Lifestyle

Trending:


Už jste vyzkoušeli ricinový olej? Zde je pár důvodů, proč byste měli

Ricinový olej je známý již od starověku a nyní se opět dostává do popředí. A to z dobrého důvodu: je to vysoce účinný hydratační přípravek, který má i spoustu dalších výhod. Pokud chcete zdravější vlasy, pokožku a nehty, rozhodně si pořiďte lahvičku ricinového oleje. Tento zcela přírodní způsob péče o pokožku může pomoci rozpustit nečistoty, zabránit infekci, poskytnout úlevu při kožních onemocněních a celkově chránit kožní bariéru. Zajímá vás více? Klikněte na tuto galerii a dozvíte se vše o výhodách ricinového oleje.


Nápady na Japandi koupelny – 8 způsobů, jak vytvořit relaxační prostor inspirovaný přírodou

Styl Japandi kombinuje elegantní jednoduchost severského designu s klidem a minimalismem charakteristickým pro japonskou estetiku. Když je aplikován v koupelnách, tento styl vytváří klidné a útulné prostory ideální k relaxaci a obnově. O post Nápady na Japandi koupelny – 8 způsobů, jak vytvořit relaxační prostor inspirovaný přírodou apareceu primeiro em DecorStyle.


Leoš Mareš a Monika Marešová: Blond Affair

V ELLE Beauty Lounge jsme měli vzácnou návštěvu, Leoše Mareše a Moniku Marešovou. Přišli se připravit na večírek, během kterého určitě byli hvězdami večera. Leoš odešel s razantní vlasovou proměnou, nechal se odbarvit na blond. Co ho k takovému nápadu přivedlo a jaká byla reakce jeho manželky Moniky?


Česnek už je sklizený. Po něm můžete vysít ještě jahody či luštěniny

Česnek sklízíme poměrně brzy – v závislosti na počasí to může být koncem června. Prostor, ve kterém jste ho pěstovali nemusí zůstat ladem. Ještě tento rok máte příležitost vysít na jeho místě nové plodiny, které budete sklízet ještě letos (popřípadě v zimě). Stejně jako existují rostliny, které po česneku porostou velice rychle, jsou i rostliny, které bychom po česneku nikdy pěstovat neměli. Tak například brambory nemají rády místo, kde předtím...


Zapomněli jste si koupit deodorant? Zkuste limetku

V létě, kdy se všichni více potíme a slunce se opírá o pokožku čím dál více, musíme řešit následky. Potní žlázy produkují při horku i fyzické námaze stále více potu, který po čase nelibě zapáchá. Cítit se celý den svěže je snem téměř každého. Nemusíte proto ale běžet hned do obchodu a kupovat drahé antiperspiranty, které navíc nemusí každému vonět. Zkuste během léta obyčejnou limetku.


Pitný režim v létě: Za každý vypocený kilogram bychom měli přijmout litr tekutin, doporučuje MUDr. Jana Ježková

Dostat do sebe během dne dostatek tekutin je důležité, a v letních měsících to platí ještě víc než kdy jindy. Jaké jsou ale nejvhodnější, kolik bychom jich měli správně přijmout a co nám hrozí, když se tak nestane? A opravdu káva tolik odvodňuje? Na to jsme se zeptali lékařky Jany Ježkové.


Jak připravit domácí sirup, kolik cukru do něj potřebujete a jaké množství ovoce je potřeba

Domácí ovocný sirup se výborně hodí k přípravě letních limonád, na přelití dezertů a v zimě příjemně ochutí čaje. Může se zdát, že výroba domácích sirupů je zdlouhavá a složitá, ale opak je pravdou. Nenechte se odradit, s námi to zvládnete. Odměnou vám bude léto v lahvi!


Zralost melounu prozradí už jeho slupka

Meloun k létu neodmyslitelně patří. Radost z jeho koupě ale může vzápětí zkazit jeho chuť. Existuje ale několik tipů, díky kterým budete na cestě k nalezení dokonalého plodu zase o kousek blíž.


