Trending:


Vyhlášený elegán Libor Bouček s oblibou porušuje dress code: Nerad nosím kravaty, zatím mi to vždycky prošlo

Moderátor Libor Bouček (43) patří mezi oblíbené tváře filmového festivalu ve Varech. Vždy elegantní moderátor, jehož pracovním oděvem je oblek, se pro Lifee rozpovídal o módě, porušování dress codu i módních výstřelcích. Proč nesnáší kravaty a jak se s tím ve své profesi vypořádává?


Pastelově růžový model, který zůstane dlouho v povědomí: Daniela Kolářová v loňském roce očarovala šaty od návrháře Borise Krále

Herečka Daniela Kolářová, elegantní dáma, umí vychutnat jak lehké, tak smysluplné okamžiky života. Na loňské události KVIFF, kde převzala cenu za celoživotní přínos kinematografii, oslnila svým půvabem a šarmem. V nádherných šatech od Borise Krále, které zdobila pastelově růžová barva, dokonale podtrhla svou jemnost a vyzařovala neobyčejnou elegancí.


Co oblékly celebrity na party ve Varech: Elegantní červená i ve vedru nepříjemná koženka

S Mezinárodním filmovým festivalem v Karlových Varech se pojí i nesčetně akcí. Jednou z nich je Moët & Chandon party. Podívejte se, kdo na ní zazářil a kdo naopak s výběrem outfitu šlápl vedle. Obrovské vedro tentokrát hostům nepřidalo, většina z nich však akci zvládla s noblesou.


Rozžhavená Campari party. České krásky se oblékly do ruda a předháněly se v tom, kdo ukáže víc kůže

Filmový festival je v plném proudu. S dalším dnem přišla na řadu i další velkolepá akce, tentokrát Campari party. Dresscode byl jasný - červená nebo černá. Jak zachytili fotografové eXtra.cz, dámy vyšperkovaly své outfity na jedničku. Většina z nich vytáhla pořádně odvážné kousky.


Jak je možné, že si s námi AI píše tak lidsky? Není to žádná samozřejmost. OpenAI vysvětluje, jak ta iluze funguje

Surový naučený velký jazykový model jen doplňuje písmenka | Iluzi bytosti z něj dělá až lidské doučování a ohýbání | Je to ale stále složitější, člověk totiž přestává stačit


Oči po třicítce: make-up trik, který je omladí a zvětší

Oči a jejich okolí jsou jednou z prvních oblastí, kde jsou vidět přibývající roky. Než propadnete panice a ulehnete pod skalpel chirurgovi, zkuste nejprve jednoduchý make-up trik. Stačí využít oční linky a řasenku, abyste svému pohledu ubrala roky a přidala na působivosti.


Revoluční ekologická chatka v srdci přírody: Jedinečnou stavbu za minimum nákladů postavili za pouhých 5 měsíců

Události uplynulého roku se staly pro mnohé kreativní výzvou. Architekti v Katalánsku reagovali na pandemii Covidu odvážným projektem karanténní chaty, která je maximálně šetrná k okolnímu prostředí.


Nejchlípnější sexuální skandály v dějinách

Nic se nevyrovná šťavnatému sexuálnímu skandálu, který vyvolává drby a spekulace. Ať už jde o skandály starověké nebo moderní, čím jsou pikantnější a senzačnější, tím lépe. Některá z těchto starověkých afér, které se proplétají s vraždami, spiknutími a dokonce i popravami, pomohla definovat lidské dějiny. V moderní době se sexuální skandály často vztahují k politickým intrikám a kultuře celebrit a bulvární časopisy a noviny dychtivě odhalují každý pikantní detail. Takže kdo byl v průběhu staletí jmenován a zostuzen a někdy i neprávem obviněn ze sexuálních slabostí? Klikněte na tuto galerii a přečtěte si o některých z nejvíce šokujících a oplzlých sexuálních skandálů v dějinách.


