JAK UPéCT MAKOVNíK? DOKONALE VLáčNý MOUčNíK JE HOTOVý ZA PáR MINUT

Makovec je velmi oblíbený moučník, který je nejen chutný, ale také výživný. Jeho výhodou je snadná příprava, všechny suroviny stačí jednoduše smíchat a nalít na plech. Poradíme, jak připravit dokonale vláčný makovec.

Makovec se stal velmi oblíbeným moučníkem pro rychlost jeho přípravy - během chviličky připravíme pohoštění pro rodinu či přátele. Tento moučník navíc můžeme ochutit vanilkou nebo polít čokoládovou polevou.

Co upéct s mákem? Vyzkoušejte krémové řezy nebo kynutý závin

Jak upéct vláčný makovec

Na nadýchaný moučník si připravíme 1 hrnek mletého máku, 2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek vlažného mléka, 1 hrnek cukru krupice, 0,5 hrnku oleje, 1 prášek do pečiva, 1 vanilkový cukr, 2 vejce, 1 špetku soli, 2–3 jablka (250 g), citronovou kůru a mletou skořici (podle chuti).

  1. Do mísy rozklepneme vejce, přidáme vanilkový i krupicový cukr, a vyšleháme do pěny.
  2. Jablka očistíme a nastrouháme nahrubo na struhadle. Přidáme je do mísy s vyšlehanými vejci, poté přilijeme mléko, olej a důkladně promícháme.
  3. V druhé míse smícháme všechny sypké suroviny a postupně je přimícháváme do mísy s vejci a jablky. Podle chuti přidáme také citrónovou kůru a skořici.
  4. Pekáček vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Hotovou směs na makovec vylijeme do pekáčku a vložíme do předehřáté trouby na 170 °C, pečeme zhruba 1 hodinu dozlatova. Propečenost zjistíme pomocí špejle.

Tip: Hotový makovec sypeme moučkovým cukrem nebo přeléváme čokoládou či citrónovou polevou.

Luxusní a rychlý makovník

Cuketovo-citronový makovník / makovec

Hrnkový retro makovec s jablky

Videorecept vám předvede, jak moc jednoduchá příprava makovníku je. Pomocí postupu jej zvládne i naprostý začátečník. Napište nám, jak se vám povedl. 

Dobrou chuť.

Přečtěte si také:

2024-07-01T12:43:43Z dg43tfdfdgfd