Finance

Trending:


Runové horoskopy od 4. července 2024: Váhy ukončí spory, Raky čeká cestování

Střelci si vychutnávají přátelské vztahy a Kozorozi jsou nadšení. Runy v následujících dnech vnáší do životů mnoho pozitivních vibrací, které velmi příznivě ovlivní vaše životy. Jaké tajemství vám ještě poodhalí, co doporučují a k čemu nabádají, vám prozradí runový horoskop.


Kompletní průvodce, jak být úžasným prarodičem

Když se stanete prarodičem, změní vám to život. A ať už se jedná o vaše první nebo třetí vnouče, tento průvodce je navržen tak, aby byl každý krok dobrodružstvím. Stát se prarodičem znamená možnost znovu si vychutnat radost z dětství a dává vám příležitost předat některé rady a neocenitelné lekce, které jste se za ta léta naučili. V této příručce se dozvíte různé věci, od praktických tipů po srdečné rady, a také postřehy, které vám pomohou přijmout roli prarodiče s moudrostí a jistotou. Jste tedy zvědaví, jak se můžete stát ještě lepším prarodičem? Klikněte na tuto stránku.


Suchá kůže kolem nehtů: použijte kokosový nebo olivový olej

Suchá kůže kolem nehtů je častým problémem v zimě, může se ale vyskytnout i v létě – například v důsledku chloru z plaveckých bazénů či používané kosmetiky. Nejedná se pouze o problém se vzhledem vašich rukou – může to být dost bolestivé. Vzhledem k tomu, že své prsty používáme velice často, je to velmi nepříjemné. Naštěstí existují poměrně levná řešení, která mohou suchou kůži v okolí nehtů odstranit.


Funguje jedlá soda proti komárům? Zjistit to!

Je obvyklé, že lidé používají neemový olej ve své zahradě k vytváření domácích sprejů na odrazení škůdců, včetně komárů. Některé zahradnické blogy navíc naznačují, že samotný sodík bikarbonát, zejména když je kombinován s octem a/nebo tekutým mýdlem na nádobí, může komáry zabíjet nebo je odstraňovat. O post Funguje jedlá soda proti komárům? Zjistit to! apareceu primeiro em DecorStyle.


Dovolená s domácím mazlíčkem: Pozor na stres, v zahraničí musí splnit tři základní podmínky

S letními dovolenými se každý rok vrací také úvahy, jestli vzít do vysněné destinace i svého domácího mazlíčka. Je třeba to pečlivě zvážit, protože cestování může být pro pejsky nebo kočičky velkým stresem. Navíc při cestách do vzdálených oblastí se náš chlupatý parťák může setkat s nemocemi, které u nás nejsou běžné.


Rozlučte se s klasickými džíny. Trendům pro léto 2024 dominuje 5 netradičních typů denimových kalhot

Poslední sezóny zcela přejí experimentům s denimem. Přestože tradiční modré džíny jsou stálicí, během letošního léta módní expertky dávají přednost pětici trendů, které čerpají notnou dávku inspirace z 90. let i kultovních seriálů z přelomu milénia. Popusťte uzdu své módní fantazii a vyzkoušejte alespoň jeden z následujících modelů. Léto je ideální dobou se v oblékání alespoň trochu odvázat.


Hydatidiformní Krtek: Varovné Znaky, Na Které Je Třeba Si Dát Pozor

Souhrn Neživotaschopné těhotenství způsobené růstem abnormálního oplodněného vajíčka nebo přerůstání trophoblastů, buněk, které se obvykle vyvíjejí do placenty v děloze. Příznaky Pokud máte nové, závažné nebo trvalé příznaky, obraťte se na poskytovatele zdravotní péče. V počátečních fázích mohou být příznaky podobné normálnímu těhotenství. Příznaky...


Přilákejte do zahrady hady. Vyženou hlodavce, slimáky a hmyz. Potřebují však hadník

Pokud se nebojíte plazů, přilákejte na svou zahradu užovky, slepýše a ještěrky. Přirozeně ochrání vaši úrodu před invazivními nájezdy drobných hlodavců, slimáků i hmyzu a udrží vaši zahradu ve skvělé kondici. Postavte hadník, který dodá hadům pocit bezpečí a poslouží ke kladení vajíček. Poradíme vám, jak na to.


