Trending:


Jak připravit sebe i své dítě na první tábor: Nic nepodceňte a nechte ho, ať získá nezapomenutelné zážitky

Pokud jste jako děti jezdila na tábor, jistě máte spoustu zážitků, na které budete vzpomínat celý život. Některé jsou veselé, jiné krušné, nicméně v každém případě se na takové chvíle nezapomíná. Máte-li obavy o své dítě, které posíláte letos v létě poprvé na tábor, pomyslete na několik aspektů, kterými svůj strach a nejistotu eliminujete. Byla by přeci škoda, aby bylo vaše dítě o táborové historky ochuzeno.


Jak na perfektní vývar s krupicovými nočky: Šéfkuchař hotelu Pupp prozradil trik, který fantasticky pozvedne chuť jídla

Poctivý kuřecí vývar je jednou z nejoblíbenějších českých polévek. Tradičně se sice podává s nudlemi, ale Když nudle vyměníte za nočky, vytvoříte vývar, který šéfkuchař Ondřej Koráb nabízí hostům restaurace Grandhotelu Pupp. A vy si jej můžete nyní udělat podle jeho receptu.


Věděli jste, že tyto návyky vašeho psa obtěžují?

Psi jsou inteligentní zvířata, dokáží porozumět signálům, citově se napojit na svého majitele a dokonce projevovat žárlivost. Stejně jako lidé mohou být i oni otrávení. Věci, které psy dráždí, se však od těch, které dráždí lidi, liší. Ať už již máte domácího mazlíčka, nebo o jeho brzkém pořízení uvažujete, v této informativní galerii najdete všechny věci, které mohou vašeho psa rozčílit, a znaky, kterými se projevuje, pokud je podrážděný. Kliknutím zjistíte více.


Jak udělat slanou jedlou kytici? Stačí oblíbené dobroty, špejle a trochu fantazie

Slaná kytice je originálním a vkusným dárkem pro muže. Nahradila v minulosti oblíbený dárkový koš, plný v té době těžko dostupných potravin. Vyrobit kytici zvládne každý - stačí mít k její přípravě dost jedlých ingrediencí.


Celebrity ve stejném oblečení: Komu to slušelo víc?

Hvězdy musí navštěvovat tolik akcí, že je někdy těžké udržet krok s jejich glamour vzhledem. Jejich stylisté se neúnavně snaží, aby na akcích nenosily stejné oblečení jako ostatní, ale někdy je to nevyhnutelné. Skvělé je, že většinou áčkové hvězdy překonají rozpaky a přijmou fakt, že všichni mají opravdu dobrý módní vkus. Klikněte do galerie a podívejte se, které celebrity si oblékly stejné outfity!


Nejmenší sloni na světě jsou na pokraji vyhynutí. Dramatická situace přináší i lidská úmrtí

Zachránit to, co z kdysi vzkvétající populace zbylo, bude pro ochránce přírody těžká práce. Tento trpasličí druh totiž žije pouze na Borneu, kde jim rychle ubývá přirozeného prostředí.


Jak na výborný rybízový džem bez chemie? Díky snadnému postupu je do půl hodinky hotovo

Rybíz krásně dozrává a spousta z něj možná míří do džemu. Jak na výborný rybízový džem bez chemie? Tyhle kroky nesmíte podcenit, abyste ho mohli vychutnávat třeba v dezertech.


Jak přežít vlny veder

Extrémní horko může být nebezpečné a za určitých okolností i smrtelné! Je tedy lepší být připraven: Podívejte se na tyto tipy, jak přežít vlny veder.


Chystáte se do lesa na borůvky? Při nesprávném sběru vám může hrozit tučná pokuta

Vyrazit do lesa na hezkou procházku a nasbírat si u toho lesní plody zní lákavě. Vždyť, kdo by nemiloval třeba borůvkové knedlíky nebo koláč. I když jsou nám borůvky v lese k dispozici zadarmo, při jejich sbírání je však důležité mít na paměti několik pravidel, aby nedošlo k poškození přírody a pokutám. Pojďte si je s námi připomenout a vyhněte se zbytečným problémům…


Cínie neboli ostálky vypěstujete snadno. Vyniknou na zahradě, na balkoně i ve váze.

