TYTO DORTY VYPADAJí JAKO OPRAVDOVé JíDLO. INSPIRACE NA ORIGINáLNí POJETí DORTů

Dorty už dávno nejsou jen piškotovým korpusem s máslovým krémem, ať jsou sebekrásněji ozdobené. V poslední době si velkou oblibu získaly potahované dorty, které dokonale odrážejí vlastnosti a přání oslavence.

Dorty s tématem opravdového jídla si oblíbili hlavně muži, kteří příliš neholdují sladkým moučníkům. Rodina a hosté by zase rádi na oslavě mlsali. Jednou z možností je obě chutě spojit a vytvořit dort, který bude chutný a zároveň vtipný

Dort kachna

Nastavovaný dort

Dort bonboniera

Jak připravit dort s tématem jídla

Počítáme s tím, že budeme muset trochu improvizovat:

  • Předem si naplánujeme, co budeme tvořit. Základem dekorací na dorty je dostatek potahovací hmoty, případně koupeného či domácího marcipánu. Pokud nemáme barevnou hmotu, musíme si obstarat jedlé potravinářské barvy.
  • Velkou výhodou je vlastnictví airbrush pistole, která vytváří jemné přechody mezi různými barvami. Někdy však stačí obyčejný štětec a jedlé barvy, kdy dekor můžeme vlastnoručně namalovat.
  • Fantazii potřebujeme například při výrobě strouhanky na řízek (piškotové drobečky), majonézy (cukrový fondán), tekoucí kávy, salátových lístků, kmínu na pečené kachně (čokoládové sypání) či malovaných etiket na jedlý papír.
  • V každé domácnosti se najdou vhodné předměty, které nám pomohou nahradit jinak nevyužité cukrářské pomůcky ( vidlička, obrácená lžička, brčko) - díky nim můžeme do marcipánu obtisknout požadovaný dekor.

3D dorty se svým tvarem podobají skutečným předmětům a přitom báječně chutnají

Žádný dort se neobejde bez dortového korpusu. Na přípravu jednoduchého olejového piškotu pro začátečníky se můžete podívat v našem videu:

 
 

Přečtěte si také:

2024-09-07T12:02:55Z dg43tfdfdgfd