Nejlepší tipy proti stárnutí od nejkrásnějších celebrit

Standardy krásy v Hollywoodu jsou velmi vysoké. Tlak na to, aby zůstaly mladé a svěží, musí být nesnesitelný, přesto existuje řada fantastických žen, které se stárnutím nebojují a vypadají naprosto úžasně. Poměrně hodně žen, které vypadají, že mají vážný případ Benjamina Buttona, si ani na sobě nenechaly udělat žádnou změnu (nebo to alespoň tvrdí). Každá žena na tomto seznamu je podle všech měřítek krásná, ale mnohé z nich vypadají o dobrých 20 let mladší, než ve skutečnosti jsou. Pojďme zjistit jejich tajemství. Klikněte do galerie a začněte.


Leoš Mareš a Monika Marešová: Blond Affair

V ELLE Beauty Lounge jsme měli vzácnou návštěvu, Leoše Mareše a Moniku Marešovou. Přišli se připravit na večírek, během kterého určitě byli hvězdami večera. Leoš odešel s razantní vlasovou proměnou, nechal se odbarvit na blond. Co ho k takovému nápadu přivedlo a jaká byla reakce jeho manželky Moniky?


Při menstruaci se koupání bát nemusíte. Místo tamponu použijte raději kalíšek nebo speciální plavky

Stále velké množství českých žen má dojem, že při menstruaci hrozí větší riziko vaginálních infekcí, a tak je lepší se na několik dní vzdát koupání. Tento mýtus koluje často i na různých diskusích na internetu. Jak je tomu doopravdy?


Vzpomínáte? Zmrzlina za odměnu od Itala ve Vodičkově nebo točená z Ovocenky

Když se redakce Apetitu sejde, řeší se... Jídlo! Vždycky a za všech okolností. S kolegyněmi si nadšeně vyměňujeme zážitky, nové objevy a vzpomínky na staré pecky. Vydejte se s námi na nostalgickou jízdu po zmrzlinových stáncích, sídlištních samoobsluhách i vyhlášených cukrárnách našeho dětství. Ano, vypravíme se spolu do hluboké minulosti. Jaké mražené pochoutky jsme milovali? Vzpomínáte si také?


Báječné borůvky v nejlepších receptech: Upečte si rychlý koláč, dort nebo uvařte kynuté knedlíky

Prozradíme vám na co jsou borůvky dobré, proč je jíst, čím prospívají našemu zdraví nebo jaký je rozdíl mezi lesní a kanadskou borůvkou. A podělíme se s vámi i o naše nejlepší recepty na borůvkové koláče kynuté i hrnkové, borůvkové knedlíky i borůvkovou bábovku.


Přátelství celebrit s velkými věkovými rozdíly

Generační rozdíly mohou ve skutečnosti vytvářet zajímavá přátelství. To je skutečně případ mnoha celebrit, které mají opravdu blízké kamarády, kteří jsou mnohem starší nebo mladší než oni. Některá z těchto přátelství jsou také dost nepravděpodobná, ale nějakým způsobem fungují opravdu dobře. Klikněte na následující galerii a seznamte se s přátelstvími celebrit s obrovskými věkovými rozdíly.


Jak zničit mravence v záhonu: geniální tipy na přírodní prostředky, které fungují

Mravenci dokážou zahrádkářům pěkně otrávit život. Jejich hemžení v záhonech bývá předzvěstí invaze mšic a i když se jí vyhnete, mravenci si staví u kořenů rostlin hnízda a leckdy si pochutnají i na tom, co byste raději snědli vy sami. Co s nimi? Dají se vypudit ze zahrady přírodně?


Nejlepší způsoby, jak naložit s paprikou: Naplňte ji, upečte ji, naložte ji nebo ji hoďte do leča

Paprika patří mezi velmi oblíbenou zeleninu. Není divu, díky široké paletě barev, tvarů a chutí nabízí téměř nepřeberné množství možností, jak ji v kuchyni zpracovat a vychutnat si ji. A mimochodem, věděli jste, že čerstvá paprika obsahuje dokonce více vitaminu C než citron? Dopřejte si proto i čerstvou.