Cínie neboli ostálky jsou jedny z nejpopulárnějších letniček u nás. A není divu, vždyť celé léto neúnavně pestrobarevně kvetou, vyniknou na zahradě i v truhlíku a na pěstování nejsou moc náročné. A taky jsou ideální k řezu. Jsou velké milovnic žhavých slunečních paprsků. Poradíme, jak cínie neboli ostálky úspěšně pěstovat, jaké si vybrat na záhon a jaké do nádob i jak na to, aby vydržely dlouho krásné.


Módní alarm z nejluxusnější party Karlových Varů: Máme v Čechách vkus a originalitu?

V Karlových Varech se odehrála jedna z nejznámějších společenských akcí. Podíváme se, kdo byl oblečen stylově a inspirativně, a kdo už méně. Užijte si Módní alarm s návrhářkou Annou Tejklovou.


Praní jako raketová věda? Pokud ovládáte řeč pracích symbolů, tak nikoliv!

Každý občas vypere nebo usuší kousek oblečení podle intuice, protože jediné, čemu na cedulce rozumí, je značka doporučené teploty. Jednotlivé prací symboly však mají své opodstatnění. Pokud totiž chcete prodloužit životnost oblíbeným kouskům vašeho šatníku, právě jejich svědomité dodržování je klíčové. Vyznat se však ve změti geometrických tvarů může být opravdovým oříškem i pro znalé hospodyňky. Co znamená přeškrtnutý trojúhelník a jak správně...


Jasmína (24): Povedlo se mi odloudit přítele jeho ex. On se teď místo se mnou tajně schází s ní

Jasmína si vyhlédla zadaného muže a rozhodla se ho získat pro sebe. Jeho vztah považovala za nefunkční už jen proto, že se Ota nechal snadno svést. Nakonec ale okusila vlastní medicínu.


Kvíz: Jak dobře znáte světová "nej". Dávali jste pozor ve škole a milujete mapy a encyklopedie? Pak pojďte do toho

Svět je plný fascinujících míst a přírodních úkazů, které nás nepřestávají udivovat. Od nejvyšších hor po nejhlubší oceánské příkopy, každý kout Země má svůj jedinečný rekord. A tyto rekordy se navíc někdy mění. Náš kvíz vás provede některými z nejvýznamnějších světových „nej“ a prověří vaše znalosti v oblasti geografie a přírodních věd. Připravte se na zajímavé otázky, které vám ukáží, jak dobře znáte naši planetu.


Velká tarotová předpověď na měsíc červenec: Zjistěte, co vám předpovídají karty v lásce, zdraví a financích

Alchymistka Alice Cross si pro nás připravila tarotovou předpověď na červenec. Zjistěte, co nám první měsíc letních prázdnin přinese v oblasti lásky, financí a zdraví. Důležité bude napojení na přírodu a vnímání sebe sama. Co dalšího nás čeká?


Jak dosáhnout vláčné bábovky? S těmito surovinami už nikdy nebude suchá a dusivá

Lité těsto používáme při pečení bábovek, beránků a buchet na plech a muffinů. Abyste si zajistili, že bude po upečení vláčné, vsaďte na suroviny, které těstu potřebnou vlhkost dodají.


Velkolepé královské koruny vhodné pro hlavy států

Koruna je tradiční ozdoba hlavy, kterou nosí panovníci jako symbol své moci a bohatství. Nádherně vyrobená, často se třpytící zlatem nebo stříbrem a zdobená drahými kameny, koruna také označuje svého nositele jako hlavu státu, a čím větší je pokrývka hlavy, tím větší je její postavení. Projděte si tuto galerii a obdivujte některé z nejpozoruhodnějších korun, které kdy byly vytvořeny pro krále a královny.


