Trending:


Horoskopy lásky od 2. července 2024: Raci budou šťastní, Blíženci se přestanou trápit

Lvi prožívají radost a něhu. Blížencům se blýská na lepší časy. V partnerských vztazích nastává nesmírně krásné období. Spory se vyladí a štěstí zasáhne většinu znamení. Jaké energie pocítíte, vám prozradí horoskopy lásky podle tarotu.


Co znamenají oranžové skvrny na listech česneku: jak řešit tento problém

Blíží se doba sklizně česneku a vy jste si možná všimli, že se na listech objevily drobné oranžové skvrny. Většina pěstitelů česneku tento problém zná a jistě se s ním nesetkali poprvé. Jak se zachovat, když tuto chorobu na česneku objevíte a co se s tím dá dělat?


Měli byste vystavovat umění v koupelně? Zde je několik věcí, které je třeba nejdříve zvážit

Vystavovat umění v koupelně může být zajímavou a provokativní volbou, ale je třeba zvážit několik bodů, než tak učiníte. O post Měli byste vystavovat umění v koupelně? Zde je několik věcí, které je třeba nejdříve zvážit apareceu primeiro em DecorStyle.


Grilování na balkoně: Jaký gril vybrat a na co si dát pozor

Grilování na balkoně je skvělý způsob, jak si užít léto a připravit chutné pokrmy i bez zahrady. Výběr správného grilu však vyžaduje zvážení několika důležitých faktorů, jako je velikost, zdroj energie a bezpečnost. Je třeba dbát na to, aby gril nezabíral příliš mnoho místa, nevytvářel nadměrný kouř a byl stabilní na malém prostoru. Připravte se […] The post Grilování na balkoně: Jaký gril vybrat a na co si dát pozor appeared first on HomeInCube.


Po Ježíšových stopách: Biblická místa, která můžete navštívit i dnes

Děj biblického příběhu se odehrává na mnoha místech ve Svaté zemi i mimo ni. Některá z těchto míst zůstala dochována jako historická města a slouží jako významné turistické cíle. Ale existuje spousta dalších měst a vesnic spojených s těmito starobylými náboženskými texty, které jsou stejně důležité, ale mnohem méně navštěvované. A pro lepší pochopení biblických textů je třeba je prozkoumat. Klikněte na tuto galerii a objevte biblická místa, která můžete ještě stále navštívit.


Netradiční grilovací příloha: Pita plněná bylinkami

Nadýchané kynuté těsto na pitu jsme naplnili směsí oblíbených čerstvých bylinek. Upekli a vznikla perfektní grilovací příloha. Hodí se k masu, sýrům i salátům. A hotové je máte za chvilku!


Otevírací doba obchodů: Svátky v červenci jdou na ruku milovníkům nákupů

V Česku začal v pondělí o den kratší pracovní týden, protože v úvodu července jsou tradičně dva státní svátky. To v posledních letech znamená jediné. Každý si potřebuje osvěžit, zdali během nich bude v obchodech otevřeno.


Beata (29): Ztratila jsem se v mateřství. Úplně mi vypadlo, že jsem také žena

Beata si na dětském hřišti našla nové kamarádky. Chodí hezky upravené, pečují o sebe, a rozhodly se, že něco udělají také s Beatou. Manžel ji po návratu domů málem nepoznal.


Vanda (36): Nestačím se divit, jak moc mě dokázal změnit partner manipulátor

Vanda byla vždy žena s platinovou barvou vlasů a s výrazným líčením. Když konečně nalezla své ztracené já po čtyřech letech vztahu, odcházela jako žena s přírodními vlasy sem tam šedivými, nenalíčená a v neforemném oblečení. Tak moc na ní zapracoval přítel manipulátor.


Džínové kraťasy jsou pasé: Trendy léta 2024 ovládnou tyto pohodlné a stylové šortky

Jakmile přijde léto, okamžitě saháme po co nejkratších a nejpohodlnějších variantách oblečení, které najdeme ve skříni. V těchto případech většinou vytahujeme šaty, sukně a kraťasy. Právě v oblasti šortek se ale letos odkloníme od klasického denimu a dáme prostor mnohem pohodlnější, ale stejně stylové verzi.


