Trending:


‘Millennial Grey’ je barevný trend, který celé generaci neomrzí

"Millennial Grey" se nejenom stal barevným trendem, ale i kulturním fenoménem, který zachycuje podstatu celé generace. V době digitální nasycenosti a neustálého hledání rovnováhy se jemné a přívětivé šedé stalo středobodem moderních interiérů, grafického designu a současné módy. O post ‘Millennial Grey’ je barevný trend, který celé generaci neomrzí apareceu primeiro em DecorStyle.


Jak minimalizovat hluk z kuchyňských spotřebičů a zlepšit celkovou akustiku kuchyně?

Kuchyně je srdcem každého domova. Avšak spolu s vytvářením lahodných jídel přichází i nežádoucí vedlejší efekt – hluk. Od bzučení ledničky až po hlasité mixéry, kuchyně může rychle přejít z místa klidného vaření na hlučné bojiště. Zjistěte, jak minimalizovat hluk z kuchyňských spotřebičů a zlepšit celkovou akustiku prostoru, abyste vytvořili klidnější a příjemnější prostředí pro vaření a společné […] The post Jak minimalizovat hluk z kuchyňských...


Udržitelné hračky, které udělají radost dětem i planetě: Podívejte se na půdu, ke kamarádům, nebo do půjčoven

Na jaké požadavky se zaměřujete, když pro své dítě vybíráte hračku? Je pro vás důležité, aby hračka blikala, vydávala zvuky a odpovídala nejnovějším trendům, nebo byste rádi, aby byla originální, dlouho vydržela a byla přívětivá k planetě? V našem článku se můžete inspirovat tím, jak na udržitelné hračky.


Pavel Berky: Nejpodceňovanější surovinou je podle mě cibule, když zkouším nový recept všechny suroviny dávám do misek

Pavel Berky je už nedílnou součástí naší redakce. Každý měsíc totiž testuje jeden z receptů Apetitu a točí o něm video. Proto nesměl chybět ani na Apetit pikniku, kde na pódiu připravoval wagyu steak. Ještě před tím jsme se ho zeptali na pár otázek.


Proč jíst meruňky: 7 důvodů, proč je zařadit do svého jídelníčku. Recept na lahodný džem

Nejlepší meruňky bývají ty, které si vypěstujeme na vlastní zahradě. Bohužel se to v posledních letech daří jen málokomu. Většinou se o jejich zkázu postarají jarní mrazíky, a tak je pro nás každý plod vzácný, protože tohle ovoce s úžasně nasládlou chutí má pro nás i spoustu zdravotních benefitů. Tak si važme každé jednotlivé meruňky, která se na našem jídelníčku objeví. Úctu k meruňkám měli lidé už ve starověku. Podle řecké mytologie jsou...


Okenice se vracejí. Proč si je pořídit?

Okenice jsou oblíbeným stavebním prvkem, jenž má dům nejenom zdobit, ale i chránit. Hodí se ke starším chalupám i moderním designům domů. I když není tento architektonický prvek často úplně dokonalý, získává v poslední době na popularitě. Mechanismus ovládání je natolik jednoduchý, že si ho oblíbí téměř všichni. Vyšperkujte si i vy váš dům a pochlubte se krásnými okenicemi.


Výklad mariášových karet na červenec 2024: Známá kartářka Jana Rubešová odkrývá, na co se těšit a čemu se vyhnout

Léto je v plném proudu a s ním i začátek prázdnin, kdy si mnozí z nás dovolí zvolnit tempo a užívat si slunečných dní a čerpat tolik potřebnou energii. Ideální je trávit co nejvíce času venku, v přírodě, jejíž jsme součástí. Právě proto nám tu bývá tak dobře. Zajímá vás, jaký bude letošní červenec? Nahlédněte do výkladu mariášových karet, který pro vás tradičně připravila naše spolupracující kartářka Jana Rubešová.


Na co dát pozor při vaření angreštové marmelády. Radíme začátečníkům

Angreštová marmeláda je, podobně jako rybízová, pikantní a chutná. Používáme ji jako ostatní marmelády na chléb nebo pečivo a do sladkých jídel, ale chutná i s masem.