Meningiomový Nádor Na Mozku: Varovné Znaky, Na Které Je Třeba Si Dát Pozor

Souhrn Stav, ve kterém se (obvykle) nenáhodný nádor vyvíjí z membrány, která obklopuje mozek a míchu. Nádor roste postupně, aniž by způsoboval symtomy. Příznaky Pokud máte nové, závažné nebo trvalé příznaky, obraťte se na poskytovatele zdravotní péče. Meningiomový nádor mozku obvykle přichází bez příznaků, protože roste postupně, pacient může vykaz...


Netradiční grilovací příloha: Pita plněná bylinkami

Nadýchané kynuté těsto na pitu jsme naplnili směsí oblíbených čerstvých bylinek. Upekli a vznikla perfektní grilovací příloha. Hodí se k masu, sýrům i salátům. A hotové je máte za chvilku!


Vyzkoušejte těchto pár receptů na nealkoholické drinky a osvěžte se v parném létě

Léto je doba, která si žádá mnoho slunce, mnoho opečených buřtů s hořčicí a mnoho (převážně) nealkoholických tekutin, přičemž čím víc jich připravíte ve své vlastní kuchyni, tím lépe pro vás, vaše zdraví, vaši peněženku a váš dobrý pocit ze zajímavých chutí.


Na štípance od komárů pomůže lak na nehty – svědění zastaví prakticky okamžitě

Na štípance od komárů pomůže lak na nehty – svědění zastaví prakticky okamžitě. Domácí levný přírodní prostředek proti komářímu štípnutí není o nic horší než kupované chemikálie. A máte ho po ruce ihned.


Nejstylovější letní outfity podle princezny Diany: Oblečení, které milovala, je v roce 2024 opět trendy

V pondělí 1. července by Diana, princezna z Walesu, oslavila 63. narozeniny. Bohužel její život ukončila dopravní nehoda v Paříži v roce 1997. Její odkaz plný láskyplnosti, empatie a chuti dělat ze světa lepší místo ovšem žije dál. A stejně tak přežívá i Dianin osobitý módní styl, ze kterého je možné dodnes čerpat velkou dávku inspirace. Mnohé kousky, které princezna oblékala v 80. a 90. letech, jsou totiž letos opět trendy. Pojďme se podívat na...


Odstartujte prázdniny domácími zmrzlinami! Přístroj nutně nepotřebujete

Horké letní dny si doslova říkají o pořádnou porci osvěžení. Připravte sobě a svým dětem osvěžení v podobě domácí zmrzliny! Připravili jsme pro vás recepty na klasické zmrzliny, sorbety, nanuky i poctivé zmrzlinové poháry. A prázdniny můžou začít!


Vizážistka a kadeřnice radí, jak být šik na KVIFF: Vsaďte na přirozenost a pohodlné kousky, které už dávno máte v šatníku

Šťavnaté rty, vyfoukané vlasy s jemnými vlny a móda ve stylu minimalismu. I takto se můžete stát módní ikonou nejen na filmovém festivalu v Karlových Varech. Profesionální vizážistka a kadeřnice exkluzivně pro Marianne radí, jak si udržet svěží a stylový vzhled po celý den.


Práce snů aneb Jak se pracuje v továrně na čokoládu? Vánoční kolekce chystáme už od léta, říká kvalitář

Taky jste si představovali jako malí, že jednou budete prodávat zmrzlinu? Nebo pracovat v čokoládovně? Přesně to se splnilo Jindřichu Novákovi. Stal se vedoucím výroby v „továrně na čokoládu“ Zora Nestlé a čokoládu i svou práci má i po mnoha letech stále rád.


7 nejkrásnějších hereček českého filmu: Jak se změnil ideál krásy během desetiletí?

Češky a Slovenky jsou právem považované za nejkrásnější ženy planety. To platí také ve světě filmového průmyslu. Pojďme se podívat na 7 českých krásek stříbrného plátna, které dokázaly uhranout nejednoho muže. Na filmovém plátně i mimo něj.