Ani černá ani bílá: KVIFF ovládly šaty v nejkrásnější barvě roku. V létě 2024 je můžete nosit i vy

Letošní ročník filmového festivalu v Karlových Varech opět nabídl nespočet krásných rób, které české osobnosti vynesly na červený koberec i na doprovodné party. A přestože se na první pohled zdá, že móda byla vskutku pestrá, šatům jasně dominovala jedna z nejvíce trendy barev roku 2024 – červená. Inspirujte se outfity českých filmových hvězd a po jejich vzoru zařaďte do svého šatníku stylové rudé šaty i vy. Hodit se vám budou nejen na formální...


Elle Beauty Lounge Red: Ty nejlepší beauty looky hvězd

Ani ELLE Beauty Lounge Red neminul trend nahého líčení, a tak se i z denního make-upu stává glam look. Jak se líčit a upravovat si vlasy na denní nošení, zůstat trendy a přitom se cítit přirozeně a skvěle? Inspirujte se hvězdami a podívejte se, které beauty looky bodovaly ve Varech.


Oblíbená retro sladkost se přestala vyrábět. Jak si připravit rumové pralinky doma?

Rumové pralinky byly pro mnoho Čechů téměř ikonou mezi retro sladkostmi. Čokoládový bonbon skrýval cukrovou krustu a náplň s rumovou příchutí. Přestal však o ně být zájem, a tak po 58 letech firma Nestlé oznámila ukončení jejich výroby. Nezoufejte ale, můžete si je připravit i sami.


Velká tarotová předpověď na měsíc červenec: Zjistěte, co vám předpovídají karty v lásce, zdraví a financích

Alchymistka Alice Cross si pro nás připravila tarotovou předpověď na červenec. Zjistěte, co nám první měsíc letních prázdnin přinese v oblasti lásky, financí a zdraví. Důležité bude napojení na přírodu a vnímání sebe sama. Co dalšího nás čeká?


Minimalistickému bytu pro mladý studenstský pár vládne šedá

Renovace tohoto bytu o rozloze 65 m² byla navržena takovým způsobem, aby plně vyhovoval vytíženému mladému párů studentů medicíny a architektury a jejich vysokým estetickým nárokům. Dále bylo požadavkem, že v bytě se musí cítit dobře také dvě další členky rodiny, velmi aktivní kočky, a prostor jim musí být přizpůsoben co do bezpečnosti a odolnosti. Bytu zřetelně […] The post Minimalistickému bytu pro mladý studenstský pár vládne šedá appeared...


Stigmata: záhada svatých ran

V křesťanství se stigmata označují jako tělesné rány, jizvy a bolesti na místech, která odpovídají ranám po ukřižování Ježíše Krista. Tyto zarážející rány se obvykle objevují na rukou, zápěstích a nohou a na levé straně těla. Vysoký podíl (možná více než 80 %) všech stigmatiků tvoří ženy. Navíc prvními a jedinými stigmatiky byli katolíci, kteří žili po velkém schizmatu v roce 1054 (přerušení společenství mezi katolickou církví a východní pravoslavnou církví). Stigmata, jež jsou často vyvracena jako podvod, mají přesto své věřící - od roku 1224, kdy byl zaznamenán první případ, bylo identifikováno přibližně 400 stigmatiků. Lékařská záhada, nebo zázrak? Klikněte na tuto galerii a zjistěte více o stigmatech a těch, kterých se zřejmě dotkl Kristus.


Týdenní horoskop: Panny odhalí tajemství, na Raky čekají změny, Ryby budou randit

Týdenní horoskop přináší astrologický výhled na první prázdninový týden. Přečtěte si váš horoskop a zjistěte, co vám hvězdy přichystaly na období od 1. do 7. července 2024. Na co se mohou těšit zrozenci jednotlivých znamení zvěrokruhu? Dozvíte se, jak se vám bude dařit nejen v práci, ale i ve vztazích.


Mladší díky tvářence: tohle je správný odstín a místo, kam ho nanést

Už jste slyšeli pojem „blush lifting effect“? Je to efekt, jako byste vaší tváři dopřáli lifting, jen místo skalpelu sáhnete po tvářence. Klasickému liftingu se tento trik samozřejmě rovnat nemůže, ale vhodný odstín tvářenky nanesený na správné místo na tváři ubere roky, přidá svěžest a mladistvý nádech.


