Trending:


Oči po třicítce: make-up trik, který je omladí a zvětší

Oči a jejich okolí jsou jednou z prvních oblastí, kde jsou vidět přibývající roky. Než propadnete panice a ulehnete pod skalpel chirurgovi, zkuste nejprve jednoduchý make-up trik. Stačí využít oční linky a řasenku, abyste svému pohledu ubrala roky a přidala na působivosti.


Jak správně vybrat podlahovou krytinu do koupelny

Volba správné podlahové krytiny do koupelny je klíčová nejen z estetického hlediska, ale především z hlediska praktičnosti a bezpečnosti. Koupelna je specifické prostředí s vysokou vlhkostí a častým stykem s vodou. V tomto článku se dozvíte, podle jakých kritérií vybírat podlahovou krytinu, aby byla nejen krásná, ale i funkční a bezpečná.


Úmorná přehlídka: Kvůli příšernému vedru jsme museli předělávat make-upy, říká Rajská

Přední česká návrhářka Beata Rajská již tradičně představila svou novou kolekci v rámci MFF Karlovy Vary. Opět uspořádala přehlídku pod širým nebem na Mlýnské kolonádě, kterou si ani přes úporné vedro nenechala ujít řada známých osobností. Událost nevynechala bývalá první dáma Dagmar Havlová nebo herec Miroslav Donutil se ženou, řada hvězd pak zářila přímo v záři reflektorů na přehlídkovém mole. Kde Beata čerpala inspiraci a jaké byly její...


Módní Alarm z Karlových Varů: Žabky, kopyta a pijavice, aneb to, co jsme nechtěli vidět

V tomto Módním alarmu se koukneme podrobně na to, co a proč se komu nepovedlo. Většinou jsou na vině boty a materiály.


Jak přežít vlny veder

Extrémní horko může být nebezpečné a za určitých okolností i smrtelné! Je tedy lepší být připraven: Podívejte se na tyto tipy, jak přežít vlny veder.


Co pomáhá na včelí bodnutí: jak ošetřit vpich a čím zmírnit otok

Se včelím žihadlem se v životě alespoň jednou musel vypořádat snad úplně každý. Není to nic výjimečného, a pokud netrpíme alergií na žihadlo, většinou se nejedná ani o dramatickou událost. Přesto je takové žihadlo nepříjemné, postižená kůže svědí a pálí a člověk se tedy všemožně snaží, důsledek včelího bodance zmírnit. Víte jak na to, když se zrovna pohybujete na louce nebo na zahradě a nemáte tak k dispozici nic jiného, než jen přírodu kolem...


Letní výprodeje jsou tu. Jak se při výběru vysněného kousku ve slevě nespálit?

Obchody nás po půl roce opět lákají na velké sezónní slevy a někdy je zkrátka těžké odolat. I za méně než polovinu původní ceny se dají pořídit opravdu stylové kousky, obdobně jako při nákupech v secondhandu ovšem platí, že musíte umět hledat, mít trochu štěstí a nenakoupit vše, co uvidíte, jen kvůli nízké ceně. Po jakém oblečení, doplňcích a botách se ve výprodejích vyplatí koukat a jak co nejefektivněji pořídit ty nejlepší úlovky?


Jak odstranit slupky z papriky? Základ úspěchu je opéct ji do černa

Oloupané papriky patří mezi dokonalé lahůdky. Hodí se do salátů, jednohubek, dipů, pomazánek i do slaných koláčů, na pizzu nebo do guláše. Nejpracnější na nich je jejich loupání. Ale nemějte obavu, poradíme vám, jak na to!


Influencer je kritizována poté, co si vybrala odvážné oblečení na návštěvu posvátného místa v Thajsku

Vera Zinger, modelka a fitness influencerka, obdržela příval kritiky za to, že si vybrala velmi odhalující oblečení při návštěvě posvátného místa v Thajsku. The post Influencer je kritizována poté, co si vybrala odvážné oblečení na návštěvu posvátného místa v Thajsku appeared first on Instafamosos.


Chcete štíhlou postavu? Pak byste měli skákat přes švihadlo!

Kdy jste naposledy skákali přes švihadlo? Pokud jako dítě, pak byste to měli napravit! Vydejte se do nejbližší prodejny a kupte si kvalitní švihadlo. Nestojí mnoho a přitom přináší obrovské výhody pro vaše tělo! Možná zjistíte, že tato fyzická aktivita rozhodně není jednoduchá. Než se dostanete do tempa, může to chvilku trvat. A je švihadlo vhodné také pro muže? Odpověď je jednoznačně ANO. Například boxeři švihadlo běžně používají.


