Trending:


Vyzkoušejte 3 recepty na netradiční chuťovky z tapas baru Špek a víno

Španělské tapas bary nastolily princip malých chuťovek, které můžete podávat k vínu nebo pivu. Můžou mít mnoho podob, bývají studené i teplé, velmi oblíbené jsou pintxos, což je obdoba našich chlebíčků, jsou ale menší a bohatě obložené. Zkuste na příští večírek třeba tyto originální variace.


Jak se vyrovnat s přibývajícími kily: Rafinované střihy, které zamaskují větší břicho i široké boky

Cítíte se méně sebevědomě kvůli kilům navíc, které jste v poslední době nabrala? Než začnete bojovat s těmito nedostatky, naučte se, jak je chytře skrýt pod stylovým oblečením. S pomocí správných střihů a módních triků můžete vypadat šik a cítit se skvěle bez ohledu na svou váhu.


Jak připravit párky a vyhnout se jejich popraskání

Zdá se vám ohřívání párků jako zcela banální věc? Věda to určitě není, ale dost často dochází k chybám vedoucím k popraskání, vysušení nebo ztrátě chuti. Párky při ohřevu zachovejte vždy v neporušeném stavu, střívko u párku nesmí být příliš napnuté, jinak praskne. Pozor dejte i na prudkou změnu teplot. Pojďme se na to podívat detailněji.


Jak připravit dukátové buchtičky s krémem? Videorecept vás přenese zpět do dětství

Dukátové buchtičky jsou pro mnohé z nás symbolem našeho dětství a památkou na školní jídelnu. I toto prosté jídlo, jako jsou kynuté buchtičky přelité voňavou vanilkovou omáčkou, může být naprosto dokonalým obědem.


ELLE Beauty Lounge rozkvetla. Může za to Martin Kohout a IQOS

Za letošní podobou IQOS pokoje, který je součástí ELLE Beauty Lounge v Grandhotelu Pupp, stojí jeden z nejtalentovanějších a aktuálně nejsledovanějších českých návrhářů Martin Kohout. Dospělí hosté zde mohou prozkoumat svět bezdýmných alternativ a nasát atmosféru klidu a čistoty.


Proč vysadit gauru do zahrady: nenápadná a jemná trvalka dlouho kvete a bez úhony zvládne horko i sucho

Na první pohled nenápadná gaura neboli svíčkovec vykvétá sice drobnými květy v bílé či růžové barvě, ale je to přesně ta skromná trvalka, která dokáže podpořit krásu ostatních květin ve svém sousedství. Vysaďte ji do záhonu spolu s dalšími suchomilnými rostlinami nebo ji pěstujte ve větším květináči na balkoně.


Jak upéct banánový chlebíček? V tomto báječném receptu zužitkujeme přezrálé banány

Banánový chlebíček je výtečný a vláčný moučník, který se hodí jak k snídani, tak i k odpolední kávě. Na tento moučník můžeme perfektně zužitkovat již přezrálé banány, které zajistí přiměřenou sladkost moučníku.


Výklad karet na první půlku července: Moudrost vám dá sílu a prostor pro splnění přání

Léto nám přináší mnoho příležitostí a lákadel, jak jim odolat? Nebo naopak je dobré se pustit do všeho po hlavě? Zeptali jsme se karet, jaká je situace pro první polovinu července. Jak se vidět, karty nám říkají, že máme dveře otevřené. Důležitá je víra v sebe sama.


Největší mýty o psech

Psi jsou našimi věrnými společníky již po staletí, přesto o nich stále kolují mýty. Jistě, možná si myslíte, že vaše znalosti o psech jsou na špičkové úrovni, ale pravdou je, že některá fakta, která jste za ta léta slyšeli, nejsou vůbec pravda. U většiny těchto "lží" to problém není, ale některé mylné představy mohou být nebezpečné jak pro vás, tak i pro vašeho psa. Proto je velmi důležité oddělit fakta od výmyslů, abyste měli jistotu, že se vašemu štěněti dostane té nejlepší péče a výcviku. Zajímá vás víc? Tak klikněte na tento článek a zjistěte, co jsou mýty a co fakta.