Retro okénko: Kuřecí plátek se šunkou, broskví a sýrem může být delikatesa, stačí použít šťavnatější maso a čerstvé ovoce

Kuřecí plátek se šunkou, broskví a sýrem, to je vlastně takový fenomén českých pohostinství konce 20. století. Pokrm propojuje slanou a sladkou chuť okořeněných plátků kuřecího masa a slaďounkého ovoce.


Hvězdy spatřeny, jak objímají své fanoušky

Kdo by se nerad přitulil ke své oblíbené celebritě? Nebo rychlé selfie předtím, než odběhnou na předávání cen nebo filmovou premiéru? Těmto fanouškům se splnilo jejich přání a získali víc než jen autogram od celebrity - dostali objetí! Ať už se jedná o setkání a přivítání nebo akci na červeném koberci, setkání s celebritou je vzrušujícím příběhem pro každého fanouška, kterému se podaří zachytit okamžik se svou oblíbenou hvězdou. Podívejte se do této galerie, kde uvidíte celebrity, které objímají své fanoušky.


Kvíz: Ach ta gramatika aneb Psaní s/z

Česká gramatika rozhodně patří mezi ty náročnější a řadě lidem přidělává vrásky celý život. Vyjmenovaná slova, tvary zájmena já, interpunkce či tolik neoblíbené používání předpon s(se), z(ze).


Speciální vlastnosti každého znamení (podle astrologie)

O každém hvězdném znamení existují určité stereotypy. Jde o způsoby, jakými se energie daného znamení obvykle projevuje vůči ostatním. Jakmile však poznáte lidi blíže, začnete si něčeho všímat: každé hvězdné znamení má své drobné vlastnosti, které je činí výjimečnými a které jsou často jedinečnou součástí jejich osobnosti. Zajímá vás více? Tak klikněte na tuto galerii a zjistěte, jaká je zvláštní vlastnost vašeho znamení!


Faltýnek s krásnou manželkou po boku Jágra a Branišové i žhavá Kočendová. Hvězdami natřískaná přehlídka ve Varech

Návrhářka Zuzana Lešák Černá představila v rámci MFF Karlovy Vary světu svou novou kolekci. Velkolepá přehlídka, kterou moderovala Iveta Lutovská, přilákala hned celou řadu hvězd. V publiku usedl Jaromír Jágr s krásnou Dominikou nebo manželé Limberských. Hvězdy zachytil přítomný fotograf eXtra.cz.


Koláče po babičce: Vynikající nadýchané a krásně vláčné pečivo bude ještě lepší, když po upečení okraje potřeme speciální směsí

Kynuté koláče, to jsou poklady naší kuchyně. Mají řadu variant. Roli hraje nejen recept na těsto, ale také zvolená náplň podle chuti a případně také výborná drobenka. Upečte si osvědčené koláče.


Na štípance od komárů pomůže lak na nehty – svědění zastaví prakticky okamžitě

Na štípance od komárů pomůže lak na nehty – svědění zastaví prakticky okamžitě. Domácí levný přírodní prostředek proti komářímu štípnutí není o nic horší než kupované chemikálie. A máte ho po ruce ihned.


Grilování na balkoně: Jaký gril vybrat a na co si dát pozor

Grilování na balkoně je skvělý způsob, jak si užít léto a připravit chutné pokrmy i bez zahrady. Výběr správného grilu však vyžaduje zvážení několika důležitých faktorů, jako je velikost, zdroj energie a bezpečnost. Je třeba dbát na to, aby gril nezabíral příliš mnoho místa, nevytvářel nadměrný kouř a byl stabilní na malém prostoru. Připravte se […] The post Grilování na balkoně: Jaký gril vybrat a na co si dát pozor appeared first on HomeInCube.


Jaké vepřové je nejlepší na grilování a jak poznat, kdy sundat maso z ohně

Patří šťavnaté vepřové mezi vaše oblíbené pochoutky z grilovačky? Tápete, která část masa se na rozžhavený rošt nejlépe hodí? Věřte, že nikdy hostinu nezkazíte krkovicí, steakem z vepřové plece ani kotletou. Skvěle si ale pochutnáte i na vepřové pečeni, panence nebo játrech.