Vrcholná období celebrit: Vtipné historky o zhulení

Stejně jako mnoho jiných lidí, i některé známé osobnosti si občas potáhnou z jointa nebo si dají dezert s konopím. Někteří využívají výhod marihuany více než jiní, ale často jsou to právě hvězdy s malými zkušenostmi, které mají nejzábavnější příběhy ze všech. Od nevědomého hulení skutečné trávy při natáčení, až po jedlé tablety v tu nejhorší možnou dobu - klikněte na galerii a přečtěte si ty nejzábavnější příběhy celebrit, které se neuvěřitelně zhulily.


Bílá košile je letní must have. Praktická, elegantní a oceníte ji i v tropických vedrech

Necítíte se na to chodit v létě v tílku na ramínka nebo krátkých rukávech? Je vám lépe ve volných tunikách a dlouhých rukávech, které mistrně zakryjí nějaké to kilo navíc i povolenou kůži? Vsaďte na bílou, v letním slunku je mimořádně slušivá.


Využijte účinky mateřídoušky pro své zdraví a pohodu. Kvete právě nyní!

Mateřídouška je aromatická léčivá bylinka z čeledi hluchavkovitých. Má široké spektrum léčivých účinků a využívá se v kuchyni i kosmetice. Nasbírejte si ji…


Jak škodí chroustek letní? Může být velkou pohromou pro vaši zahradu

Chroustek letní je tak trochu neohrabaný brouk, který se při svém nemotorném letu často někomu připlete do cesty. Je to pěkný nešika, který do vás s klidem narazí, a to i opakovaně, což sice může člověka vylekat, ale ve skutečnosti mu nic nehrozí. Nanejvýš se brouk nepříjemně zamotá do vlasů. To trávník by se měl bát už o něco více. Při přemnožení jej zvládnou larvy chroustků úplně zničit.


Pastelově růžový model, který zůstane dlouho v povědomí: Daniela Kolářová v loňském roce očarovala šaty od návrháře Borise Krále

Herečka Daniela Kolářová, elegantní dáma, umí vychutnat jak lehké, tak smysluplné okamžiky života. Na loňské události KVIFF, kde převzala cenu za celoživotní přínos kinematografii, oslnila svým půvabem a šarmem. V nádherných šatech od Borise Krále, které zdobila pastelově růžová barva, dokonale podtrhla svou jemnost a vyzařovala neobyčejnou elegancí.


Nakládané okurky jako od babičky: jednoduchý postup v 7 krocích

Recept na nakládané okurky se v rodinách předává z generace na generaci. Že jste žádný nepodědili? Zavařte letos okurky nakládačky podle našeho tradičního receptu. Budou úžasně křupavé, sladkokyselé tak akorát a zdravější. Zkrátka jako od babičky!


Nejlepší a nejhorší lidské potraviny, kterými můžete krmit svého psa

Naši domácí mazlíčci jsou součástí rodiny, což znamená, že je čas od času chceme rozmazlovat. Je běžné, že psům dáváme jako pamlsek kousek jídla z našeho talíře nebo třeba i kousek, který spadl na zem. Chceme se však ujistit, že potraviny, které jim dopřáváme, nezpůsobí více škody než užitku. Některé lidské potraviny jsou pro psy ve skutečnosti neuvěřitelně zdravé a mohou být zařazeny do běžné stravy vašeho psa. Jiné jsou však extrémně nebezpečné - a není to jen čokoláda, na kterou je třeba dávat pozor. Klikněte na tuto galerii a zjistěte, které lidské potraviny jsou zdravé a které jsou pro vašeho psa nebezpečné.


Žloutnou vašim rajčatům listy? Proč se to děje a jak to můžete napravit?

Rostou vám krásně rajčata a vy se těšíte na bohatou úrodu? Jenže ouha. Listy na rostlinách začínají z ničeho nic žloutnout. Ono to ale samozřejmě není z ničeho nic, ale má to určitou příčinu. Co obvykle může za žluté listy a jak problém vyřešit, pokud vůbec řešení potřebuje? 1. Zežloutnutí listů sazenic Častá starost pěstitelů rajčat je […] The post Žloutnou vašim rajčatům listy? Proč se to děje a jak to můžete napravit? appeared first on...


