Trending:


7 rostlin k prořezání v červenci v Brazílii

Červenec je strategickým měsícem pro zahradničení v Brazílii, zejména co se týče prořezávání. Během tohoto období mnoho rostlin vstupuje do stavu dormance nebo pomalejšího růstu, což je ideální čas pro prořezání a přípravu zahrady na jaro. O post 7 rostlin k prořezání v červenci v Brazílii apareceu primeiro em DecorStyle.


Denní horoskop na 4. července 2024: Váhy by měly zapomenout na minulost, Štíři na závist

Denní horoskop nejen pro ženy na čtvrtek 4. 7. 2024. Přečtěte si aktuální denní horoskopy pro všechna znamení zvěrokruhu na webu Lifee.cz a zjistěte, co vám hvězdy připravily.


Tajemství sladké chuti: Jak poznat dobrý a zralý meloun?

Není většího zklamání, než když si přinesete domů meloun, rozkrojíte ho a zjistíte, že by mu pár dní na sluníčku prospělo. Od melounu čekáme, že bude vyzrálý, sladký a plný chuti a šťávy. Víte, jak to poznat? Známe pár triků, kterými odhadnete meloun dřív, než se podíváte dovnitř.


Sbohem, nudné mikádo! Vlasovým trendům pro léto 2024 vládne 5 překvapivých střihů

Vlasy jsou věčné téma téměř všech žen. Asi všechny známe ten pocit, kdy nás účes jednoduše přestane bavit a máme tendenci udělat vlasovou změnu. A kdy jindy ji podstoupit než v létě? Slunce, dovolená, moře a další aspekty, které k této části roku neodmyslitelně patří, nám dávají pocit svobody. A právě tu bychom měly dopřát i svým vlasům. Pojďme se tedy společně podívat na klíčové trendy roku 2024.


Velký partnerský horoskop na červenec: Nechte se vést svou divokou energií

Červenec považujte za měsíc svých nejdivočejších snů, a to doslova. Tento měsíc je o velkém snění, o představách o budoucnosti a vytváření prostoru pro vaše sny.


Samosběr nakládaček 2024: Kde si můžete sami nasbírat kilo okurek za 28 korun a kde vás na pole nepustí

Samosběry jsou v posledních letech oblíbenou činností, která lidem nabízí ekonomicky výhodné získání populárního ovoce či zeleniny. Po jahodách, které jsou zřejmě nějvětším hitem, přichází období okurek - nakládaček. Toprecepty.cz zjišťovaly, kam si jde pro oblíbenou zeleninu zajet a nasbírat si ji.


Mrkvová polévka sta chutí: Vyzkoušejte, jak vám bude chutnat nejvíce

Možná i vám právě na zahrádce roste mrkev, a tak hledáte recepty, na které byste ji mohli použít. Ať už to tak je, nebo tuhle oranžovou zeleninu kupujete v obchodě, vyzkoušet byste měli vynikající krémovou polévku, s jejíž chutí se dá experimentovat.


Následovali byste nejnovější svatební módu a vyrazili na kamarádské líbánky?

Pro mnoho novomanželů je tradičním způsobem oslavy svatební cesty cesta na líbánky. Některé páry se však odvracejí od konvencí a volí "kamarádskou cestu". Nejedná se o dva týdny strávené někde v klidu a ve společnosti toho druhého. Místo toho si s sebou rádi vezmou partu přátel, se kterými se budou bavit, kamarády, které dobře znají a rádi s nimi tráví čas. Je to ale něco, o čem byste uvažovali, až se svou drahou polovičkou uvážete uzel? Klikněte a zjistěte více o uspořádání kamarádské svatby a o tom, zda je vhodný pro více než dva!


Jak si vaše geny nesou trauma z minulosti vaší rodiny

Studium DNA a genetiky je stále relativně novou záležitostí, zejména proto, že DNA byla poprvé analyzována teprve před 50 lety. Nicméně v poslední době se po celém světě provádí mnoho výzkumů, jejichž cílem je odpovědět na jednu otázku: Může se trauma dědit prostřednictvím našich genů? Zajímá vás to? Klikněte na tuto galerii a dozvíte se více.