Vrcholná období celebrit: Vtipné historky o zhulení

Stejně jako mnoho jiných lidí, i některé známé osobnosti si občas potáhnou z jointa nebo si dají dezert s konopím. Někteří využívají výhod marihuany více než jiní, ale často jsou to právě hvězdy s malými zkušenostmi, které mají nejzábavnější příběhy ze všech. Od nevědomého hulení skutečné trávy při natáčení, až po jedlé tablety v tu nejhorší možnou dobu - klikněte na galerii a přečtěte si ty nejzábavnější příběhy celebrit, které se neuvěřitelně zhulily.


Jaké popínavé rostliny jsou pro vaše domy pohromou: nenechte je pnout se po vaší fasádě, ať nelitujete

Také se tetelíte blahem, když vidíte, jak mají sousedé krásně porostlý dům nějakou popínavou rostlinou a říkáte si, že by se vám to na vašem domě také líbilo? Pokud teď kývete hlavou, tak vás musíme varovat. Ne všechny druhy pnoucích rostlin jsou na ozelenění fasád vhodné a pokud při výběru druhů zvolíte špatně, můžete pak hořce litovat, že vás taková hloupost vůbec někdy napadla. Které druhy popínavých rostlin můžete vysadit jen ve velmi...


Jak na perfektní vývar s krupicovými nočky: Šéfkuchař hotelu Pupp prozradil trik, který fantasticky pozvedne chuť jídla

Poctivý kuřecí vývar je jednou z nejoblíbenějších českých polévek. Tradičně se sice podává s nudlemi, ale Když nudle vyměníte za nočky, vytvoříte vývar, který šéfkuchař Ondřej Koráb nabízí hostům restaurace Grandhotelu Pupp. A vy si jej můžete nyní udělat podle jeho receptu.


Co pomáhá na včelí bodnutí: jak ošetřit vpich a čím zmírnit otok

Se včelím žihadlem se v životě alespoň jednou musel vypořádat snad úplně každý. Není to nic výjimečného, a pokud netrpíme alergií na žihadlo, většinou se nejedná ani o dramatickou událost. Přesto je takové žihadlo nepříjemné, postižená kůže svědí a pálí a člověk se tedy všemožně snaží, důsledek včelího bodance zmírnit. Víte jak na to, když se zrovna pohybujete na louce nebo na zahradě a nemáte tak k dispozici nic jiného, než jen přírodu kolem...


Hvězdy spatřeny, jak objímají své fanoušky

Kdo by se nerad přitulil ke své oblíbené celebritě? Nebo rychlé selfie předtím, než odběhnou na předávání cen nebo filmovou premiéru? Těmto fanouškům se splnilo jejich přání a získali víc než jen autogram od celebrity - dostali objetí! Ať už se jedná o setkání a přivítání nebo akci na červeném koberci, setkání s celebritou je vzrušujícím příběhem pro každého fanouška, kterému se podaří zachytit okamžik se svou oblíbenou hvězdou. Podívejte se do této galerie, kde uvidíte celebrity, které objímají své fanoušky.


Komiksové dorty frčí. Zkuste nazdobit cartoon cake podle videonávodu

V současné době frčí tak zvané komiksové dorty, tedy dorty, které z určitého úhlu pohledu nebo na fotce vypadají jako dvojrozměrné. Toto zdobení, které se objevuje též pod názvem cartoon cake, není těžké, jak se můžete přesvědčit ve videonávodu.


Influencer je kritizována poté, co si vybrala odvážné oblečení na návštěvu posvátného místa v Thajsku

Vera Zinger, modelka a fitness influencerka, obdržela příval kritiky za to, že si vybrala velmi odhalující oblečení při návštěvě posvátného místa v Thajsku. The post Influencer je kritizována poté, co si vybrala odvážné oblečení na návštěvu posvátného místa v Thajsku appeared first on Instafamosos.