Rajčata a okurky na sladko: Ochutnejte okurkovou limonádu a rajčatovou marmeládu

Léto je v plném proudu a ve žhavých letních dnech jsou velice osvěžující rajčata a okurky. Sklizeň plodů přirozeně dozrálých na zahradách a balkonech nabírá na obrátkách, a tak máme šanci ochutnat je i jinak, než „jen“ v tradičních salátech a dalších oblíbených pokrmech. Už jste zkusili zpracovat okurky a rajčata na sladko? Ne? Tak to byste měli napravit! Okurková limonáda se zázvorem a rajčatová marmeláda vás oslní.


Pozor na salmonelu z melounu! Hrozí hlavně u těch nakrájených, ale i u melounů doma špatně skladovaných

Zažívací problémy vám v létě nemusí způsobit jen zmrzliny, majonézové saláty nebo nedostatečně tepelně upravené maso, ale třeba i melouny. Na nich se totiž mohou vyskytovat nebezpečné bakterie, způsobující choroby jako je salmonelóza či dokonce úplavice. Jak ale předejít riziku nakažení?


Jak pomoci dětem vypořádat se s šikanou

Šikana je jednou z nejtěžších věcí, kterou může dítě prožít. Existuje mnoho různých forem šikany, které mohou zanechat emocionální jizvy, fyzická zranění a v extrémních případech i horší následky. Pro rodiče je to nesnesitelné, protože mohou mít pocit, že se to vymyká jejich kontrole. Nejste však bezmocní, když je vaše dítě šikanováno. Existuje mnoho způsobů, jak ji můžete zastavit a pomoci dítěti ji překonat. Chcete-li se dozvědět, jak pomoci dětem, které jsou šikanovány, klikněte na tuto galerii.


Elegantní holky Issovic, Nerudová v šatech na maturiťák nebo zklamání v podání Bartoškové aneb Závěrečná móda z Varů

Uplynulý týden patřilo oblíbené lázeňské centrum Karlových Varů fanouškům kinematografie. Během nabitého programu 58. ročníku Mezinárodního filmového festivalu plného promítání a dalších společenských akcí se zde představily oblíbené české i zahraniční hvězdy a na závěrečném zakončení předvedly krásné, ale i horší outfity.


Panzanella salát, chuť Itálie na talíři

V létě většinou není moc chuť na těžké, teplé pokrmy z masa a velkého množství ingrediencí. Proto mám pro vás tip na “chlebový salát”, který je svěží, lehký a zároveň vás příjemně zasytí. Panzanella salát, italská delikatesa, do níž patří jen pár surovin a kterou máte během chvíle hotovou.


„Feministky dělají ženy slabší, než jsou“

Sice nežijeme v patriarchátu, ale stále reprodukujeme některé patriarchální myšlenkové struktury. Prý se to jasně ukázalo i v diskusích kolem hnutí MeToo. Muži byli postaveni do role výlučných aktérů, zatímco ženy byly ztvárňovány jako ty pasivní. To jsou teze Svenji Flaßpöhlerové, která vyzývá ženy, aby přestaly podporovat mužskou moc tím, že ze sebe dělají oběti.


Jahodníky potřebují přesazovat. Šlahouny mohou příliš zahustit záhon

Jahodníky patří mezi rostliny, které se velmi snadno rozmnožují samy, a to prostřednictvím šlahounů. Z jedné rostliny tak velice snadno můžete získat za krátkou dobu rostlinek více. Avšak když už máte záhon naplněný, je dobré toto rozmnožování kontrolovat. Příliš husté jahodové pole totiž může znesnadnit sklizeň a navíc je pozvánkou plísňových a houbových onemocnění. Pokud se vám nepodařilo ohlídat produkci šlahounů, budete muset některé...


