Finance

Trending:


Sezóna komárů je tu: Podněty, které komáry skutečně přitahují, vyhněte se jim

Koupání, grilování, nebo třeba zahradní párty, to jsou nejpříjemnější činnosti, které k létu neodmyslitelně patří. Takové radovánky nám však dokáží pěkně znepříjemnit nezvaní hosté, a to komáři. Pojďme se podívat na to, co komáry skutečně přitahuje a co je pouze mýtus.


Každý nanuk máme několikrát v ruce, je to poctivá řemeslná výroba, říkají Lelí a Jakub Hnidákovi

Na začátku byla touha udělat dětem dobrý, poctivý nanuk. Dnes je Lelí a Jakub Hnidákovi vyrábějí pod značkou Lunar – jejich chladivé sladkosti jsou neobvyklé, hrají barvami a chuťově vás vynesou do nebes, ať je vám pět nebo padesát let. Řemeslné nanuky jsou dokonce už druhým sladkým projektem manželského páru. Tím prvním jsou neméně úspěšné Lelí's cupcakes. Jak přišel Lunar na svět a co se chystá nového?


Vztahy mezi Kate Middleton a Meghan Markle: Kdy se skutečně pokazily?

Je veřejným tajemstvím, že mezi vévodkyní Kate Middleton a Meghan Markle není příliš dobrý vztah. Přestože důvodem může být mnoho faktorů, zdá se, že jeden z hlavních sporů vznikl v souvislosti se svatební přípravou, konkrétně při hádce o šaty pro družičky.


Meruňkové knedlíky jako od maminky: Pochutná si celá rodina!

Právě dozrávají slaďoučké meruňky, které mají nezaměnitelnou chuť i vůni. Dopřejte si je třeba v tvarohových knedlících.


Divoké bylinky jsou hitem kuchařů i příznivců zdravé kuchyně


Besky peče sušenky s černým čajem, chilli nebo slaným karamelem: Nebojte se tří lžic kvalitního čaje, pečivu dodá unikátní chuť

Cukrářka Besky (30), vítězka soutěže MasterChef, představila v Karlových Varech své sušenky s unikátními příchutěmi. Magazínu Lifee.cz exkluzivně poskytla recept a prozradila také, jak jednotlivé variace vznikají nebo co ji inspiruje. Kdo u celého procesu nesmí chybět? Co se jí vybaví, když se řekne sušenka s horkým mlékem? A na co si dát u pečení sušenek pozor?


Jaké trvalky jsou vhodné pro pěstování v nádobách: vyberte krásné druhy a nechte svůj balkon rozkvést

Ať již máte k dispozici malou zahradu nebo nemáte vůbec žádnou, i vy můžete patřit mezi pěstitele trvalek. Poměrně velkou část druhů můžete totiž bez problémů pěstovat také v nádobách na terase či balkonu a není proto nutné se pěstování těchto rostlin vyhýbat. Většina druhů navíc přitahuje užitečný hmyz, takže jejich pěstováním pomůžete i přírodě. Výběrem vhodných kultivarů můžete i na balkoně mít rozkvetlou louku.


Týrané kachny


Žena kvůli skvrně přes půlku obličeje trpěla a trávila hodiny maskováním. Nakonec z ní udělala přednost

Příběh třiadvacetileté modelky a influencerky z Turína je důkazem toho, že skutečná krása nespočívá v dokonalosti, ale v přijetí našich nedostatků a oslavě naší jedinečnosti. Od narození pokrývá totiž její tvář velké mateřské znaménko, které se snažila pracně skrývat. Za svůj nevšední vzhled se ale jednoho dne přestala stydět a prosadila se dokonce v modelingu…


Prohlédněte si byt snů: Proč je skandinávský minimalismus klíčem k dokonalému domovu

Jednoduché linie, výrazné detaily, pečlivě vybraný nábytek i dekorace. Takový je současný skandinávský design, který si nelibuje v mnoha věcech, ale dává přednost kvalitě.


Princ William před trápením oči nezavírá! S Kate má dobré srdce!

Kate Middleton a princ William nepřehlížejí ničivé následky počasí. Princ a princezna z Walesu poskytli soukromý finanční dar lidem v Karibiku, kteří byli postiženi hurikánem Beryl, a nadále pečlivě sledují vývoj situace.