Jennifer Lopez okouzluje pózováním v odvážném a ikonickém outfitu z před 10 let

Ve věku 54 let Jennifer Lopez okouzlila fanoušky a následovníky tento čtvrtek (27.), když sdílela fotografie, na kterých má na sobě stejný outfit z obálky svého alba "A.K.A." vydaného v roce 2014. The post Jennifer Lopez okouzluje pózováním v odvážném a ikonickém outfitu z před 10 let appeared first on Instafamosos.


Prázdniny v novém školním roce: Na Vánoce dvoutýdenní volno a Velikonoce později

Školní rok je u konce a s novým nás čeká i nový kalendář prázdnin, který vám usnadní plánování dovolené. Ministerstvo školství o organizaci školního roku informuje s předstihem. Abychom vám pomohli vyhnout se nečekanému hlídání vašich ratolestí doma, připravili jsme v redakci eXtra.cz rozsáhlý přehled prázdnin pro rok 2024/2025.


Polské Maledivy v areálu lomu


Chili Ta Thuy: Nejpodceňovanější surovinou je podle mě zelí. Začátky mé kuchařské kariéry nebyly vždy růžové, říká

Chili Ta Thuy vařila v Coca-Cola zóně na Apetit pikniku, který se konal v půlce června letošního roku, vietnamskou křupavou placku. Populární kuchařku a komičku jsme naštěstí zastihli ještě předtím, než Apetit piknik oficiálně otevřel své pomyslné brány, a stihli jí položit pár otázek. Poté se před jejím stanem vytvořil obrovský zástup nadšených fanoušků, kteří toužili její jídlo ochutnat. Do vyprodání se nezastavila ani na chviličku.


Letní odlehčené menu se saláty na grilu: Když už je gril roztopený, pak stojí za to využít jej na maximum

Saláty z grilované zeleniny jsou skvělou volbou jak na večeři s rodinou, tak grilovací party s přáteli. Lehké a přitom vydatné saláty z grilu rozhodně patří na seznam letního menu. Připravit je můžete jen ze zeleniny, nebo přidat maso, sýr či tofu, nebo grilovaný meloun a ananas.


Rohaté vodní ořechy pomáhají při průjmu. Zkuste chráněnou kotvici plovoucí pěstovat

Plody velmi zajímavé rostliny kotvice plovoucí jsou známé jako vodní ořechy, jezuitské ořechy nebo vodní kaštany a bývaly kdysi dávno docela běžnou potravinou. Zejména když se neurodilo dost obilí, tak z nich dělali mouku a pekli placky a chleba. Kotvicové oříšky se také využívaly jako lék na trávicí potíže. Kotvice plovoucí, která dříve zdobila snad každý rybník, je dnes na seznamu kriticky ohrožených druhů rostlin ČR.


Co jste nevěděli o kočkách? Nedokážou vnímat sladkou chuť a do jejich jídelníčku patří i zelenina

Že jsou kočky a kocouři velcí gurmáni, není žádnou novinkou. Věděli jste ale, že na rozdíl od lidí nedokážou vnímat sladkou chuť? A to i přesto, že pro ni mají na jazyku receptory. Kočky jsou sice výhradní masožravci, ale jejich jídelníček můžete obohatit hned několika způsoby.


Módní show na červeném koberci: Jak celebrity umí zazářit v originálních modelech známých návrhářů

Červený koberec před hotelem Thermal se již několik let stává svědkem záplavy nádherných rób, které oslnily na svých nositelkách. Návrháři pokaždé věnují měsíce úsilí, aby dámy v jejich modelech vypadaly božsky a některé hvězdy vsadily na renomé předních světových značek, ale všechny měly stejný cíl, co nejluxusněji reprezentovat prestižní mediální akci, jakou je Karlovarský filmový festival.


“Milý manželi, promiň, ale syn není tvůj,” píše v dopise Kamila manželovi po letech tíživou pravdu

V životě se stanou různé věci a ne všechny plánujete. Člověk si často říká, že tohle by nikdy neudělal. Pak se ale sejde několik faktorů, a najednou pohlížíte na věci jinak. Nevěra je velké téma mnoha vztahů, mnoho z nich umí rozbít, některé takovou zkoušku vydrží a páry to ustojí. Někdy má však nevěra následky, které jen tak nevymažete.


