Trending:


Uvařené těstoviny ohřejete snadno bez ztráty jejich chuti i tvaru: Dokáže to i amatér, stačí pánev, trouba nebo pára

Stává se nám to celkem běžně. Uvaříme víc těstovin, než v daný okamžik využijeme jako přílohu třeba k omáčce a zbyde nám ještě několik porcí na dalším den. Často ovšem při ohřevu docílíme pouze toho, že se nám těstoviny rozvaří nebo ztratí svou chuť. Jak se takovým nepříjemnostem vyhnout a vychutnat si skvělou pastu i napodruhé?


Vousatec v létě a na podzim: základy péče o tuto okrasnou trávu

Vousatec patří mezi atraktivní rostliny, které dokážou udělat spoustu parády v létě, na podzim i v zimě. Vousatec má odborný název dochan psárkovitý (Pennisetum alopecuroides). Rychle roste, ale jeho konečná velikost je malá, takže je vhodný i do malé zahrady. Má pěkný tvar a krásné květenství, pro které se řadí mezi nejoblíbenější okrasné trávy vůbec. Upozorní na sebe především kartáčovitým květenstvím, jehož délka může být 5 až 20 cm a jejich...


Návrhářka Anna Tejklová představila novou kolekci NOX. Vévodily jí tištěné látky

Anna Tejklová je módní návrhářka, designérka a malířka, která si zakládá především na ruční malbě oděvů a doplňků. Na konci srpna v rámci módní události Czech Fashion Week představila novou kolekci s názvem NOX, o které se nyní rozpovídala pro web Prima Ženy.


Praotec Čech si pochutnával na pečené zvěřině a říčních rybách, k tomu popíjel medovinu

Podle pověsti, kterou známe z Jiráskových Starých pověstí českých, dovedl praotec Čech coby stařešina rodu svůj lid do míst mezi Ohří a Vltavou. Stačil mu pak pohled z hory Říp, aby usoudil, že okolní krajina je štědrá na zvěř i ptactvo a že půda čeká, až ji obdělají noví hospodáři.


Kynutý švestkový koláč z domácí pekárny? Opravdu to jde a skoro bez práce

Sezóna švestek vybízí k upečení lahodného kynutého švestkového koláče s křupavou drobenkou, po kterém se jen sbíhají sliny. Jestli vás někdy od přípravy kynutého těsta odradila jeho složitost, vyzkoušejte náš jednoduchý návod, kde většinu práce zastane domácí pekárna.


Anděl strážný bude chránit 3 znamení zvěrokruhu: Do konce roku jim přinese nečekané štěstí a úspěch

Anděl strážný může přinést do života ochranu, klid a nečekané štěstí každému z vás. Některá znamení zvěrokruhu budou mít letos zvláštní štěstí a úspěch právě díky svým strážným andělům. Která znamení to jsou, a co mohou očekávat do konce roku, v jaké podobě je potká ono slibované a možná i dlouho očekávané štěstí? Pojďme to zjistit!


Nejkrásnější a nejoblíbenější trvalky, které kvetou na podzim: Jak pěstovat hvězdnice neboli zimní astry radí zahradní experti

Hvězdnice nám dělají na konci srpna a v září velkou radost svým bohatým květenstvím a úplně rozzáří zahradu, která se pomalu chystá na podzimní útlum. Jsou různě veliké a květy mají mnoho barev. Krásné jsou růžové nebo fialové, velmi něžně vypadají bílé a výjimkou nejsou ani temně rudé. Podzimní astry můžeme pěstovat i na balkonech či terasách v květináčích. Jsou to krásné trvalky, na jejich květy si musíme počkat na konec léta. Patří mezi...


Mezi kočky se nám zamíchalo dvanáct rybiček. Zvládnete je najít všechny?

Dnešní článek vás zavede do světa vizuálního vnímání. Zaměříme se na úkol, který vyžaduje nejen vaši pozornost, ale i trpělivost. Jste připraveni objevit skryté rybičky?


Eye Patches: Tajný trik vizážistů pro svěží a odpočaté oči bez otoků a tmavých kruhů. Koupíte je od 22 Kč

Také se občas ráno probouzíte s napuchlýma očima a tmavými kruhy, které se zdají být tmavší než samotná noc? Možná jste ponocovali, pracovali do pozdních hodin, nebo si užívali společenský život až do rána. Ať už je důvod jakýkoli, pohled do zrcadla není zrovna povzbudivý. Naštěstí existuje záchrana, kterou zbožňují profesionální vizážisté po celém světě – eye patches, neboli oční náplasti.