Jak odstranit škrábance na brýlích? Postačí ingredience, které máte běžně v koupelně

Co dělat v případě, že jsou vaše brýle často špinavé? Jak je vyčistit? Poradíme, co zaručeně pomůže. Doma běžně dostupné ingredience zbaví vaše brýle nejen nečistot, ale poradí si i s jemnými škrábanci.


Nejlepší venkovní práce pro ty, kteří neradi zůstávají doma

Pokud rádi chodíte do přírody, je pravděpodobné, že i vy rádi pracujete venku. Ve skutečnosti je pro vás nejhorší noční můrou být celý den zavřený za stolem a nasávat klimatizovaný vzduch. Potřebujete práci snů pod širým nebem, profesi, která vás vyvede z očistce do nedotčeného světa polí, lesů, hor, řek a oceánů. Hledáte volné místo? Projděte si následující galerii, kde najdete nápady na zaměstnání, které vás zavedou do přírody.


Štíři by se měli odvázat a Váhy naopak být na sebe opatrné. Jak hvězdy ovlivní naše životy v příštím týdnu?

Ráda nahlížíte do budoucnosti? Zajímá vás, co vás čeká v příštích dnech? Přečtěte si naši astrologickou předpověď, která poodhalí roušku věcí příštích... Pobavte se u našeho speciálního týdenního horoskopu.


Vydejte se za koupáním do biotopů, kde si užijete krásně čistou vodu

Doba vodních radovánek je tu, a tak možná přemýšlíte, kde příjemně prožít parný den. Pokud vás venkovní bazény plné chemikálií nelákají a chcete se ochladit v opravdu kvalitní vodě, pak jsou pro vás biotopy tou správnou volbou. Tato přírodní koupaliště jsou stále oblíbenější a najdete je už na spoustě míst po celé ČR. Vybrali jsme pro vás několik zajímavých tipů…


Nápady na Japandi koupelny – 8 způsobů, jak vytvořit relaxační prostor inspirovaný přírodou

Styl Japandi kombinuje elegantní jednoduchost severského designu s klidem a minimalismem charakteristickým pro japonskou estetiku. Když je aplikován v koupelnách, tento styl vytváří klidné a útulné prostory ideální k relaxaci a obnově. O post Nápady na Japandi koupelny – 8 způsobů, jak vytvořit relaxační prostor inspirovaný přírodou apareceu primeiro em DecorStyle.


Mangalice: maďarská delikatesa, která dobývá svět gastronomie

V srdci Maďarska se skrývá kulinářský klenot – mangalice. Maso tohoto plemene vepřů vyniká jedinečnou chutí a výjimečnými nutričními vlastnostmi. Připojte se k nám na cestě za poznáním této luxusní suroviny a zjistěte, jak se mangalice stala hvězdou světových kuchyní a jak ji můžete využít ve svých receptech i vy.


Nepotřebujete žádný speciální hrnec ani teploměr, zavařovat můžete velmi jednoduše v myčce

Rádi byste si zavařili vaši letošní úrodu ze zahrádky a udělali si zásoby nejen na zimu? Ale odrazuje vás složité zavařování, ke kterému potřebujete speciální pomůcky? Pak určitě vyzkoušejte méně známou, ale čím dál oblíbenější metodu, a to zavařování za pomoci myčky nádobí. Postup zvládne i úplný začátečník…


Skvělé koníčky pro ženy všech věkových kategorií

Někdy si zapomínáme udělat čas sami na sebe. Život může být až neuvěřitelně rušný, plný povinností a seznamů úkolů. Je důležité, abychom si volný čas, který se nám podaří najít, skutečně co nejvíce užívali! Často se stává, že strach z neznámého nebo obecná zdrženlivost brání lidem využít volný čas co nejlépe. Ale už se nemusíte bát! Prohlédněte si naši galerii a uvidíte obrovské množství aktivit a koníčků, které by vás mohly velmi potěšit, že jste zkusili něco nového.


Meghan dostala dárek, na který jen tak nezapomene. Dohnal ji až k slzám!

Meghan Markle a princ Harry navštívili Nigérii. Meghan během návštěvy obdržela dárek, na který jen tak nezapomene. Dohnal ji až k slzám.