Jak přežít vlny veder

Extrémní horko může být nebezpečné a za určitých okolností i smrtelné! Je tedy lepší být připraven: Podívejte se na tyto tipy, jak přežít vlny veder.


Celebrity ve stejném oblečení: Komu to slušelo víc?

Hvězdy musí navštěvovat tolik akcí, že je někdy těžké udržet krok s jejich glamour vzhledem. Jejich stylisté se neúnavně snaží, aby na akcích nenosily stejné oblečení jako ostatní, ale někdy je to nevyhnutelné. Skvělé je, že většinou áčkové hvězdy překonají rozpaky a přijmou fakt, že všichni mají opravdu dobrý módní vkus. Klikněte do galerie a podívejte se, které celebrity si oblékly stejné outfity!


V Ostravě se otevřela pobočka řetězce italských restaurací: Servíruje se zde nadrozměrná pizza

Otevření nové ostravské pobočky proběhlo v druhé polovině června v Dolních Vítkovicích v budově bývalé VI. energetické ústředny U6. Po dvou pražských restauracích na Národní třídě (červen 2018) a na Masaryčce (září 2023) tak jde o třetí pobočku řetězce L´Osteria v České republice.


Letní výlety za moravským a českým vínem podle abecedy (A-K)

Letní výpravy po republice za vinařskou turistikou jsou pro mnohé každoroční tradicí, a proto je třeba stále hledat inspiraci a nové úhly pohledu, jak krásu vína a vinorodé krajiny poznávat. Další cestu by tedy stálo za to pojmout trochu netradičně, třeba podle abecedy. Lákavých turistických cílů je u nás víc než dost a jen jedna abeceda na ně určitě stačit nebude.


Neobvyklé čokoládové kombinace, které vás možná překvapí. Zaručeně si však pochutnáte

Každý máme svou oblíbenou příchuť čokolády. Někdo nedá dopustit na kombinaci s ořechy, jiný má rád čokoládu provoněnou pomeranči. Mnozí si oblíbili hit posledních let, slaný karamel v čokoládě. Pokud ale hledáte nový rozměr chuti, rádi vám poradíme, s čím se dá čokoláda vychutnávat.


Okurky nakládačky: od pěstování k nakládání

Mezi tradiční delikatesy patří nakládané okurky. Ať už se chystáte na vlastní úrodu nebo si pro okurky raději zajdete na trh, podívejte se na naše tipy, jak se vybavit na domácí nakládání a na co si dát pozor. Nezapomněli jsme ani na tipy pro správné pěstování nakládaček.


Jak připravit sklenice na zavařování: Jeden způsob vyniká mezi všemi a využít jej může každý

Chystáte se zavařovat? Připomeňte si dnes s námi, jak správně připravit sklenice na zavařování. Vyberte si různé způsoby, jak sklo očistit, aby v zavařovačce vydržela zpracovaná úroda až do příštího roku.


Jak odstranit slupky z papriky? Základ úspěchu je opéct ji do černa

Oloupané papriky patří mezi dokonalé lahůdky. Hodí se do salátů, jednohubek, dipů, pomazánek i do slaných koláčů, na pizzu nebo do guláše. Nejpracnější na nich je jejich loupání. Ale nemějte obavu, poradíme vám, jak na to!


Červená řepa v ohrožení! Před jakými škůdci a chorobami ji chránit

Červená řepa patří mezi velmi zdravé plodiny, které si můžete vypěstovat na vlastní zahradě. Většinou je její pěstování bezproblémové. Červenou řepu můžete uložit na dlouhou dobu a připravovat ji na spoustu způsobů. Někdy ale mohou přijít choroby a škůdci, kteří vaše plodiny poškodí nebo zcela zničí. Proto se vyplatí je znát, abychom mohli zakročit pokud možno co nejdříve. Vyplatí se pravidelně kontrolovat viditelné části řepy.


