Trending:


Co oblékly celebrity na party ve Varech: Elegantní červená i ve vedru nepříjemná koženka

S Mezinárodním filmovým festivalem v Karlových Varech se pojí i nesčetně akcí. Jednou z nich je Moët & Chandon party. Podívejte se, kdo na ní zazářil a kdo naopak s výběrem outfitu šlápl vedle. Obrovské vedro tentokrát hostům nepřidalo, většina z nich však akci zvládla s noblesou.


Jak odstranit slupky z papriky? Základ úspěchu je opéct ji do černa

Oloupané papriky patří mezi dokonalé lahůdky. Hodí se do salátů, jednohubek, dipů, pomazánek i do slaných koláčů, na pizzu nebo do guláše. Nejpracnější na nich je jejich loupání. Ale nemějte obavu, poradíme vám, jak na to!


Jahodníky vadnou: zálivka nemusí být jedinou příčinou

Jahodníky jsou rostliny, které nejsou náročné na pěstování. Můžete je pěstovat na záhonu i v nádobách na terase. Někdy ale mohou nastat potíže při pěstování, které mohou snížit vaši úrodu. Ačkoli vadnutí se může zdát jako poměrně jednoduchý problém, u kterého stačí zvýšit zálivku, nemusí to být pravda. Příčiny vadnutí listů mohou být totiž různé. Čím dříve zakročíte, tím větší šanci na záchranu jahodníků máte.


Krokant je karamelová pochutina s mandlemi. Dobrotu připravíte podle videonávodu

Dokonale křupavý karamel a kousky opražených mandlí v jednom? Tak to zní přímo božsky. Připravte si s námi krokant plný lahodného křupavého karamelu s dozlatova opečenými mandlemi a vychutnejte si ho třeba jako pochutinu ke sledování vašeho oblíbeného seriálu.


Elle Beauty Lounge: Pokochejte se nejskvostnějšími róbami hvězd

Taky jste se nemohli dočkat? Konečně jsou tu Vary! Elle Beauty Lounge se na celých deset dní stane přístavem módy a krásy pro ty největší hvězdy českého filmu. První den se nesl ve znamení červeného koberce, elegance a samozřejmě bublinek.


Nakládačky ve sladkokyselém nálevu i v soli. Kde se jak připravují nakládané okurky?

Recepty na nakládané okurky (ale i jinou zeleninu, a dokonce i ovoce) najdete v kuchyních po celém světě. Každá země připravuje své nakládačky originálním způsobem. Vedle našich oblíbených sladkokyselých můžete vyzkoušet okurky naložené v soli, okurky s bazalkou, fenyklem či chilli.


Práce snů aneb Jak se pracuje v továrně na čokoládu? Vánoční kolekce chystáme už od léta, říká kvalitář

Taky jste si představovali jako malí, že jednou budete prodávat zmrzlinu? Nebo pracovat v čokoládovně? Přesně to se splnilo Jindřichu Novákovi. Stal se vedoucím výroby v „továrně na čokoládu“ Zora Nestlé a čokoládu i svou práci má i po mnoha letech stále rád.


Smalt měly rády naše babičky. Hodí se ale i do moderních kuchyní. Má totiž řadu výhod

Smaltované nádobí je oblíbené pro svůj vzhled i praktické vlastnosti, a to už pěknou řádku let. Tato kuchyňská klasika má totiž kořeny v 19. století, přičemž stále nachází své místo v moderních domácnostech. Jejími výhodami jsou trvanlivost, snadná údržba a univerzální využití.


Topolovka růžová zdobí i léčí. Zkuste z krásných květů udělat sirup proti kašli pro děti

Topolovka růžová je nepřehlédnutelná květina s výraznými květy v nejrůznějších barvách. Není to ale jen oblíbená okrasná rostlina, která zdobí nejednu zahradu, ale také léčivá bylina. V lidové medicíně se užívá především na podporu odkašlávání, zevně mírní kožní problémy. Udělejte z krásných květů topolovky sirup proti kašli pro děti, bude jim chutnat. Taky poradíme, jak tuhle krásku pěstovat.


Ke kolapsu z horka může dojít i o hodiny později. Experti radí, jak při pomoci postupovat

Vlna veder, která bude v následujících dnech sužovat Česko, si s velkou pravděpodobností vybere daň v podobě kolapsů z horka. Jak zdůrazňují záchranáři a lékaři, lidé by měli vědět, jak v takové chvíli postupovat a postiženému pomoci, nikoliv situaci, byť v dobré víře, zhoršit. Přinášejí proto základní rady, kterými by se měli řídit. Na pozoru by se měli mít lidé i hodiny poté, co strávili čas na slunci. Ke kolapsu může dojít i se „zpožděním“.