Jak se oblékat v létě ve stylu Pařížanek: Na tyto kousky nedají Francouzky dopustit

Pařížanky už po generace udávají módní styl a trendy, které jsou naprosto nadčasové. Sázejí na jednoduché kousky oblečení, které se dají kombinovat do sofistikovaných outfitů. Jakmile přijde léto, své šatníky zaplní hravými, lehkými oblečky, které jsou nejen pohodlné, ale i neodolatelně šarmantní. Inspirujte se módními ikonami a prožijte léto jako pravá Pařížanka.


Letní výlety za moravským a českým vínem podle abecedy (L-Z)

Tradiční letní výpravu po republice za vinařskou turistikou by letos stálo za to pojmout trochu netradičně, třeba podle abecedy. Lákavých turistických cílů je u nás víc než dost a jen jedna abeceda na ně nejspíš stačit ani nebude. Hledejte tak inspiraci a nové úhly pohledu, jak krásu našeho vína a naší vinorodé krajiny poznávat.


Krásná Monika Marešová jako ozdoba Varů: Manželka Leoše ukázala nohy až do nebe

Málokterá celebrita si nechá ujít příležitost zastavit se alespoň na chvíli v Karlových Varech, kde právě probíhá oblíbený filmový festival. Atmosféru si nenechali ujít ani manželé Leoš a Monika Marešovi, kteří přijeli i se svou malou dcerkou Alex a svěřili se do rukou stylistů a vizážistů.


30 příznaků, že žijete v minulosti

Frustruje vás dnešní technologie nebo vás mate? Možná prostě nemáte zájem jít s dobou nebo to nepovažujete za smysluplné. Bez ohledu na konkrétní důvod lze říci, že jste uvízli v minulosti. Život v minulých časech je pro některé jako doma a na životě v jednodušších časech není navzdory moderním inovacím z podstaty nic špatného. Existuje však několik poznávacích znamení, že dáváte přednost životu ve zlatých časech minulosti, to je jisté! Které z těchto věcí stále děláte? Klikněte a prozkoumejte 30 příznaků, že žijete v minulosti.


Mějte vítr pod kontrolou: Jak efektivně využít větrolamy na zahradě a terase

Vytvoření ideálního venkovního prostoru je umění, ve kterém hrají klíčovou roli nejen rostliny a nábytek, ale i promyšlené architektonické prvky, jako jsou větrolamy. Ty představují nejen praktickou bariéru proti větru, ale také skvělý způsob, jak zvýšit soukromí a estetickou hodnotu zahrady či terasy. Prozkoumejte, jak můžete větrolamy využít k maximalizaci pohodlí a funkčnosti zahrad či teras, […] The post Mějte vítr pod kontrolou: Jak...


Velký horoskop na červenec: Štíři si povinně naplánují dovolenou a Rybám se zase konečně vrátí hravost

Po rychlém a divokém tempu, kterému vládli v červnu Blíženci, se můžeme těšit, že se tzv. vyčistí vzduch a celá atmosféra kolem se zněžní. Budeme se moci odtrhnout od každodenních starostí a zaměřit se na to, že si zasloužíme žít vlastní sny.


V Česku začnou růst desítky nových druhů hub. Nechutnají, ale škodí zdraví

Se začátkem prázdnin zamíří do lesů větší počty lovců, kteří pátrají potom, kde rostou jedlé houby. Houbaři studují houbařské mapy, popisy jednotlivých druhů a připravují recepty. V posledních letech stoupá ale i zájem o další poznání, studium nepůvodních, invazních druhů hub. Odborníci nabádají, aby na ně lidé upřeli větší pozornost. Očekávají totiž, že se v Česku objeví desítky nových druhů. A zatímco gastronomický potenciál mají minimální,...


Sklízení cibule: nedopouštějte se nejčastějších chyb!

To, že je cibule připravená ke sklizni, poznáte podle stavu její natě. Odhadnout správnou dobu je důležité. Sklízet bychom měli ale též s ohledem na počasí. Pokud je půda mokrá, může být snadnější vytáhnout cibule ze země – nicméně budou špinavé od zeminy a navíc tím prodloužíte jejich sušení. A to může znamenat větší riziko hniloby či plísní. Toto je jen jedna z chyb, které se zahradníci dopouštějí. Jaké jsou ty ostatní?