Domácí postřiky, které ochrání vaše rajčata před plísní

Rajčata patří mezi teplomilné rostliny, které jsou náročné na vodu. A právě teplo a vlhko je ideální prostředí pro vznik plísňových a houbových onemocnění. To je důvod, proč jsou rajčata tolik náchylná na tuto chorobu. Prevence je vždycky lepší než léčba. Proto při pěstování dodržujeme dostatečné vzdálenosti mezi jednotlivými rostlinami, odstraňujeme spodní listy, které přichází do kontaktu s půdou, a zaléváme k základně rostliny – nikdy ne na...


Zlatý románek: průvodce randěním v důchodu

Láska je ve vzduchu - dokonce i jako důchodce! Napadlo vás někdy, že vaše dny randění jsou už dávno pryč nebo že jste na další randění možná příliš staří? Ani jedno však nemusí být nutně pravda! Ať už jste dříve byli manželé nebo partneři, nebo ne, randění i ve vyšším věku může být vzrušujícím dobrodružstvím. Je to nová šance najít někoho, s kým si opravdu rozumíte a s kým můžete sdílet společný čas. S ohledem na tuto skutečnost vás tento průvodce provede vším, od toho, co dělat a nedělat při randění v seniorském věku, až po otázky, na které se ptát na potenciálním rande, a mnoho dalšího! Jste zvědaví, jak můžete od dnešního dne znovu nastartovat svůj milostný život? Klikněte a získejte další informace.


Nejdivočejší outfit ve Varech: Barbie Jiráčková šokovala lázeňské město

Gabriel Jiráčková alias Lolo Ta Bella zcela zazářila na přehlídce módní návrhářky Debbie Brown, která se konala v pondělí v rámci Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech. Jiráčková svými outfity šokuje každý rok, samozřejmě se jí to povedlo i letos. Převlékla se za postavu Cruelly ze stejnojmenného filmu. Jak prozradila v rozhovoru pro Prima Ženy, róbu si vyrobila sama.


KVÍZ: Jak dobře znáte druhého Harryho Pottera? Otestujte se!

Druhý díl oblíbené fantasy ságy svého předchůdce nezahanbil. Znáte ho dobře?


Svým dětem zařídila ty nejkouzelnější dětské pokoje: Starý nábytek natřela, spoustu věcí ušila a něco málo přikoupila

Dostatek úložného prostoru, pohodlné postele a raději méně kvalitních věcí, které vydrží, než spousta nekvalitních. Těchto pravidel se drží Yvonne, která pro své děti zařizuje kouzelné pokojíčky.


Experti z MIT vyvíjejí robotické ruce, které umí zabalit nákup. Poradí si i s vajíčky nebo hroznovým vínem

Vědci z laboratoře pro počítačovou vědu a umělou inteligenci (CSAIL) při Massachusettském technologickém institutu (MIT) vyvíjejí nový robotický systém...


Základní tipy pro objevování australského vnitrozemí

V australském vnitrozemí se nechodí ani tak s batohem na zádech, jako spíš po křoví. Outback, odlehlá a řídce osídlená oblast Austrálie, je rozlehlé, otevřené místo. Ale právě v tom spočívá jeho přitažlivost. Drsné a nezkrocené vnitrozemí země je obdařeno množstvím přírodních divů. Oplývá jedinečnou divokou přírodou a je duchovní domovinou původních obyvatel. Je to země, kterou je třeba prozkoumat, ale znamená to projít se po divoké straně a přijmout veškerá opatření nezbytná k tomu, abyste se mohli ponořit do této krásné, ale odlehlé krajiny. Jak se tedy bezpečně pohybovat v jedné z nejopuštěnějších, ale nejpřitažlivějších oblastí světa? Klikněte na několik základních tipů pro objevování australského vnitrozemí.