Jak se vyrovnat se změnami ve vašem životě: Klíčové je přijmout je a naučit se být flexibilní

Život je plný změn. Některé přicházejí nečekaně, jiné plánovaně, ale každá změna může přinést pocit nejistoty a obav. Ať už se jedná o změnu práce, stěhování, rozchod nebo třeba příchod nového člena rodiny, všechny tyto situace vyžadují schopnost adaptace. Jak tedy zvládnout životní změny a přizpůsobit se novým situacím? Přinášíme vám několik praktických tipů.


Historické náhody: Důležité události, které se staly ve stejném roce!

Některé roky v historii byly bohatší než jiné. Věděli jste například, že ve stejném roce, kdy se potopil Titanic, byly objeveny vitamíny a poprvé vyrobeny Oreos? Tyto věci spolu nemusí nutně souviset jinak než tím, že se odehrály ve stejném roce, ale v některých případech zdánlivě náhodný výběr událostí svědčí o období inovací nebo konfliktů v lidských dějinách. Klikněte do galerie a podívejte se, které významné události v dějinách se staly ve stejném roce. (Některé z nich se dokonce odehrály ve stejný den!)


Šperky do postele nepatří. Sundávejte je před spaním a vyhnete se zdravotním problémům i jejich ničení

Necháváte si na sobě přes noc veškeré šperky a spíte s nimi celou noc? Věřte, že tento zlozvyk má spoustu nevýhod a rizik, o kterých jste možná ani nevěděla...


Milan Peroutka ukázal outfity do Varů. Dominik je můj nejlepší stylista, říká o manželovi

Už v pátek vypukne v Karlových Varech 58. ročník mezinárodního filmového festivalu. Slavnostní událost si každoročně nenechá ujít řada známých osobností. Na velkolepou akci se pečlivě připravuje také zpěvák Milan Peroutka (34) se svým partnerem Dominikem (26). Dvojice exkluzivně pro Prima Ženy ukázala, jak se chystají i v jakých outfitech zazáří.


Denní horoskop na 27. června 2024: Býci se nevyhnou konfliktu, Váhy se zbaví stresu

Denní horoskop nejen pro ženy na čtvrtek 27. 6. 2024. Přečtěte si aktuální denní horoskopy pro všechna znamení zvěrokruhu na webu Lifee.cz a zjistěte, co vám hvězdy připravily.


Koláče po babičce: Vynikající nadýchané a krásně vláčné pečivo bude ještě lepší, když po upečení okraje potřeme speciální směsí

Kynuté koláče, to jsou poklady naší kuchyně. Mají řadu variant. Roli hraje nejen recept na těsto, ale také zvolená náplň podle chuti a případně také výborná drobenka. Upečte si osvědčené koláče.


Zvláštní stromy se zajímavou historií

Stromy jsou tu s námi už dlouho. Některé dokonce i tisíce let a my máme to štěstí, že je můžeme obdivovat i dnes. Na světě existují stromy, které jsou skutečně výjimečné. Nejen proto, že jsou krásné a jedinečné, ale také proto, že za nimi stojí úžasné příběhy. V této galerii vám tyto fascinující příběhy představíme, tak klikněte a čtěte.


Trendy módních a interiérových dekorací v roce 2024

Vybavení interiéru je sice do velké míry záležitostí vkusu, nicméně inspirace od designérů nemůže nikdy uškodit. Pojďme se podívat na to, co by mělo být v roce 2024 „in“.


Velká věštba na červenec pro Střelce: Čeká vás hezký měsíc, který vás posune dál

Co čeká Střelce v sedmém měsíci roku 2024? Na co byste si měli dát pozor, čeho se vyvarovat a co byste neměli promeškat? A jaké kouzlo vám pomůže splnit vaše přání? Přečtěte si předpověď na červenec, kterou pro Střelce z tarotových a mariášových karet vyčetla slavná kartářka Helen Stanku.