Obvyklé chyby, kterých je třeba se vyvarovat při stěhování do nového domova

Bez ohledu na to, kolikrát jste to už dělali, je stěhování jednou z nejvíce stresujících událostí, kterou prochází téměř každý. Všechen tento stres v kombinaci s nekonečnými detaily, které se stěhováním souvisejí, s sebou přináší jedinečné problémy a chyby. Od balení na poslední chvíli až po zapomenutí označit krabice - tyto nehody mohou při stěhování způsobit skutečné bolesti hlavy. Chcete tedy vědět, jakých chyb se vyvarovat, aby stěhování proběhlo hladce? Pak si prohlédněte následující galerii.


Jak odstranit škrábance na brýlích? Postačí ingredience, které máte běžně v koupelně

Co dělat v případě, že jsou vaše brýle často špinavé? Jak je vyčistit? Poradíme, co zaručeně pomůže. Doma běžně dostupné ingredience zbaví vaše brýle nejen nečistot, ale poradí si i s jemnými škrábanci.


Velký partnerský horoskop na červenec: Nechte se vést svou divokou energií

Červenec považujte za měsíc svých nejdivočejších snů, a to doslova. Tento měsíc je o velkém snění, o představách o budoucnosti a vytváření prostoru pro vaše sny.


Plážové vlny, okouzlující drdoly a sexy ofiny: Top účesy, které zdobí červený koberec na MFF v Karlových Varech

Nejen překrásné modely šatů, ale i nádherné šperky a stylizace vlasů zdobí hvězdné dámy na červeném koberci na KVIFF. Každý účes, který si hvězdy zvolily ke svým úchvatným garderobám, se stal nezapomenutelnou součástí jejich vzhledu. Pojďme se podívat na ty nejkrásnější vlasové kreace, které letos i v průběhu minulých let zdobily festival a dodaly slavným ženám na červeném koberci nezaměnitelný šarm.


Nejlepší tipy proti stárnutí od nejkrásnějších celebrit

Standardy krásy v Hollywoodu jsou velmi vysoké. Tlak na to, aby zůstaly mladé a svěží, musí být nesnesitelný, přesto existuje řada fantastických žen, které se stárnutím nebojují a vypadají naprosto úžasně. Poměrně hodně žen, které vypadají, že mají vážný případ Benjamina Buttona, si ani na sobě nenechaly udělat žádnou změnu (nebo to alespoň tvrdí). Každá žena na tomto seznamu je podle všech měřítek krásná, ale mnohé z nich vypadají o dobrých 20 let mladší, než ve skutečnosti jsou. Pojďme zjistit jejich tajemství. Klikněte do galerie a začněte.


Nejlepší venkovní práce pro ty, kteří neradi zůstávají doma

Pokud rádi chodíte do přírody, je pravděpodobné, že i vy rádi pracujete venku. Ve skutečnosti je pro vás nejhorší noční můrou být celý den zavřený za stolem a nasávat klimatizovaný vzduch. Potřebujete práci snů pod širým nebem, profesi, která vás vyvede z očistce do nedotčeného světa polí, lesů, hor, řek a oceánů. Hledáte volné místo? Projděte si následující galerii, kde najdete nápady na zaměstnání, které vás zavedou do přírody.


Další experiment s vlasy Leoše Mareše. Z moderátora je platinový blonďák

Jen co moderátorovi dorostly vlasy po tom, co mu je Štěpán Kozub „omylem“ oholil v reklamě, je tu další experiment. Tentokrát šel Leoš Mareš (48) na blond. Co na tuto proměnu říkáte?


Lahodné máslové krémy, které sluší nejen dortům: Naučte se cukráři oblíbený swiss meringue buttercream

Co by bylo za dort bez nadýchaného krému? Máslový krém přitom není tak složitý. Navíc ho lze různě obměňovat, proto nemá šanci začít nudit.