Kompletní průvodce, jak být úžasným prarodičem

Když se stanete prarodičem, změní vám to život. A ať už se jedná o vaše první nebo třetí vnouče, tento průvodce je navržen tak, aby byl každý krok dobrodružstvím. Stát se prarodičem znamená možnost znovu si vychutnat radost z dětství a dává vám příležitost předat některé rady a neocenitelné lekce, které jste se za ta léta naučili. V této příručce se dozvíte různé věci, od praktických tipů po srdečné rady, a také postřehy, které vám pomohou přijmout roli prarodiče s moudrostí a jistotou. Jste tedy zvědaví, jak se můžete stát ještě lepším prarodičem? Klikněte na tuto stránku.


Další experiment s vlasy Leoše Mareše. Z moderátora je platinový blonďák

Jen co moderátorovi dorostly vlasy po tom, co mu je Štěpán Kozub „omylem“ oholil v reklamě, je tu další experiment. Tentokrát šel Leoš Mareš (48) na blond. Co na tuto proměnu říkáte?


Vše, co potřebujete k tomu, abyste se stali opravdovým zahradníkem

Nyní je ten správný čas podívat se na svou zahradu! Možná jste ji dosud odkládali a stále odkládali její řešení, ale proč nejednat právě teď? Pokud to myslíte vážně, že se chcete stát dobrým zahradníkem, musíte znát určité věci a určité věci si musíte pořídit! Prohlédněte si následující galerii a objevte 30 zahradních nástrojů, které si rozhodně budete chtít pořídit!


Přátelství celebrit s velkými věkovými rozdíly

Generační rozdíly mohou ve skutečnosti vytvářet zajímavá přátelství. To je skutečně případ mnoha celebrit, které mají opravdu blízké kamarády, kteří jsou mnohem starší nebo mladší než oni. Některá z těchto přátelství jsou také dost nepravděpodobná, ale nějakým způsobem fungují opravdu dobře. Klikněte na následující galerii a seznamte se s přátelstvími celebrit s obrovskými věkovými rozdíly.


Barvy pro útulnější domov během zimy? 3 tipy od psychologa barev

Když přemýšlíme o vytvoření útulného prostředí doma, zvláště během zimy, barva hraje zásadní roli. Výběr správných barev může přímo ovlivnit naši náladu, pocit pohodlí a pohody. O post Barvy pro útulnější domov během zimy? 3 tipy od psychologa barev apareceu primeiro em DecorStyle.


Zázrak z Ameriky – paprika: Jaké druhy existují a co s paprikami v kuchyni?

Bez papriky bychom si naši kuchyň neuměli snad ani představit. Přidáváme ji do salátů a pomazánek nebo jako přílohu k obědovému menu. Papriky rozzáří talíře barvami a obohatí jídelníček o řadu prospěšných látek. Kde se u nás papriky vzaly? A co z nich můžete vykouzlit v kuchyni?


Nohy jako konve: Otoky nohou v horku mohou pěkně potrápit. Známe nejčastější důvody i triky pro rychlou úlevu

V létě byste se měli díky dostatku slunečního svitu cítit mnohem více uvolněně a v pohodě. Jenže vám horké letní dny přináší spíše pocit těžkosti, nohy máte oteklé, brní a do bot se sotva vejdete? Oteklé nohy nejsou jen nepříjemnou komplikací a estetickým problémem, mohou signalizovat, že ve vašem těle něco nefunguje tak, jak má.


Vydejte se za koupáním do biotopů, kde si užijete krásně čistou vodu

Doba vodních radovánek je tu, a tak možná přemýšlíte, kde příjemně prožít parný den. Pokud vás venkovní bazény plné chemikálií nelákají a chcete se ochladit v opravdu kvalitní vodě, pak jsou pro vás biotopy tou správnou volbou. Tato přírodní koupaliště jsou stále oblíbenější a najdete je už na spoustě míst po celé ČR. Vybrali jsme pro vás několik zajímavých tipů…


Nejlepší venkovní práce pro ty, kteří neradi zůstávají doma

Pokud rádi chodíte do přírody, je pravděpodobné, že i vy rádi pracujete venku. Ve skutečnosti je pro vás nejhorší noční můrou být celý den zavřený za stolem a nasávat klimatizovaný vzduch. Potřebujete práci snů pod širým nebem, profesi, která vás vyvede z očistce do nedotčeného světa polí, lesů, hor, řek a oceánů. Hledáte volné místo? Projděte si následující galerii, kde najdete nápady na zaměstnání, které vás zavedou do přírody.