Proč jsou Fabergého vejce tak výjimečná?

Je obtížné vést rozhovor o ikonických královských dědictvích, aniž bychom zmínili Fabergého vejce. Byla zhotovena pro ruské panovníky jako dary pro jejich rodiny na přelomu 19. a 20. století a stala se jedněmi z nejslavnějších děl dekorativního umění v historii. Tato vejce, zhotovená z drahých kovů a zdobená nesčetnými šperky a drahokamy, jsou dnes rozptýlena v muzeích a soukromých sbírkách po celém světě a kdysi byla nejcennějším majetkem končící dynastie. Nejsou jen krásnou památkou, ale také symbolem konce téměř 300 let trvající éry vlády rodiny Romanovců nad ruskými državami. Poté, co byli Romanovci v roce 1917 svrženi bolševiky, byly téměř všechny důkazy o jejich vládě smazány, Fabergého vejce však byla výjimkou. Všech více než 50 vajec, navržených a vytvořených výhradně v dílně Domu Fabergé v Petrohradě, je vynikajícím řemeslným dílem a je velmi vyhledáváno sběrateli po celém světě. Zaujalo vás to? Čtěte dále a dozvíte se více o těchto řemeslných kouscích a prohlédněte si některá z nejkrásnějších císařských Fabergého vajec.


Levandule po odkvětu: správný letní řez jí rozhodně prospěje

Pokud toužíte po hustých keřících levandule, pak byste se měli přestat bát jejího letního řezu. Právě díky němu můžete prodloužit dobu kvetení a navíc získáte větší množství květů. K řezu přistupujeme ještě v období, kdy neodkvetly všechny květy. Právě díky tomu podpoříme růst nových květů. To znamená, že je dobré květy odřezávat postupně. Vždy se zaměříme na ty, které už odkvetly.


Bezděková se Sebastianem se od sebe nemohli odtrhnout. Noční romantika v dešti plná polibků

Lázeňské město Karlovy Vary je přece jen také místem zamilovaných. Romantika přišla i na dvojici Andreu Bezděkovou a Sebastiana Navrátila. Ti za deštivého odchodu pod deštníky ukázali svou lásku, jak nafotila redakce eXtra.cz.


Čeká vás šťastné léto? Těmto 3 znamením hvězdy slibují parádní prázdniny

Léto samo o sobě je radostným obdobím dovolených, koupání, grilovaček a posezení venku, ať už na zahradě, v letním kině či na výletech v přírodě. Najděte si čas na to, co máte rádi, odpočívejte, užívejte si slunečné dny, ať máte po prázdninách na co vzpomínat. Koho dle hvězdných konstelací čeká mimořádně nezapomenutelné léto? Na co těšit se mají především tři znamení zvěrokruhu.


Mateřská znaménka a celebrity, které je akceptují

Mateřská znaménka se mohou objevovat v různých podobách. Jsou to výrůstky na kůži, se kterými se dítě již narodí, nebo se objeví krátce po narození. Mohou vypadat jako mateřská znaménka, pigmentové skvrny nebo léze. Většinou zmizí, jak dítě roste, ale některá zůstávají po celý život. Je to poměrně běžné a existuje spousta celebrit, které jsou toho ukázkovým příkladem. Zatímco se často za své odlišnosti stydíme, když vidíme, jak celebrity přijímají svá jedinečná mateřská znaménka, připomíná nám to, že na ně máme být hrdí. Klikněte na tuto galerii a dozvíte se vše o různých druzích mateřských znamének a prohlédněte si některé z celebrit, které svá znaménka hrdě vystavují.


Jak odstranit slupky z papriky? Základ úspěchu je opéct ji do černa

Oloupané papriky patří mezi dokonalé lahůdky. Hodí se do salátů, jednohubek, dipů, pomazánek i do slaných koláčů, na pizzu nebo do guláše. Nejpracnější na nich je jejich loupání. Ale nemějte obavu, poradíme vám, jak na to!