Kompostovací toalety v Prachovských skalách


Na štípance od komárů pomůže lak na nehty – svědění zastaví prakticky okamžitě

Na štípance od komárů pomůže lak na nehty – svědění zastaví prakticky okamžitě. Domácí levný přírodní prostředek proti komářímu štípnutí není o nic horší než kupované chemikálie. A máte ho po ruce ihned.


Jak přežít vlny veder

Extrémní horko může být nebezpečné a za určitých okolností i smrtelné! Je tedy lepší být připraven: Podívejte se na tyto tipy, jak přežít vlny veder.


Jennifer Lopez okouzluje pózováním v odvážném a ikonickém outfitu z před 10 let

Ve věku 54 let Jennifer Lopez okouzlila fanoušky a následovníky tento čtvrtek (27.), když sdílela fotografie, na kterých má na sobě stejný outfit z obálky svého alba "A.K.A." vydaného v roce 2014. The post Jennifer Lopez okouzluje pózováním v odvážném a ikonickém outfitu z před 10 let appeared first on Instafamosos.


7 nejkrásnějších hereček českého filmu: Jak se změnil ideál krásy během desetiletí?

Češky a Slovenky jsou právem považované za nejkrásnější ženy planety. To platí také ve světě filmového průmyslu. Pojďme se podívat na 7 českých krásek stříbrného plátna, které dokázaly uhranout nejednoho muže. Na filmovém plátně i mimo něj.


Nakládané okurky jako od babičky: jednoduchý postup v 7 krocích

Recept na nakládané okurky se v rodinách předává z generace na generaci. Že jste žádný nepodědili? Zavařte letos okurky nakládačky podle našeho tradičního receptu. Budou úžasně křupavé, sladkokyselé tak akorát a zdravější. Zkrátka jako od babičky!


Cuketová smaženice

Nakrájenou cuketu, kapii a žampiony orestujeme na slanince s cibulí a zalijeme vejci, podobně jako u houbové smaženice. Pak dochutíme česnekem a kořením a cuketová smaženice je na světě. Podáváme s čerstvým chlebem jako chutnou a zdravou svačinu nebo večeři.


Netradiční grilovací příloha: Pita plněná bylinkami

Nadýchané kynuté těsto na pitu jsme naplnili směsí oblíbených čerstvých bylinek. Upekli a vznikla perfektní grilovací příloha. Hodí se k masu, sýrům i salátům. A hotové je máte za chvilku!


Jak správně pečovat o froté ručníky: Kompletní průvodce

Praní froté ručníků se může zdát jako jednoduchý úkol, ale správné postupy mohou výrazně ovlivnit jejich měkkost, savost a celkovou životnost. Přinášíme vám proto komplexní návod, jak prát ručníky, aby byly stále jako nové.


,Brioche' chutná jako loupák, skvělá je ale i v burgrech. Jak upéct briošku do slaných pokrmů

Biroškové pečivo je poslední dobou v kurzu. Nejen klasicky nasladko, ale ukazuje se, že si výborně rozumí i s masem. Ovšem upéct nadýchané bulky s lesklou a přiměřeně křupavou kůrčičkou třeba na hamburgery, nemusí být na poprvé úplně snadné. Jak přesně takto skvělou briošku upéct?


Maska na pleť, díky které vypadá jako po botoxu. Trik sociálních sítí zvládnete za pár korun doma

Přáli byste si na počkání vypnutou pleť, svěží vzhled a jemnější vrásky? Doslova zázraky slibuje pleťová maska, kterou si na sociálních sítích vyměňují milovnice beauty triků z celého světa. Hlavní ingredienci máte přitom nejspíš ve špajzce i vy.


Máma nechala dceři nastřelit náušnice. I přes můj a manželův zákaz, zuří Klaudie

Mladá maminka Klaudie je zoufalá z toho, co převedla její vlastní matka. Kvůli nastřelení náušnic kojenci se spolu ženy už dva týdny nebaví. Klaudie čeká na omluvu, ale začíná si myslet, že se jí vůbec nedočká.


Červená řepa v ohrožení! Před jakými škůdci a chorobami ji chránit

Červená řepa patří mezi velmi zdravé plodiny, které si můžete vypěstovat na vlastní zahradě. Většinou je její pěstování bezproblémové. Červenou řepu můžete uložit na dlouhou dobu a připravovat ji na spoustu způsobů. Někdy ale mohou přijít choroby a škůdci, kteří vaše plodiny poškodí nebo zcela zničí. Proto se vyplatí je znát, abychom mohli zakročit pokud možno co nejdříve. Vyplatí se pravidelně kontrolovat viditelné části řepy.