Jak zakomponovat do koupelny dekoraci?

Koupelny už nejsou pouhou praktickou místností, ale jsou prostorem, kde si odpočineme a načerpáme energii. Proto stejně, jako jiné části bytu, bychom měli koupelnu vyladit k dokonalosti pomocí doplňků. A které jsou ty vhodné? Oživte osvětlení V koupelně je potřeba silnější světlo, které osvětlí celý prostor najednou. Soustředit bychom se však měli i na doplňková světla, […] The post Jak zakomponovat do koupelny dekoraci? appeared first on...


Nejkrásnější šaty z letních slev: Vybrali jsme 20 stylových kousků, které pořídíte za zlomek ceny

Léto je v plném proudu a s ním se nabízí spousta příležitostí, kam vynést stylové šaty: dovolená, zahradní party, svatba kamarádky nebo třeba večerní rande na zahrádce oblíbené restaurace. Je tedy jasné, že tolik možností nás láká obohatit svůj módní arzenál o nové kousky. Kde sehnat krásné letní šaty v právě probíhajících výprodejích a na co si dát při jejich nákupu pozor? Máme pro vás odpovědi.


Všechny druhy sals, které prostě musíte vyzkoušet

Pravděpodobně nejlepší svačina vůbec, kdo by neměl rád chipsy a salsu? Ano, můžete se rozhodnout pro ty kupované v obchodě, ale tyto domácí recepty zpestří každou party nebo večer na gauči. Pokud jde o tuto mexickou specialitu, každý si najde to své! Ať už máte rádi jednoduchou, ohnivou, jemnou nebo ovocnou salsu, možností je nepřeberné množství.Klikněte na ty nejlepší salsy, které prostě musíte vyzkoušet.


Novoluní ve znamení Raka: Vodnářům přinese radost, Rybám novou lásku a Pannám překvapení

První letní novoluní tohoto roku nastane v sobotu 6. července a bude ve znamení Raka. Rak je rodinné znamení a zakládá si na pevných vztazích. Co přinese toto období právě vám?


Ikony stylu: Inspirujte se v PRM

PRM je značka, která se neustále vyvíjí a přináší do světa módy nové trendy. Jejich stylové kousky a spolupráce s předními módními značkami inspirují mnoho lidí po celém světě. V tomto článku se podíváme na to, jak se můžete inspirovat v PRM i vy a jaké nové značky se nedávno staly součástí jedinečného módního světa tohoto oděvního giganta.


Francouzská manikúra jinak. Podívejte, jaká bude nejvíc trendy pro léto 2024

Francouzská manikúra je nadčasová klasika. Působí žensky a elegantně, v létě krásně vynikne díky opálené pokožce. Co jí ale tuto sezonu dodat trochu šmrncu?


Obyčejná zelenina plná vlákniny: pomůže zatočit s nadváhou i se zadržováním vody

Řapíkatý celer se sice v žebříčcích oblíbené zeleniny nedrží na špici, ale měl by. Je totiž skvělou volbou pro ty, kdo chtějí zhubnout zdravě. Celer obsahuje velké množství vody a vlákniny, která podporuje trávení, pomáhá snižovat chuť k jídlu a udržet pocit sytosti. Trochu zvláštní chuť celeru zkrátka bohatě vyváží množství jeho zdravotních benefitů.


Vědomé psaní: kreativní podněty pro zvládnutí duševního zdraví

Udržet si duševní zdraví v dnešním světě může být náročné! Jedním z účinných způsobů, jak si uspořádat myšlenky, je psaní deníku. Psaní nám pomáhá vyjádřit naše pocity. Někdy je však nejtěžší vědět, o čem psát. Tato příručka nabízí podněty speciálně navržené pro posílení pozitivního duševního zdraví a celkové pohody. Tyto podněty usnadňují sebereflexi a zkoumání emocí. Snažte se tyto podněty k psaní začlenit do své každodenní nebo týdenní rutiny a vytvořit si tak konzistentní a hodnotný prostor pro reflexi. Zajímá vás to? Pak klikněte na!