Andělský víkendový horoskop: Berani si uvědomí, jak důležitá je rodina, u Raků se probudí touha po dobrodružství

Ačkoli někdy hádaví, všichni lidé si přejí prožít spokojený víkend. Přílišné upnutí na naše oblíbence nám ale může zamotat hlavu, někdo nám může chtít zalhat. Zachováme-li otevřenou mysl, snadno zjistíme pravdu a náš víkend proběhne hladce.


Cestujeme po Česku: Kam za chaloupkami jako z pohádky? Do Lužických hor

Lužické hory jsou výletníky tak trochu opomíjeným místem. Přitom si pozornost rozhodně zaslouží. Na své si totiž přijdou milovníci dechberoucích přírodních scenérií, historie i lidové architektury. To všechno najdete například v jedné z místních vesniček.


Nejlepší způsoby, jak naložit s paprikou: Naplňte ji, upečte ji, naložte ji nebo ji hoďte do leča

Paprika patří mezi velmi oblíbenou zeleninu. Není divu, díky široké paletě barev, tvarů a chutí nabízí téměř nepřeberné množství možností, jak ji v kuchyni zpracovat a vychutnat si ji. A mimochodem, věděli jste, že čerstvá paprika obsahuje dokonce více vitaminu C než citron? Dopřejte si proto i čerstvou.


Nejtrendovější kabelky na léto. Pofrčí žluté, nebesky modré, s texturou i klasické

Chcete si k letním kouskům pořídit novou kabelku, nebo si na roztomilé psaníčko myslíte jako na suvenýr z dovolené? Vsaďte na některý z aktuálních trendů, jsou vkusné, nadčasové a velmi elegantní. Unosíte je ke všemu.


Hydatidiformní Krtek: Varovné Znaky, Na Které Je Třeba Si Dát Pozor

Souhrn Neživotaschopné těhotenství způsobené růstem abnormálního oplodněného vajíčka nebo přerůstání trophoblastů, buněk, které se obvykle vyvíjejí do placenty v děloze. Příznaky Pokud máte nové, závažné nebo trvalé příznaky, obraťte se na poskytovatele zdravotní péče. V počátečních fázích mohou být příznaky podobné normálnímu těhotenství. Příznaky...


Výklad andělských karet od 5. července 2024: Nesnažte se činit závažná rozhodnutí

Víkendové dny jsou plné naděje a důvěry v život. Můžete pocítit velkou touhu být sami v tichu svého srdce. Naslouchejte vnitřnímu vedení a následujte jemný hlas, který vás povede správným směrem. Co ještě andělské karty vzkazují?


7 receptů na jednoduchá jídla z cuket: Uvaříte je snadno, přitom si báječně pochutnáte

Jakmile nám na zahradách začínají narůstat cukety, máme stále co vařit. Jídla z cuket mohou být pracná, zvlášť pokud je připravujeme pro více strávníků, ale také mohou být velmi jednoduchá, ať už je připravujeme na pánvi nebo v troubě. A právě jednoduché recepty jsme pro vás vybrali tentokrát.


ELLE Talks: Thea Prokop a Helga Guren o filmu Až na věky

Do ELLE Beauty Lounge Red zavítala norská herečka Helga Guren, která přijela na KVIFF s delegací soutěžního filmu Až na věky. Během včerejšího promítání film sklidil potlesk ve stoje. V rozhovoru s šéfredaktorkou ELLE Theou Prokop přibližuje svou roli Marie, poslechněte si jej.


Retro beauty trendy: Do módy se vrací ikonický make-up plný barev a třpytu inspirovaný 90. lety

Devadesátá léta se vrací do módy nejen v oblékání, ale i v líčení. Pokud chcete držet krok s aktuálními beauty trendy, je načase si osvojit několik ikonických prvků této éry. Od modrých očních stínů po tmavé rty, devadesátky nabízejí mnoho inspirace, jak dodat svému vzhledu moderní nádech nostalgie. Pojďme se podívat na to, jak můžete začlenit prvky devadesátkového líčení do svého každodenního make-upu.


