NáPADY NA JAPANDI KOUPELNY – 8 ZPůSOBů, JAK VYTVOřIT RELAXAčNí PROSTOR INSPIROVANý PříRODOU

Foto: Unsplash

Styl Japandi kombinuje elegantní jednoduchost severského designu s klidem a minimalismem charakteristickým pro japonskou estetiku. Když je aplikován v koupelnách, tento styl vytváří klidné a útulné prostory ideální k relaxaci a obnově.

Zde jsou osm nápadů, jak proměnit váš koupelnu v Japandi svatyni inspirovanou přírodou.

Barvy pro útulnější domov během zimy? 3 tipy od psychologa barev

1. Přírodní a klidné barvy

Začněte s paletou barev inspirovanou přírodou, jako jsou jemné odstíny bílé, béžové, šedé a jemné zelené. Tyto barvy pomáhají vytvářet pocit klidu a harmonie, což je klíčové pro styl Japandi.

2. Přírodní materiály

Používejte přírodní materiály, jako je světlé dřevo, bambus, kámen a keramika. Tyto materiály nejen přidávají texturu do prostoru, ale také odrážejí spojení s přírodou, což je zásadní pro styl Japandi.

3. Jemné osvětlení

Osvětlení by mělo být jemné a rozptýlené, aby vytvořilo relaxační atmosféru. Zvažte použití japonských papírových svítidel, bambusových luceren nebo svítidel s nastavitelnými LED světly pro různé části dne.

4. Jednoduchý a funkční nábytek

Zvolte jednoduchý nábytek s rovnými liniemi a funkčním designem. Malá dřevěná lavice, plovoucí police nebo skříně s minimalistickým designem jsou ideální volbou pro Japandi koupelnu.

5. Přírodní dekorační prvky

Přidejte do prostoru doteky přírody pomocí pokojových rostlin, přírodních kamenů, lastur nebo dokonce malé vodní fontány. Tyto prvky přinášejí klid a rovnováhu do prostředí.

6. Minimalistická organizace

Udržujte organizaci koupelny jednoduchou a minimalistickou. Použijte košíky z proutí na ukládání ručníků nebo osobních hygienických potřeb a vyhněte se vizuálnímu nepořádku.

7. Onsen styl vana nebo sprcha

Pro opravdový japonský dotek zvažte instalaci onsen styl vany (tradiční japonská lázeň) nebo sprchy s dřevěným obložením. Tím přidáte do vaší koupelny prvek luxusu a klidu.

8. Ručně vyráběné detaily a unikátní kusy

Dokončete prostor ručně vyráběnými detaily, jako jsou japonské keramiky, bonsajové nádoby nebo tradiční japonské malby. Tyto jedinečné kusy přidávají osobnost a kulturu do vaší Japandi svatyně.

Vytvoření Japandi koupelny nejde jen o estetiku, ale o vytvoření prostoru, který podporuje pohodu a relaxaci. S minimalistickým přístupem, přírodními materiály a jemnou paletou barev můžete vaši koupelnu proměnit v prostor inspirovaný přírodou, kde se severský design setkává s japonským klidem.

Buďte v obraze pomocí naší stránky na Facebooku.

Tento obsah byl přeložen pomocí AI.

O post Nápady na Japandi koupelny – 8 způsobů, jak vytvořit relaxační prostor inspirovaný přírodou apareceu primeiro em DecorStyle.

2024-07-04T20:51:34Z dg43tfdfdgfd