Jahodníky vadnou: zálivka nemusí být jedinou příčinou

Jahodníky jsou rostliny, které nejsou náročné na pěstování. Můžete je pěstovat na záhonu i v nádobách na terase. Někdy ale mohou nastat potíže při pěstování, které mohou snížit vaši úrodu. Ačkoli vadnutí se může zdát jako poměrně jednoduchý problém, u kterého stačí zvýšit zálivku, nemusí to být pravda. Příčiny vadnutí listů mohou být totiž různé. Čím dříve zakročíte, tím větší šanci na záchranu jahodníků máte.


Letní odlehčené menu se saláty na grilu: Když už je gril roztopený, pak stojí za to využít jej na maximum

Saláty z grilované zeleniny jsou skvělou volbou jak na večeři s rodinou, tak grilovací party s přáteli. Lehké a přitom vydatné saláty z grilu rozhodně patří na seznam letního menu. Připravit je můžete jen ze zeleniny, nebo přidat maso, sýr či tofu, nebo grilovaný meloun a ananas.


Hvězdy spatřeny, jak objímají své fanoušky

Kdo by se nerad přitulil ke své oblíbené celebritě? Nebo rychlé selfie předtím, než odběhnou na předávání cen nebo filmovou premiéru? Těmto fanouškům se splnilo jejich přání a získali víc než jen autogram od celebrity - dostali objetí! Ať už se jedná o setkání a přivítání nebo akci na červeném koberci, setkání s celebritou je vzrušujícím příběhem pro každého fanouška, kterému se podaří zachytit okamžik se svou oblíbenou hvězdou. Podívejte se do této galerie, kde uvidíte celebrity, které objímají své fanoušky.


Máma nechala dceři nastřelit náušnice. I přes můj a manželův zákaz, zuří Klaudie

Mladá maminka Klaudie je zoufalá z toho, co převedla její vlastní matka. Kvůli nastřelení náušnic kojenci se spolu ženy už dva týdny nebaví. Klaudie čeká na omluvu, ale začíná si myslet, že se jí vůbec nedočká.


Kuchyně Taylor Swiftové představuje kontroverzní detail, ale designéry je schválena

V současné době je Taylor Swift zaneprázdněna dobytím světa s rekordním turné Eras, ale doma je její kuchyně dokonalou směsicí klasického a útulného. Když je v New Yorku, popová hvězda se skrývá ve svém bytě v Tribeca a interiér je stejně elegantní a nadčasový jako jeho majitel. O post Kuchyně Taylor Swiftové představuje kontroverzní detail, ale designéry je schválena apareceu primeiro em DecorStyle.


V Ostravě se otevřela pobočka řetězce italských restaurací: Servíruje se zde nadrozměrná pizza

Otevření nové ostravské pobočky proběhlo v druhé polovině června v Dolních Vítkovicích v budově bývalé VI. energetické ústředny U6. Po dvou pražských restauracích na Národní třídě (červen 2018) a na Masaryčce (září 2023) tak jde o třetí pobočku řetězce L´Osteria v České republice.


Jak upéct makovník? Dokonale vláčný moučník je hotový za pár minut

Makovec je velmi oblíbený moučník, který je nejen chutný, ale také výživný. Jeho výhodou je snadná příprava, všechny suroviny stačí jednoduše smíchat a nalít na plech. Poradíme, jak připravit dokonale vláčný makovec.


Josef Maršálek představil kolekci kameninového nádobí. V jedné z mís upečete dokonalý chléb podle jeho receptu

Český cukrář Josef Maršálek představil svou vlastní limitovanou edici designových mís. Jsou nejen praktické pro využití při pečení a vaření, ale vynikají i svým vzhledem. Kameninové mísy s název In the Meadow Maršálkovo jsou výsledkem jeho spolupráce s prodejcem prémiového kuchyňského vybavené Potten & Pannen – Staněk.


Cuketová smaženice

Nakrájenou cuketu, kapii a žampiony orestujeme na slanince s cibulí a zalijeme vejci, podobně jako u houbové smaženice. Pak dochutíme česnekem a kořením a cuketová smaženice je na světě. Podáváme s čerstvým chlebem jako chutnou a zdravou svačinu nebo večeři.


Znamení, že vám váš anděl strážný chce sdělit něco důležitého: Přestaňte tyto jemné signály ignorovat

Každý z nás chce vědět, že na nás někdo dohlíží. Proto stojí za to se pozorně rozhlédnout, protože nám mohou uniknout signály, které nám usnadňují život. Jsou to znamení, že vám váš anděl strážný chce sdělit něco důležitého. Raději jim věnujte pozornost.