Tipy, jak si v létě nezničit vlasy. Dopřejte jim speciální péči a odložte barvení i fén

V létě dostávají naše vlasy pořádně zabrat. Horké slunce, chlor i mořská sůl se mohou na nich velmi podepsat. A tak bychom se o ně měli starat stejně jako o pleť. Víte, na co nezapomenout, abyste vypadali nejen na dovolené, ale i po návratu skvěle a neměli vlasy připomínající slámu?


Vědecká studie odhalila: Veganská strava je nebezpečná?!

Náhrady masa a mléčných výrobků rostlinnými alternativami nemusí být tak zdravé, jak se zdá. Nová studie ukazuje, že konzumace zpracovaných veganských potravin může zvýšovat riziko srdečních onemocnění.


Je monogamie nepřirozená?

Pro společnost, která si stále do značné míry idealizuje celoživotní romantickou lásku, může být tato informace nepříjemná. Nicméně vzhledem k tomu, že se stále méně párů vdává a nuda, nevěra a nedostatek sexuálního uspokojení rozbíjejí zdánlivě stabilní manželství, začíná mnoho (nejen) žen přijímat alternativy k dlouholeté normě monogamie.


Základní tipy pro cesty s dětmi

Takže jste připraveni sbalit auto, naložit děti a vyrazit na cestu! Kéž by to bylo tak jednoduché... Dlouhé cesty autem s dětmi nebyly nikdy jednoduché, ale zdá se, že potřeba neustálé stimulace roste s každou generací. Může být skutečnou výzvou vše zorganizovat a zajistit, aby se zabavili i VIP pasažéři. Přesto se každý rok na dálnice vydávají miliony rodičů. Naštěstí přišli s několika tipy a triky, které můžete mít v zadní kapse. Klikněte na tuto galerii a dozvíte se více.


Pavel Berky poradil, jak připravit jedinečnou bramborovou kaši: Jednoduchým trikem získáte skvělou chuť, říká

Bramborová kaše patří mezi nejoblíbenější přílohy u nás. Perfektně se totiž hodí třeba k řízkům, sekané, karbanátkům a dalším oblíbeným pokrmům. Ne každý ovšem umí kaši kvalitně dochutit, nebo na ni vybrat správný typ brambor. Proto Toprecepty.cz požádaly Pavla Berkyho, aby prozradil fígl, jak svou oblíbenou přílohu připravuje on.


Netradiční pochoutka z grilu: Toast s halloumi

Přestaňte chvilku grilovat maso a vyzkoušejte něco nového. Křupavé toasty, s oblíbeným rozpečeným sýrem halloumi. Vyzkoušejte a napište nám, jak vám naše novinka chutnala.


Vysvědčení se blíží. Místo květin školáci vymýšlejí originální dárky pro své učitele

Už v pátek dostanou školáci vysvědčení. V tento den také většina z nich nese svému učiteli nebo paní učitelce dárek. Květina nebo sladkost bývají sázkou na jistotu, v poslední době ale mívají žáci a jejich rodiče i originálnější nápady.


Úžasné tipy na praní prádla, které byste měli znát

Na praní prádla si každý najde něco, co nesnáší. Ať už je to čekání, třídění nebo samotné praní, po kterém zjistíte, že jsou věci stále špinavé, může to být frustrující. Většina z nás to však musí dělat. Naštěstí existuje mnoho triků, jak prát efektivněji. Udělejte si laskavost a usnadněte si zbytek života tím, že si každý týden zjednodušíte den praní. Klikněte na tuto galerii a seznamte se s nejlepšími hacky a tipy pro praní prádla.


30 nejlepších tipů pro novomanžele

Zazvonily svatební zvony a bylo slíbeno "v nemoci i ve zdraví". Gratulujeme vám, novomanželé! Ale co přijde potom? Odpověď: každodenní život. Existuje několik pravidel a rad, kterými se můžete řídit, abyste si s manželem či manželkou zajistili dlouhé a zdravé manželství. Ať už je vám teprve dvacet, nebo se berete v pozdějším věku, tyto rady jsou určeny právě vám. Pokud se budete řídit doporučeními uvedenými v tomto průvodci, bude vaše manželství probíhat hladčeji - od toho, že budete svého manžela vždy bránit, až po společné zkoušení nových věcí a všechno mezi tím. Zajímá vás tedy, co byste měli dělat jako novomanželé? Klikněte na tuto stránku a prozkoumejte ji dále.