Elle Beauty Lounge: Ty nejlepší beauty momenty

Klíčem k beauty looku nejen na červený koberec je dobrý základ, rychlá hydratační maska, oživující sérum a lehký denní krém s SPF faktorem. Make-up hvězd vládnou také tekuté produkty jako rtěnka a tvářenka, které jsou velmi lehké, příjemné na nošení a jejich barvy jsou syté. Jaké make-up looky z nich vyčarovali make-up artisti v ELLE Beauty Lounge?


Pěstování zeleniny – Jak na sázení košťálové zeleniny na zimu

Na zimu se pěstuje hned několik druhů zeleniny, přičemž vedle té trvanlivé kořenové je to také košťálová zelenina, kterou lze velmi dobře upravovat a uchovávat. Do sázení zelí je vhodné se pustit už v červnu.


Všechny druhy sals, které prostě musíte vyzkoušet

Pravděpodobně nejlepší svačina vůbec, kdo by neměl rád chipsy a salsu? Ano, můžete se rozhodnout pro ty kupované v obchodě, ale tyto domácí recepty zpestří každou party nebo večer na gauči. Pokud jde o tuto mexickou specialitu, každý si najde to své! Ať už máte rádi jednoduchou, ohnivou, jemnou nebo ovocnou salsu, možností je nepřeberné množství.Klikněte na ty nejlepší salsy, které prostě musíte vyzkoušet.


Báječné borůvky v nejlepších receptech: Upečte si rychlý koláč, dort nebo uvařte kynuté knedlíky

Prozradíme vám na co jsou borůvky dobré, proč je jíst, čím prospívají našemu zdraví nebo jaký je rozdíl mezi lesní a kanadskou borůvkou. A podělíme se s vámi i o naše nejlepší recepty na borůvkové koláče kynuté i hrnkové, borůvkové knedlíky i borůvkovou bábovku.


Levandule krásně voní, má léčivé účinky i skvělou chuť. Udělejte si čaj a sirup, upečte sušenky

Výjimečná vůně a jedinečné odstíny modrých květů levandule jsou ozdobou každé zahrady, balkonu či terasy. Levandule toho však umí daleko víc než jen nádherně vonět a dobře vypadat. Tahle léčivá rostlina pomáhá léčit tělo i duši, uklidňuje, dodává energii, osvěžuje, dezinfikuje, odpuzuje hmyz a můžeme ji využít do ovocných salátů, přidat do nápojů, do pečiva, vyrobit sirup, olej nebo ocet.


Zvláštní práce hollywoodských hvězd před slávou

Než se z nich staly zářivé hvězdy, jakými jsou dnes, musela hollywoodská elita najít způsob, jak zaplatit účty, stejně jako my ostatní. Ačkoli je těžké si je představit jako obyčejné smrtelníky, některé z největších hvězd kdysi drhly záchody, nosily směšné kostýmy, nebo se dokonce živily krocením lvů. Podívejte se do této galerie na podivná zaměstnání, která celebrity vykonávaly podle seznamu Rankeru předtím, než se staly bohatými a slavnými.


Aby letní grilování nezatěžovalo vaše zdraví: Vybírejte kvalitní maso, kontrolujte složení a vyrobte vlastní dressing

Léto je oblíbeným obdobím grilování stejně tak opékání buřtů. Během letních „gastro radovánek“ je ale důležité hlídat i zdravotní stránku. Především lidé s vyšší hladinou cholesterolu či vyšším krevním tlakem, by se měli při grilování více hlídat, protože jídlo s vysokým obsahem nezdravých tuků či soli má negativní účinek na náš kardiovaskulární systém. Jaké maso tedy vybírat a na co si dát pozor?


Houbový základ jako skvělý polotovar: Jak dlouho dusit houby?