Neobvyklé čokoládové kombinace, které vás možná překvapí. Zaručeně si však pochutnáte

Každý máme svou oblíbenou příchuť čokolády. Někdo nedá dopustit na kombinaci s ořechy, jiný má rád čokoládu provoněnou pomeranči. Mnozí si oblíbili hit posledních let, slaný karamel v čokoládě. Pokud ale hledáte nový rozměr chuti, rádi vám poradíme, s čím se dá čokoláda vychutnávat.


Peníze ve tvaru srdce, kniha vzpomínek nebo hlavolam. Při výběru dárků pro novomanžele můžete být originální a kreativní

Jste pozváni jako hosté na svatbu a přemýšlíte, jaký dárek vybrat? Tak, aby opravdu potěšil, zaujal a neztratil se v hromadě dalších? Zapomeňte na porcelánové servisy či toustovače a inspirujte se našimi tipy…


Jak upéct makovník? Dokonale vláčný moučník je hotový za pár minut

Makovec je velmi oblíbený moučník, který je nejen chutný, ale také výživný. Jeho výhodou je snadná příprava, všechny suroviny stačí jednoduše smíchat a nalít na plech. Poradíme, jak připravit dokonale vláčný makovec.


Které houby modrají? Najdete mezi nimi druhy jedlé i jedovaté. Co si musíte pohlídat před konzumací

Jakmile v českých krajích začnou růst houby, stěhuje se nejméně polovina našeho národa do lesů. Patříme mezi největší milovníky hub a houbaření na světě. I ti, kteří se v houbách příliš nevyznají, poznají hříbka. Tedy hřibovitou houbu, o kterých si mnoho lidí myslí, je jsou téměř všechny jedlé. Nejsou. A ještě jedna pověra občas mezi lidmi panuje. Že hříbek, který po rozkrojení zmodrá, tedy modrák, je vždy jedlý. Ani to není pravda.


Rychlé zeleninové recepty do hrnce nebo na pekáč: Dejte si kouřový lilek s pečenými paprikami nebo grilované batáty

Někdo to rád horké a některá zelenina prostě miluje tepelnou úpravu. Vynikne tak její chuť a naše tělo z ní dostane více zdraví prospěšných látek. Kterým druhům zeleniny svědčí pobyt v troubě či na pánvi?


Koktejl Negroni letos opět září mezi hvězdami filmového plátna. Barman prozradil, co při přípravě nepodcenit

Mezinárodní filmový festival v Karlových Varech má každý rok nějaký svůj speciální drink. Letos je tím oficiálním nápojem speciální verze slavného koktejlu Negroni. Barman Milan Zaleš pro web Toprecepty.cz prozradil, co je při přípravě Negroni koktejlů nejdůležitější, a nabídl i originální recept.


Vyhlášený elegán Libor Bouček s oblibou porušuje dress code: Nerad nosím kravaty, zatím mi to vždycky prošlo

Moderátor Libor Bouček (43) patří mezi oblíbené tváře filmového festivalu ve Varech. Vždy elegantní moderátor, jehož pracovním oděvem je oblek, se pro Lifee rozpovídal o módě, porušování dress codu i módních výstřelcích. Proč nesnáší kravaty a jak se s tím ve své profesi vypořádává?


Rohaté vodní ořechy pomáhají při průjmu. Zkuste chráněnou kotvici plovoucí pěstovat

Plody velmi zajímavé rostliny kotvice plovoucí jsou známé jako vodní ořechy, jezuitské ořechy nebo vodní kaštany a bývaly kdysi dávno docela běžnou potravinou. Zejména když se neurodilo dost obilí, tak z nich dělali mouku a pekli placky a chleba. Kotvicové oříšky se také využívaly jako lék na trávicí potíže. Kotvice plovoucí, která dříve zdobila snad každý rybník, je dnes na seznamu kriticky ohrožených druhů rostlin ČR.