Kaiser Franz - Bacon Cheeseburger

Kaiser Franz - Bacon Cheeseburger


"Nikdy se nevdám, každý muž mě po pár týdnech omrzí," stěžuje si Jitka, která je naštvaná sama na sebe. Nemůže najít toho pravého a chybu hledá v sobě

„Co si pamatuji, chtěla jsem si do života najít někoho výjimečného. Jako většina dívek jsem vyrůstala a snila o lásce, manželství a pohádkovém příběhu, ve kterém najdu „toho pravého“, který mi vyrazí dech a budeme žít šťastně až do smrti,“ svěřila Jitka Světu ženy svou představu o dokonalém partnerství. Jenže ten Pan Božský se pořád neobjevil. Možná má paní Jitka vysoké nároky.


Květinový věnec z chryzantém v barvách slunce. Máme pro vás návod krok za krokem

Chryzantémy vykvétají od druhé poloviny léta, ale většinou bývají považovány za symbol podzimu. Řezané květy zvládnou vydržet ve váze po celkem dlouhou dobu, proto je můžete využít i na další dekorace, například na věnec, kterým ozdobíte sváteční stůl. Zelený základ věnce je tvořen z buxusu, který má trvanlivost ještě delší, proto můžete barevné květy na věnci postupně obměňovat a buxus tak doplnit.


Týdenní horoskop od 9. do 15. září 2024: Štíry nečekají pozitivní události, Kozorozi začínají žárlit

Slunce stojí ve znamení zemské Panny, ale je v opozici se Saturnem, což může přinést pocity únavy a vyčerpání. Máme snahu dělat svědomitě své úkoly a povinnosti, ale mohou nám docházet síly. Tím větší cenu bude mít každý náš úspěch a pozitivní událost. Co dalšího můžeme v tomto týdnu čekat? Nahlédněte do našeho horoskopu.


Renovace staršího domu: Praktický průvodce krok za krokem

Renovace staršího domu představuje pro mnoho lidí výzvu, ale i příležitost vytvořit si vysněné bydlení. Ať už jste si pořídili historický dům na venkově, nebo starší městskou vilu, správný postup a pečlivé plánování jsou klíčem k úspěchu. Jak tedy postupovat, aby se vaše renovace stala úspěšným projektem?


Jaká lidská jídla vašemu psovi neuškodí? Vsaďte na mrkev nebo jablka

Psy bychom měli krmit převážně stravou pro ně určenou. Občas jim můžeme potravu zpestřit i lidským jídlem, nemělo by to být ale pravidelně a musíme být obezřetní, čím jim přilepšíme. Psi mají totiž jiný zažívací systém než my lidé, a proto jim mohou některé lidské potraviny ublížit nebo je dokonce otrávit. Jaké lidské potraviny jsou tedy pro psy bezpečné?


Objevte svou bylinku podle horoskopu: Každé znamení má vlastního pomocníka

Léčivé bylinky jsou pro naše tělo prospěšné bez ohledu na to, v jaký den jsme se narodili. Z pohledu astrologie má ovšem každé znamení své ideální rostlinné pomocníky.


Tělesné zásoby jako velbloud: Křováci se v době nadbytku vyjedí do podoby těhotné ženy s obrovským pozadím

„Stačilo jedinkrát spatřit jejich malé, dokonalé otisky nohou v písku, aby na ně člověk už nikdy nezapomněl. Byli malé postavy, ne snad zakrslí nebo trpaslíci, prostě jen drobní, asi pět stop vysocí. Byli pěkně, pevně a poctivě stavěni. Měli široká ramena, ale ruce a nohy neobyčejně malé a ušlechtile modelované.“


Denní horoskop na 8. září 2024: Ryby se topí v penězích, Raci musí změnit své plány

Denní horoskop nejen pro ženy na neděli 8. 9. 2024. Přečtěte si aktuální denní horoskopy pro všechna znamení zvěrokruhu na webu Lifee.cz a zjistěte, co vám hvězdy připravily.


Táboření jako mistr: tipy a rady pro úspěšné kempování

Ať už jste začátečník, nebo pokročilý táborník, můžete před kempováním i během něj udělat určité věci, které vám pomohou zajistit co nejhladší průběh dobrodružství - například se seznámit s vybavením, než vyrazíte do divočiny, nebo se naučit, které rostliny jsou jedovaté. Prolistujte si tuto galerii a podívejte se na nejlepší tipy a rady pro úspěšné kempování!