Záclony jsou out? Designéři sdílejí své názory na nadčasový design okenních úprav

Dekorační trendy se neustále vyvíjejí, odrážející změny vkusů, životního stylu a technologií. Otázka, která často vzniká mezi majiteli domů a designovými nadšenci, je, zda mají záclony, jeden z tradičních okenních úprav, stále místo v moderních domácnostech. O post Záclony jsou out? Designéři sdílejí své názory na nadčasový design okenních úprav apareceu primeiro em DecorStyle.


Kvíz: Procvičte mozkové závity a najděte odpověď na jednoduché logické a matematické otázky

Hledáte způsob, jak se na chvíli odpoutat od každodenních starostí a nažhavit mozkové závity? Slovní rébusy a logické hádanky nabízejí ideální příležitost k relaxaci a zároveň rozvoji kreativního myšlení pro všechny věkové kategorie. Náš výběr 10 hádanek vás nejen pobaví, ale i přiměje k hlubšímu zamyšlení a posílí vaše analytické schopnosti. Vyzkoušejte si intelektuální výzvu, která by vám mohla zpestřit dnešní den.


Jaké vepřové je nejlepší na grilování a jak poznat, kdy sundat maso z ohně

Patří šťavnaté vepřové mezi vaše oblíbené pochoutky z grilovačky? Tápete, která část masa se na rozžhavený rošt nejlépe hodí? Věřte, že nikdy hostinu nezkazíte krkovicí, steakem z vepřové plece ani kotletou. Skvěle si ale pochutnáte i na vepřové pečeni, panence nebo játrech.


Jak snížit vlhkost v domácnosti

Vlhkost v interiéru může být opravdu nepříjemná, protože veškerá vodní pára se drží ve vzduchu a způsobuje, že se váš domov cítí jako vlhká houba. Kromě toho může vlhkost v domě způsobit vážná nebezpečí. Nadměrná vlhkost totiž může vést ke vzniku plísní a hnilobě povrchů, což je škodlivé nejen pro váš domov, ale i pro vaše zdraví. Ve vysoké vlhkosti se daří plísním, virům a bakteriím, které mohou zničit vaše věci a mít nepříznivé účinky na alergiky nebo osoby s dýchacími potížemi. Dobrou zprávou však je, že existuje několik způsobů, jak vlhkost ve vaší domácnosti zmírnit. Chcete vědět, jak na to? Pak si prohlédněte následující galerii.


Před a po: Malá rekonstrukce proměňuje tmavou a nevstřícnou kuchyni

Tento dvoupatrový dům z roku 1900 v historické čtvrti East Village v Georgetownu ve Washingtonu, D.C., je vintage klenot. Je to dům s dobrým základem a stropy, obložení a původní dřevěné podlahy obstály v testu času, čímž většina místností, včetně kuchyně, působí nadčasově. O post Před a po: Malá rekonstrukce proměňuje tmavou a nevstřícnou kuchyni apareceu primeiro em DecorStyle.


Tipy pro pěstování dlouhých vlasů

Když si necháte narůst dlouhé vlasy, může vám připadat, že to trvá věčnost. Průměrně nám vlasy rostou jen o 15 cm ročně, takže trvá poměrně dlouho, než se z pleše stanou bujné vlasy po ramena. Mnoho z nás to vzdá v té střední fázi, kdy vlasy nejsou dost dlouhé, ale ani krátké, a vypadají prostě špatně. Chcete-li se dozvědět ty nejlepší tipy, jak dosáhnout co nejrychlejšího růstu vlasů a jak při tom nezůstat úplně bez stylu, proklikejte se touto galerií.


