoci při hubnutí. Z hlediska pohybu je pro ně vhodný strukturovaný cvičební plán, jako je silový trénink nebo běh, pomůže také chůze na pásu na nakloněné rovině. Strava by měla být pestrá a určitě pomůže, pokud si budou Kozorozi jídelníček plánovat. Měli by se vyhýbat přejídání a snažit se jíst pravidelně.

Mohlo by se vám líbit

Období dovolených se blíží: Jak přežít all inclusive stravování bez nabraných kil radí výživová poradkyně a fitness trenérka

All inclusive stravování je takový strašák pro všechny, kdo se snaží zhubnout nebo udržet letní formu. Pokud se nějakou dobu stravujete zdravě a vyváženě, tak už víte, že občasné hřešení je dovoleno. Ale co dělat, když na nás v hotelové restauraci kouká x druhů dortíčků, tučných sýru a na baru můžeme vyzkoušet neomezené množství koktejlů? Nebojte se, z dovolené nemusíte odjíždět s několika nabranými kily. Výživová poradkyně a fitness trenérka Lucie Pažinová radí, jak na to.
svetzeny.cz
svetzeny.cz

Vodnář (20. ledna - 18. února)

Vodnáři jsou originální a rádi experimentují. Pro ně jsou vhodné netradiční formy cvičení, jako je trampolína, vodní sporty nebo taneční aerobik. Starší ročníky by mohly ocenit golf nebo cvičení 5 Tibeťanů. Strava by měla být pestrá a zahrnovat různé druhy potravin. Občas jim prospěje pár dní detoxu, kdy vyřadí zejména maso. Vodnáři by se měli vyhýbat rutinním jídlům a hledat nové recepty a způsoby stravování.

Ryby (19. února - 20. března)

Ryby jsou citlivé a empatické, což se odráží i v jejich přístupu k hubnutí. Je pro ně ideální cvičení, které je uklidňuje a harmonizuje, jako je jóga nebo plavání. Strava by měla být lehká a vyvážená, bohatá na čerstvé ovoce a zeleninu, ale také ryby a mořské plody. Ryby by se měly vyvarovat emocionálnímu přejídání. Pokud takové tendence mají, je lepší řešit tento stav s odborníkem. 

Zajímá vás, kromě astrologie, také výklad karet? Přečtěte si výklad kartářky Jany Rubešové pro letošní červenec. 

Související články

2024-07-03T03:20:05Z dg43tfdfdgfd