VýMěNA MANžELEK: JEDNO ZVířáTKO NEPřEžIJE NáVšTěVU PěTINáSOBNé MAMINKY, KTERá SE UTáPí V POCHYBNOSTECH O SVéM MANžELSTVí

 

Když má žena pocit, že ve vztahu chybí láska, i deset dní mimo domov je dobrou příležitostí, jak si vše v klidu promyslet. Doma na to Jana moc času nemá, protože tři z pěti dětí jsou ještě hodně malé a taťka se do pomoci v domácnosti moc nehrne.

Jana jede do rodinného domečku do Alberovic, kde na ni čekají dvě malé holčičky a menší hospodářství. Dům se jí líbí hned na první pohled a má velkou radost, že si trochu odpočine. Holčičkám chvíli trvá, než si na náhradní maminku zvyknou, a malá Adélka si umí pořádně postavit hlavu. 

Video k článku ZDE

Zdroj: TV Nova

Veronika jede naopak z rodinného domečku do bytu, což se jí, jak sama s nadsázkou říká, moc nelíbí, protože chtěla k moři. V nové rodince se zabydlí poměrně rychle, a dokonce přesvědčí Josefa, aby jí pomáhal v domácnosti. To pro něj bude velká změna, protože běžně nechává vše na manželce. Ona to přece zvládne a je zvyklá.

Jak se žije ve dvoupokojovém bytě s pěti dětmi 

První rodina, která se nám ve Výměně představí, má pronajatý dvoupokojový byt ve městě Náchod. Mamince Janě je 38 let, živí se jako sociální pracovnice, ale v současné době je na mateřské dovolené. Manželovi Josefovi je 45 let a pracuje ve fabrice, kde se vyrábí auta. Spolu mají dohromady pět dětí. Honzu, kterému je 17 let a studuje obor IT ve druhém ročníku na SŠ a patnáctiletého Martina, který se učí na kuchaře, má Jana z předchozího vztahu. Čtyřletý Pepa má ještě mladší sourozence, dvojčata Janu a Miloše, kterým jsou dva roky.

Manželé se seznámili při organizování dětských táborů a jsou v manželství 6 let. Jana v domácnosti obstarává vše a Pepa jí nepomáhá, není si jistá, jestli je to ještě stále láska, a doufá, že jí to Výměna ukáže.

Video k článku ZDE

Zdroj: TV Nova

Veronika chtěla trochu změnu

Druhá rodina žije ve velkém rodinném domě ve vesnici Alberovice. Rodina se skládá z maminky Veroniky (31), která je na mateřské dovolené, manžela Františka (32), který se živí jako topenář a malé Adélky (3) a Verunky (2). Rodina se do výměny přihlásila proto, že má Veronika pocit, že po 4 letech na mateřské žije ve velkém stereotypu. Partnerovi nedala na výběr. Manželé dle jejich slov nemají po šestiletém manželství žádný zásadní problém a úkoly mají jasně rozdělené.

Janě se hned po příjezdu dům moc líbí, nerozhází ji ani malé hospodářství a potěší ji dvě malé holčičky. Už brzy však zjistí, že děti jsou vychovávané mnohem benevolentněji a obzvláště jedna z holčiček si několikrát denně postaví hlavu a nic s ní nehne. Jana by to u svých dětí řešila rázněji. Cizí dítě však do kouta klečet poslat nemůže.

V hospodářství padne Janě do oka jedna slepice, která nevypadá zdravě a rozhodne se, že ji zabije. Náhradní manžel prchá, je to přece ženská práce.

Naopak Veroniku hned při příchodu mírně šokuje počet bot, který hned v předsíni malého bytu uvidí. Překvapivě ale velkou rodinu zvládne bez problémů a dokonce dokáže i Pepu zapojit do každodenního rodičovského kolotoče. Pepa začíná pomalu chápat, co všechno jeho manželka musí za den stihnout. Trochu si sype popel na hlavu a tak se rozhodně Janě napsat dopis, kde by ji sdělil to, co už jí dlouho neříká. Doma také udělá odkládané údržbářské práce.

Mohlo by vás zajímat: Výměna manželek: Dva přístupy k výchově vyženěných dětí a jedna nespokojená maminka, které vadí doteky manžela

Závěrečné posezení

Veronika a Franta mají jasno. Sice se občas poštěkají, ale mají se rádi a Veronika také zjistila, že dvě děti jsou právě tak pro rodinu ideální.

Jana sice na kameru řekla, že pět dětí je lepší vychovávat společně, než si je střídat, ale moc přesvědčivá ohledně budoucnosti s Pepou nebyla.

Diskuze k článku

Další články

2024-09-16T15:37:29Z dg43tfdfdgfd