Trending:


Iva z Ulice: Snad změna účesu přinese i změnu dějové linky a z ufňukané, nesnesitelné Ivy se stane normální ženská

Hana Baroňová, představitelka Ivy Klímové z Ulice, už dlouho toužila po šmrncovní ofině. Dodává ale, že v seriálu bude vlasy nadále nosit stáhnuté dozadu, jak mívá její postava ve zvyku, a tak si diváci téhle změny k lepšímu možná ani nevšimnou.


Klobása, špekáček, salsiccia: Jak nejlépe připravit uzenářské hvězdy všech grilovaček

Nepatříte-li mezi ostřílené mistry grilu a na hovězí steak si zatím netroufáte, nezoufejte. I tak si můžete pochutnat na dobrotách opečených na ohni. Klobásy patří mezi nejsnadnější suroviny na přípravu, navíc jim stačí pár minut. A my vám navíc poradíme, jak dosáhnout skutečně dokonalého výsledku.


Znáte černuchu? Pokud ne, napravte to. Dokáže být užitečná

Černucha připomíná na první pohled o něco větší zrnka setého máku. Lidé si často tuto rostlinu pěstují doma. Jedná se totiž o léčivku, která dokáže působit nejen protizánětlivě. Zbavit dokáže vaše tělo mikrobů. Semena jsou vzácná a působí podobně jako přírodní antibiotikum.


Netradiční grilovací příloha: Pita plněná bylinkami

Nadýchané kynuté těsto na pitu jsme naplnili směsí oblíbených čerstvých bylinek. Upekli a vznikla perfektní grilovací příloha. Hodí se k masu, sýrům i salátům. A hotové je máte za chvilku!


Bento3D je roztomilý webový generátor krabiček, které si vyrobíte na 3D tiskárně

Každý fanoušek japonské kuchyně zná skladné a modulární krabičky 弁当箱 (bentóbako), ve kterých si lidé berou svačinu do práce a do školy. Bentoboxy...


7 položek, které byste měli vyměnit pro snížení nepořádku

Snížení nepořádku doma často začíná hodnocením produktů, které používáme každodenně. Výměnou určitých položek za více organizované a efektivní alternativy můžeme proměnit náš prostor na klidnější a organizované prostředí. O post 7 položek, které byste měli vyměnit pro snížení nepořádku apareceu primeiro em DecorStyle.


Rychlá granola z pánve: Připravte si zdravou snídani podle videonávodu

Připravte si s námi krásně křupavou, rychlou a navíc velmi zdravou snídani či svačinku bez zbytečného množství přidaného cukru a dochucovadel. Ano, řeč je tady o granole, která si získala v poslední době obrovskou oblíbenost.


Jak na zápichy barevných květin z kovových zátek: máme pro vás přesný návod a foto postup. Zápichy budou slušet všem květináčům.

Jednoduché kytičky, sestavené z kovových zátek na láhve a nastříkané barevnými spreji zvládnete vyrobit během chvilky, jen bude pak potřeba počkat, až nastříkané barvy zaschnou. Květinky můžete zapíchnout mezi barevně kvetoucí pelargonie, stejně jako do květináčů s pokojovkami, které se do kvetení zrovna nehrnou.


Aby letní grilování nezatěžovalo vaše zdraví: Vybírejte kvalitní maso, kontrolujte složení a vyrobte vlastní dressing

Léto je oblíbeným obdobím grilování stejně tak opékání buřtů. Během letních „gastro radovánek“ je ale důležité hlídat i zdravotní stránku. Především lidé s vyšší hladinou cholesterolu či vyšším krevním tlakem, by se měli při grilování více hlídat, protože jídlo s vysokým obsahem nezdravých tuků či soli má negativní účinek na náš kardiovaskulární systém. Jaké maso tedy vybírat a na co si dát pozor?


Tipy a recepty pro jednoduché vaření na chalupě: Připravte si kotlíkový guláš nebo hady na klacku

Čeká vás dovolená na chalupě? Pak jistě přemýšlíte, co budete vařit pro celou rodinu, aby nebyl hlad, všichni se dobře najedli a vy přitom nestrávili celé dny v kuchyni? I rodinný šéfkuchař si zaslouží dovolenou. Poradíme vám, jak na jednoduchá a výživná chalupářská jídla, která připravíte raz dva.


