Zábava

Trending:


Z pánve na stůl: průvodce vařením z litiny

V kulinářském světě existuje jen málo tak nadčasových a všestranných nástrojů a možností jako litinová pánev. Je symbolem tradice a její trvanlivost a schopnost zachytit chuť z ní činí ideální volbu pro vaření. S litinovou pánví můžete opékat steaky, připravovat chutná vejce a mnoho dalšího! Existují však určité nuance, včetně správné péče a údržby, které jsou nezbytné pro uvolnění plného potenciálu litinové pánve. Ať už s litinovou pánví začínáte, nebo jste zkušený profesionál, tento průvodce vám poskytne tipy a triky, které jste možná neznali. Jste zvědaví na další informace? Klikněte a objevte svět litinového vaření.


Potenciál kakaa mimo čokoládu

Tradičně oblíbenější částí kakaovníku jsou boby. Koneckonců, právě tato část nám dává sladkou pochoutku, kterou je čokoláda. V některých částech světa se však pozornost obrací k dalším částem kakaovníku, které mají potenciál obohatit náš život jiným způsobem: dodávají energii do našich domovů. Podívejte se do této galerie a zjistěte, jak by se kakao dalo využít k výrobě energie v místech, kde žijeme.


Šťavnaté srbské rizoto se špetkou nostalgie: Uvařte ho podle osvědčeného receptu a servírujte s vrstvou nastrouhaného sýra

Zapomeňte na všechna pravidla přípravy italského rizota – tohle voňavé jídlo je úplně jiný příběh. A nemusíte mít obavy, má daleko ke vzpomínkám na suché rizoto ze školní jídelny. Způsob servírování ale můžete zachovat: úhledné kopečky posypané sýrem zaručeně vyvolají nostalgický úsměv!


50 podzimních večeří, které zvládnete po příchodu z práce: Jak si ulehčit vaření a přitom si pochutnat

Dny se krátí, teploty klesají a často se vracíme domů unavení z práce či školy. A i když by se hodila vydatná večeře, jen málokdo má chuť a čas na dlouhé vaření. Rychlé podzimní večeře ale nemusí být fádní ani náročné. Stačí využít sezónní ingredience, vsadit na jednoduché recepty a nebát se zjednodušit si práci. Víme, jak na to!


Blízká kamarádka Radka Ptáčka vyvrací tvrzení vdovy: Lžou, psychicky byl v pořádku

Kolem stále zcela nevyjasněných okolností, jež mohly vést známého psychologa Radka Ptáčka k tomu, že si sáhl na život, stále bují velké emoce. Poté, co byla na platformě Donio předčasně ukončena sbírka na pomoc jeho pozůstalým, manželka popsala zdravotní problémy a komplikace, jimiž její manžel trpěl. Ty však nyní vyvrátila Radkova blízká kamarádka, kterou slova vdovy rozhořčila.


S kroužky to nepřežeňte. Nechte dětem čas, aby se mohly flákat a nudit, pro mozek je to důležité, radí psycholožka

Září je měsícem, kdy rodiče řeší nejen návrat dětí do školy, ale také výběr jejich volnočasových aktivit. Na co bychom při té příležitosti neměli nikdy zapomínat? A jak poznat, že jsme to s množstvím kroužků přehnali? Máme pro vás cenné rady psychologů.


„Italská“ jídla, nad kterými by se pravý Ital zhrozil

Ačkoli mnoho lidí by pravděpodobně tvrdilo, že italskou kuchyni zná, většina Italů by s tím mohla nesouhlasit. Mnoho Italů má pocit, že jejich tradiční jídla jsou v zahraničí přímo masakrována. Dokonce i to, co jste celý život považovali za italské speciality, není tím, co jste si mysleli. Prolistujte si tuto galerii a objevte jídla, která Italové označují za „zločiny proti své kuchyni“.