Jak připravit domácí pomerančový džus: Kompletní průvodce

V posledních letech se stále více lidí snaží o zdravější životní styl, což zahrnuje i přípravu domácích nápojů bez přidaných konzervantů a cukrů. Domácí pomerančový džus je skvělou volbou, neboť je bohatý na vitamín C, antioxidanty a nabízí osvěžující chuť. V tomto článku vám ukážeme, jak si snadno a rychle připravit domácí pomerančový džus.


Co je možné zamrazit a použít později: Od vajíček přes mateřské mléko až po buňky z tuku

Lékařská věda a inovace se neustále vyvíjejí a přinášejí nové možnosti. Naše těla přitom obsahují cenné buňky, které mohou být v budoucnu klíčem k léčbě nebo dokonce záchraně života nás či našich blízkých. Výzvou je správné zpracování a uchování buněk, aby si zachovaly své unikátní vlastnosti. Jaké druhy biologického materiálu je možné zmrazit nebo jinak uchovat pro budoucí léčebné účely?


Propadají spíš chlapci než dívky: Kde mají žáci nejlepší prospěch

Úspěšnost žáků ve škole ovlivňuje řada faktorů a nejsou to jen dosažené vědomosti. Podle sociologů velkou roli hrají i socioekonomické podmínky dětí. Prospěch žáků se tak napříč republikou velmi liší. Dobrou zprávou ale je, že počet propadlíků a nutnost opakovat celý ročník znovu se v průběhu posledních let nezvyšuje.


Celebrity v červené: Odvážná Rolins, Bílá s rubikovou kostkou i sametový Peroutka

Červená je barva symbolizující vášeň a sílu a odjakživa patří k velmi oblíbeným. Nadšenci módy ji buď milují, nebo nenávidí a v posledních letech se stala výrazným trendem. Podívejte se, jak se známým osobnostem daří zakomponovat červenou do outfitů.


Dánsko: Země pohádek a moderní elegance

Dánsko, malá severská země s bohatou historií a kulturou, je často označována jako „země pohádek“. Tato přezdívka není náhodná. Dánsko je rodištěm jednoho z nejslavnějších pohádkářů všech dob, Hanse Christiana Andersena. Ale Dánsko není jen zemí pohádek, je to také místo, které nabízí moderní architekturu, inovativní design, udržitelnost a šťastný životní styl. Pojďme se podívat na některé z nejzajímavějších aspektů této fascinující země.


7 rybích pomazánek: Vybrali jsme pro vás ty nejoblíbenější

Rybičkové pomazánky patří k těm nejžádanějším. Mohou se připravovat z různých ryb, které doplníme jemně nakrájenou cibulí a dochutíme zelenou petrželkou. Pomazánky dobře promícháme a mažeme na chléb, bagety nebo chlebíčky.


Jak zalévat zahradu: video a tipy, které prospějí vaší zelenině i květinám a ušetří vám hromadu peněz

Počasí je v posledních letech jak na houpačce. Buď je vody moc nebo málo. Ani jeden extrém není dobrý, na rozdíl od deště si ale se suchem dokážeme docela poradit. I naše babičky říkávaly, že je v létě lepší přísušek než přemíra deště. Jenže jak se o zahradu v suchém létě starat, abyste do záhonů nenalili s tisíci litry vody i tisíce korun?


Módní trend 2024: V létě se budeme oblékat ve stylu 90. let

Pokud jste si módní styl 90. let dostatečně neužili, budete mít v létě 2024 nejlepší příležitost si ho vychutnat naplno. Retro styl "devadesátek" totiž s letošním létem hlásí návrat. Jaké módní kousky ve stylu 90. let rozhodně nesmí chybět ve vašem šatníku?


Co s vodou z namočených hub? Cennou surovinu využijete do polévek, omáček a řady dalších jídel

Vodu, ve které jste namáčeli sušené houby, nevylévejte. Právě jste získali cennou surovinu plnou chuti, která může obohatit spoustu jídel. Stačí trocha kreativity a vytvoříte chutné aromatické jídlo s hlubokou chutí. Kam všude ji můžete s úspěchem použít?