Rozrostl se vám na střeše mech? Proč, jak a čím ho odstranit

Pokud se vám rozrostl na střeše mech, je třeba se co nejdříve pustit do jeho likvidace. Jak nejlépe a nejsnadněji odstranit nežádoucí výtrusné rostliny ze střechy?


Nejen polévka... Z dýně uděláte i skvělý sirup, kynutý koláč nebo dýňové latté

Podzimní dýňová smršť je v plném proudu. Oblíbená je dýně hokaido, která výborně chutná a nedají na ni dopustit příznivci zdravé stravy. Úžasné jsou dýňové polévky, pyré a omáčky, ale zkuste si z dýně hokaido udělat taky kořeněný sirup, domácí dýňové latté nebo kynutý koláč.


Pásky na dokonalá prsa či obličej bez vrásek? Odborníci varují před vážnými komplikacemi

Boob taping, neboli fixace prsou pomocí lepicí pásky, je nový trend, který se šíří po internetu. Dostal se už i do Česka. Dermatologové však varují, že použité lepidlo může způsobit závažné kožní reakce.


Domov Dalibora Jandy připomíná Southfork z Dallasu. Nahlédněte do jeho království

Zpěvák Dalibor Janda má u svého domu zahradu o rozloze 3500 metrů čtverečních se sbírkou soch Karla IV., Ferdinanda I. v životní velikosti nebo zmenšeninou Cheopsovy pyramidy. Jeho vášní je také pěstování květin, ovoce a zeleniny. Před třemi lety dokonce zkoušel vysadit i melouny. Krásně upravený pozemek tak trochu připomíná Southfork z legendárního amerického seriálu Dallas. Redakce CNN Prima NEWS trojnásobného českého slavíka u něj doma...


Módní predikce hovoří jasnou řečí. Na podzim propadneme woven bags!

Potvrzeno. Na podzim propadneme kabelkám pleteným z kůže. Důvodů, proč se tak stane, je hned několik: jsou nesmírně elegantní, praktické, a stejně tak jako minimalistické tak výrazné. Na první dobrou zkrátka takzvané woven bags zaujmou nejen nositele, ale i okolí. Ready to shine?


Jak zubaři změnili svět sladkostí: Příběh vzniku cukrové vaty

Na žádném vinobraní, pouti ani jarmarku nesmí chybět sladké a nadýchané obláčky na špejli. Věděli jste, že cukrovou vatu vymyslel před více než sto lety zubař? Ten, který vám běžně říká, abyste se cukru vyhýbali? Sladký paradox, po kterém budete mít ulepené ruce i pusu, vás na chvíli vrátí do dětství.


Nejlepší recepty, které můžete naučit své děti

Vaření je dovednost, kterou ne každý rodič zvládne sám, a proto ji zdědí ještě menší počet dětí. Pro jejich zdraví, bezpečnost, peněženku a sebedůvěru je však nezbytné naučit se vařit! Ale i když nejste v kuchyni nijak extrémně zruční, můžete své děti naučit jednoduchá jídla, která je připraví a nadchnou pro samostatné vaření, včetně důležitých stavebních prvků, jako je naučit se nalévat, odměřovat a míchat, až po složitější dovednosti, jako je práce se sporákem nebo troubou. Je to dárek, který se opravdu hodí. Klikněte a podívejte se na nejlepší pokrmy, které můžete své děti naučit.


S láskou, tvoje holky z kanclu: Nejdojemnější chvíle z loučení s Fešákem Hubertem

Veřejnost i slavné osobnosti se dnes po celý den loučí s tragicky zesnulým hercem Karlem Heřmánkem (†76), jenž spáchal 24. srpna sebevraždu na střelnici. Pražská scéna Divadla Bez zábradlí je otevřená od 10 do 17 hodin. Redakce eXtra.cz je přímo na místě a přináší vám podrobný přehled těch nejemotivnějších momentů, které nejednoho člověka chytí za srdce.


Konec s osamělostí: Tato 3 znamení mají během podzimu 2024 šanci najít si lásku

Podzim je období, kdy příroda mění své barvy a připravuje se na odpočinek. Mnoho lidí v této době také bilancuje, přemýšlí o minulosti a sní o budoucnosti. Pokud cítíte, že osamělost je váš věrný společník, možná právě letošní podzim přinese změnu. Pro některá znamení zvěrokruhu se rýsuje zvláštní příležitost. Mohou najít lásku a znovu objevit radost ze vztahů.