Jak celebrity rozmazlují své děti

Každý rodič chce, aby jeho dítě mělo to nejlepší. Není proto divu, že děti slavných osobností, jež vyrůstají v přepychu, patří k těm nejrozmazlenějším. Cardi B a Offset jsou proslulí tím, že za své malé děti utrácejí tisíce a tisíce dolarů. Od honosných narozeninových oslav až po miniaturní tašky Birkin - není nic, co by jejich děti nemohly mít. Cardi B o svých výdajích nedávno promluvila v rozhovoru pro New York Times. Odhalila, že za každé své vystoupení nyní dostává milionové honoráře a utrácení těchto peněz za své děti je ten nejlepší pocit. Popsala propracovanou dětskou sestavu, kterou si pořídila za více než 20 000 amerických dolarů. "Samozřejmě to není můj největší nákup v životě, ale je to to, pro co tvrdě pracuji, pro své děti," řekla. "Přílišné utrácení za děti neznamená, že jste skvělým rodičem, ale dává vám to příjemný pocit. Máte pak pocit, že žijete svůj dětský sen." Začátkem července Cardi B a Offset slavili páté narozeniny své dcery Kulture Kiari a koupili jí růžovou kabelku Birkin v předpokládané hodnotě 25 000 amerických dolarů. Jednalo se o její druhou tašku Birkin (minimálně!), protože jednu už dostala ke svým druhým narozeninám. Způsob, jakým jsou děti celebrit hýčkány, vždy vyvolává rozruch, ale je to opravdu jen závist a zášť? Klikněte na galerii a zjistěte, jak rodiče celebrit rozmazlují své děti! Všechny částky jsou v amerických dolarech.


Jaké vepřové je nejlepší na grilování a jak poznat, kdy sundat maso z ohně

Patří šťavnaté vepřové mezi vaše oblíbené pochoutky z grilovačky? Tápete, která část masa se na rozžhavený rošt nejlépe hodí? Věřte, že nikdy hostinu nezkazíte krkovicí, steakem z vepřové plece ani kotletou. Skvěle si ale pochutnáte i na vepřové pečeni, panence nebo játrech.


Malí řezači bez prstů: Američtí továrníci dřeli dětskou pracovní sílu z kůže

Obrovské nože jim často amputovaly prsty. Pracovní doba neexistovala, děti makaly do té doby, dokud nezpracovaly celý denní úlovek sardinek. Jejich osudy byly ale zdokumentovány a nafoceny, což napomohlo zakázat dětskou práci v USA.


Rozžhavená Campari party. České krásky se oblékly do ruda a předháněly se v tom, kdo ukáže víc kůže

Filmový festival je v plném proudu. S dalším dnem přišla na řadu i další velkolepá akce, tentokrát Campari party. Dresscode byl jasný - červená nebo černá. Jak zachytili fotografové eXtra.cz, dámy vyšperkovaly své outfity na jedničku. Většina z nich vytáhla pořádně odvážné kousky.


Influencerka uvaří v Prostřeno! jako pro bezdomovce. Jednoho bude mít u stolu

V repríze soutěže amatérských kuchařů pohostí v pondělí soupeře influencerka Anastasija Chomičová alias Satnady. Velké kuchařské umění nepředvede, její menu bude ale originální a levné. Jak si výstřední showmanka sedne se soupeři?


Revoluční ekologická chatka v srdci přírody: Jedinečnou stavbu za minimum nákladů postavili za pouhých 5 měsíců

Události uplynulého roku se staly pro mnohé kreativní výzvou. Architekti v Katalánsku reagovali na pandemii Covidu odvážným projektem karanténní chaty, která je maximálně šetrná k okolnímu prostředí.


Komiksové dorty frčí. Zkuste nazdobit cartoon cake podle videonávodu

V současné době frčí tak zvané komiksové dorty, tedy dorty, které z určitého úhlu pohledu nebo na fotce vypadají jako dvojrozměrné. Toto zdobení, které se objevuje též pod názvem cartoon cake, není těžké, jak se můžete přesvědčit ve videonávodu.


Kreslící stěna pro děti: Kreativní prostor pro mladé umělce

Děti jsou přirozeně kreativní a vyjadřují se prostřednictvím různých forem umění. Jedním z nejlepších způsobů, jak podpořit tuto kreativitu, je vytvoření speciálního prostoru určeného jen pro jejich umělecké projekty. Kreslící stěna v dětském pokoji je skvělým řešením, které umožňuje dětem svobodně tvořit a zároveň udržuje zbytek domu v čistotě. V tomto článku se podíváme na to, jak takovou kreslící stěnu efektivně a bezpečně připravit.


Jak dosáhnout vláčné bábovky? S těmito surovinami už nikdy nebude suchá a dusivá

Lité těsto používáme při pečení bábovek, beránků a buchet na plech a muffinů. Abyste si zajistili, že bude po upečení vláčné, vsaďte na suroviny, které těstu potřebnou vlhkost dodají.


Jak udělat slanou jedlou kytici? Stačí oblíbené dobroty, špejle a trochu fantazie

Slaná kytice je originálním a vkusným dárkem pro muže. Nahradila v minulosti oblíbený dárkový koš, plný v té době těžko dostupných potravin. Vyrobit kytici zvládne každý - stačí mít k její přípravě dost jedlých ingrediencí.