Otevírací doba obchodů: Svátky v červenci jdou na ruku milovníkům nákupů

V Česku začal v pondělí o den kratší pracovní týden, protože v úvodu července jsou tradičně dva státní svátky. To v posledních letech znamená jediné. Každý si potřebuje osvěžit, zdali během nich bude v obchodech otevřeno.


Stigmata: záhada svatých ran

V křesťanství se stigmata označují jako tělesné rány, jizvy a bolesti na místech, která odpovídají ranám po ukřižování Ježíše Krista. Tyto zarážející rány se obvykle objevují na rukou, zápěstích a nohou a na levé straně těla. Vysoký podíl (možná více než 80 %) všech stigmatiků tvoří ženy. Navíc prvními a jedinými stigmatiky byli katolíci, kteří žili po velkém schizmatu v roce 1054 (přerušení společenství mezi katolickou církví a východní pravoslavnou církví). Stigmata, jež jsou často vyvracena jako podvod, mají přesto své věřící - od roku 1224, kdy byl zaznamenán první případ, bylo identifikováno přibližně 400 stigmatiků. Lékařská záhada, nebo zázrak? Klikněte na tuto galerii a zjistěte více o stigmatech a těch, kterých se zřejmě dotkl Kristus.


Nejchlípnější sexuální skandály v dějinách

Nic se nevyrovná šťavnatému sexuálnímu skandálu, který vyvolává drby a spekulace. Ať už jde o skandály starověké nebo moderní, čím jsou pikantnější a senzačnější, tím lépe. Některá z těchto starověkých afér, které se proplétají s vraždami, spiknutími a dokonce i popravami, pomohla definovat lidské dějiny. V moderní době se sexuální skandály často vztahují k politickým intrikám a kultuře celebrit a bulvární časopisy a noviny dychtivě odhalují každý pikantní detail. Takže kdo byl v průběhu staletí jmenován a zostuzen a někdy i neprávem obviněn ze sexuálních slabostí? Klikněte na tuto galerii a přečtěte si o některých z nejvíce šokujících a oplzlých sexuálních skandálů v dějinách.


Rohaté vodní ořechy pomáhají při průjmu. Zkuste chráněnou kotvici plovoucí pěstovat

Plody velmi zajímavé rostliny kotvice plovoucí jsou známé jako vodní ořechy, jezuitské ořechy nebo vodní kaštany a bývaly kdysi dávno docela běžnou potravinou. Zejména když se neurodilo dost obilí, tak z nich dělali mouku a pekli placky a chleba. Kotvicové oříšky se také využívaly jako lék na trávicí potíže. Kotvice plovoucí, která dříve zdobila snad každý rybník, je dnes na seznamu kriticky ohrožených druhů rostlin ČR.


Kompostovací toalety v Prachovských skalách


Houbový horoskop: Tři znamení zvěrokruhu, která milují houby a jídla z nich

Houbaření je tak rozšířené, že se na něj lze podívat také pohledem horoskopu. Milujete houby a jídla z nich? Pak zřejmě patříte do jednoho z těchto tří znamení horoskopu.


Horoskop na červenec: Blíženci půjdou štěstí naproti, Raci mají vážit slova

Je tu červenec, měsíc prázdnin a dovolených, dozrávajícího ovoce, vyhřátých luk a pozvolna žloutnoucího obilí. Abyste si nadcházející dny užili podle svých nejlepších představ, máme pro vás originální horoskop pro každé znamení zvěrokruhu. Přečtěte si, nač byste se měli v průběhu příštích dnů soustředit, nad čím se zamyslet a čemu se raději vyhnout.


Nakládačky ve sladkokyselém nálevu i v soli. Kde se jak připravují nakládané okurky?

Recepty na nakládané okurky (ale i jinou zeleninu, a dokonce i ovoce) najdete v kuchyních po celém světě. Každá země připravuje své nakládačky originálním způsobem. Vedle našich oblíbených sladkokyselých můžete vyzkoušet okurky naložené v soli, okurky s bazalkou, fenyklem či chilli.