KVÍZ: Jak dobře znáte kulinářské techniky?

Moderní gastronomii si dnes nelze představit bez správných technologických postupů při přípravě jídel. Tepelné úpravy patří mezi nejoblíbenější, protože zlepšují stravitelnost pokrmů a ničí škodlivé mikroorganismy. Připomeňte si s námi různé techniky přípravy jídel a nezapomeňte si své znalosti ověřit v kvízu!


Na kolik let se cítíte podle vašeho znamení zvěrokruhu: Ryby patří mezi nejstarší, Berani jsou naopak hraví jako děti

Všichni se svým věkem cítíme tak trochu jinak staří. Někdo má duši dítěte, zatímco jiný si připadá jako stoletý kmet. Mluvit do toho mohou i hvězdy. Víte, na jaký věk se podle svého znamení cítíte?


Sebeláska: 6 kroků, jak citlivě ukončit přátelství

Konec kamarádství se může zdát těžší než rozchod s partnerem, zejména pokud je přátelství hluboké a trvá už mnoho let. I takové přátelství však může mít svou expirační dobu. Stejně jako každý nefunkční vztah mezi dvěma lidmi přináší i končící přátelství dvě zásadní otázky – kdy nastal čas ho ukončit a jak to zvládnout? Přečtěte si, jak si utřídit myšlenky.


Princezna Kate hvězdou TikToku! Jak je to možné? Stačí vtipná poznámka

Princezna Kate není od jarních měsíců příliš aktivní, protože je zcela oddaná boji se zákeřnou rakovinou, kterou u ní odhalili lékaři. Nemoc je odhodlána porazit nejspíš i proto, že jednoho dne ji čeká role britské královny.


Pětice dokonalých kalhot pro ženy s nízkou postavou: Opticky prodlouží nohy a vypadají skvěle

Svůj vzhled dokážeme ovlivnit jen z části. Můžete zapracovat na své postavě například ve smyslu zpevnění či rýsování svalů, ale jen těžko něco uděláte se svou výškou. Co dělat, když toužíte po dlouhých nohách? Existují triky, které vám mohou opticky nohy prodloužit. Klíčový je výběr vhodných kalhot.


Vdova po psychologovi Ptáčkovi potřebuje pomoc, vznikla sbírka. Někteří lidé to kritizují

Rodina renomovaného psychologa Radka Ptáčka, který zemřel na začátku září, aktuálně řeší, jak se po smrti otce zabezpečit. Na podporu jeho manželky Hany a jejich tří dětí tak vznikla sbírka. Objevují se však i kritické názory, že vybírat peníze na Ptáčkovu rodinu je „hyenismus“.


Komáři mají šestý smysl. Své oběti vyhledávají pomocí infračerveného vidění

Více než století se vědci snaží přijít na kloub otázce, jak komáři vyhledávají své lidské oběti. Na základě dosavadních poznatků víme, že dokážou detekovat...


Kvíz: Jak dobře znáte pokojové rostliny? Zkuste oblíbené pokojovky poznat jen podle fotky

Květináče se zelenými rostlinami zútulní každý byt a člověk se tak cítí doma lépe. Každá rostlina ale vyžaduje správnou péči. Abyste o své "pokojovky" pečovali správně, je potřeba o nich něco vědět. Minimálně je důležité alespoň se v nich vyznat. Otestujte své znalosti o rostlinách, které se v našich bytech objevují nejčastěji.


Tyto dorty vypadají jako opravdové jídlo. Inspirace na originální pojetí dortů

Dorty už dávno nejsou jen piškotovým korpusem s máslovým krémem, ať jsou sebekrásněji ozdobené. V poslední době si velkou oblibu získaly potahované dorty, které dokonale odrážejí vlastnosti a přání oslavence.


Časté chyby při vaření brambor: Předejděte rozvařeným či naopak tvrdým bramborám

Vařené brambory jsou velmi častou přílohou. Byť se jejich příprava zdá triviální, nejednou se mnohým z nás povedlo brambory připravit tak, jak jsme neměli v úmyslu. Předejděte chybám a uvařte brambory správně.