Horoskop lásky na podzim 2024: Blíženci si užijí hravost a spontánnost, Kozorozi uvidí svůj protějšek v novém světle

Příroda se sice na podzim začíná připravovat na odpočinek, ale to neplatí pro lásku. Ta může rozkvétat v každém ročním období. Hvězdy nám přinášejí odpovědi na to, jak budou vypadat vztahy všech znamení zvěrokruhu v průběhu podzimu. Podívejte, jestli se dočkáte porozumění, chvilek plných vášní nebo nové lásky...


Litovel je kompletně pod vodou

Litovel je kompletně pod vodou


Jak zavařit papriky? S tímto receptem snadno a rychle zpracujete i větší množství

Sterilovaná paprika se dokonale hodí na zdobení mnoha jídel teplé i studené kuchyně. Nejlépe vynikne červená paprika, protože báječně doplní barevnost všech pokrmů. Je skvělá na dozdobení bramborového salátu i rizota, obložené chlebíčky i namazané chleby jsou s paprikou ještě lákavější. Poradíme, jak papriku zavařit.


Láska podle horoskopu: S těmito znameními je vztah pohádka, ale i tak vám dokážou pěkně zatopit. A nemusí to být ani znamení ohnivá

Astrologie je již dlouho vodítkem pro pochopení vztahů a kompatibility mezi dvěma lidmi. Každé znamení zvěrokruhu přináší do vztahu jedinečné vlastnosti a vytváří mezi partnery odlišnou dynamiku. Některá znamení jsou známá svou pohádkovou něžností, zatímco jiná mohou mít tendenci zahlcovat své partnery intenzivními a prudkými emocemi. Pojďme se nyní podívat, která znamení zvěrokruhu vám připraví pohádku, zatímco s jinými to nebude nic příjemného.


Tip: mobilem natáčíte jistě i vy – nepropásněte update skvělé bezplatné video aplikace s profesionálními funkcemi

Není to tak dlouho, kdy jsme psali o nejnovější verzi oblíbené aplikace pro střih a úpravy videa, DaVinci Resolve. Nyní máme další pozitivní novinku, která potěší filmaře, kteří natáčejí hlavně na mobil. Stejný vývojář totiž uvolnil aktualizaci aplikace pro Android. A modří vědí, že i v jejím případě to bude stát za to.Souvisejicí články Tip: tato neprávem opomíjená bezpečnostní funkce WhatsAppu je zbytečně skrytá – aktivujte si ji Elektrokolo...


Zlatá horečka pokračuje. Zemětřesení přinášejí nové možnosti

Zlato fascinuje člověka odpradávna. I dnes jej milujeme jako materiál pro tvorbu šperků a ozdob, ale také jako způsob koncentrování či rozmnožování našeho bohatství. Přesto nemáme úplně jasno v tom, jak zlaté nuggety v přírodě vlastně vznikají.


Říjnové Marianne Bydlení právě v prodeji!

Babí léto je příjemná chvíle nadechnutí mezi obdobími. A s říjnovým Marianne Bydlením ji strávíte jen dobře! Podívali jsme se, jak si vybrat do koupelny kousky, které vás budou bavit. Navštívili jsme starý dům v centru Kutné Hory, kterému studio Byró architekti vrátilo duši i styl. Poskládali jsme útulný hygge koutek ve dvou cenách. Pokud stále tápete, co jsou bezfalcové a bezobložkové dveře, nalistujte si servisní strany a máte-li chuť, pusťte...


Stručná historie o tom, jak se rozbíjení hudebních nástrojů stalo cool

S rock n' rollovým životním stylem přišlo a odešlo mnoho hudebních stylů, ale rozbíjení v nějaké podobě či formě je jejich základem. Přestože si hotelové pokoje užívaly své pověsti díky rockovým hvězdám, rozbíjení hudebních nástrojů bylo dlouhou dobu jednou z nejelektričtějších forem vzpoury proti rozumu. Ale kde to všechno začalo a kdo nesl pochodeň až do současnosti? Klikněte na tuto galerii a zjistěte to.