Dovolená s domácím mazlíčkem: Pozor na stres, v zahraničí musí splnit tři základní podmínky

S letními dovolenými se každý rok vrací také úvahy, jestli vzít do vysněné destinace i svého domácího mazlíčka. Je třeba to pečlivě zvážit, protože cestování může být pro pejsky nebo kočičky velkým stresem. Navíc při cestách do vzdálených oblastí se náš chlupatý parťák může setkat s nemocemi, které u nás nejsou běžné.


Elle Beauty Lounge: Poslední červený koberec

V ELLE Beauty Lounge se připravujeme na poslední červený koberec, který hvězdy čeká zítra v pět večer. Nekončící návštěvy celý týden nám byly tím nejlepším tréninkem. Podívejte se, co se dělo za dveřmi hotelu Pupp.


Besky peče sušenky s černým čajem, chilli nebo slaným karamelem: Nebojte se tří lžic kvalitního čaje, pečivu dodá unikátní chuť

Cukrářka Besky (30), vítězka soutěže MasterChef, představila v Karlových Varech své sušenky s unikátními příchutěmi. Magazínu Lifee.cz exkluzivně poskytla recept a prozradila také, jak jednotlivé variace vznikají nebo co ji inspiruje. Kdo u celého procesu nesmí chybět? Co se jí vybaví, když se řekne sušenka s horkým mlékem? A na co si dát u pečení sušenek pozor?


Jak přežít útoky zvířat

Zvířata jsou úžasná stvoření, ale mnohá z nich mohou být nebezpečná. Většina zvířat na vás sice bezdůvodně zákeřně nezaútočí, ale vždy je dobré vědět, jak v případě útoku reagovat. Klikněte na tuto stránku a zjistěte, co dělat (a co ne), pokud vás nějaké zvíře napadne.


“Matka má raději sestru než mě, nevím jak to změnit,” pláče Martina

Rodičovská láska je pro děti důležitá a měla by být v mnoha ohledech bezpodmínečná. Někdy je však zcela evidentní, že rodiče mají raději jedno dítě než druhé. A toho si samozřejmě všimnou i samy děti, například když jednomu maminka něco zakáže, zatímco sourozenci něco jiného dovolí. Když však toto protěžování jednoho přetrvává až do dospělého věku, může to mít neblahý vliv na duševní zdraví a celkové vztahy s rodiči.


Pěstování zeleniny – Jak na sázení košťálové zeleniny na zimu

Na zimu se pěstuje hned několik druhů zeleniny, přičemž vedle té trvanlivé kořenové je to také košťálová zelenina, kterou lze velmi dobře upravovat a uchovávat. Do sázení zelí je vhodné se pustit už v červnu.


Denní horoskop na 5. července 2024: Raci se rozhodnou riskovat, Střelci si dopřejí malou radost

Denní horoskop nejen pro ženy na pátek 5. 7. 2024. Přečtěte si aktuální denní horoskopy pro všechna znamení zvěrokruhu na webu Lifee.cz a zjistěte, co vám hvězdy připravily.


Všechny druhy sals, které prostě musíte vyzkoušet

Pravděpodobně nejlepší svačina vůbec, kdo by neměl rád chipsy a salsu? Ano, můžete se rozhodnout pro ty kupované v obchodě, ale tyto domácí recepty zpestří každou party nebo večer na gauči. Pokud jde o tuto mexickou specialitu, každý si najde to své! Ať už máte rádi jednoduchou, ohnivou, jemnou nebo ovocnou salsu, možností je nepřeberné množství.Klikněte na ty nejlepší salsy, které prostě musíte vyzkoušet.


Karkulky ve Varech: 7 rudých outfitů slavných žen, které rozpálily festivalový večírek

Mezinárodní filmový festival v Karlových Varech doprovází den co den, respektive večer co večer, některý ze zdejších vyhlášených večírků. Společně s pořadateli se často mění i dress code, přičemž letošní Campari party si od hostů žádala čistě červené outfity. Dámy proto nezahálely a začaly se předhánět, která bude ve svůdné červené víc sexy nebo odhalí víc ze svého těla.