Důvody, proč se probouzíte se suchem v ústech, a co s tím dělat

Máte po probuzení v ústech pocit pouště? Může to být nepříjemné a někdy to doprovází bolest v krku, popraskané rty a nepříjemná chuť. Když vaše tělo neprodukuje dostatek slin, může to vést ke stavu sucha v ústech, xerostomii. Sliny hrají v těle důležitou roli, protože čistí ústa, ničí bakterie a pomáhají odplavovat potravu, kterou sníme. Nedostatek slin v ústech (hyposalivace) po probuzení může naznačovat, že je třeba upravit chování při probuzení, nebo může být známkou něčeho závažnějšího. Zajímá vás to? Kliknutím na tuto stránku zjistíte, proč se probouzíte se suchem v ústech a co s tím v takovém případě dělat.


Bratři Mašínové znovu doporučeni na vyznamenání


Jak vybrat květiny pro paní učitelku. Co řeknou karafiáty či růže a proč nejsou vhodné lilie?

Poslední školní den je pro všechny školáky hodně důležitý, ale nejen pro ně. I všechny učitelky a učitelé se těší, až předají dětem vysvědčení a vyrazí na zasloužené prázdniny. Ponesou vaše děti do školy kytičku jako poděkování či omluvu za nezbedné chování? Vyberte květiny, které se umí vyjádřit za ně, a to bez jediného slova. Mrkněte na pravidla školní květomluvy.


Pitevní technik odhalí, co se dělá s piercingem při pitvě

Pitevní technik odhalí, co se stane s piercingem poté, co člověk zemře a podstoupí pitvu. The post Pitevní technik odhalí, co se dělá s piercingem při pitvě appeared first on Instafamosos.


Vysazení Opiátů: Varovné Znaky, Na Které Je Třeba Si Dát Pozor

Souhrn Fyzické a duševní příznaky, které se vyskytují při umykání užívání opiátů, léky používané k léčbě bolesti. To může mít za následek úzkost, bolesti svalů a neklid. Příznaky Pokud máte nové, závažné nebo trvalé příznaky, obraťte se na poskytovatele zdravotní péče. Mezi časné příznaky patří: agitace Bolesti svalů neklid úzkost Zvýšené trhání Vý...


„Jsem tu proto, abych ošetřoval vaši pleť,“ říká zakladatel Codage

Amandine a Julien Azencott jsou zakladateli prestižní značky Codage stojící na pevných základech vědeckých poznatků a blízké rodinné spolupráce. Podílejí se na vývoji svých produktů od samého začátku až do úplného konce. V čem se ukrývá kouzlo jejich produktů a čím se inspirují? Dokonce se s námi Julien podělit i o svou skin care rutinu!


Čerstvost vajec v lednici se vyplatí si pohlídat. Stačí pár vteřin a nemusíte je ani rozklepávat

Čerstvost vajec v lednici se vyplatí si pohlídat. Stačí pár vteřin a nemusíte je ani rozklepávat. Jak poznat, zda jsou vejce v lednici ještě čerstvá – díky babiččině triku se světlem a vodou to jde i bez rozklepnutí. Stádium čerstvosti vajec se s určitostí nedá poznat ani v obchodě. Nespoléhejte se proto na razítka nebo cedulky a ověřte si je doma sami.


Výroba domácího jaru na nádobí aneb Jak šetřit přírodu, vaše ruce i peněženku

Jak šetřit přírodu, své ruce a zároveň mít čisté nádobí bez nečistot a mastnoty? Stačí si vyrobit kvalitní přípravek doma z dostupných ingrediencí. Jak na to?


Dražší maso, zelenina i olej. Za grilování si letos Češi připlatí

Nákup na grilování bude stát letos Čechy většinou víc než loni. Litr olivového oleje zdražil o polovinu. Kuřecí prsa, vepřová pečeně nebo makrela zdražila zhruba o čtvrtinu. O třetinu více si lidé letos připlatí za cuketu a brambory. Vyplývá to z analýzy společnosti Česká distribuční. Z 15 sledovaných položek firma zaznamenala zdražení u deseti z nich. Například bavorské klobásky jsou podle analýzy zhruba o pětinu levnější, o 17 procent zlevnila...