Tohle jsou nejkrásnější midi sukně pro ženy nad 40 či 50 let: Zvolte střih, který zalichotí vaší postavě

Ani ve středním věku není třeba vzdát se svých oblíbených sukní. I přestože si pravděpodobně již netroufáte na mini, máte k dispozici obrovský výběr modelů, které vám budou velice slušet. Mezi ně jednoznačně patří midi sukně, které se do popředí zájmu dostaly zejména v průběhu posledních let. A naprosto oprávněně.


Na jaké hračky se mohly těšit o Vánocích děti za socialismu

Už samotný nákup hraček býval celkem problematickou záležitostí na rozdíl od dnešní doby. Přesto se nakonec podařilo všem zajistit pro děti takové dárečky, které na jejich tvářích vykouzlily šťastné úsměvy.


Housenky, mravenci a mšice: tři účinné rady, jak je můžete vypudit ze své zahrady

Na úvod je zapotřebí říci, že ne všechen hmyz je „špatný“ a měli bychom jej okamžitě odstraňovat ze své zahrady. Například mravenci mohou být i prospěšní, pokud se ovšem nepřemnoží. Do boje s hmyzem se pouštějte účinnými metodami, které jsou ale šetrné k životnímu prostředí. Nejčastějšími škůdci v našich zahradách jsou housenky, mravenci a mšice. Víte, jak se jich zbavit?


Test: Samsung Music Frame – návykové spojení designu a špičkové akustiky

Univerzální pokojový bezdrátový reproduktor s výborným zvukem se stane ozdobou vašeho obýváku. Souvisejicí články Test: JBL Live Beam 3 – úžasná TWS sluchátka s dotykovým displejem a špičkovým zvukem Test: Samsung Galaxy Z Fold6 – opatrný, ale viditelný pokrok Test: Google Pixel 9 – malý formát, velká technika Test: Honor Magic V3 – nejtenčí skládačka je ještě tenčí a lepší Test: TrueLife NannyCam H32 – dostupná elektronická video chůvička s...


Gastronomie budoucnosti: Houby mění potravinový odpad na kulinářské umění

Specifický druh houby dokáže růst na široké škále odpadních produktů, aniž by přitom produkoval jakékoliv toxiny. Výsledky její práce vám navíc naservírují klidně i v restauraci ověnčené michelinskými hvězdami.


Pokud máte rádi diamanty, můžete si je vyrobit sami zakoupením stroje na Alibabě

V dnešní době je nákup stroje na diamanty možný i u čínských prodejců.


Kuchyně bez kabelů. Standard Ki bude bezdrátově napájet mixéry, toustovače i konvice

Po pěti letech vývoje jsou konečně hotové specifikace nového bezdrátového rozhraní Ki. Bratříček známějšího Qi používaného v mobilech nebo sluchátkách...


Princezna Kate je teď jiná! Nemoc ji změnila, tvrdí experti z Británie

Velkou Británii před týdnem potěšilo oznámení princezny Kate, která v uplynulých dnech po několikaměsíčním boji s rakovinou oznámila, že dokončila chemoterapii. Podle lidí věnujících se dění uvnitř monarchie je patrné, že vážná nemoc manželku následníka trůnu změnila. Jak konkrétně?


Dýňové pyré: Jak ho připravit a využít v kuchyni plus ověřený recept na dýňové tiramisu

Nespotřebovali jste najednou celou dýni a nevíte, co s ní? Dýňové pyré je skvělým řešením. Tento univerzální základ využijete v mnoha pokrmech – od polévek a omáček po pečivo a dezerty. Připravte si zásoby a užívejte si dýňové dobroty, kdykoliv na ně dostanete chuť.


Mikrovlnka jako líheň bakterií: Vědci našli šokující množství bakteriálních druhů

Mikrovlnná trouba se za roky své existence stala nedílným pomocníkem našich domácností. Používáme ji nejen na ohřev, ale umožňuje nám i přípravu jednoduchých receptů, a to do několika málo minut. Jenže i tento sluha v sobě v sobě může skrývat nebezpečí.