Geocaching: Venkovní zábava, která vás vytáhne ven a děti nadchne pro procházky

Geocaching je o hledání malých pokladů, dobrodružství, objevování a navštěvování míst, kam byste třeba jinak vůbec nešli. Jde totiž o celosvětově rozšířenou outdoorovou aktivitu, která baví malé i velké objevitele. Vydejte se za keškami a bavte se jejich hledáním.


Předměty, které musíte mít a které přinesou vašemu domovu štěstí

Každý chce mít v životě trochu štěstí a nejjednodušší způsob, jak toho dosáhnout, je přidat do svého domova několik strategicky vybraných předmětů. Možná znáte feng-šuej, starobylou čínskou praxi, která se zaměřuje na uspořádání obytného nebo pracovního prostoru tak, aby podporoval pozitivní energii a harmonii. Tato praxe využívá několik předmětů, které údajně přinášejí štěstí, ale jaké to jsou? V této galerii najdete oblíbené předměty nejen z oblasti feng-šuej, díky nimž můžete svůj prostor naplnit štěstím, zdravím a bohatstvím. Klikněte a začněte.


Cínie neboli ostálky vypěstujete snadno. Vyniknou na zahradě, na balkoně i ve váze.

Cínie neboli ostálky jsou jedny z nejpopulárnějších letniček u nás. A není divu, vždyť celé léto neúnavně pestrobarevně kvetou, vyniknou na zahradě i v truhlíku a na pěstování nejsou moc náročné. A taky jsou ideální k řezu. Jsou velké milovnic žhavých slunečních paprsků. Poradíme, jak cínie neboli ostálky úspěšně pěstovat, jaké si vybrat na záhon a jaké do nádob i jak na to, aby vydržely dlouho krásné.


Jak upéct makovník? Dokonale vláčný moučník je hotový za pár minut

Makovec je velmi oblíbený moučník, který je nejen chutný, ale také výživný. Jeho výhodou je snadná příprava, všechny suroviny stačí jednoduše smíchat a nalít na plech. Poradíme, jak připravit dokonale vláčný makovec.


Prádlo jako nové? Stačí přidat k prášku na praní dostupné ingredience s jedinečným efektem

Praní prádla je běžnou součástí každodenního života. Jak mít prádlo čisté a stále jako nové? Není třeba pořizovat drahé prací prostředky. Stačí obyčejný prací prášek a použití běžně doma dostupných ingrediencí. Které to jsou? A jak je správně použít?


Čínský horoskop: Co nás čeká v červenci, měsíci kovové kozy? Rýsují se změny doma i debata se šéfem o pracovní náplni

Červenec 2024, podle čínského horoskopu měsíc kovové kozy, se bude točit kolem komunikace. Tu byste měli v souladu s feng shui správně nastavit nejen doma s partnerem, ale i v práci. Vyjasníte tak mnohé nesrovnalosti a vyřešíte to, co vám už dlouho nevyhovovalo. A na co dalšího se můžeme v červenci těšit?


Hvězdy spatřeny, jak objímají své fanoušky

Kdo by se nerad přitulil ke své oblíbené celebritě? Nebo rychlé selfie předtím, než odběhnou na předávání cen nebo filmovou premiéru? Těmto fanouškům se splnilo jejich přání a získali víc než jen autogram od celebrity - dostali objetí! Ať už se jedná o setkání a přivítání nebo akci na červeném koberci, setkání s celebritou je vzrušujícím příběhem pro každého fanouška, kterému se podaří zachytit okamžik se svou oblíbenou hvězdou. Podívejte se do této galerie, kde uvidíte celebrity, které objímají své fanoušky.


Poznejte šaolinské mnichy, impozantní čínské bojující buddhisty

Jen málo skupin na světě je opředeno takovým tajemstvím a úctou jako čínští šaolinští mniši. Jejich jméno zná každý a o filmech slyšel každý, ale kdo vlastně jsou tito buddhističtí mniši žijící v horách, kteří jsou schopni téměř zázraků? Tyto samotářské mnichy obklopuje mnoho otázek. Kde se bere jejich síla? Jsou skutečnou bojovou silou? V co vlastně věří? Následující galerie vám na všechny tyto a další otázky odpoví a umožní vám nahlédnout do některých jejich skutečně neuvěřitelných tréninkových praktik. Pokračujte v čtení a ponořte se do fantastického světa kláštera Šaolin.