Levandule krásně voní, má léčivé účinky i skvělou chuť. Udělejte si čaj a sirup, upečte sušenky

Výjimečná vůně a jedinečné odstíny modrých květů levandule jsou ozdobou každé zahrady, balkonu či terasy. Levandule toho však umí daleko víc než jen nádherně vonět a dobře vypadat. Tahle léčivá rostlina pomáhá léčit tělo i duši, uklidňuje, dodává energii, osvěžuje, dezinfikuje, odpuzuje hmyz a můžeme ji využít do ovocných salátů, přidat do nápojů, do pečiva, vyrobit sirup, olej nebo ocet.


Rychlý rosol podobný želatině snadno vykouzlíte z pudinkového prášku

Ovocné řezy nebo dortíky se želatinou jsou lákavé na pohled, chutné, ale bohužel ne úplně jednoduché na přípravu. Pokud máte z želatiny obavy, zkuste tuto jednoduchou a rychlou verzi z pudinkového prášku.


Fascinující příběhy z japonského folklóru a mytologie

Japonský folklór zahrnuje duchy, bytosti a postavy, které jsou zakotveny v lidových tradicích Japonska a japonského lidu. Tyto legendy, báje a mýty jsou silně ovlivněny dvěma hlavními japonskými náboženstvími, šintoismem a buddhismem, a po staletí se předávají ústně a prostřednictvím literárních zdrojů. Podobně japonská mytologie čerpá z kombinace šintoistické a buddhistické víry, kde mocná božstva a nadpřirozené bytosti slouží jako klíčové vlivy v japonské náboženské tradici. Často humorná, ale občas i značně znepokojivá vyprávění jsou protkána bizarními a obskurními postavami spojenými s přírodními silami, zeměpisnými zvláštnostmi a duchy mrtvých. V některých případech jsou příběhem o stvoření samotného Japonska. Zaujalo vás to? Klikněte na vybrané příběhy ze Země vycházejícího slunce.


Samosběr nakládaček 2024: Kde si můžete sami nasbírat kilo okurek za 28 korun a kde vás na pole nepustí

Samosběry jsou v posledních letech oblíbenou činností, která lidem nabízí ekonomicky výhodné získání populárního ovoce či zeleniny. Po jahodách, které jsou zřejmě nějvětším hitem, přichází období okurek - nakládaček. Toprecepty.cz zjišťovaly, kam si jde pro oblíbenou zeleninu zajet a nasbírat si ji.


Sladcí Prachař se Sandevou, Adéla Elbel s rodinkou i stylová Smetana s Hajem. Kolonáda plná zamilovaných párů

Na karlovarské kolonádě to žije. Lázeňským městem si to denně štrádují desítky celebrit, které pendlují mezi Thermalem a Puppem. Jak zachytili fotografové eXtra.cz, nouze nebyla ani o zamilované páry. Jako z reklamy na štěstí působili zejména krásná Sandeva s Prachařem.


Přilákejte do zahrady hady. Vyženou hlodavce, slimáky a hmyz. Potřebují však hadník

Pokud se nebojíte plazů, přilákejte na svou zahradu užovky, slepýše a ještěrky. Přirozeně ochrání vaši úrodu před invazivními nájezdy drobných hlodavců, slimáků i hmyzu a udrží vaši zahradu ve skvělé kondici. Postavte hadník, který dodá hadům pocit bezpečí a poslouží ke kladení vajíček. Poradíme vám, jak na to.


“Mé milované děti, promiňte mi, že jsem vás opustila. Až si dopis přečtete, pochopíte.” omlouvá se Elena

Ne vždycky vychází všechno tak, jak má. někdo by jistě podotkl, že takový je život, jiný by na to kontroval, že člověk má vše ve své moci. Jenže někdy se prostě necháváte dlouho unášet proudem, až zjistíte, že tohle není váš život, vaše cesta. A rozhodnout se změnit to není jednoduché. Ne vždy se člověk setkává s pochopením.