Vyzkoušeno: Arte Sella, galerie v přírodě pod širým nebem v italské oblasti Valsugana nadchne každého návštěvníka svou originalitou

Pokud máte rádi umění a neobvyklá místa, jako je například galerie pod širým nebem, pak máme pro vás velmi zajímavý tip. Pak navštivte neuvěřitelné místo s názvem Arte Sella. Zasáhne vás a budete na ni dlouho vzpomínat. Je jedno, kdy sem zajedete, je krásná po celý rok.


Výměna manželek: Jedno zvířátko nepřežije návštěvu pětinásobné maminky, která se utápí v pochybnostech o svém manželství

Když má žena pocit, že ve vztahu chybí láska, i deset dní mimo domov je dobrou příležitostí, jak si vše v klidu promyslet. Doma na to Jana moc času nemá, protože tři z pěti dětí jsou ještě hodně malé a taťka se do pomoci v domácnosti moc nehrne.


To, jak spíte, vám zkracuje život, ale tady je návod, co s tím můžete udělat.

Uvažovali jste někdy o tom, že to, jak spíte, vám může zkrátit život? Pro většinu lidí je odpověď "ne" jednoznačná. Spánek je obvykle považován za regenerační a zdravou součást každodenního života. To je sice pravda, ale to, jak spíte, může mít obrovský vliv na kvalitu a délku vašeho života. Spánek je jedním z nejvlivnějších prvků v životě, protože jeho cílem je doplnit energii našeho těla a připravit nás na další den aktivit. Pokud však spíte ve špatné poloze nebo nevěnujete pozornost spánkovým návykům a aktivně jim čelíte, možná si zkracujete roky života. Zajímá vás tedy, jak si prodloužit život díky spánku a wellness? Klikněte na a dozvíte se, jak na to.


Netradiční Prostřeno!: Menu připravil pořezaný Václav Vydra, Jana Boušková nadchla svými omáčkami

Oblíbené Prostřeno se tento týden změní od základu. Jana Boušková a Václav Vydra se totiž dostanou do role soutěžících, a tak místo komentování budou muset sami televizním divákům ukázat, jak se dokáží ohánět u plotny. A že bude o zábavu postaráno, se ukázalo hned v prvním díle.


Jak na ty nejlepší bramboráky: Aby byly krásně křupavé, volíme správný druh mouky a brambory i správně nastrouháme

Jsou typickou hospodskou specialitou, rychlovkou na večeři, přílohou i obalem třeba pro řízky. Bramboráky považujeme za typický český pokrm, podobné placky ale mají i v dalších světových kuchyních. Ty naše jsou ovšem výjimečné, voní česnekem a majoránkou a nejlepší jsou, když krásně křupou.


Týdenní horoskop: Kozorozi zažijí perné chvíle, Býci se zamilují, na Raky se usměje štěstí

Týdenní horoskop přináší astrologický výhled na přelom léta a podzimu. Přečtěte si váš horoskop a zjistěte, co vám hvězdy přichystaly na období od 16. do 22. září 2024. Na co se mohou těšit zrozenci jednotlivých znamení zvěrokruhu? Dozvíte se, jak se vám bude dařit nejen v práci, ale i ve vztazích.


Kvíz: Pravidla pro psaní předpon s/z. To je hračka. Nebo snad ne?

Gramatika a obzvláště ta česká dělá řadě lidí vrásky na čele i dnes. Kde napíšeme tvrdé y a kde zvolíme naopak měkké i, kam napíšeme čárku ve větě nebo tolik nenáviděná předpony s/z.


21 receptů na houbová jídla: Co mají houbaři nejraději? Na tyto dobroty nedají dopustit

Jen co naše lesy dostanou vláhu, houbaři nemají doma stání a vyráží za úlovkem. Ne pokaždé to vyjde, ale zkušený houbař už přesně ví, co z hub může uvařit. Některé recepty oceníte, když je hub jen malinko, do jiných naopak zužitkujete i pořádnou nadílku. Vyberte si, na co máte chuť.