Denní horoskop na 8. července 2024: Býkům hrozí konflikt, Pannám prospěje pozitivní myšlení

Denní horoskop nejen pro ženy na pondělí 8. 7. 2024. Přečtěte si aktuální denní horoskopy pro všechna znamení zvěrokruhu na webu Lifee.cz a zjistěte, co vám hvězdy připravily.


Krásná zpráva z Hollywoodu: Barbie čeká své první miminko! Bříško ale zatím skrývá

Z Hollywoodu se nese po celém světě jedna moc krásná zpráva: půvabná australská herečka Margot Robbieová (34), představitelka Barbie ze stejnojmenného filmu, je poprvé v životě těhotná! Děťátko čeká se svým manželem Tomem Ackerleym (34).


Horoskop od 8. Července: raci se budou topit v lásce, váhy nesmí ztrat

Týden bude krásně prázdninový. Pokud jste si v tento čas vzali dovolenou, udělali jste dobře. Tohle je jedna z nejlepších konstelací toto léto, tak si užívejte krásných letních chvil. Pokud musíte do práce, tak po ní pospěšte za přáteli nebo na koupaliště a užívejte si!


Týdenní horoskop: Ryby čeká období plné vášně, Lvi budou řešit velké změny

Týdenní horoskop přináší astrologický výhled na druhý červencový týden. Přečtěte si váš horoskop a zjistěte, co vám hvězdy přichystaly na období od 8. do 14. července 2024. Na co se mohou těšit zrozenci jednotlivých znamení zvěrokruhu? Dozvíte se, jak se vám bude dařit nejen v práci, ale i ve vztazích.


Kuchyňské potřeby, kterých byste se měli zbavit ještě dnes

V našich domovech se hromadí spousta nepotřebných věcí a kuchyně nejsou výjimkou. Už se vám někdy stalo, že jste otevřeli skříňku a narazili na lavinu plastových nádob? Nejste sami. Ale nemusí to tak být. Postupujte podle těchto tipů a vdechněte své kuchyni nový život. Klikněte na následující galerii a zjistěte, kterých věcí byste se měli zbavit ještě dnes.


Horoskop od 8. července: Lvi mají hledat zdroj své nejistoty, Ryby sebrat odvahu a jednat

Je tu další prázdninový týden a spolu s ním i náš originální horoskop pro každé znamení zvěrokruhu. Nadcházejících sedm dnů budeme mít možnost uvědomit si, jak provázané jsou některé události. I zdánlivá maličkost může mít dalekosáhlé dopady, a i nepatrná změna dokáže v konečném důsledku odstartovat tu nejdůležitější věc v životě. Na každé znamení zvěrokruhu čeká ještě další a osobnější téma. Jaké je to vaše, prozradí náš týdenní horoskop.


Tipy na nejkrásnější sandály léta 2024, které nebudete chtít celou sezónu sundat: Na platformě, páskové i robustní gladiátorky

S rostoucími teplotami a dlouhými letními večery je čas nechat nohy dýchat a volit obuv zajišťující styl a pohodlí. Nabídka sandálů na letošní léto uspokojí vkus i příležitost každého - od minimalistických vzorů až po odvážné kousky. Jaké jsou hlavní trendy sandálů a perfektní boty pro léto 2024, které nebudete chtít sundat?


Léčivé a čisticí účinky citronové šťávy

Z citrusových plodů jsou citrony nejslunečnější. Dodávají jídlům a nápojům chuť a jsou plné zdraví prospěšného vitaminu C a flavonoidů, které jsou vynikajícími antioxidanty. Věděli jste však, že kromě zdraví a dobré nálady, které konzumace citronů přináší, můžete toto povzbudivé ovoce používat také v domácnosti k čištění a odstraňování zápachu? Projděte si následující galerii a zjistěte, proč je tak skvělé milovat citron.