Domácí bulky na hamburgery. Nový rozměr grilování

Léto, teplo, slunečné dny a setkávání s přáteli jdou ruku v ruce s venkovním grilováním. A pokud právě letní grilovačku plánujete, skvělou volbou jsou oblíbené hamburgery, které vaše přátele či rodinu zajisté potěší. O level výše burgery posunou výborné bulky, které máte nyní příležitost si vyzkoušet doma. Přinášíme recept krok po kroku na lahodné kynuté bulky.


Proč jsou Fabergého vejce tak výjimečná?

Je obtížné vést rozhovor o ikonických královských dědictvích, aniž bychom zmínili Fabergého vejce. Byla zhotovena pro ruské panovníky jako dary pro jejich rodiny na přelomu 19. a 20. století a stala se jedněmi z nejslavnějších děl dekorativního umění v historii. Tato vejce, zhotovená z drahých kovů a zdobená nesčetnými šperky a drahokamy, jsou dnes rozptýlena v muzeích a soukromých sbírkách po celém světě a kdysi byla nejcennějším majetkem končící dynastie. Nejsou jen krásnou památkou, ale také symbolem konce téměř 300 let trvající éry vlády rodiny Romanovců nad ruskými državami. Poté, co byli Romanovci v roce 1917 svrženi bolševiky, byly téměř všechny důkazy o jejich vládě smazány, Fabergého vejce však byla výjimkou. Všech více než 50 vajec, navržených a vytvořených výhradně v dílně Domu Fabergé v Petrohradě, je vynikajícím řemeslným dílem a je velmi vyhledáváno sběrateli po celém světě. Zaujalo vás to? Čtěte dále a dozvíte se více o těchto řemeslných kouscích a prohlédněte si některá z nejkrásnějších císařských Fabergého vajec.


Princezna Kate napíná celou Británii. Brzy se mohla znovu ukázat na veřejnosti

V boji s rakovinou se střídají lepší a horší dny, což na vlastní kůži poznává i britská princezna Kate. Poddaní jeho veličenstva ji mají velmi rádi, o to více je mrzí, že se kvůli nemoci neukazuje moc často mezi lidmi. V červenci se ale může naskytnout jedna taková příležitost.


Recept: Pochutnejte si na cuketě s těstovinami, hráškem a jogurtem

Cuketa je zelenina oblíbená po celém světě, a to díky své jemné chuti a širokým možnostem, jak ji využít v kuchyni. Původně pochází z Ameriky, kde ji pěstovali již staří Aztékové a Májové. Dnes je cuketa nezbytnou součástí mnoha kuchyní, od středomořské až po asijskou. Vyzkoušejte třeba těstoviny s cuketou, hráškem a jogurtem.


Oči po třicítce: make-up trik, který je omladí a zvětší

Oči a jejich okolí jsou jednou z prvních oblastí, kde jsou vidět přibývající roky. Než propadnete panice a ulehnete pod skalpel chirurgovi, zkuste nejprve jednoduchý make-up trik. Stačí využít oční linky a řasenku, abyste svému pohledu ubrala roky a přidala na působivosti.


5 chyb dekorace, které dělají váš obývací pokoj neuspořádaný

bývací pokoj je jedním z nejdůležitějších prostorů v domě, sloužícím jako místo pro setkávání, odpočinek a zábavu. Nicméně některé volby uspořádání a dekorace mohou proměnit tento prostor v neuspořádané a chaotické místo. O post 5 chyb dekorace, které dělají váš obývací pokoj neuspořádaný apareceu primeiro em DecorStyle.


Krásky vypjaly hruď: Vražedný výstřih ukázala Mátlová, Krainová i Slováčkova múza Dragounová

Každý rok se ve Varech objeví celebrity, které na červeném koberci i akcích všem doslova vyrazí dech svými nadupanými dekolty. A jinak tomu nebylo ani tentokrát. Zřejmě nejodvážnější byla hudebnice Kateřina Mátlová a modelky Simona Krainová a Andrea Verešová. Herečka Tereza Ramba sice do výstřihu neměla co dát, ale i tak vypadala žensky a moc jí to slušelo. Na další odvážné celebrity se podívejte v galerii.