Krkovička pečená ve šlehačce s nivovou peřinkou: Šťavnatému a dokonale měkkému masíčku dodají olivy středomořský šmrnc

Vepřová krkovička je oblíbené maso, protože ji můžete připravit na různé způsoby. Když z ní chcete naservírovat opravdu výborný pokrm, vyzkoušejte ji pečenou se šlehačkou a s nivovou peřinkou.


Od bylinek po oleandr: Každá rostlina potřebuje v květináči jinou půdu

Zejména v případě rostlin v květináčích je použitý substrát velmi důležitý, určuje totiž jejich zdravotní stav. Je velký rozdíl mezi tím, jestli začnete pěstovat např. rozmarýn, bergamot, rododendron nebo oleandr. Nejdříve si zjistěte, jakou půdu preferuje právě vámi zvolená rostlina.


TOP parfémy a toaletní vody pro podzim 2024: Ve složení dominuje nejen vanilka, ale i další hřejivé ingredience

Spolu s podzimem přichází čas vyměnit parfém. Ať už preferujete jemné kořeněné vůně nebo smyslné orientální akordy, podzimní parfémy nabízejí nepřeberné množství možností, jak podtrhnout svoji osobitost. Jaké jsou voňavé novinky nadcházející sezony?


"Plánovač nastavení" pro Windows 11 PowerToys je šikovná věcička

PowerToys pro Windows 11 by brzy mohly usnadnit automatizaci změny nastavení systému, jako je například zapnutí nebo vypnutí Wi-Fi na základě času. S plánovačem také můžete například nastavit automatické zapnutí a vypnutí tmavého režimu ve stanovený čas, podobně jako na mobilu.Souvisejicí články Největší důvod k nákupu PlayStationu 5 Pro? GTA 6, shodují se experti Sluchátka Apple AirPods jako kvalitní naslouchátka? Funkce nové aktualizace...


Nejlepší domácí omáčky ke grilování – vybere si úplně každý

Nejlepší domácí omáčky ke grilování – vybere si úplně každý. Pokud už nevíte, čím byste ozvláštnili svoje grilování, pak vsaďte na tyhle prověřené recepty. S těmito omáčkami vaše pokrmy získají novou paletu chutí, však uvidíte


30 čokoládových receptů, kterým nelze odolat!

Čokoláda je neuvěřitelně všestranná a často je hlavní složkou těch nejlepších dezertů. Existuje tolik různých možností, že ani nevíme, kde začít! Naštěstí jsme si pro vás připravili seznam. Prohlédněte si následující galerii a objevte 30 úžasných receptů s čokoládou!


Podivná a úžasná podstatná jména asociací

Podstatné jméno hromadné, jinak známé jako podstatné jméno sdružení, označuje skupinu lidí, zvířat, věcí a jiných předmětů. Všichni používáme podstatná jména v každodenním jazyce. Mnohá z nich jsou dobře známá, často používaná v konverzaci. Existuje však také velké množství těch, která tak uznávaná nejsou, a existuje několik takových, jejichž význam a použití jsou zcela nejasné. Jaké jsou však nejpodivnější a nejzajímavější výrazy a slovní spojení, která se používají pro shromažďování věcí? Projděte si tuto galerii a přečtěte si o neznámějších podstatných jménech sdružování.


Jak snížit vlhkost v domácnosti

Vlhkost v interiéru může být opravdu nepříjemná, protože veškerá vodní pára se drží ve vzduchu a způsobuje, že se váš domov cítí jako vlhká houba. Kromě toho může vlhkost v domě způsobit vážná nebezpečí. Nadměrná vlhkost totiž může vést ke vzniku plísní a hnilobě povrchů, což je škodlivé nejen pro váš domov, ale i pro vaše zdraví. Ve vysoké vlhkosti se daří plísním, virům a bakteriím, které mohou zničit vaše věci a mít nepříznivé účinky na alergiky nebo osoby s dýchacími potížemi. Dobrou zprávou však je, že existuje několik způsobů, jak vlhkost ve vaší domácnosti zmírnit. Chcete vědět, jak na to? Pak si prohlédněte následující galerii.