Vaše provinilé potěšení podle vašeho hvězdného znamení

Naše provinilá potěšení mohou hodně napovědět o tom, jaký jsme člověk. Jsou věci, které děláme, abychom si ukrátili čas, a to jen proto, abychom si odpočinuli a uvolnili se. Tyto činnosti nám do života moc nepřidávají a možná se k nim hned nepřiznáme, když se nás na ně někdo zeptá, ale věděli jste, že vaše hvězdné znamení nám napovídá, které z nich jsou pro vás nejvhodnější? Klikněte na galerii a objevte své provinilé potěšení podle svého hvězdného znamení.


Andělský týdenní horoskop: Lvi by si měli udělat čas na své vlastní zájmy, Štíři budou hrozbou pro ty, kteří se je budou snažit změnit

Tento týden máme hodně možností k osobnímu růstu, avšak okolnosti většinou nebudou tak pozitivní. Většina z nás se zasekne na jednom místě místo toho, abychom se poučili a zlepšili svůj život. Jak jste na tom vy?


Aby vám levandule letos vykvetla v plné parádě ještě jednou, musíte ji právě teď správně seříznout. Pomůže technika „na lišáka“

Aby vám levandule letos vykvetla v plné parádě ještě jednou, musíte ji právě teď správně seříznout. Pomůže technika „na lišáka“. Levandule, známá svou nádhernou vůní a krásnými květy, vyžaduje pečlivé stříhání víc než jednou do roka. Jedině tak si zachová svou perfektní vitalitu a dopřejte vám pohled na své opakované kvetení.


Stav rukou, jejich pokožky a nehtů vypovídá o našem zdraví. Automasáž může pomoci rukám vrátit pružnou pokožku

Ruce jsou naší vizitkou, vypovídají o naší osobnosti a o tom, jak dobře se o sebe staráme. Ačkoli je pokožka rukou velmi namáhaná, na její péči se často zapomíná. Přečtěte si, jak nejlépe se o své ruce starat, abyste udělali skvělý dojem již při prvním podání rukou.


Existuje multivesmír? Paralelní světy fungují v několika hypotézách

Jedním z nejoblíbenějších konceptů fantastické fikce je teorie mnohovesmíru, tedy možnost existence paralelních realit, v nichž najdeme alternativní verze sebe sama nebo jen jinak fungující společnost. Zároveň jde o seriózní vědecký koncept, jenž řadu let trápí astrofyziky.


Tyto norské kostely jsou poslední svého druhu na světě.

V kopcích a údolích nehostinného norského podnebí se nachází řada středověkých staveb, které jsou svědky zkoušky časem. Jedná se o klášterní kostely v zemi, které jsou významné nejen svou architektonickou nádherou, ale také bohatou historií. A co víc, na celém světě jich zbývá už jen 28! Zaujalo vás to? Projděte si tuto galerii, kde se na každý z nich podíváme blíže.


Nejzajímavější melounové recepty, o kterých jste možná doteď neslyšeli

Červená dužina vodního melounu představuje v horku vítané osvěžení. Podívejte se, jaké dobroty z ní můžete připravit.


Kvíz: Zpíváme si s večerníčkem

Každý z nás má určitě svou oblíbenou písničku z večerníčku. Někdo třeba miluje písničku „Dobrý večer“ od zpěváka Karla Černocha, která začíná slovy: „Dříve než nám klesnou víčka těsně před spaním...“


Budoucnost české gastronomie v Prostřeno! Učni raději vaří pod dozorem učitelů

Repríza Prostřeno! bude tentokrát speciálně s budoucími kuchaři, možná šéfkuchaři. Jen jediná studentka odborné školy mezi čtyřmi studenty. Bude to souboj na nože. Půjde totiž nejen o vaření, ale také o budoucí kuchařskou čest.