Na čem si pochutnával bájný Horymír? Maso se pomalu peklo v popelu, běžná byla kvašená zelenina a chleba s tvarohem

K prázdninovým návštěvám Prahy patří nepochybně i Vyšehrad. Většinou se nám přitom vybaví vladyka Horymír a jeho kůň Šemík, který svého pána zachránil před popravou skokem z vyšehradských skal do Vltavy. Co ale víme o tom, jak v 9. století žili vladykové, příslušníci nižší šlechty?


Víkendový horoskop: Ryby probudí svou kreativitu, Berani budou spontánní

První červencový prodloužený víkend je tady a po nepříznivých dnech je tu konečně lepší počasí. Možná však ne každý z nich bude mít radost. Jak na tom budete vy? To se dozvíte v našem víkendovém horoskopu.


Víte, co je filírování masa? Filírované maso určitě dobře znáte, ani o tom nevíte

Zaujalo vás na jídelním lístku vyhlášené restaurace filírované maso, ale zábrany vám nedovolí zeptat se, co to vlastně znamená? Tenhle pojem může na první pohled budit dojem exotiky, jeho význam je ale poněkud prozaičtější. Pojďte se s námi ponořit do tajů filírování, přijdete mu na kloub a určitě i na chuť!


Zuzana Lešák Černá: Oblékat první dámu je skvělé, buklé sáčko nikdy z módy nevyjde

S návrhářkou Zuzanou Lešák Černou jsme se potkali na její autorské módní přehlídce, která se konala během 58. ročníku Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech. Webu Prima Ženy poskytla rozhovor, v němž se rozpovídala o tom, jaké je oblékat první dámu Evu Pavlovou. Prozradila, jací jsou Češi v oblékání, a co by v módě zakázala.


Druhy těsta: Víte, k čemu které použít? Otestujte své znalosti v zábavném kvízu

Těsto je základní složkou pekařských a cukrářských výrobků. Jeho hlavními stavebními prvky jsou mouka a voda. Pomocí ostatních ingrediencí, dochucovadel a kypřidel získáme výrobek podle svých požadavků.


Bento3D je roztomilý webový generátor krabiček, které si vyrobíte na 3D tiskárně

Každý fanoušek japonské kuchyně zná skladné a modulární krabičky 弁当箱 (bentóbako), ve kterých si lidé berou svačinu do práce a do školy. Bentoboxy...


Jak přežít útoky zvířat

Zvířata jsou úžasná stvoření, ale mnohá z nich mohou být nebezpečná. Většina zvířat na vás sice bezdůvodně zákeřně nezaútočí, ale vždy je dobré vědět, jak v případě útoku reagovat. Klikněte na tuto stránku a zjistěte, co dělat (a co ne), pokud vás nějaké zvíře napadne.


Britové mají Haryyho a Meghan plné zuby? Prozradili, co si o královském páru myslí!

Harry a Meghan předloni opustili řady pracujících členů britské královské rodiny a pouto mezi nimi a monarchií se dále trhá. Ukazují to i dva průzkumy, v nichž hvězdná dvojice nedopadla zrovna nejlépe.


Jak připravit omáčku ke kuřecímu steaku? Jako základ můžete zvolit víno, smetanu či hořčici

Dobře ochucená omáčka nebo sós dovedou i z prostého kuřecího steaku udělat gurmánský zážitek. Chuť i strukturu kuřecího masa totiž skvěle doplní. Až budete příště připravovat kuřecí prsa jako minutku, už se nebudete muset potýkat s nevýraznou chutí a suchým masem.


Andělské poselství pro červenec 2024: Stačí pochopit význam sdělení a změní se vám život

Andělské poselství pro červenec 2024 ukazuje, co musíme udělat, abychom získali podporu anděla strážného. Žádný nebeský přítel nám neodmítne pomoci, pokud víme, jak na to. Stačí správně pochopit danou zprávu a váš život se může obrátit vzhůru nohama. Jak chápat červencové poselství?


Konec módním mýtům: Bílá nerozšiřuje. Naučte se ji nosit tak, aby vám lichotila

Ve společnosti panují různé módní stereotypy a mýty, kterým zarytě věříme. Černá zeštíhluje, bílá naopak rozšiřuje a tak dále. Vše je ale pouze o tom, jaké kousky si v těchto designech oblékneme a zda je dokážeme zkombinovat tak, aby byl výsledek lichotivý. Dnes se zaměříme na bílou barvu a ukážeme vám, že když zvolíte to pravé oblečení, které dobře zkombinujete, rozhodně se jí nemusíte bát.