Tipy na holení pro hladší obličej

Holení je pro většinu mužů nutným zlem. Škrábání žiletkou po jedné z nejcitlivějších částí těla však může způsobit zánět vlasových folikulů, svědění, zarůstání chloupků a popáleniny od žiletky. A co ty nepříjemné škrábance a řezné rány? Ale žádný strach! Dokonalé oholení je umění. Zahrnuje pečlivý rituál péče o tělo a vyžaduje správnou výbavu. Po jeho zvládnutí bude tvář, která se na vás bude dívat v zrcadle, pozitivně vyzařovat hladkost a zdravý lesk. Jste připraveni odstranit nevzhledné vousy? Proklikněte se, napěňte se a zdokonalte svou techniku holení.


Překvapivá historie prodejné lásky: V Itálii byly společnice vysoce vzdělané, v Indii měly honosná sídla se sluhy

V očích většiny jsou současné sexuální pracovnice často považovány za oběti okolností nebo výsledek špatného životního stylu. Tyto předpojaté představy ovšem ignorují pestrou a mnohdy složitou historii prostituce.


Kam ve Varech na jídlo? Na tatarák do Evropáku, guláš za 269 Kč dostanete U Švejka, palačinky za 50 Kč v Dobrůtkách

Karlovy Vary opět po roce žijí filmem, večírky a dalšími akcemi, které neoddělitelně patří k Mezinárodnímu filmovému festivalu, jehož 58. ročník již v pátek odstartoval. Pokud se do Varů chystáte poprvé, určitě oceníte pár tipů, kde se dobře najíst a napít, a neutratit za to majlant.


Kvíz: Jak dobře znáte autory nejznámějších uměleckých děl? Otestujte své znalosti v zábavném kvízu

Umění je součást naší kultury již od nepaměti. Proto by měl mít každý z nás alespoň minimální přehled o tom, kdo jsou autoři slavných děl a z jakého období pochází. Otestujte své znalosti z této oblasti v zábavném kvízu a ukažte, kolik toho o umění víte.


Jak mohu zlepšit větrání v kuchyni? 6 triků pro čistší a zdravější vzduch

Udržování správného větrání v kuchyni nejen pomáhá udržet čerstvý vzduch, ale také přispívá k zdravějšímu a příjemnějšímu prostředí pro vaření a trávení času. O post Jak mohu zlepšit větrání v kuchyni? 6 triků pro čistší a zdravější vzduch apareceu primeiro em DecorStyle.


Červenci podle numerologie vládne šestka: Přináší harmonii a upevnění vztahů

Čísla a jejich vibrace nás ovlivňují celý život. Spočítejte si své osobní měsíční číslo a zjistěte, jak se vám bude podle numerologie dařit v červenci, sedmém měsíci roku 2024.


Sushi přímo láká k objevování nových chutí během dovolené, obezřetnost je však na místě

Sushi je moderní pokrm, který dělá z Japonců rekordmany v dlouhověkosti, ale je otázkou, zda jde vždy o bezpečné a zdravé jídlo, nebo se spíš musíme smířit s tím, že se necháváme ovlivnit hezkým vzhledem a reklamami.


Jak připravit sebe i své dítě na první tábor: Nic nepodceňte a nechte ho, ať získá nezapomenutelné zážitky

Pokud jste jako děti jezdila na tábor, jistě máte spoustu zážitků, na které budete vzpomínat celý život. Některé jsou veselé, jiné krušné, nicméně v každém případě se na takové chvíle nezapomíná. Máte-li obavy o své dítě, které posíláte letos v létě poprvé na tábor, pomyslete na několik aspektů, kterými svůj strach a nejistotu eliminujete. Byla by přeci škoda, aby bylo vaše dítě o táborové historky ochuzeno.


Váš největší strach podle vašeho hvězdného znamení

Mnozí z nás si rádi myslí, že vědí, čeho se nejvíce bojí. Když se nás někdo zeptá, čeho se nejvíc bojíme, napadne nás spousta věcí, od pavouků až po uzavřené prostory. Ve skutečnosti je však největším strachem většiny lidí něco úplně jiného, než si na první pohled myslí. Podívejte se do této galerie a zjistěte, co vás skutečně děsí podle vašeho hvězdného znamení.


