POKUD MáTE RáDI DIAMANTY, MůžETE SI JE VYROBIT SAMI ZAKOUPENíM STROJE NA ALIBABě

V dnešní době je nákup stroje na diamanty možný i u čínských prodejců.

Existují planety, kde se diamanty přirozeně vyskytují ve velkém množství. Jinak je tomu na naší planetě, kde je jejich nalezení opravdu obtížné a často i náhodné. V našem světě se musíme spokojit s nálezem gigantických kusů jednou za století, ale technologický pokrok nám umožňuje vyrábět je způsobem, který jsme považovali za nemožný. Vlastně jsme dospěli do bodu, kdy si je můžete koupit v největším světovém obchodě.

Diamanty pro každého

Jak však upozorňuje Novaceno, s obrovskou inflací přírodních diamantů nezbývá než používat syntetické diamanty a zdá se, že si nyní můžete koupit vlastní stroj na výrobu diamantů a umístit ho do jakéhokoli – velkého – prostoru, který máte, protože na internetových stránkách Alibaba se prodávají za cenu kolem 200 000 dolarů. Alibaba je to, čemu se v Číně říká Aliexpress, funguje to úplně stejně, ale obvykle se prodává jen v rámci asijské země.

Takže si je pravděpodobně nemůžete vyrobit sami, pokud nejste skutečný odborník a nemáte materiál a vybavení. Na světlo se však dostává něco velmi zajímavého, co stojí za to nepřehlédnout: tvorba diamantů se demokratizuje a stává se stále dostupnější pro ty, kteří se chtějí ve svém malém podnikatelském záměru věnovat výrobě těchto produktů.

Manipulace s diamanty a jejich tvorba totiž v posledních letech zaznamenala obrovský skok. Nelze například přehlédnout vynikající práci, kterou se podařilo nedávno provést a při níž se podařilo spojit grafen s diamanty a vytvořit tak výrobek s jedinečnými vlastnostmi.

Buďte však připraveni, protože výroba diamantů není tak snadná, jak by se mohlo zdát. Naopak, potřebujete přesnou kontrolu teploty a tlaku a také velmi vysoký účet za elektřinu. Potřebujete také spolehlivý zdroj grafitu a kovových katalyzátorů, jako je železo nebo kobalt. Nejedná se tedy o jednoduchý proces, právě naopak, a k výrobě diamantů od nuly potřebujete být odborníkem na tento typ materiálu.

V dnešní době můžeme diamanty vyrábět synteticky s jistou „lehkostí“. Nejsou tak dokonalé jako přírodní diamanty, ale je pravda, že mohou mít mnohostranné využití. Existují dvě metody, první, která byla vynalezena, je metoda vysokého tlaku a vysoké teploty, zkráceně HPHT. Druhá následuje po chemické depozici z par, neboli CVD.

Další články

2024-09-16T14:01:07Z dg43tfdfdgfd