Rychlý rosol podobný želatině snadno vykouzlíte z pudinkového prášku

Ovocné řezy nebo dortíky se želatinou jsou lákavé na pohled, chutné, ale bohužel ne úplně jednoduché na přípravu. Pokud máte z želatiny obavy, zkuste tuto jednoduchou a rychlou verzi z pudinkového prášku.


Karkulky ve Varech: 7 rudých outfitů slavných žen, které rozpálily festivalový večírek

Mezinárodní filmový festival v Karlových Varech doprovází den co den, respektive večer co večer, některý ze zdejších vyhlášených večírků. Společně s pořadateli se často mění i dress code, přičemž letošní Campari party si od hostů žádala čistě červené outfity. Dámy proto nezahálely a začaly se předhánět, která bude ve svůdné červené víc sexy nebo odhalí víc ze svého těla.


Náš život s celiakií: Bezlepková pizza pro Áňu aneb Po pár neúspěšných pokusech jsem nakonec zvládla i tu domácí

Snad jako každé dítě i naše Áňa zbožňuje pizzu. Když jí před dvěma lety zjistili celiakii, musela jsem řešit, jak jí tu klasickou nahradíme. Těsto jsem si dřív připravovala doma, ale s tím bezlepkovým to bylo poměrně složitější. A tak jsem se pustila do experimentování.


Obvyklé chyby, kterých je třeba se vyvarovat při stěhování do nového domova

Bez ohledu na to, kolikrát jste to už dělali, je stěhování jednou z nejvíce stresujících událostí, kterou prochází téměř každý. Všechen tento stres v kombinaci s nekonečnými detaily, které se stěhováním souvisejí, s sebou přináší jedinečné problémy a chyby. Od balení na poslední chvíli až po zapomenutí označit krabice - tyto nehody mohou při stěhování způsobit skutečné bolesti hlavy. Chcete tedy vědět, jakých chyb se vyvarovat, aby stěhování proběhlo hladce? Pak si prohlédněte následující galerii.


Besky peče sušenky s černým čajem, chilli nebo slaným karamelem: Nebojte se tří lžic kvalitního čaje, pečivu dodá unikátní chuť

Cukrářka Besky (30), vítězka soutěže MasterChef, představila v Karlových Varech své sušenky s unikátními příchutěmi. Magazínu Lifee.cz exkluzivně poskytla recept a prozradila také, jak jednotlivé variace vznikají nebo co ji inspiruje. Kdo u celého procesu nesmí chybět? Co se jí vybaví, když se řekne sušenka s horkým mlékem? A na co si dát u pečení sušenek pozor?


Blíží se novoluní ve znamení Raka: Máte skvělou možnost urovnat rodinné vztahy

Nový měsíc s sebou vždy přináší nové začátky a skvělé příležitosti. Novoluní, které nás čeká během prvního červencového víkendu, je již sedmým v letošním roce a bude ovlivněno velmi citlivým, intuitivním a pečovatelským znamením Raka. Jak ho nejlépe využít ve svůj prospěch?


Ne každý dokáže vyřešit tento jednoduchý rébus: Zapojte mozek a doplňte hodnotu každé rostliny

Kromě toho, že nám rébusy pomáhají rozvíjet logické myšlení, mají také pozitivní vliv na naši psychickou pohodu. Řešení hádanek může fungovat jako forma mentálního cvičení, které stimuluje mozek a podporuje jeho zdraví. Dokážete uhodnout hodnotu rostliny ve žlutém, hnědém a fialovém květináči tak, aby rovnice seděly?


Nejvlivnější nemanželské děti historie

Po většinu historie a v mnoha kulturách bylo nemanželské narození velkým tabu. Morální systém trestal nemanželské potomky za něco, na čem neměli absolutně žádný podíl. Tyto nemanželské děti se musely prostě protloukat životem, jak nejlépe uměly, a zároveň se vyrovnávat se stigmatem spojeným s jejich narozením. Nebylo to však nutně obrovské strádání pro všechny. Někteří z nich dokonce změnili svět. Zde jsou některé z nejvlivnějších nemanželských dětí v historii - od admirálů přes generály až po umělce. Klikněte na ně a objevte je.