Jak být lepším mentorem

Když vás někdo požádá, abyste se stali mentorem, může to často vyvolat smíšené pocity. Na jedné straně je to nesmírně lichotivé. Na druhou stranu to může být skličující. Ne vždy je zřejmé, jak být dobrým mentorem, a možná se dokonce divíte, proč jste byli vybráni právě vy. Ale ať už jste v mentoringu úplní nováčci, nebo jste už trochu zběhlí, vždycky se můžete zlepšit. Podívejte se do této galerie na několik tipů, jak být lepším mentorem.


Podzimní šípková sezóna: Jak se vyhnout chybám při sběru a jak využít toto přírodní bohatství

Podzimní procházky často lákají ke sběru šípků, oblíbených a dekorativních červených plodů, plných vitamínů. Nicméně při jejich sběru lidé někdy dělají zásadní chyby, které mohou snížit kvalitu úrody nebo dokonce ohrozit zdraví. Jak tedy na správný sběr šípků? A co vše můžeme z těchto darů přírody vyrobit? Od klasického čaje přes marmelády až po krásné podzimní dekorace. Pojďme se společně ponořit do světa šípků a objevit, jak maximálně využít...


Nehybné, ubohé, podvyživené, kdesi v koutku temné místnosti, aneb jak se týraly děti pevným zavinováním v (ne)dávné historii

Dnes je samozřejmé, že dítě se pěkně volně rozvaluje na měkké podložce, jeho obleček je nijak nesvírá a neomezuje, a odborníci doporučují, aby nahé dítě cvičilo volně na těle svých rodičů a mělo plnou možnost rozvíjet od prvních dnů života své tělesné schopnosti, píší světoznámí dětští kliničtí psychologové Zdeněk Matějček a Josef Langmeier ve své knize Výpravy za člověkem.


Získávání semínek rajčat: Tímto způsobem si rozmnožíte svá balkonová rajčata a budete se těšit na další úrodu

Rajčata patří k velmi oblíbeným druhům zeleniny. V českých podmínkách dobře roste a při správné péči si můžete pochutnat na výborných domácích rajčatech.


Nevědoma žena používala kus jantarové hmoty v hodnotě 1 milionu dolarů jako závaží na dveře

Nevědoma žena používala léta kus jantarové hmoty z Rumunska, který má hodnotu 1 milion dolarů, jako závaží na dveře. The post Nevědoma žena používala kus jantarové hmoty v hodnotě 1 milionu dolarů jako závaží na dveře appeared first on Instafamosos.


Jak technologie změnily způsob, jakým žijeme a učíme se?

O tom, jak technologie změnily způsob, jakým se učíme, jak spolu komunikujeme a jak trávíme čas, můžeme vyslovit nejrůznější domněnky, ale jak oddělit fakta od fikce? Jak technologie, konkrétně internet, skutečně změnily způsoby, jakými žijeme a učíme se? Zjistěte to v galerii!


Povodně v Česku si vyžádaly první oběť

Povodně v Česku si vyžádaly první oběť


Tajné plány princezny Kate po konci chemoterapie. Jsou hned dva

Na den přesně před týdnem se svět dozvěděl, že princezna Kate má za sebou chemoterapii. S jejím návratem k pracovním povinnostem se ale nespěchá. Manželka následníka trůnu má nicméně do konce roku dva velice konkrétní plány. Co chystá?


Krásné, ale nedá se na nich psát. Deset věcí, které nás nejvíce štvou na klávesnicích

Ergonomie čím dál častěji ustupuje designu | Stejná tlačítka najdete pokaždé na jiném místě | Náhradní díly jsou dražší než celá nová klávesnice