Noční Děsy: Varovné Znaky, Na Které Je Třeba Si Dát Pozor

Souhrn Porucha, která se zažívá během spánku a způsobuje pocity strachu, strachu a teroru. Příznaky Pokud máte nové, závažné nebo trvalé příznaky, obraťte se na poskytovatele zdravotní péče. Příznaky nočního teroru mohou být obvykle pozorovány svědkem a při mnoha příležitostech se vyskytují v určitém čase. Během epizody má dítě děsivé sny a mohlo b...


Celebrity ve stejném oblečení: Komu to slušelo víc?

Hvězdy musí navštěvovat tolik akcí, že je někdy těžké udržet krok s jejich glamour vzhledem. Jejich stylisté se neúnavně snaží, aby na akcích nenosily stejné oblečení jako ostatní, ale někdy je to nevyhnutelné. Skvělé je, že většinou áčkové hvězdy překonají rozpaky a přijmou fakt, že všichni mají opravdu dobrý módní vkus. Klikněte do galerie a podívejte se, které celebrity si oblékly stejné outfity!


Vrstvené bramboráky s kyselým zelím a uzeným masem: Uzené mu dodá grády a nastrouhané brambory musí pustit vodu

Milujete křupavoučké bramboráky? A zkoušeli jste už vrstvené bramboráky s kyselým zelím a uzeným masem? Přichystejte si výborné syté jídlo k obědu a potěšte strávníky.


Denní horoskop na neděli 30. 6. 2024: Berani propadnou depresím, Váhy si nevědí rady

Denní horoskop pro všechna znamení zvěrokruhu na neděli 30. 6. 2024. Podívejte se, co vás tento den čeká a čeho byste se případně měli vyvarovat.


Desatero rad na téma kuře na paprice: Vše, co potřebujete o oblíbeném jídle vědět

Kuře na paprice je oblíbeným jídlem, které se neomrzí. Lahodná kombinace kuřecího masa, krémové paprikové omáčky a houskového knedlíku je u mnohých oblíbeným jídlem už od dětství. Příprava je snadná a zvládne ji i začátečník.


Fiktivní postavy inspirované skutečnými lidmi

Pravda je opravdu divnější než fikce, a proto je logické, že některá z nejdivočejších fiktivních děl, která jsou dnes známá, si ve velké míře berou inspiraci ze skutečného života. Od filmových padouchů po literární hrdiny, od animovaných televizních pořadů po multimilionové série - řada postav byla inspirována zcela překvapivými lidmi. Klikněte a podívejte se na fascinující skutečné protějšky oblíbených výplodů fantazie.


Nejchlípnější sexuální skandály v dějinách

Nic se nevyrovná šťavnatému sexuálnímu skandálu, který vyvolává drby a spekulace. Ať už jde o skandály starověké nebo moderní, čím jsou pikantnější a senzačnější, tím lépe. Některá z těchto starověkých afér, které se proplétají s vraždami, spiknutími a dokonce i popravami, pomohla definovat lidské dějiny. V moderní době se sexuální skandály často vztahují k politickým intrikám a kultuře celebrit a bulvární časopisy a noviny dychtivě odhalují každý pikantní detail. Takže kdo byl v průběhu staletí jmenován a zostuzen a někdy i neprávem obviněn ze sexuálních slabostí? Klikněte na tuto galerii a přečtěte si o některých z nejvíce šokujících a oplzlých sexuálních skandálů v dějinách.


Vyzkoušejte těchto pár receptů na nealkoholické drinky a osvěžte se v parném létě

Léto je doba, která si žádá mnoho slunce, mnoho opečených buřtů s hořčicí a mnoho (převážně) nealkoholických tekutin, přičemž čím víc jich připravíte ve své vlastní kuchyni, tím lépe pro vás, vaše zdraví, vaši peněženku a váš dobrý pocit ze zajímavých chutí.


Úmorná přehlídka: Kvůli příšernému vedru jsme museli předělávat make-upy, říká Rajská

Přední česká návrhářka Beata Rajská již tradičně představila svou novou kolekci v rámci MFF Karlovy Vary. Opět uspořádala přehlídku pod širým nebem na Mlýnské kolonádě, kterou si ani přes úporné vedro nenechala ujít řada známých osobností. Událost nevynechala bývalá první dáma Dagmar Havlová nebo herec Miroslav Donutil se ženou, řada hvězd pak zářila přímo v záři reflektorů na přehlídkovém mole. Kde Beata čerpala inspiraci a jaké byly její...