DýňOVé PYRé: JAK HO PřIPRAVIT A VYUžíT V KUCHYNI PLUS OVěřENý RECEPT NA DýňOVé TIRAMISU

Jak na dýňové pyré

Dýňové pyré můžete připravit z jakékoliv dýně. Existují dva hlavní způsoby přípravy – vaření nebo pečení. Pečená dýně nabídne výraznější chuť, zatímco vaření je rychlejší.

  • Dýni rozpulte, vydlabejte semínka, oloupejte a nakrájejte na menší kousky (dýni Hokkaido nemusíte loupat).
  • Poté buď uvařte ve vodě či vývaru, nebo dejte péct do trouby. Dýni můžete ochutit solí, pepřem, bylinkami nebo česnekem a zakápnout olivovým olejem.
  • Jakmile je dýně měkká, přichází na řadu mixování. Někdo nechává dýni vychladnout, jiný ji mixuje ještě horkou, což zajistí krémovější a jemnější strukturu.

Tip: Pokud víte, že budete pyré používat do sladkých jídel, pečte kousky dýně jenom tak, nebo je ochuťte špetkou skořice a třtinového cukru, který pečením krásně zkaramelizuje. Nepřidávejte olej, sůl ani jiná slaná dochucovadla. Takhle připravené dýňové pyré se hodí do koláčů a muffinů, ale připravíte z něj i exkluzivní dýňové tiramisu.

JAK NA DÝŇOVÉ TIRAMISU SE PODÍVEJTE V NAŠEM VIDEU:

Jak dýňové pyré uskladnit

Nejlépe v uzavíratelné sklenici. V lednici vydrží tři až pět dní, ale můžete ho také zamrazit. V mrazáku by mělo vydržet až tři měsíce. Pyré pak stačí dostatečně dopředu vyndat, nechat rozmrazit a můžete s ním začít pracovat.

 

Jak využít dýňové pyré v kuchyni?

Zdroj: časopis Apetit

2024-09-16T08:06:05Z dg43tfdfdgfd