Zralost melounu prozradí už jeho slupka

Meloun k létu neodmyslitelně patří. Radost z jeho koupě ale může vzápětí zkazit jeho chuť. Existuje ale několik tipů, díky kterým budete na cestě k nalezení dokonalého plodu zase o kousek blíž.


Žhavá mořská panna Geislerová, dechberoucí Křenková a Stivínová bez kalhot. Móda z červeného koberce

Poslední červený koberec ve Varech je tady a vy se naposledy můžete kochat pohledem na krásné róby a pozvednout obočí nad některými módními kreacemi. Pojďme se společně podívat na to, co která celebrita na slavnostní zakončení 58. ročníku filmového festivalu vynesla.


Nenápadný domek skrývá dokonalé bydlení uprostřed přírody

Dům na víkendové pobyty v přírodě, chata – tak na nás na první pohled působí tato dřevostavba. Když se podíváme do interiéru, uvědomíme si, že jen klame tělem. Pro milovníky přírody se klidně může stát plnohodnotným letním sídlem na velkou část roku nebo i místem pro trvalé bydlení. Nechybí zde vůbec nic – pracovna, dětský pokoj […] The post Nenápadný domek skrývá dokonalé bydlení uprostřed přírody appeared first on HomeInCube.


Ne každý dokáže vyřešit tento jednoduchý rébus: Zapojte mozek a doplňte hodnotu každé rostliny

Kromě toho, že nám rébusy pomáhají rozvíjet logické myšlení, mají také pozitivní vliv na naši psychickou pohodu. Řešení hádanek může fungovat jako forma mentálního cvičení, které stimuluje mozek a podporuje jeho zdraví. Dokážete uhodnout hodnotu rostliny ve žlutém, hnědém a fialovém květináči tak, aby rovnice seděly?


Denní horoskop na neděli 7. 7. 2024: Střelci budou s rozumem v koncích, Štíři si budou muset dát pozor

Denní horoskop pro všechna znamení zvěrokruhu na neděli 7. 7. 2024. Podívejte se, co vás tento den čeká a čeho byste se případně měli vyvarovat.


Líbání podle horoskopu: Tři znamení zvěrokruhu, která si mohou otevřít školu polibků

Světový den polibku si každý rok připomínáme 6. července. Proč jsou polibky tak důležité? Při líbání spalujeme kalorie, prohlubujeme pouto se svým miláčkem a je to také docela příjemné. Víte, která tři znamení zvěrokruhu jsou v líbání opravdovými mistry?


Jak a kdy sbírat okurky nakladačky: nedělejte tyto zbytečné chyby, ať se nepřipravíte o bohatou úrodu a plný regál zavařenin

Na začátku prázdnin začíná doba dozrávání okurek nakladaček. Než se pustíte do samotného zavařování je třeba okurky posbírat ve správné velikosti a ve správný čas. Jak nakladačky natrhat a nepoškodit porost? Nedělejte zbytečné chyby, ať nezkrátíte jejich vegetační dobu. Na závěr jsme přidali odkaz na rozhovor se známou osobností, která nám prozradila recept na skvělý lák do okurek.


Jak se zbavit břicha: Proč „panděro“ není jen o kráse a proč ohrožuje zdraví

Mezi břišním tukem a smrtí existuje přímá linka. Typický pivní pupek není jen otázkou estetického vnímání. V případě, že se jedná o nebezpečný viscerální tuk, je do značné míry ovlivněno i zdraví a život jako takový. Je dobré vědět, jak poznat, že se jedná o viscerální tuk a jak ho změřit, i to, proč je tuk na břiše tak nebezpečný. Podívejte se na rady, jak zhubnout v oblasti břicha.


Iva z Ulice: Snad změna účesu přinese i změnu dějové linky a z ufňukané, nesnesitelné Ivy se stane normální ženská

Hana Baroňová, představitelka Ivy Klímové z Ulice, už dlouho toužila po šmrncovní ofině. Dodává ale, že v seriálu bude vlasy nadále nosit stáhnuté dozadu, jak mívá její postava ve zvyku, a tak si diváci téhle změny k lepšímu možná ani nevšimnou.


Plán Péče, Který By Vám Lékař Obvykle Doporučil Na: Milia

Souhrn Hrboly, které se běžně objevují na obličeji, nose nebo tvářích dítěte a jsou obvykle malé a bílé. Příznaky Charakteristickým příznakem jsou kožní hrboly. → Běžné možnosti léčby → Otázky, které byste měli položit svému lékaři Příčiny Způsobená zachycením keratinu pod povrchem kůže a je spojena s traumatem způsobeným vyrážkou, alergií nebo jin...