Elle Beauty Lounge, Untold stories: Monika Marešová

V ELLE Beauty Lounge se to hemžilo outfity a beauty looky hvězd červeného koberce. Na chodbách, v pokojích a v místnostech Grandhotelu Pup se psali příběhy, inspirované filmem, módou, krásou a úchvatnými prostory grandhotelu. Jaký příběh s námi napsala Monika Marešová?


Divoké bylinky jsou hitem kuchařů i příznivců zdravé kuchyně


Jak zakomponovat do koupelny dekoraci?

Koupelny už nejsou pouhou praktickou místností, ale jsou prostorem, kde si odpočineme a načerpáme energii. Proto stejně, jako jiné části bytu, bychom měli koupelnu vyladit k dokonalosti pomocí doplňků. A které jsou ty vhodné? Oživte osvětlení V koupelně je potřeba silnější světlo, které osvětlí celý prostor najednou. Soustředit bychom se však měli i na doplňková světla, […] The post Jak zakomponovat do koupelny dekoraci? appeared first on...


KVÍZ: Chystáte se o prázdninách na výlet po Česku aneb jak se vyznáte v lokálních specialitách?

Pokud rádi cestujete po vlastech českých a ještě k tomu jste milovníci lokálních specialit, pak je tu pro vás náš článek, kde se dozvíte několik tipů na české i moravské vybrané lahůdky. Vyzkoušet si můžete i náš kvíz. Třeba zjistíte nějaké zajímavosti, které vás podnítí k poznávání nových míst a degustaci dosud nepoznaných chuťovek.


Druhy těsta: Víte, k čemu které použít? Otestujte své znalosti v zábavném kvízu

Těsto je základní složkou pekařských a cukrářských výrobků. Jeho hlavními stavebními prvky jsou mouka a voda. Pomocí ostatních ingrediencí, dochucovadel a kypřidel získáme výrobek podle svých požadavků.


Andělská poselství na neděli: Blíženci, životní překážky vítejte s otevřenou náručí, Kozorozi, užijte si dobré zprávy naplno

Nedostatek duchapřítomnosti nám bere radost ze života. Přitom tento život žijeme jen jednou a měli bychom být vděčni za každé zpestření, pozitivní i to ne tak dobré. Bez těchto událostí by náš život byl černobílý, nudný.


Víte, co je filírování masa? Filírované maso určitě dobře znáte, ani o tom nevíte

Zaujalo vás na jídelním lístku vyhlášené restaurace filírované maso, ale zábrany vám nedovolí zeptat se, co to vlastně znamená? Tenhle pojem může na první pohled budit dojem exotiky, jeho význam je ale poněkud prozaičtější. Pojďte se s námi ponořit do tajů filírování, přijdete mu na kloub a určitě i na chuť!


Nepotřebujete žádný speciální hrnec ani teploměr, zavařovat můžete velmi jednoduše v myčce

Rádi byste si zavařili vaši letošní úrodu ze zahrádky a udělali si zásoby nejen na zimu? Ale odrazuje vás složité zavařování, ke kterému potřebujete speciální pomůcky? Pak určitě vyzkoušejte méně známou, ale čím dál oblíbenější metodu, a to zavařování za pomoci myčky nádobí. Postup zvládne i úplný začátečník…


Moruše: nenápadné letní ovoce, které můžete trhat plnými hrstmi

Sladké moruše patří k podceňovaným letním bobulím, přitom mají stejně široké využití jako jiné drobné plody. Možná jste je doposud míjeli, protože vás nenapadlo, že si je můžete bez obav vychutnat. Zkuste je právě teď, v prázdninové sezoně.


Obyčejná zelenina plná vlákniny: pomůže zatočit s nadváhou i se zadržováním vody

Řapíkatý celer se sice v žebříčcích oblíbené zeleniny nedrží na špici, ale měl by. Je totiž skvělou volbou pro ty, kdo chtějí zhubnout zdravě. Celer obsahuje velké množství vody a vlákniny, která podporuje trávení, pomáhá snižovat chuť k jídlu a udržet pocit sytosti. Trochu zvláštní chuť celeru zkrátka bohatě vyváží množství jeho zdravotních benefitů.


Smart domy: Budoucnost bydlení je tady

Technologické inovace mění naše životy a domovy nejsou výjimkou. Smart domy, vybavené nejmodernějšími technologiemi, přinášejí nový standard pohodlí, bezpečnosti a efektivity. Tento článek se zaměřuje na to, co smart domy jsou, jaké technologie využívají, a jak tyto inovace přetvářejí naše každodenní životy.