Influencerce zavaří v Prostřeno! vegetariánka u stolu. Číňák a bezďánky ale ochutná

Prostřeno! bude tentokrát v Praze a středních Čechách, kde se o hlavní výhru v repríze pořadu utkají tři ženy a dva muži. Komu se bude dařit, kdo se bude chlubit národní kuchyní a kdo své menu trochu odbyde?


Bezděková se Sebastianem se od sebe nemohli odtrhnout. Noční romantika v dešti plná polibků

Lázeňské město Karlovy Vary je přece jen také místem zamilovaných. Romantika přišla i na dvojici Andreu Bezděkovou a Sebastiana Navrátila. Ti za deštivého odchodu pod deštníky ukázali svou lásku, jak nafotila redakce eXtra.cz.


Rohaté vodní ořechy pomáhají při průjmu. Zkuste chráněnou kotvici plovoucí pěstovat

Plody velmi zajímavé rostliny kotvice plovoucí jsou známé jako vodní ořechy, jezuitské ořechy nebo vodní kaštany a bývaly kdysi dávno docela běžnou potravinou. Zejména když se neurodilo dost obilí, tak z nich dělali mouku a pekli placky a chleba. Kotvicové oříšky se také využívaly jako lék na trávicí potíže. Kotvice plovoucí, která dříve zdobila snad každý rybník, je dnes na seznamu kriticky ohrožených druhů rostlin ČR.


Jan Punčochář prozradil, jak připravit úžasnou smaženici: Solit musíte houby až nakonec, jinak pustí vodu, říká šéfkuchař

Houby patří mezi oblíbené ingredience v naší kuchyni. Proto není divu, že je velmi rád využívá i Jan Punčochář. Populární šéfkuchař a milovník českých pokrmů pro Toprecepty.cz prozradil, jak na nejlepší smaženici i další pokrmy z hub.


Krokant je karamelová pochutina s mandlemi. Dobrotu připravíte podle videonávodu

Dokonale křupavý karamel a kousky opražených mandlí v jednom? Tak to zní přímo božsky. Připravte si s námi krokant plný lahodného křupavého karamelu s dozlatova opečenými mandlemi a vychutnejte si ho třeba jako pochutinu ke sledování vašeho oblíbeného seriálu.


Džínové kraťasy jsou pasé: Trendy léta 2024 ovládnou tyto pohodlné a stylové šortky

Jakmile přijde léto, okamžitě saháme po co nejkratších a nejpohodlnějších variantách oblečení, které najdeme ve skříni. V těchto případech většinou vytahujeme šaty, sukně a kraťasy. Právě v oblasti šortek se ale letos odkloníme od klasického denimu a dáme prostor mnohem pohodlnější, ale stejně stylové verzi.


Kam na výlet s Naší krásnou zahradou: navštivte Kuks, barokní klenot s voňavou bylinkovou zahradou

Redaktorky internetového magazínu Naše krásná zahrada se rozjely na výlety, aby vám nabídly tipy na krásná místa, která stojí za to navštívit. Tentokrát se nechte okouzlit krásou barokního Kuksu s voňavou bylinkovou zahradou.


Vyhlášený elegán Libor Bouček s oblibou porušuje dress code: Nerad nosím kravaty, zatím mi to vždycky prošlo

Moderátor Libor Bouček (43) patří mezi oblíbené tváře filmového festivalu ve Varech. Vždy elegantní moderátor, jehož pracovním oděvem je oblek, se pro Lifee rozpovídal o módě, porušování dress codu i módních výstřelcích. Proč nesnáší kravaty a jak se s tím ve své profesi vypořádává?


Kompostovací toalety v Prachovských skalách


Retro okénko: Kuřecí plátek se šunkou, broskví a sýrem může být delikatesa, stačí použít šťavnatější maso a čerstvé ovoce

Kuřecí plátek se šunkou, broskví a sýrem, to je vlastně takový fenomén českých pohostinství konce 20. století. Pokrm propojuje slanou a sladkou chuť okořeněných plátků kuřecího masa a slaďounkého ovoce.


Francouzské Alpy: Přírodní divy a adrenalinové dobrodružství

Francouzské Alpy, rozprostírající se přes jihovýchodní Francii, jsou známé svými dechberoucími krajinami, majestátními horami a nekonečnými možnostmi pro outdoorové aktivity. Toto jedinečné pohoří nabízí vše od klidných procházek a malebných vesniček až po adrenalinové sporty a lyžařské ráje. V tomto článku se podíváme na to, co dělá Francouzské Alpy tak výjimečné a proč jsou ideální destinací pro milovníky přírody a dobrodružství.