Oblečení, které vám neúmyslně přidá roky i kila: Nikdy ho nenoste a zbavte se ho

Móda může být mocným nástrojem pro zlepšení vašeho vzhledu a zvýšení vašeho sebevědomí. Některé druhy oblečení vám však mohou neúmyslně přidat léta a kila na postavě, a tím podkopat vaši snahu vypadat a cítit se co nejlépe. Jak tyto nelichotivé kousky rozpoznat a vyhnout se jim, abychom vždy vypadaly co nejlépe?


V Česku začala kvést nebezpečná rostlina. I malé množství je rozsudkem smrti, varují lékaři

V českých a polských horách začal kvést náprstník červený. Rostlina, která svými výrazně barevnými květy láká především děti, je však prudce jedovatá. Podle odborníků znamená jistou smrt už požití pouhých několika gramů rostliny, a to jakékoli její části.


Žahour: Tradiční česká borůvková omáčka a její příprava

Když se řekne žahour, mnozí z nás si vybaví léto na venkově, fialové prsty a chuť čerstvě nasbíraných borůvek. Žahour je tradiční česká sladká omáčka z borůvek, která se skvěle hodí k různým druhům knedlíků, palačinkám nebo lívancům. Tento recept, který pochází z kuchyně našich babiček, je jednoduchý na přípravu a jeho chuť vás okamžitě přenese do dětských let.


Čtyři mláďata kapybary se narodila v pražské zoo. Jedno ale nejspíš nepřežije

V pražské zoologické zahradě se v neděli ráno a dopoledne narodila čtyři mláďata kapybary. Jedno z nich ale patrně není životaschopné. Uvedl to ředitel zahrady Miroslav Bobek. Tyto největší žijící hlodavce začala zoo znovu chovat po deseti letech loni na podzim, kdy přivezla samici z Německa a samce z Dánska.


Nadýchaný piškotový korpus je maturitou každého začínajícího kuchaře a cukráře

Piškotový korpus je základem většiny dortů, bublanin, řezů, chlebíčků a bábovek. Velmi důležitým kypřidlem v těstě je dokonale vyšlehaný bílkový sníh, který se opatrně spojí se žloutkovou pěnou a moukou.


Jak pěstovat a k čemu se hodí kozí brada: běžnou luční bylinu využijete i v kuchyni, musíte ji ale včas sklidit

Pokud jste při procházce rozkvetlou loukou obdivovali žlutě kvetoucí rostliny a přemýšleli, co je to za rostlinu, tak vězte, že jste pravděpodobně objevili kozí bradu luční. Tato dvouletá bylina roste ve volné přírodě zcela běžně a ten, kdo ví, co je zač, ji už pěstuje i doma na své zahradě. Kozí brada totiž není jen tak obyčejný plevel, naopak, má rozhodně co nabídnout. Stačí ji sklidit včas a správně zužitkovat.


Cikánské kuře: Jemně pikantní a šťavnaté maso pečené společně s bramborami hraje rozmanitými chutěmi všech ingrediencí

Dostali jste chuť na kuře plné chutí, které je báječně šťavnaté a lahodné? Upečte si cikánské kuře. Maso se peče s bramborem v jednom pekáčku, tedy o příloze je už jasno.


Splést si modrou bylinku s její příbuznou vás může stát i sto tisíc korun

Chrpa patří mezi rostliny, které se hojně vyskytují jak v horských oblastech, tak ve městech. Lidé si ji s radostí trhají s ostatním (často chráněným) lučním kvítím pro potěšení jen tak do vázy i do čaje. Tato významná medonosná rostlina totiž skvěle zabírá při očních chorobách, nechutenství i zažívacích problémech. Kdo má na ni zálusk, ten by však měl vědět, že není chrpa jako chrpa. Jednu utrhnout můžete, za druhou hrozí až stotisícová pokuta.


Soused vytopil náš pozemek: Co s tím?