Krokant je karamelová pochutina s mandlemi. Dobrotu připravíte podle videonávodu

Dokonale křupavý karamel a kousky opražených mandlí v jednom? Tak to zní přímo božsky. Připravte si s námi krokant plný lahodného křupavého karamelu s dozlatova opečenými mandlemi a vychutnejte si ho třeba jako pochutinu ke sledování vašeho oblíbeného seriálu.


Krásky vypjaly hruď: Vražedný výstřih ukázala Mátlová, Krainová i Slováčkova múza Dragounová

Každý rok se ve Varech objeví celebrity, které na červeném koberci i akcích všem doslova vyrazí dech svými nadupanými dekolty. A jinak tomu nebylo ani tentokrát. Zřejmě nejodvážnější byla hudebnice Kateřina Mátlová a modelky Simona Krainová a Andrea Verešová. Herečka Tereza Ramba sice do výstřihu neměla co dát, ale i tak vypadala žensky a moc jí to slušelo. Na další odvážné celebrity se podívejte v galerii.


Jsme sexy a nezávislé. To je důvod, proč randíme s mladšími muži

Vztah muže s výrazně mladší ženou vyvolává u lidí maximálně vševědoucí pousmání, ale láska ženy s o generaci mladším mužem často nevěřícně vytažené obočí. Žen, které si hledají mladší partnery přitom rapidně přibývá. Proč už nepotřebujeme muže jako oporu a jak si poradit s kritikou okolí? Čtěte.


3 záhady pyramid v Gíze, na které archeologové stále nepřišli

Kultura starověkého Egypta byla natolik velkolepá, že inspirovala řecké i římské stavitele, kteří obětavě putovali přes rozbouřená moře, aby zde čerpali inspiraci. Největší senzací byly notoricky známé pyramidy v Gíze, jež byly mnohokrát důkladně prozkoumány archeology. I přesto jsou stále zahaleny tajemstvím.


Topolovka růžová zdobí i léčí. Zkuste z krásných květů udělat sirup proti kašli pro děti

Topolovka růžová je nepřehlédnutelná květina s výraznými květy v nejrůznějších barvách. Není to ale jen oblíbená okrasná rostlina, která zdobí nejednu zahradu, ale také léčivá bylina. V lidové medicíně se užívá především na podporu odkašlávání, zevně mírní kožní problémy. Udělejte z krásných květů topolovky sirup proti kašli pro děti, bude jim chutnat. Taky poradíme, jak tuhle krásku pěstovat.


Influencerce zavaří v Prostřeno! vegetariánka u stolu. Číňák a bezďánky ale ochutná

Prostřeno! bude tentokrát v Praze a středních Čechách, kde se o hlavní výhru v repríze pořadu utkají tři ženy a dva muži. Komu se bude dařit, kdo se bude chlubit národní kuchyní a kdo své menu trochu odbyde?


Tyto bezprostřední okolnosti mohly změnit dějiny tak jak je známe

Mnohdy si myslíme, že jsme to dotáhli tak daleko, protože jsme docela chytří, že? Ale při pohledu zpět zjistíme, že spousta věcí se mohla vážně pokazit. Vzpomeňte si na všechny přírodní katastrofy, globální zdravotnické krize a dokonce i na naše vlastní chyby. Do 21. století nás nedostaly jen naše chytré schopnosti přežít, ale také spousta štěstí. Pokud se podíváme na případy, které se v historii staly těsně před námi, můžeme se naučit důležité věci o tom, jak se vyhnout budoucím problémům a jak se s nimi vypořádat. Pokračujte ve čtení a dozvíte se o šílených případech těsného ohrožení, které mohly zcela změnit nebo dokonce zničit život, jak ho známe dnes.


Jak správně pečovat o froté ručníky: Kompletní průvodce

Praní froté ručníků se může zdát jako jednoduchý úkol, ale správné postupy mohou výrazně ovlivnit jejich měkkost, savost a celkovou životnost. Přinášíme vám proto komplexní návod, jak prát ručníky, aby byly stále jako nové.