Méně známá zelenina: co byl prašpenát, který měly v oblibě naše babičky

Rádi pěstujete i méně tradiční druhy zeleniny a bylinek? Tak právě pro vás máme dobrou zprávu a tip na dávno zapomenutou zeleninu. Naše babičky prašpenát běžně konzumovaly a využívaly nejen v kuchyni, ale i při léčbě různých neduhů. Bohužel ho ale v současnosti převálcoval špenát a na jeho předchůdce se již dávno zapomnělo. Někteří na něj ale nedají dopustit a vychutnávají si ho pro jeho vysoký obsah vitamínů a dalších prospěšných látek pro naše...


Kopřivy posílí vaše rostliny. Stačí z nich snadno vyrobit hnojivo

Potřebujete kvalitní hnojivo pro své rostliny? Důležitá složka, z níž ho můžete vyrobit, možná roste poblíž vašeho domu. Navíc si ji můžete nasbírat zcela zdarma. Jen k tomu budete potřebovat rukavice…


Stalo se virální! Odborníci varují, že odstranění chloupků z nosu může být nebezpečné

Varování odborníků odborníkům se stalo virálním na webu, když odhalilo, že odstranění chloupků z nosu, ať už trháním nebo depilací, může být nebezpečné! The post Stalo se virální! Odborníci varují, že odstranění chloupků z nosu může být nebezpečné appeared first on Instafamosos.


In nebo out? Kdy nechat košili venku a kdy ji schovat do kalhot

Košile jsou nepostradatelnou součástí každého šatníku. Nosíme je od těch nejformálnějších příležitostí až po chvíle relaxu doma nebo na pláži. Jak je nosit v létě? Kdy je nechat ležérně vykukovat a kdy je schovat dovnitř?


Celebrity ve stejném oblečení: Komu to slušelo víc?

Hvězdy musí navštěvovat tolik akcí, že je někdy těžké udržet krok s jejich glamour vzhledem. Jejich stylisté se neúnavně snaží, aby na akcích nenosily stejné oblečení jako ostatní, ale někdy je to nevyhnutelné. Skvělé je, že většinou áčkové hvězdy překonají rozpaky a přijmou fakt, že všichni mají opravdu dobrý módní vkus. Klikněte do galerie a podívejte se, které celebrity si oblékly stejné outfity!


Maso z Ameriky poškodí české farmáře


Malí řezači bez prstů: Američtí továrníci dřeli dětskou pracovní sílu z kůže

Obrovské nože jim často amputovaly prsty. Pracovní doba neexistovala, děti makaly do té doby, dokud nezpracovaly celý denní úlovek sardinek. Jejich osudy byly ale zdokumentovány a nafoceny, což napomohlo zakázat dětskou práci v USA.


Netradiční grilovací příloha: Pita plněná bylinkami

Nadýchané kynuté těsto na pitu jsme naplnili směsí oblíbených čerstvých bylinek. Upekli a vznikla perfektní grilovací příloha. Hodí se k masu, sýrům i salátům. A hotové je máte za chvilku!


Jak na perfektní vývar s krupicovými nočky: Šéfkuchař hotelu Pupp prozradil trik, který fantasticky pozvedne chuť jídla

Poctivý kuřecí vývar je jednou z nejoblíbenějších českých polévek. Tradičně se sice podává s nudlemi, ale Když nudle vyměníte za nočky, vytvoříte vývar, který šéfkuchař Ondřej Koráb nabízí hostům restaurace Grandhotelu Pupp. A vy si jej můžete nyní udělat podle jeho receptu.


Grilování na balkoně: Jaký gril vybrat a na co si dát pozor

Grilování na balkoně je skvělý způsob, jak si užít léto a připravit chutné pokrmy i bez zahrady. Výběr správného grilu však vyžaduje zvážení několika důležitých faktorů, jako je velikost, zdroj energie a bezpečnost. Je třeba dbát na to, aby gril nezabíral příliš mnoho místa, nevytvářel nadměrný kouř a byl stabilní na malém prostoru. Připravte se […] The post Grilování na balkoně: Jaký gril vybrat a na co si dát pozor appeared first on HomeInCube.


Mladší díky tvářence: tohle je správný odstín a místo, kam ho nanést

Už jste slyšeli pojem „blush lifting effect“? Je to efekt, jako byste vaší tváři dopřáli lifting, jen místo skalpelu sáhnete po tvářence. Klasickému liftingu se tento trik samozřejmě rovnat nemůže, ale vhodný odstín tvářenky nanesený na správné místo na tváři ubere roky, přidá svěžest a mladistvý nádech.