Voda valící se ze sousedova pozemku na ten váš je opravdu nepříjemnou záležitostí. Nejenže musíte okamžitě odklidit škody, ale při opakování situace hrozí třeba i plesnivění stěn domu. Co s tím, když při velkém dešti teče voda od souseda přímo k vám na zahradu? Za jakých situacích může být náš pozemek vytopen? Ve většině případů za vodu […] The post Soused vytopil náš pozemek: Co s tím? appeared first on HomeInCube.


Jak si doma vybělit zuby přírodní cestou

Existuje spousta fajn triků na to, jak mít bílý úsměv, aniž byste za to museli vyhazovat moc peněz. Zdravý chrup a pečlivá péče o zuby jdou ruku v ruce. Kromě toho existuje ještě celá řada různých přírodních způsobů, jak se zbavit zubního plaku a skvrn. Jestli chcete vědět víc, mrkněte na tuhle galerii.


Jak se už konečně pořádně vyspat: 5 jednoduchých pravidel pro sladké sny

Ložnice by měla být svatyní relaxace a zaslouženého odpočinku. Trávíme v ní přece více než třetinu našeho života! Jak ale udělat, abyste se tu opravdu cítili příjemně a uvolněně? Máme pro vás několik jednoduchých tipů, které promění vaši ložnici v nejklidnější místo celého bytu.


Boty, na jejichž návrat jsme netrpělivě čekali, jsou v roce 2024 opět trendy: Víme, jak je stylově nosit

Typ bot, které jsou známé pod označením Clarks podle svého nejslavnějšího výrobce, se na první pohled nemusí zamlouvat všem. Jejich vzhled vyvolává poměrně rozporuplné názory. I přes to jsou ale velmi oblíbené, a právě proto si pomalu, ale jistě vydobývají čestné místo mezi nejpopulárnějšími módními trendy roku 2024. Jak je nosit a s čím je kombinovat?


Překvapivé použití jedlé sody

Jedlá soda je jednou z těch ingrediencí, které má většina lidí ve skříni, ale používá je jen zřídka. Ve skutečnosti spousta lidí svou malou krabičku jedlé sody nikdy nespatří. Tento šikovný malý produkt pravděpodobně znáte jako kypřící prostředek při pečení, ale věděli jste také, že se dá použít k mnoha dalším účelům v domácnosti? Zajímá vás to? Podívejte se do této galerie a dozvíte se více.


Rozchodník: Robustní rostlina kvete i v těch největších vedrech

Rozchodník je univerzální rostlina. Existuje spousta druhů, které je možné využít jako půdopokryvnou, popínavou rostlinu, ale také jako lákadlo pro včely. To nejlepší na něm je, že přežije i vysoké teploty.


Grilování se letos pořádně prodraží. Víc stojí kuřecí prsa, pečeně i makrely

Při shánění potravin na grilování můžete při využití slevových akcí ušetřit až čtvrtinu ceny nákupu. Zatímco některé položky výrazně zdražily, u jiných proti loňsku ušetříte. Méně zaplatí třeba milovníci bavorských klobásek.


Proč se háčkování vrací na scénu

Háčky a jehlice připraveny: háčkování je v módě! Pokud jste se háčkování nevěnovali už během výluky, máte ještě čas se ho naučit. Háčkování, které si oblíbily babičky a chalupáři, je stále populárnější a zdá se, že se udrží. Tento trend pomalu proniká na přehlídková mola a do šatníků celebrit, což ještě více podporuje jeho šílenství. Zaujalo vás to? Klikněte a zjistěte, proč se háčkování vrací a jak ho můžete nosit.


Nejkontroverznější kosmetické trendy roku 2024: Propadnete odbarvenému obočí nebo 3D manikúře?

Stejně jako v módním ani v beauty světě neplatí žádná striktní pravidla, podle kterých bychom se měli řídit. Je ale fakt, že některé trendy zkrátka vyvolávají vlnu pozdvižení. My si některé z nich, konkrétně ty z beauty průmyslu, představíme. Propadnete jejich kouzlu také, nebo zůstanete věrná tomu, co dobře znáte?