PěTICE DOKONALýCH KALHOT PRO žENY S NíZKOU POSTAVOU: OPTICKY PRODLOUží NOHY A VYPADAJí SKVěLE

Svůj vzhled dokážeme ovlivnit jen z části. Můžete zapracovat na své postavě například ve smyslu zpevnění či rýsování svalů, ale jen těžko něco uděláte se svou výškou. Co dělat, když toužíte po dlouhých nohách? Existují triky, které vám mohou opticky nohy prodloužit. Klíčový je výběr vhodných kalhot.

Pokud patříte mezi ty, kdo by si přáli opticky prodloužit nohy, dobrou zprávou je, že řešení nabízejí správně zvolené kalhoty. V dnešním světě módy existuje celá řada střihů a stylů, které dokáží vaši postavu protáhnout a nohy opticky prodloužit. Přinášíme několik užitečných tipů, jak vybrat kalhoty, které vám vytvoří iluzi delších nohou.

Kalhoty s vysokým pasem vám prodlouží nohy

I kdyby byly bokovky tisíckrát zpátky v módě, máte-li krátké nohy a chcete je prodloužit, na tento typ kalhot zapomeňte. Sáhněte po osvědčeném střihu, kterým jsou kalhoty s vysokým pasem, jež vám spolehlivě nohy (alespoň opticky) prodlouží. Tím, že zvýrazníte linii pasu výše než obvykle, opticky přidáte několik centimetrů k délce nohou. Vysoký pas navíc krásně vytvaruje postavu a zvýrazní boky, čímž dodá vašemu vzhledu ženskost a eleganci.

Pokud navíc tento typ kalhot s vysokým pasem zkombinujete s kratším topem nebo halenkou či tričkem, jež zastrčíte dovnitř, vytvoříte tím krásně tvarovanou siluetu. Outfit můžete ještě doplnit páskem a botami na vysokém podpatku či vyšší platformě. 

Mohlo by se vám líbit

Jak se obléknout podle typu postavy: Jste typ Venuše, hruška nebo přesýpací hodiny? Všechny můžeme být bohyně

Některé kousky oblečení se vám mohou líbit sebevíc, ale ať je zkombinujete s čímkoliv, vůbec vám nesedí. Zatímco vaší kamarádce sednou jako ulité. Důvod je velmi jednoduchý – může za to typ vaší postavy. Každému tvaru postavy totiž sedí něco jiného. Zjistěte, jaký typ postavy máte zrovna vy a jaký typ oblečení vám bude slušet nejvíce.
svetzeny.cz
svetzeny.cz

Široké nohavice vám opticky prodlouží nohy

Kalhoty s širokými nohavicemi nejenže prodlužují nohy, ale také vyvažují proporce postavy. Tento střih skvěle funguje v kombinaci s vysokým pasem. Široké nohavice plynule padají podél nohou, což přidává iluzi větší délky. Důležité je, aby nohavice končily těsně nad zemí a zakrývaly podpatky – to optický efekt ještě zvýrazní. 

Vertikální pruhy vás opticky zeštíhlí a prodlouží nohy

Vzory na oblečení hrají v optických iluzích velkou roli. Pokud jde o prodloužení, ale i zeštíhlující efekt, jsou dokonalým příkladem svislé pruhy. Proužky vedou oko shora dolů, což automaticky prodlužuje a zeštíhluje (nejen) nohy. Pokud se necítíte na výrazné pruhy, můžete sáhnout po decentnějším vzoru nebo jen svislých švech, které vytvoří podobný efekt. Momentálně je trendy širší střih kalhot. Chybu neuděláte, pokud jej doplníte například bílým tričkem a přes něj přehodíte pohodlnou mikinu, nebo džínovou či koženou bundu

Mohlo by se vám líbit

Pruhy nikdy nevyjdou z módy: Svislé vám navíc uberou kila a prodlouží siluetu. Ty nejkrásnější kousky pořídíte už od 199 Kč - fotka 1 - SvětŽeny.cz

Galerie: Pruhy nikdy nevyjdou z módy: Svislé vám navíc uberou kila a prodlouží siluetu | SvětŽeny.cz
svetzeny.cz
svetzeny.cz

Kalhoty do zvonu se vrací na výsluní

Kalhoty do zvonu, inspirované 70. lety, jsou dalším skvělým kouskem, který vám může prodloužit nohy. Díky rozšířenému spodnímu dílu vytvářejí rovnováhu mezi horní a dolní částí těla. Opět zde platí pravidlo vysokého pasu a nošení bot na podpatcích, aby efekt byl co největší.

Monochromatický vzhled vám opticky prodlouží nohy

Oblékání v jedné barvě od hlavy až k patě je jedním z nejstarších triků na prodloužení postavy. Jednobarevný outfit vytváří dojem nepřerušované linie, což postavu vizuálně natáhne. Tento trik funguje nejen u kalhot, ale u celého oblečení, a pro menší postavy je skvělý. Teď na podzim si pořiďte klasický kalhotový kostým se širšími kalhotami, obujte si podpatky a buďte si jisté, že budete vypadat naprosto skvěle!

Na nákupy těch nejkrásnějších módních kousků se slevou se můžete vydat od 13. do 16. září 2024 v České republice a od 20. do 23. září ve Slovenské republice, kdy probíhají Dny Marianne. Více informací o Dnech Marianne a slevových akcích najdete zde.

Související články

2024-09-07T12:09:08Z dg43tfdfdgfd