NEVěDOMA žENA POUžíVALA KUS JANTAROVé HMOTY V HODNOTě 1 MILIONU DOLARů JAKO ZáVAží NA DVEřE

Nevědoma žena používala léta kus jantarové hmoty z Rumunska, který má hodnotu 1 milion dolarů, jako závaží na dveře.

+ Nicole Scherzinger ukazuje své křivky, zatímco si užívá plavbu na luxusní jachtě

Když je třeba udržet dveře, které neustále bouchají, není problém improvizovat; židle, pár bot nebo dokonce kámen mohou dokonale posloužit jako závaží, aby dveře zůstaly otevřené.

To byla myšlenka jedné rumunské ženy, když našla červený kámen o hmotnosti 3,5 kilogramu v korytě potoka v Colti, vesnici na jihovýchodě této východoevropské země, a použila ho jako závaží na dveře.

Nevěděla, že se jedná o největší kus jantarové hmoty, jaký byl dosud nalezen, v hodnotě 1 milion dolarů. Tento cenný kus používala léta na skromný úkol udržet jedny dveře ve své domácnosti otevřené.

Jantar je pryskyřice stromu, která fosilizuje a stává se polodrahokamem, a jantar známý jako rumunita se těží v Rumunsku od 20. let 20. století a je velmi ceněn pro své červené odstíny.

Po smrti ženy v roce 1991 se jeden z jejích dědiců rozhodl kámen podrobněji prozkoumat a nakonec prodal kus rumunskému státu, který jej brzy označil za národní poklad.

Podle odborníků z Krakowského historického muzea v Polsku, kde byl kámen analyzován, je jantar pravděpodobně starý mezi 38 a 70 miliony lety.

Daniel Costache, ředitel Provincionálního muzea v Buzau, kde je kámen uchován, novinám El Pais uvedl význam nálezu: „Objev má velký význam jak z vědeckého, tak z muzejního hlediska,“ řekl.

Podle Costache je kus jedním z největších nalezených na světě a největší svého druhu. Jeho hodnota je podle něj v podstatě nevyčíslitelná.

Tento obsah byl vytvořen s pomocí AI a revidován redakčním týmem.

The post Nevědoma žena používala kus jantarové hmoty v hodnotě 1 milionu dolarů jako závaží na dveře appeared first on Instafamosos.

2024-09-16T16:57:54Z dg43tfdfdgfd