Zapomněli jste si koupit deodorant? Zkuste limetku

V létě, kdy se všichni více potíme a slunce se opírá o pokožku čím dál více, musíme řešit následky. Potní žlázy produkují při horku i fyzické námaze stále více potu, který po čase nelibě zapáchá. Cítit se celý den svěže je snem téměř každého. Nemusíte proto ale běžet hned do obchodu a kupovat drahé antiperspiranty, které navíc nemusí každému vonět. Zkuste během léta obyčejnou limetku.


Úžasné destinace ideální pro dvoutýdenní dovolenou

Začátek roku je fantastickým obdobím plným potenciálu a možností, protože získáte nové dny dovolené, které můžete strávit podle svého uvážení. Ačkoli kratší dovolené mohou být oživením, dva týdny jsou ideální dobou na úplné odpojení od práce a ponoření se do nového prostředí. Udělejte si laskavost a vynechejte monotónní a předražené letovisko, ale také se vyhněte přetížení cesty tím, že byste se vydali někam, kde to za pouhé dva týdny nemůžete prozkoumat. Klikněte a podívejte se na místa, která vaši dovolenou naplní dokonalou kombinací dobrodružství a odpočinku.


Denisa Dvořáková ukázala bradavky, Barbie Jiráčková nařachaný výstřih a Švantnerová odhalila záda. Odvážná móda z Varů

Karlovým Varům v úterý dominovaly dvě velké akce - Progresus a Prosecco party. Na obě zmíněné události dorazilo plno osobností, které se snažily zaujmout svými outfity. Všem vytřela zrak svou postavou a odvážným modelem Nikol Švantnerová, která před více než rokem porodila, bujný dekolt ukázala česká Barbie Gabriel Jiráčková a na své poměry decentní volbu tentokrát vybrala Lela Ceterová. Na módní kreace hvězd se podívejte v galerii.


Práce kojné ve středověku: Vlastní dítě musela opustit, držela celibát, důležitý byl správný tvar prsou

Umíte si představit nechat své dítě plakat doma hladem, zatímco kojíte potomka úplně cizích lidí? Takové situace musely kojné zvládat denně několik měsíců, aby uživily vlastní rodinu. Byly navíc nuceny projít přísným výběrem a k tomu se vzdát milostného života se svým manželem. Jaký byl život kojných ve středověku?


Jitka (35): Na dovolené bez manžela jsem otěhotněla. Ukázalo se, že on má také jedno tajemství

Jitka se dlouho snažila otěhotnět, ale nešlo to. A pak, na dovolené bez manžela, potkala sympatického muže, který ji okouzlil. Po této krátké aférce zjistila, že je v tom. Její manžel to přijal chladně a Jitka později zjistila, že to souvisí s jeho velkým tajemstvím.


Krásná Monika Marešová jako ozdoba Varů: Manželka Leoše ukázala nohy až do nebe

Málokterá celebrita si nechá ujít příležitost zastavit se alespoň na chvíli v Karlových Varech, kde právě probíhá oblíbený filmový festival. Atmosféru si nenechali ujít ani manželé Leoš a Monika Marešovi, kteří přijeli i se svou malou dcerkou Alex a svěřili se do rukou stylistů a vizážistů.


Jak a kdy sbírat okurky nakladačky: nedělejte tyto zbytečné chyby, ať se nepřipravíte o bohatou úrodu a plný regál zavařenin

Na začátku prázdnin začíná doba dozrávání okurek nakladaček. Než se pustíte do samotného zavařování je třeba okurky posbírat ve správné velikosti a ve správný čas. Jak nakladačky natrhat a nepoškodit porost? Nedělejte zbytečné chyby, ať nezkrátíte jejich vegetační dobu. Na závěr jsme přidali odkaz na rozhovor se známou osobností, která nám prozradila recept na skvělý lák do okurek.


Začněte den správně: Ranní rutiny, které zlepší vaši fyzickou i mentální pohodu

Začátek dne hraje klíčovou roli v tom, jak se budete cítit a jak úspěšný bude váš den. Ranní rutiny mohou výrazně zlepšit vaši fyzickou i mentální pohodu, zvýšit produktivitu a dodat vám energii na celý den. Tento článek vám představí několik jednoduchých, ale účinných rituálů, které můžete začlenit do svého rána, abyste se cítili svěže, motivovaní a připraveni čelit výzvám, které vám den přinese.