Denní horoskop na úterý 2. 7. 2024: Vodnářům zatopí vlastní roztržitost, Raky čeká bolestivé prozření

Denní horoskop pro všechna znamení zvěrokruhu na úterý 2. 7. 2024. Podívejte se, co vás tento den čeká a čeho byste se případně měli vyvarovat.


Prachovské skály mají konečně toalety. Alespoň nebudeme muset do lesa, pochvalují si turisté

Prachovské skály, kam v létě míří tisíce turistů, už nejsou bez toalet. Dosud v chráněném území toalety chyběly. Teď tam jsou hned na dvou místech.


Letní výprodeje jsou tu. Jak se při výběru vysněného kousku ve slevě nespálit?

Obchody nás po půl roce opět lákají na velké sezónní slevy a někdy je zkrátka těžké odolat. I za méně než polovinu původní ceny se dají pořídit opravdu stylové kousky, obdobně jako při nákupech v secondhandu ovšem platí, že musíte umět hledat, mít trochu štěstí a nenakoupit vše, co uvidíte, jen kvůli nízké ceně. Po jakém oblečení, doplňcích a botách se ve výprodejích vyplatí koukat a jak co nejefektivněji pořídit ty nejlepší úlovky?


Retro okénko: Kuřecí plátek se šunkou, broskví a sýrem může být delikatesa, stačí použít šťavnatější maso a čerstvé ovoce

Kuřecí plátek se šunkou, broskví a sýrem, to je vlastně takový fenomén českých pohostinství konce 20. století. Pokrm propojuje slanou a sladkou chuť okořeněných plátků kuřecího masa a slaďounkého ovoce.


Horoskop na červenec: Blíženci půjdou štěstí naproti, Raci mají vážit slova

Je tu červenec, měsíc prázdnin a dovolených, dozrávajícího ovoce, vyhřátých luk a pozvolna žloutnoucího obilí. Abyste si nadcházející dny užili podle svých nejlepších představ, máme pro vás originální horoskop pro každé znamení zvěrokruhu. Přečtěte si, nač byste se měli v průběhu příštích dnů soustředit, nad čím se zamyslet a čemu se raději vyhnout.


Okurky nakládačky: od pěstování k nakládání

Mezi tradiční delikatesy patří nakládané okurky. Ať už se chystáte na vlastní úrodu nebo si pro okurky raději zajdete na trh, podívejte se na naše tipy, jak se vybavit na domácí nakládání a na co si dát pozor. Nezapomněli jsme ani na tipy pro správné pěstování nakládaček.


Pohádkový domek, který ani vlk nesfoukne: Jak sedmadvacetiletá architekta postavila betonový zázrak

Znáte pohádku o třech prasátkách, jak jim vlk sfouknul domečky? Tak tenhle domek na samotě odolá nejen vlčímu fouknutí, ale i pořádnému uragánu!


Věděli jste, že tyto návyky vašeho psa obtěžují?

Psi jsou inteligentní zvířata, dokáží porozumět signálům, citově se napojit na svého majitele a dokonce projevovat žárlivost. Stejně jako lidé mohou být i oni otrávení. Věci, které psy dráždí, se však od těch, které dráždí lidi, liší. Ať už již máte domácího mazlíčka, nebo o jeho brzkém pořízení uvažujete, v této informativní galerii najdete všechny věci, které mohou vašeho psa rozčílit, a znaky, kterými se projevuje, pokud je podrážděný. Kliknutím zjistíte více.


Plavky pro baculky: Nebojte se odhalit křivky v plavkách, které zvýrazní vaše přednosti

Mít pár kilo navíc není žádná ostuda. Každé tělo je krásné (a každé tělo je tělo do plavek!) a zaslouží si být oslavováno bez ohledu na tvar či velikost. Klíčem k úspěchu je vyzdvihnout jeho přednosti. Ať už jste na pláži, u bazénu nebo na letní dovolené, správně zvolené plavky mohou udělat divy. V tomto článku vám poradíme, jak si vybrat ty správné plavky, v kterých zazáříte.