Kolik času potřebují houby ke změknutí? Záleží, jaký úlovek jste domů přinesli. Jinou dobu vyžadují lišky, jinou hřiby, bedly, žampiony nebo hlíva. V každém případě podusit houby je skvělým způsobem, jak je ošetřit pro další použití.


Sepse: Co To Je A Léčba

Souhrn Infekce krevního oběhu, která má za následek shluk příznaků, jako je pokles krevního tlaku, zvýšení srdeční frekvence a horečka. Příznaky Mezi příznaky patří abnormální srdeční frekvence, horečka a snížené krevní destičky. → Běžné možnosti léčby → Otázky, které byste měli položit svému lékaři Příčiny Příčiny jsou bakteriální, virové nebo plí...


Pět třešňových dezertů: Voňavá a nadýchaná bublanina, osvěžující nepečené bábovičky nebo úžasně vláčný kakaový koláč

Třešně jsou dalším z krásných pozdravů léta. Máme pro vás pět třešňových dezertů. Připravte si bublaninu, nepečený dezert, taštičky z listového těsta, muffiny i kakaový koláč. Jedna dobrota lepší než druhá.


Být, či nebýt v CHKO? Starostka se bojí omezení, místní "opičáren" a McDonaldu

Obec se má stát ostrůvkem mezi dvěma chráněnými oblastmi. Místní nechápou proč. A bojí se, že se území zmocní developeři.


Zvrat v královské rodině: Mezi Meghan a Kate by se mohlo vše změnit!

Zdá se, že napjaté vztahy mezi princem Harrym a Meghan Markle s královskou rodinou by se mohly konečně uklidnit. Pár chce obnovit dobré vztahy s princeznou Kate, což by mohlo vést ke smíření i s ostatními členy rodiny.


Červencové novoluní přinese naději. Pro rizika není vhodná doba

Novoluní uprostřed Raka slibuje krásný rozjezd prázdnin, hezké chvíle a přátelské vztahy. Přinese zaslouženou odměnu za vykonanou práci a úsilí, které jste v uplynulých měsících vynaložili.


Jolana (37): Dlouho jsem tušila, že má manžel milenku. Pak mi jednoho dne zazvonil telefon a bylo jasno

Jolana dlouhé měsíce tušila, že má manžel milenku. Věčně někde trajdal, Jolany si nevšímal a byl neustále myšlenkami jinde. Ale až telefonát od milenky Jolanu utvrdil v tom, že je na čase udělat rázný krok.


Skvělé koníčky pro ženy všech věkových kategorií

Někdy si zapomínáme udělat čas sami na sebe. Život může být až neuvěřitelně rušný, plný povinností a seznamů úkolů. Je důležité, abychom si volný čas, který se nám podaří najít, skutečně co nejvíce užívali! Často se stává, že strach z neznámého nebo obecná zdrženlivost brání lidem využít volný čas co nejlépe. Ale už se nemusíte bát! Prohlédněte si naši galerii a uvidíte obrovské množství aktivit a koníčků, které by vás mohly velmi potěšit, že jste zkusili něco nového.


Fialové skvrny na rajčatech hlásí problém: Šetrně je odstraňte

Léto bez rajčat by samozřejmě nebylo tím pravým létem. Rajčata patří mezi nejoblíbenější plodiny zahrádkářů. Ovšem jejich pěstování s sebou nese spoustu výzev a překážek, kterým musíme čelit. Setkali jste se už s fialovými skvrnami na listech rajčat?


Proč byste měli vědět o pasivním příjmu

Pro každého, kdo si chce vytvořit životní situaci, v níž se nebude muset tolik starat o peníze, je zásadní zavádění strategií, jak získat pasivní příjem. Jedná se o takový příjem, který vám vydělá dolary, aniž by vyžadoval vaši práci nebo čas. Může to být například pronájem vašeho auta v době, kdy ho nepoužíváte. Přesto si nepleťte pasivní příjem s vedlejším přivýdělkem, kdy obchodujete se svým časem a úsilím, abyste dostali zaplaceno. U pasivního příjmu vyděláváte peníze, které nejsou vázány na vaši aktivní účast. Chcete-li se o něm dozvědět vše a zjistit, jak můžete začít vydělávat pasivní příjem ještě dnes, klikněte na tuto galerii.