Jak udělat polevu na Míša řezy? Musíme ji dokonale vymíchat, aby byla hladká

Míša řezy patří mezi klasiku české sladké kuchyně - přitom jde o obyčejnou kakaovou buchtu s krémem a polevou. Předlohou jí byl oblíbený tvarohový nanuk s čokoládou, který si zamilovaly všechny generace - děti i dospělí.


Aby letní grilování nezatěžovalo vaše zdraví: Vybírejte kvalitní maso, kontrolujte složení a vyrobte vlastní dressing

Léto je oblíbeným obdobím grilování stejně tak opékání buřtů. Během letních „gastro radovánek“ je ale důležité hlídat i zdravotní stránku. Především lidé s vyšší hladinou cholesterolu či vyšším krevním tlakem, by se měli při grilování více hlídat, protože jídlo s vysokým obsahem nezdravých tuků či soli má negativní účinek na náš kardiovaskulární systém. Jaké maso tedy vybírat a na co si dát pozor?


Francouzská manikúra jinak. Podívejte, jaká bude nejvíc trendy pro léto 2024

Francouzská manikúra je nadčasová klasika. Působí žensky a elegantně, v létě krásně vynikne díky opálené pokožce. Co jí ale tuto sezonu dodat trochu šmrncu?


Jak zakomponovat do koupelny dekoraci?

Koupelny už nejsou pouhou praktickou místností, ale jsou prostorem, kde si odpočineme a načerpáme energii. Proto stejně, jako jiné části bytu, bychom měli koupelnu vyladit k dokonalosti pomocí doplňků. A které jsou ty vhodné? Oživte osvětlení V koupelně je potřeba silnější světlo, které osvětlí celý prostor najednou. Soustředit bychom se však měli i na doplňková světla, […] The post Jak zakomponovat do koupelny dekoraci? appeared first on...


Denní horoskop na pátek 5. 7. 2024: Rybám hrozí konflikty, Berani budou čelit ošemetné situaci

Denní horoskop pro všechna znamení zvěrokruhu na pátek 5. 7. 2024. Podívejte se, co vás tento den čeká a čeho byste se případně měli vyvarovat.


Jak na zahradě využít zubní pastu

Zubní pasta patří k hygienickým prostředkům, který znali již staří Egypťané ve 4. století před naším letopočtem. Nejednalo se však o zubní pastu, kterou známe dnes. Zubní pasta obsahovala kromě mátových lístků a květů kosatce také pepř a sůl. V dnešní době má zubní pasta úplně jiné složení. A díky němu má i jiná využití.


Lahodné borůvkové knedlíky jako od babičky

Nejen vůně, ale i mnohé chutě dokážou vyvolat dokonalou iluzi prázdninových dní strávených u babičky na venkově. Překvapte svou rodinu a připravte jí vynikající borůvkové knedlíky podle receptu mistra šéfkuchaře Josefa Tydlačky z Resortu Valachy ve Velkých Karlovicích.


Nejkrásnější šaty z letních slev: Vybrali jsme 20 stylových kousků, které pořídíte za zlomek ceny

Léto je v plném proudu a s ním se nabízí spousta příležitostí, kam vynést stylové šaty: dovolená, zahradní party, svatba kamarádky nebo třeba večerní rande na zahrádce oblíbené restaurace. Je tedy jasné, že tolik možností nás láká obohatit svůj módní arzenál o nové kousky. Kde sehnat krásné letní šaty v právě probíhajících výprodejích a na co si dát při jejich nákupu pozor? Máme pro vás odpovědi.


Rychlá granola z pánve: Připravte si zdravou snídani podle videonávodu

Připravte si s námi krásně křupavou, rychlou a navíc velmi zdravou snídani či svačinku bez zbytečného množství přidaného cukru a dochucovadel. Ano, řeč je tady o granole, která si získala v poslední době obrovskou oblíbenost.