PROč JE NEJEN NA MYTí OKEN IDEáLNí DEšťOVá VODA

Dešťovou vodu lze využít nejen na zalévání kytek, ale i v oblasti domácích prací. Měkká mineralizovaná voda splní kdekterou službu lépe než tvrdá voda z domácího kohoutku. Navíc nebudete muset nesmyslně utrácet za drahé čistící prostředky. S dešťovou vodou umyjete dobře například i vaše znečištěná okna. Můžete si být téměř jisti, že po šmouhách nezbude ani památka.

Umístěte sud pod dešťový okap

Nejjednodušší způsob, jak nachytat dešťovou vodu je umístit sud po dešťový svod. Dešťovou vodu nachytáte při větších lijácích poměrně snadno, jen je potřeba dát pozor na kontaminaci hmyzem a dalšími nečistotami. V době sucha sud překryjte nejlépe víkem. Pozor je však třeba dát i na kazivost vody. Nechte proto sud stát na stinném místě.

Foto: Pixabay

Bez vodního kamene, snadno a rychle

Díky dešťové vodě můžete umýt skla beze šmouh. Dešťová voda po sobě nezanechává bílé stopy podobně jako je tomu u tvrdé vody. Ekologické, a navíc i šetrné mytí uleví i přírodě.

Pokud vás čeká perná práce s okny, je třeba se na práci dobře vybavit. Dešťovou vodu nalijte nejlépe do kýble a přidejte navíc i jeden sáček vanilkového pudinku. Uvidíte sami ten skvělý výsledek. Stejně tak můžete mít brilantně čisté i vaše podlahy. Díky tomu, že se minerály nikde neusadí, mohou být i vaše podlahy čistoskvoucí.

Udržujte sud v čistotě

Pro udržení vody v dobrém stavu je zapotřebí udržet v dobrém stavu i filtr a samotný sud. Ten je potřeba umýt alespoň jednou ročně, filtry pak o dost častěji. Filtry je třeba před zanesením dobře chránit, jinak se voda v sudu začne brzy kazit.

Zdroje informací: https://www.ireceptar.cz/domov-a-bydleni/destova-voda-na-uklid/

https://hobby.instory.cz/2308-jak-pecovat-o-destovou-vodu-aby-nezapachala-a-zustala-cista.html

Náhledové foto: Pixabay

The post Proč je nejen na mytí oken ideální dešťová voda first appeared on Náš dům.

2024-07-02T11:01:43Z dg43tfdfdgfd