Smart domy: Budoucnost bydlení je tady

Technologické inovace mění naše životy a domovy nejsou výjimkou. Smart domy, vybavené nejmodernějšími technologiemi, přinášejí nový standard pohodlí, bezpečnosti a efektivity. Tento článek se zaměřuje na to, co smart domy jsou, jaké technologie využívají, a jak tyto inovace přetvářejí naše každodenní životy.


Mozarella je italský jemný sýr, který má své stálé místo i v české kuchyni

Mozzarella se vyrábí z buvolího nebo kravského mléka. Je to měkký sýr, který se musí uchovávat v miskách v syrovátkové tekutině. Dá se lehce krájet nožem a jeho uplatnění v kuchyni je velmi univerzální.


Proč starší ženy často chtějí mladšího partnera? Jedním z důvodů je nová energie a touha po změně

Vztahy a láska jsou témata, která se neustále vyvíjejí a přizpůsobují modernímu světu. Jedním z fenoménů, který si v poslední době získává na popularitě, je randění starších žen s mladšími muži. Tento trend, který byl dříve tabuizovaný, dnes nachází stále více zastánců a otevřenější přístup společnosti. Co stojí za touto změnou a proč se stále více žen rozhoduje pro vztahy s mladšími partnery?


Kráskám ve Varech narostla křídla: Rozevláté rukávy si zamilovala Petra Nesvačilová i Miss Adéla Štroffeková

Nejen flitry zaplavily Vary. Dalším hitem, který dominuje střihům opulentních rób i večírkových kreací je prvek netopýřích či motýlích křídel v podobě dlouhých rukávů, nekonečných vleček a jiných rozevlátých modelací, které nelze minout pohledem.


Plovoucí vesnice muslimských rybářů je skrytým klenotem Thajska, ale i zapáchající pastí na turisty

Jako přeneseni do jiného světa se cítíte na houpající se vesnici, která nabízí unikátní jak zážitky, ubytování, stánky se suvenýry, tak místní rybí produkty. Někteří návštěvníci ji považují za turistickou past kvůli špatné hygieně, opotřebované infrastruktuře a přemíře obchodů s předraženými výrobky. Navzdory všemu je plovoucí vesnice stále lákadlem pro cestovatele hledající nevšední dobrodružství.


Jak sušit česnek: nedělejte zbytečné chyby, které ho znehodnotí a zkrátí trvanlivost. Udělejte si zásobu této zdravé zeleniny

Starší zkušení zahrádkáři si možná pamatují dobu, kdy se tradovalo, že česnek musí ze země na svatého Jakuba 25.7. Dokonce známe staré přísloví: Jakub, Jakub, česnek nakup, na tvůj svátek Evžene, těžko se už sežene. To vše už dávno neplatí a obzvláště v tomto roce. Sklizeň česneku je již v plném proudu. Kterých chyb se při sušení vyhnout, abyste si udělali jeho dostatečnou zásobu, která vám vydrží až do jara příštího roku?


Sýrové rybičky podle videonávodu: Tyto krekry jsou snadné a zachutnají všem

Slané občerstvení by měla skrývat každá spíž. Pokud v ní právě nenajdete nic, co byste mohli chroupat u televize nebo u knížky, můžete si upéct domácí slané krekry. Sýrové rybičky jsou rychlé a určitě oceníte i to, že jsou syté.


Rady pro cestování s dětmi


Hydrangea nekvete? Tady je, co udělat, abyste znovu přivedli květiny

Hydrangea je rostlina známá svými bujnými květy, ale někdy může mít potíže s kvetením. O post Hydrangea nekvete? Tady je, co udělat, abyste znovu přivedli květiny apareceu primeiro em DecorStyle.


Slaný bramborový koláč máte hotový za chvíli a skoro zadarmo: Využijete zbytky a přitom vykouzlíte báječně šťavnaté jídlo

Slaný koláč je v české kuchyni oblíbenou záležitostí hned z několika důvodů. Především se jedná o jednoduchou přípravu, ale také možnost využití zbytků, které byste jinak možná vyhodili do koše. Bramborový koláč, na který nabízíme recept, je navíc chuťově skvělý a rozhodně se stane oblíbeným pokrmem vaší rodiny.