ODSTARTUJTE PRáZDNINY DOMáCíMI ZMRZLINAMI! PříSTROJ NUTNě NEPOTřEBUJETE

Přemýšlíte, jak nejlépe s dětmi zahájit prázdniny? Oslavte konec školního roku a začátek prázdnin stylově s domácí zmrzlinou, kterou v horkých letních dnech ocení nejen děti. Apetit pro vás nachystal tipy na zmrzliny z mléka, smetany, salka, bílého jogurtu, ovoce všeho druhu, ale třeba i mletého máku, pepře a soli. Vyzkoušejte klasickou zmrzlinu i její nevšední varianty.

Bez čeho se neobejdete

Existuje spousta vychytávek a pomocníků na přípravu domácí zmrzliny od různých tvořítek na nanuky až po profesionální zmrzlinovače, ale jediné, co opravdu potřebujete, je mrazák.

  • Ano, zmrzlinovač vám může výrazně pomoci, ale pokud jej nemáte, nelamte si s tím hlavu. Na našem webu najdete spoustu receptů na zmrzliny, které zvládnete i bez vybavení.
  • Skvělou volbou je např. banánová zmrzlina Nice Cream bez přidaného cukru nebo zmrzlina z borůvek.

Jak zmrzlinovač ušetří práci? Jeho hlavní výhodou je, že zmrzlinu míchá a zároveň rovnoměrně chladí, tudíž je její výsledná konzistence krásně hladká. Kdo tento nástroj nevlastní, pomůže si k hladké konzistenci průběžným ručním zamícháním.

Po vložení nádoby se zmrzlinou do mrazáku ji každou cca půl hodinu (po celkovou dobu mražení, která je cca 4 hodiny) vyndejte a vidličkou promíchejte – narušíte tím tvořící se krystalky. 

Domácí zmrzlinový bar: Nanuky, kopečková, sorbety 

Vybavte se na zmrzlinovou párty a připravte domácí nanuky a kopečkovou zmrzlinu do kornoutku či poháru. Až rozkliknete vybraný recept, sami uvidíte, že příprava zmrzliny není nic těžkého. Jen vydržet to těšení, než zamrzne. 

  • Domácí nanuky patří k nejjednodušším formám zmrzliny. Stačí jen rozmixovat ovoce s mlékem, smetanou, kokosovým mlékem či vodou, nalít směs do tvořítek a šup s budoucími nanuky do mrazáku. 
  • Kopečkovou zmrzlinu snadno vytvoříte z kousků mraženého manga, které rozmixujete s medem, kokosovým krémem a limetkovou šťávou. 
  • Sorbet je skvělým a lehkým letním osvěžením, jelikož neobsahuje žádné mléko ani smetanu. Vyzkoušejte oblíbený sorbet z jahod, citronů nebo kiwi.
  • Pohár je dětmi milovaný král zmrzlin. Děti zkrátka milují porci barev a chutí, která je pastvou pro oči i mlsné jazýčky.

2024-07-01T06:36:23Z dg43tfdfdgfd