UDRžITELNé HRAčKY, KTERé UDěLAJí RADOST DěTEM I PLANETě: PODíVEJTE SE NA PůDU, KE KAMARáDůM, NEBO DO PůJčOVEN

Zdroj foto: Shutterstock

Výroba plastových hraček je sice obecně rychlejší a snadnější, takže se může lépe přizpůsobovat měnícím se trendům a ve výsledku nás pořízení nové hračky také pravděpodobně vyjde mnohem levněji, ale je třeba se zamýšlet také nad tím, jak kvalitní ona hračka je, jak dlouho vydrží plně funkční a jak s ní bude naloženo v případě, že už svou funkci dál nebude moci plnit. Pokud vás problematika udržitelných hraček zajímá, pojďte se podívat, jaké jsou vaše možnosti. Není jich totiž málo.

Koukněte na půdu

Samozřejmě ne každý má půdu, a ne každý na ní najde skvosty v podobě zachovalých hraček po rodičích a prarodičích. Pokud se ale zařadíte mezi šťastlivce, kterým se to podaří, zkuste hračky (klidně svépomocí, pokud si věříte) opravit, nebo je nechte renovovat. Nejen, že pro vás budou mít také citovou hodnotu, ale budete si moci být jistí, že pokud na půdě vydržely doteď, pravděpodobně vydrží klidně i dalších deset let.

O hračky se podělte nebo si je vypůjčte

Schválně se zamyslete nad tím, kolik máte v okolí přátel s dětmi. Existuje možnost, že by ti s mladšími dětmi dědili hračky po vás a vy zase po těch starších? Případně můžete zkusit hračky poptat na internetu. Mimo to ale existuje také možnost si hračky pouze půjčit v půjčovně. Tím se vyvarujete toho, že byste koupili drahou hračku, se kterou by si dítě po nějaké kratší době přestalo hrát.

Dávejte si pozor na materiál

Dřevěné hračky toho hodně snesou, jsou odolné a vydrží opravdu dlouho. Ty látkové či pletené se zase dají s trochou šikovnosti lehce opravit. Samozřejmě také plastové hračky toho hodně vydrží (když nebereme v potaz množství přidaných funkcí včetně blikání, vyluzování zvuků, atd – to často nesmrtelné není). Problém nastává ve chvíli, kdy už hračka svůj úkol splnila (rozbila se, přestala děti bavit – přeci jen snadněji podléhá trendům, …). Nehledě na to, jak přírodu ovlivňuje výroba těchto plastových hraček. Dřevěné hračky jsou naopak z přírodního materiálu a po skončení jejich životnosti se tedy dají přirozeně recyklovat.

Koukněte „do koše“

Hračky, které sami vyrobíte z věcí, které jsou jinak už na vyhození, samozřejmě dlouho nevydrží, ale můžete se alespoň potěšit z toho, že jste danou věc skutečně využili dostatečně.

Zdroj info: utukutuetickymamavolbafloweeagatinsvet, instagramový profil @ewa.sachs.aktywnamama

Související články

2024-06-26T10:08:16Z dg43tfdfdgfd