KVíZ: JAK VYTRHNOUT VELRYBě STOLIčKU S TOMášEM HOLýM

Krásný film s prázdninovou tématikou je snímkem, nad kterým se zasmějete i dojmete. Trampoty malého chlapce, který touží po tátovi, představují nevyčerpatelné téma. Kdo by netoužil po úplné rodině?

Marie Poledňáková

Režisérka Marie Poledňáková je jedním z es na poli režisérského a scénáristického umění. Natočila mnoho filmů na téma rodinných vztahů. Poukazuje s humorem na různorodé situace a perfektně dokáže rozkrýt odlišnosti mužského a ženského pojetí výchovy dětí a přístupu k životu vůbec. I proto její rodinné filmy získaly na popularitě.

Premiéra filmu Jak vytrhnout velrybě stoličku vyvolala vlnu nadšení. Tomáš Holý dostal tolik nabídek, že je musel odmítat

Komedie s dětmi

Komedie „Jak vytrhnout velrybě stoličku“, „Jak dostat tatínka do polepšovny“ nebo „S tebou mě baví svět“ jsou toho důkazem.

Jak vytrhnout velrybě stoličku

„Všichni kluci mají tátu, jenom já nemám ani psa.“ „Psa dostaneš, až budeš větší.“ Kolik dětí si přeje psa a kolikrát uslyší od rodičů tuto větu.

Chtěl bych tátu, kamaráda

Podnikavý klučík Vašek ve skvělém podání Tomáše Holého shání pro svoji maminku manžela a pro sebe tátu. Snaží se hledat ve škole, proto pomáhá školníkovi a tělocvikáři. Ve škole mají psát o své mamince. Vašek napíše, že se maminka bude vdávat. Maminka je proto pozvána do školy třídní učitelkou Vaška. Myslí si, že Vašek má nějaký problém. Paní učitelka jí ale dá přečíst Vaškův sloh o mamince a naznačí, že neúplné rodinné prostředí, ve kterém Vašek vyrůstá, chlapci neprospívá.

Vašek s maminkou jedou na hory na lyžovačku

Vašek s maminkou jedou na hory. Vašek má jarní prázdniny a maminka si to v divadle zařídila, i když to měla komplikované. Vašek si stoupne na lyže, vezme do rukou hůlky a vyrazí na svah. Vašek při sjíždění sjezdovky následně spadne a málem vletí do potoka. Kolem jede zrovna muž, který Vaškovi pomůže vstát. Vašek samozřejmě neztrácí čas a tohoto muže pozve na horskou chatu, kde je s maminkou ubytovaný. Vaškovi se tento muž líbí. To ještě netuší, že se s ním maminka zná moc dobře. Ani neznámý muž zatím netuší, že on je vlastním tatínkem tohoto divokého podnikavého klučiny.

Zdroj: youtube.com

Vztah Anny se její maminkou

Vztah mezi dvěma ženami není zrovna ideální. Maminka Anny je zaměstnaná v nemocnici a nemá moc času na hlídání Vaška. Není spokojená s tím, že její dcera je svobodná matka a nemá k sobě a pro Vaška žádného mužského. To samozřejmě Anně příjemné není.

Maminka odvolána do divadla v době pobytu na horách

V divadle onemocněla kolegyně a maminka Vaška musí zpět do Prahy, aby účinkovala v divadle. Zástup bude trvat dva dny. Anna volá svou maminku na pomoc, aby přijela Vaška na dva dny pohlídat na hory. Jenže z nějakého důvodu to nelze zařídit. V tu chvíli to vypadá, že Vašek odjede zpátky do Prahy s mámou. Ale nebyl by to Vašek, aby to nezačal řešit po svém.

Vašek s dospělým kamarádem z hor

Vašek dva dny na horách bude s tatínkem z hor, se kterým se zde seznámil.

Anně se to zpočátku nelíbí, ale nakonec návrh přijímá a odjíždí do Prahy na představení do divadla sama.

>> CHCI SPUSTIT KVÍZ <<

Víte, že škola, kterou Vašek ve filmu navštěvuje, se nachází na pražském sídlišti Petřiny?

Související články

2024-07-02T15:32:56Z dg43tfdfdgfd