Suchá kůže kolem nehtů: použijte kokosový nebo olivový olej

Suchá kůže kolem nehtů je častým problémem v zimě, může se ale vyskytnout i v létě – například v důsledku chloru z plaveckých bazénů či používané kosmetiky. Nejedná se pouze o problém se vzhledem vašich rukou – může to být dost bolestivé. Vzhledem k tomu, že své prsty používáme velice často, je to velmi nepříjemné. Naštěstí existují poměrně levná řešení, která mohou suchou kůži v okolí nehtů odstranit.


Líbání podle horoskopu: Tři znamení zvěrokruhu, která si mohou otevřít školu polibků

Světový den polibku si každý rok připomínáme 6. července. Proč jsou polibky tak důležité? Při líbání spalujeme kalorie, prohlubujeme pouto se svým miláčkem a je to také docela příjemné. Víte, která tři znamení zvěrokruhu jsou v líbání opravdovými mistry?


5 nejlepších animovaných komedií, které vám okamžitě zvednou náladu

Hledáte-li způsob, jak si zlepšit náročný den, s vybranou pěticí animovaných komedií nemůžete sáhnout vedle. Přesvědčte se, že znáte všechny z nich.


Týrané kachny


Když okurky žloutnou: Co dělat, aby okurky na rostlině zůstávaly zelené

Pěstování okurek je v našich končinách poměrně rozšířené, a to jak nakládačky, tak salátové odrůdy. Někdy se stane, že okurky začnou během růstu žloutnout. Příčin může být hned několik a problém lze poměrně jednoduše řešit.


Plán Péče, Který By Vám Lékař Obvykle Doporučil Na: Milia

Souhrn Hrboly, které se běžně objevují na obličeji, nose nebo tvářích dítěte a jsou obvykle malé a bílé. Příznaky Charakteristickým příznakem jsou kožní hrboly. → Běžné možnosti léčby → Otázky, které byste měli položit svému lékaři Příčiny Způsobená zachycením keratinu pod povrchem kůže a je spojena s traumatem způsobeným vyrážkou, alergií nebo jin...


Řasy a obočí nemáme jen pro krásu. Hlavně nás chrání. Díky obočí se mezi sebou poznáme

Úloha řas a obočí není jen estetická – společně oko chrání před nečistotami, potem nebo dešťovými kapkami. Obočí má i identifikační úlohu, řasy zase fungují jako senzor nebezpečí.


“Matka má raději sestru než mě, nevím jak to změnit,” pláče Martina

Rodičovská láska je pro děti důležitá a měla by být v mnoha ohledech bezpodmínečná. Někdy je však zcela evidentní, že rodiče mají raději jedno dítě než druhé. A toho si samozřejmě všimnou i samy děti, například když jednomu maminka něco zakáže, zatímco sourozenci něco jiného dovolí. Když však toto protěžování jednoho přetrvává až do dospělého věku, může to mít neblahý vliv na duševní zdraví a celkové vztahy s rodiči.


Grilování na balkoně: Jaký gril vybrat a na co si dát pozor

Grilování na balkoně je skvělý způsob, jak si užít léto a připravit chutné pokrmy i bez zahrady. Výběr správného grilu však vyžaduje zvážení několika důležitých faktorů, jako je velikost, zdroj energie a bezpečnost. Je třeba dbát na to, aby gril nezabíral příliš mnoho místa, nevytvářel nadměrný kouř a byl stabilní na malém prostoru. Připravte se […] The post Grilování na balkoně: Jaký gril vybrat a na co si dát pozor appeared first on HomeInCube.


Zlepšení vztahů mezi Harrym s Meghan a Kate? Experti řekli, co si o tom myslí!

V zlepšení vztahů mezi princem Harrym a jeho manželkou Meghan Markle na jedné straně a princem Williamem a Kate Middleton na straně druhé už téměř nikdo nevěří. Podle královského experta jsou rány, které Harry a Meghan způsobili, tak hluboké, že jim William a Kate možná nikdy neodpustí.


Lidé jsou z 99,8 % stejní jako šimpanzi. Hlavní rozdíly přitom neznáte všechny

I když jsou šimpanzi našimi nejbližšími příbuznými, genetická shoda 98,8 procenta se může i tak zdát obrovská. Dělá lidi lidmi opravdu jen 1,2 procenta pro nás unikátních genů?