Jak připravit tradiční vejmrdu: Pikantní příloha, která sluší nejen tučnému masu

Pokud hledáte přílohu, která ozvláštní váš jídelníček a dodá pokrmům pořádný říz, vyzkoušejte vejmrdu. Tento tradiční český pokrm, který spojuje křen a jablka, se perfektně hodí k masu, uzeninám nebo pečenému vepřovému kolenu. Příprava vejmrdy je navíc jednoduchá a rychlá.


Co zasadit do truhlíků na podzim

V lesích, parcích a možná i ve vašich zahradách se to už hemží barevným listím, ale proč si na podzim nezpříjemnit i pohled do okna nebo na balkon? I toto období totiž přeje rostlinám, kterými si můžete zkrášlit svůj exteriér. Podívejte se, jak s trochou fantazie vykouzlit živou a barevnou venkovní dekoraci. Než se pustíte do […] The post Co zasadit do truhlíků na podzim appeared first on HomeInCube.


Rady a tipy: Jak chytře na řízkování?

Řízkování se řadí k nejběžnějším způsobům vegetativního rozmnožování rostlin. Není divu, jde o celkem snadnou a hlavně levnou metodu, jak získat spoustu nových rostlin téměř zdarma. Neexistuje však pouze jeden a správný způsob řízkování, ale hned několik. Záleží totiž na tom, který rostlinný rod či přímo druh se zrovna chystáme množit. Zjistěte, jaké jsou vaše možnosti. […] The post Rady a tipy: Jak chytře na řízkování? appeared first on...


Česneková pasta: Síla čerstvého česneku uchovaná ve skleničce

Většina z nás skladuje česnek klasickým způsobem, tedy v palicích. Jde to ale i v podobě pasty, která v sobě uchovává sílu čerstvého česneku.


Lasagne na lžíci: Objevte nový způsob, jak si vychutnat italskou klasiku

Lasagne jsou jedním z nejoblíbenějších italských jídel, co si je vychutnat v úplně nové podobě? Seznamte se s novým trendem, který si rychle získává srdce milovníků jídla po celém světě: lasagne jako polévka. Tento recept spojuje všechny oblíbené ingredience klasických lasagní, ale nabízí je v podobě syté polévky.


Podívejte se, jak bydlí Leoš Mareš s rodinou: V hlavní roli minimalismus a moderna

Hnízdo lásky v příhodné lokalitě. Ačkoliv si Leoš s Monikou své soukromí chrání, malý pohled do jejich luxusního bytu nám občas dopřejí.


Pět chytrých tipů, jak využít poslední zbytky bramborové kaše

Ani poslední dvě lžíce nesnědené bramborové kaše, které se vám nechce odkládat do krabičky, si nezaslouží skončit v koši. Skvěle zahustí polévku a překvapí i v náplni slaných palačinek.


Jak vylepšit účes? Vsaďte na ofinu! Na podzim 2024 budou v kurzu osvědčené střihy z 70. a 90. let

Správný střih ofiny se může stát perfektní ozdobou vaší hřívy. Mnohé z nás proto čas od času podlehnou a rozhodnou se pro tuto změnu. Zjistěte, jaké ofiny budou na podzim 2024 trendy. Profesionálové čerpají inspiraci z retro střihů i moderního pojetí.


Denní horoskop na sobotu 7.9. 2024: Berani se mohou těšit na harmonické období, Rakům se vrátí stabilita do života

Denní horoskop přináší odpověď na otázku: jaká bude naše budoucnost? Náš denní horoskop vám pomůže plně využít příležitosti, které se nám staví do cesty. Pomůže usnadnit plánování života, učinit rozhodnutí, přijmout výzvy nebo se naopak držet zpátky.


Želva - Cheesy Bastard

Želva - Cheesy Bastard


Lukáš (25): Přiznal jsem rodičům, že jsem gay. Otcova prudká reakce mě hluboce ranila

Lukáš se dlouho odhodlával, jak říct rodičům, že místo holek se mu líbí kluci. Zatímco mamka jeho orientaci nese statečně, otec ho vyškrtnul ze života.


Září je čas, kdy by se měla sklidit červená řepa vhodná pro zimní uskladnění

Červená řepa je velmi oblíbenou potravinou našich domácností. Do české kuchyně patří už od pradávna a to hlavně pro dobrou skladovatelnost, bezproblémové pěstování a pro obsah zdraví prospěšných látek. Konzumovat se dá syrová, vařená, pečená, dušená nebo nakládaná.