Zlepšení vztahů mezi Harrym s Meghan a Kate? Experti řekli, co si o tom myslí!

V zlepšení vztahů mezi princem Harrym a jeho manželkou Meghan Markle na jedné straně a princem Williamem a Kate Middleton na straně druhé už téměř nikdo nevěří. Podle královského experta jsou rány, které Harry a Meghan způsobili, tak hluboké, že jim William a Kate možná nikdy neodpustí.


Mangalice: maďarská delikatesa, která dobývá svět gastronomie

V srdci Maďarska se skrývá kulinářský klenot – mangalice. Maso tohoto plemene vepřů vyniká jedinečnou chutí a výjimečnými nutričními vlastnostmi. Připojte se k nám na cestě za poznáním této luxusní suroviny a zjistěte, jak se mangalice stala hvězdou světových kuchyní a jak ji můžete využít ve svých receptech i vy.


Ekologické bydlení: Trend, který mění svět?

Ekologické bydlení není jen módní vlnou, ale zásadním směrem, který se snaží odpovědět na globální výzvy spojené s klimatickou změnou, znečištěním a omezenými přírodními zdroji. Tento koncept nabývá na popularitě, protože stále více lidí hledá způsoby, jak minimalizovat svůj ekologický otisk a přispět k udržitelné budoucnosti. V tomto článku prozkoumáme, co ekologické bydlení znamená, jaké technologie a materiály se používají, a představíme...


Lahodné borůvkové knedlíky jako od babičky

Nejen vůně, ale i mnohé chutě dokážou vyvolat dokonalou iluzi prázdninových dní strávených u babičky na venkově. Překvapte svou rodinu a připravte jí vynikající borůvkové knedlíky podle receptu mistra šéfkuchaře Josefa Tydlačky z Resortu Valachy ve Velkých Karlovicích.


Kardiomyopatie Takotsubo: Varovné Znaky, Na Které Je Třeba Si Dát Pozor

Souhrn Dočasný stav, ve kterém dojde k náhlému zvětšení srdečních svalů, obvykle způsobené extrémním emocionálním nebo fyzickým stresem. Příznaky Pokud máte nové, závažné nebo trvalé příznaky, obraťte se na poskytovatele zdravotní péče. Příznaky mohou zahrnovat: Náhlý nástup bolesti na hrudi Dušnost Bušení srdce rychlejší srdeční tep Nevolnost/zvra...


Oblečení pro volný čas: Když se královská rodina obléká

Celebrity se rády oblékají. Od tepláků po pyžamo - viděli jsme už všechno. Ale královské rodiny se řídí jiným protokolem, pokud jde o to, co si mohou obléct. Přesto se občas rádi obléknou i dolů, a když to udělají, vypadají skutečně skvěle! Projděte si tuto galerii a podívejte se na ty nejlepší neformální královské outfity!


Kvíz: Logický kvíz pro bystré hlavy. Všechny otázky zodpoví správně jen génius, je to opravdu těžké

Logické myšlení je klíčovou dovedností, kterou využíváme každý den, ať už si to uvědomujeme nebo ne. Pomáhá nám řešit problémy, přijímat rozhodnutí a orientovat se v každodenních situacích. Rozvíjení této schopnosti může přinést nejen lepší výsledky ve škole či práci, ale také větší spokojenost v osobním životě. Prověřte si vaši schopnost rychlého a správného uvažování.


“Matka má raději sestru než mě, nevím jak to změnit,” pláče Martina

Rodičovská láska je pro děti důležitá a měla by být v mnoha ohledech bezpodmínečná. Někdy je však zcela evidentní, že rodiče mají raději jedno dítě než druhé. A toho si samozřejmě všimnou i samy děti, například když jednomu maminka něco zakáže, zatímco sourozenci něco jiného dovolí. Když však toto protěžování jednoho přetrvává až do dospělého věku, může to mít neblahý vliv na duševní zdraví a celkové vztahy s rodiči.