ZAHOďTE DRAHé KRéMY PROTI VRáSKáM A ZAčNěTE TEJPOVAT

Foto: Shutterstock

Kosmetické tejpování je v posledních letech čím dál populárnější a sahá po něm čím dál víc celebrit po celém světě. V Japonsku a dalších částech Asie se používá po desetiletí jako nechirurgická alternativa k faceliftům a dalším kosmetickým procedurám. Tejpy pomáhají zvednout pokožku a snižovat tlak na svaly, jež mohou relaxovat, podporují lepší prokrvení a lymfatickou cirkulaci. To může vést k redukci otoků a zánětů, což zlepšuje vzhled pleti. Pásky mohou také pomoci stimulovat obličejové svaly, což může přispět k pevnější a mladistvější pokožce a redukci jemných vrásek.

Na běžné fyzio tejpy ale zapomeňte. Je třeba si pořídit speciální pásky, které byly vyvinuty tak, aby nepoškodily a nedráždily jemnou kůži na obličeji, zároveň ale dobře přilnou i na krémem ošetřenou pokožku.

Jak na to?

Ideálně absolvujte webinář či kurz, který nabízí třeba moderátorka Markéta Ježková. Naučí vás správný postup lepení pásek. Pozor si třeba musíte dát na to, jak páska pruží a nalepit ji pak správným směrem. Mírné natažení pak způsobí i ono vypnutí, ale nesmíte to přehnat. Naučíte se také to, že pásky je dobré stříhat do kulata, aby se vám neodlepovaly růžky. A pak už je to jen na vás a vaší pečlivosti. Zhruba za měsíc se může dostavit výsledek. Sama Markéta lepí pásky nejen na noc, ale kdykoli je třeba celý den doma sama nebo o víkendu třeba na chalupě.

Co můžete očekávat?

  • Redukce vrásek: Pravidelné tejpování může vést k viditelnému snížení jemných linií a vrásek.
  • Zlepšení pleti: Zvýšený průtok krve a lymfy může vést k lepšímu vzhledu pokožky. Lepší hojení ranek a akné v obličeji, ale i po celém těle. 
  • Přirozený lifting: Poskytuje neinvazivní alternativu k chirurgickým a kosmetickým procedurám.

Na co si dát naopak pozor:

  • Používejte pouze certifikované pásky, které jsou vyrobeny pro kosmetické tejpování.
  • Před použítím nezapomeňte na test snášenlivosti. Ale nebojte se, jen opravdu u málo lidí se projeví alergie na kůži.
  • Nebojte se mírného zarudnutí pokožky po sundání pásky. Pleť pod páskou pracuje a právě velké prokrvení může způsobit krátkodobé zhoršení pleti.

Tejpování obličeje proti vráskám je zajímavá technika, která nabízí neinvazivní možnost péče o pleť a redukci vrásek. Pro optimální výsledky a bezpečnost je důležité dodržovat správnou techniku aplikace a konzultovat ji ideálně s odborníkem.

MOHLO BY SE VÁM LÍBIT:

Zdroj informací: zkušenost autorky po absolvování kurzu, beautytape.cz/kurzy/ , verywellhealth.com

Související články

2024-07-02T09:02:00Z dg43tfdfdgfd