Jak odstranit slupky z papriky? Základ úspěchu je opéct ji do černa

Oloupané papriky patří mezi dokonalé lahůdky. Hodí se do salátů, jednohubek, dipů, pomazánek i do slaných koláčů, na pizzu nebo do guláše. Nejpracnější na nich je jejich loupání. Ale nemějte obavu, poradíme vám, jak na to!


Jaké jsou druhy třešní a na co se hodí? V bublanině jsou dokonalé, v poháru fantastické, v knedlících báječné

Jaké druhy třešní můžeme ochutnat, kdy dozrávají a jak je využít v kuchyni? Zavařte je do kompotu, vyrobte džem, sirup či likér, upečte buchtu nebo připravte dokonalé knedlíky.


Kvíz: Jak vytrhnout velrybě stoličku s Tomášem Holým

Krásný film s prázdninovou tématikou je snímkem, nad kterým se zasmějete i dojmete. Trampoty malého chlapce, který touží po tátovi, představují nevyčerpatelné téma. Kdo by netoužil po úplné rodině?


Peníze ve tvaru srdce, kniha vzpomínek nebo hlavolam. Při výběru dárků pro novomanžele můžete být originální a kreativní

Jste pozváni jako hosté na svatbu a přemýšlíte, jaký dárek vybrat? Tak, aby opravdu potěšil, zaujal a neztratil se v hromadě dalších? Zapomeňte na porcelánové servisy či toustovače a inspirujte se našimi tipy…


Horoskop od 1. července: Panny nemají soudit podle kabátu, Váhy se ztrácet v detailech

Je tu první prázdninový týden a spolu s ním i náš originální horoskop pro každé znamení zvěrokruhu. Nadcházejících sedm dnů nabídne zamyšlení nad tím, co – ve vašem případě – znamená štěstí. Každý člověk ho vnímá jinak a co je pro jednoho běžná věc, může druhý prožívat jako něco mimořádného. Jaká další témata na vás čekají, se dozvíte v následujících řádcích.


Výroba domácího jaru na nádobí aneb Jak šetřit přírodu, vaše ruce i peněženku

Jak šetřit přírodu, své ruce a zároveň mít čisté nádobí bez nečistot a mastnoty? Stačí si vyrobit kvalitní přípravek doma z dostupných ingrediencí. Jak na to?


Fiktivní postavy inspirované skutečnými lidmi

Pravda je opravdu divnější než fikce, a proto je logické, že některá z nejdivočejších fiktivních děl, která jsou dnes známá, si ve velké míře berou inspiraci ze skutečného života. Od filmových padouchů po literární hrdiny, od animovaných televizních pořadů po multimilionové série - řada postav byla inspirována zcela překvapivými lidmi. Klikněte a podívejte se na fascinující skutečné protějšky oblíbených výplodů fantazie.


Minimalistickému bytu pro mladý studenstský pár vládne šedá

Renovace tohoto bytu o rozloze 65 m² byla navržena takovým způsobem, aby plně vyhovoval vytíženému mladému párů studentů medicíny a architektury a jejich vysokým estetickým nárokům. Dále bylo požadavkem, že v bytě se musí cítit dobře také dvě další členky rodiny, velmi aktivní kočky, a prostor jim musí být přizpůsoben co do bezpečnosti a odolnosti. Bytu zřetelně […] The post Minimalistickému bytu pro mladý studenstský pár vládne šedá appeared...


Prádlo jako nové? Stačí přidat k prášku na praní dostupné ingredience s jedinečným efektem

Praní prádla je běžnou součástí každodenního života. Jak mít prádlo čisté a stále jako nové? Není třeba pořizovat drahé prací prostředky. Stačí obyčejný prací prášek a použití běžně doma dostupných ingrediencí. Které to jsou? A jak je správně použít?