Rychlá granola z pánve: Připravte si zdravou snídani podle videonávodu

Připravte si s námi krásně křupavou, rychlou a navíc velmi zdravou snídani či svačinku bez zbytečného množství přidaného cukru a dochucovadel. Ano, řeč je tady o granole, která si získala v poslední době obrovskou oblíbenost.


Jak na zahradě využít zubní pastu

Zubní pasta patří k hygienickým prostředkům, který znali již staří Egypťané ve 4. století před naším letopočtem. Nejednalo se však o zubní pastu, kterou známe dnes. Zubní pasta obsahovala kromě mátových lístků a květů kosatce také pepř a sůl. V dnešní době má zubní pasta úplně jiné složení. A díky němu má i jiná využití.


Mozarella je italský jemný sýr, který má své stálé místo i v české kuchyni

Mozzarella se vyrábí z buvolího nebo kravského mléka. Je to měkký sýr, který se musí uchovávat v miskách v syrovátkové tekutině. Dá se lehce krájet nožem a jeho uplatnění v kuchyni je velmi univerzální.


Úžasné destinace ideální pro dvoutýdenní dovolenou

Začátek roku je fantastickým obdobím plným potenciálu a možností, protože získáte nové dny dovolené, které můžete strávit podle svého uvážení. Ačkoli kratší dovolené mohou být oživením, dva týdny jsou ideální dobou na úplné odpojení od práce a ponoření se do nového prostředí. Udělejte si laskavost a vynechejte monotónní a předražené letovisko, ale také se vyhněte přetížení cesty tím, že byste se vydali někam, kde to za pouhé dva týdny nemůžete prozkoumat. Klikněte a podívejte se na místa, která vaši dovolenou naplní dokonalou kombinací dobrodružství a odpočinku.


“Matka má raději sestru než mě, nevím jak to změnit,” pláče Martina

Rodičovská láska je pro děti důležitá a měla by být v mnoha ohledech bezpodmínečná. Někdy je však zcela evidentní, že rodiče mají raději jedno dítě než druhé. A toho si samozřejmě všimnou i samy děti, například když jednomu maminka něco zakáže, zatímco sourozenci něco jiného dovolí. Když však toto protěžování jednoho přetrvává až do dospělého věku, může to mít neblahý vliv na duševní zdraví a celkové vztahy s rodiči.


Zlepšení vztahů mezi Harrym s Meghan a Kate? Experti řekli, co si o tom myslí!

V zlepšení vztahů mezi princem Harrym a jeho manželkou Meghan Markle na jedné straně a princem Williamem a Kate Middleton na straně druhé už téměř nikdo nevěří. Podle královského experta jsou rány, které Harry a Meghan způsobili, tak hluboké, že jim William a Kate možná nikdy neodpustí.


Tajemství sladké chuti: Jak poznat dobrý a zralý meloun?

Není většího zklamání, než když si přinesete domů meloun, rozkrojíte ho a zjistíte, že by mu pár dní na sluníčku prospělo. Od melounu čekáme, že bude vyzrálý, sladký a plný chuti a šťávy. Víte, jak to poznat? Známe pár triků, kterými odhadnete meloun dřív, než se podíváte dovnitř.


Aby letní grilování nezatěžovalo vaše zdraví: Vybírejte kvalitní maso, kontrolujte složení a vyrobte vlastní dressing

Léto je oblíbeným obdobím grilování stejně tak opékání buřtů. Během letních „gastro radovánek“ je ale důležité hlídat i zdravotní stránku. Především lidé s vyšší hladinou cholesterolu či vyšším krevním tlakem, by se měli při grilování více hlídat, protože jídlo s vysokým obsahem nezdravých tuků či soli má negativní účinek na náš kardiovaskulární systém. Jaké maso tedy vybírat a na co si dát pozor?


“Mé milované děti, promiňte mi, že jsem vás opustila. Až si dopis přečtete, pochopíte.” omlouvá se Elena

Ne vždycky vychází všechno tak, jak má. někdo by jistě podotkl, že takový je život, jiný by na to kontroval, že člověk má vše ve své moci. Jenže někdy se prostě necháváte dlouho unášet proudem, až zjistíte, že tohle není váš život, vaše cesta. A rozhodnout se změnit to není jednoduché. Ne vždy se člověk setkává s pochopením.