Jaké trvalky jsou vhodné pro pěstování v nádobách: vyberte krásné druhy a nechte svůj balkon rozkvést

Ať již máte k dispozici malou zahradu nebo nemáte vůbec žádnou, i vy můžete patřit mezi pěstitele trvalek. Poměrně velkou část druhů můžete totiž bez problémů pěstovat také v nádobách na terase či balkonu a není proto nutné se pěstování těchto rostlin vyhýbat. Většina druhů navíc přitahuje užitečný hmyz, takže jejich pěstováním pomůžete i přírodě. Výběrem vhodných kultivarů můžete i na balkoně mít rozkvetlou louku.


Denní horoskop na neděli 7. 7. 2024: Střelci budou s rozumem v koncích, Štíři si budou muset dát pozor

Denní horoskop pro všechna znamení zvěrokruhu na neděli 7. 7. 2024. Podívejte se, co vás tento den čeká a čeho byste se případně měli vyvarovat.


Sezóna komárů je tu: Podněty, které komáry skutečně přitahují, vyhněte se jim

Koupání, grilování, nebo třeba zahradní párty, to jsou nejpříjemnější činnosti, které k létu neodmyslitelně patří. Takové radovánky nám však dokáží pěkně znepříjemnit nezvaní hosté, a to komáři. Pojďme se podívat na to, co komáry skutečně přitahuje a co je pouze mýtus.


30 příznaků, že žijete v minulosti

Frustruje vás dnešní technologie nebo vás mate? Možná prostě nemáte zájem jít s dobou nebo to nepovažujete za smysluplné. Bez ohledu na konkrétní důvod lze říci, že jste uvízli v minulosti. Život v minulých časech je pro některé jako doma a na životě v jednodušších časech není navzdory moderním inovacím z podstaty nic špatného. Existuje však několik poznávacích znamení, že dáváte přednost životu ve zlatých časech minulosti, to je jisté! Které z těchto věcí stále děláte? Klikněte a prozkoumejte 30 příznaků, že žijete v minulosti.


Jak se zbavit břicha: Proč „panděro“ není jen o kráse a proč ohrožuje zdraví

Mezi břišním tukem a smrtí existuje přímá linka. Typický pivní pupek není jen otázkou estetického vnímání. V případě, že se jedná o nebezpečný viscerální tuk, je do značné míry ovlivněno i zdraví a život jako takový. Je dobré vědět, jak poznat, že se jedná o viscerální tuk a jak ho změřit, i to, proč je tuk na břiše tak nebezpečný. Podívejte se na rady, jak zhubnout v oblasti břicha.


Chléb očima našich předků: Nebyl jen potravinou, ale také symbolem úcty nebo neštěstí

Po celé světnici chalupy se line vůně, ze které se až sliny sbíhají. To zrovna hospodyně z pece vytáhla čerstvý pecen chleba… Dřív běžná situace, dnes spíše rarita.


Hit léta: Hrnečkový rybízový koláč

Rybízový koláč je česká klasika, která k létu neodmyslitelně patří. Kouzlo rybízové koláče spočívá v tom, že pokud máme rybíz na našich zahradách, nestojí téměř nic. Jako třešničkou na dortu je samozřejmě ta vynikající chuť léta. Pojďme si ho společně vyrobit!


Retro beauty trendy: Do módy se vrací ikonický make-up plný barev a třpytu inspirovaný 90. lety

Devadesátá léta se vrací do módy nejen v oblékání, ale i v líčení. Pokud chcete držet krok s aktuálními beauty trendy, je načase si osvojit několik ikonických prvků této éry. Od modrých očních stínů po tmavé rty, devadesátky nabízejí mnoho inspirace, jak dodat svému vzhledu moderní nádech nostalgie. Pojďme se podívat na to, jak můžete začlenit prvky devadesátkového líčení do svého každodenního make-upu.


Víkendový horoskop: Ryby probudí svou kreativitu, Berani budou spontánní

První červencový prodloužený víkend je tady a po nepříznivých dnech je tu konečně lepší počasí. Možná však ne každý z nich bude mít radost. Jak na tom budete vy? To se dozvíte v našem víkendovém horoskopu.


Vztahy mezi Kate Middleton a Meghan Markle: Kdy se skutečně pokazily?

Je veřejným tajemstvím, že mezi vévodkyní Kate Middleton a Meghan Markle není příliš dobrý vztah. Přestože důvodem může být mnoho faktorů, zdá se, že jeden z hlavních sporů vznikl v souvislosti se svatební přípravou, konkrétně při hádce o šaty pro družičky.