OKENICE SE VRACEJí. PROč SI JE POříDIT?

Okenice jsou oblíbeným stavebním prvkem, jenž má dům nejenom zdobit, ale i chránit. Hodí se ke starším chalupám i moderním designům domů. I když není tento architektonický prvek často úplně dokonalý, získává v poslední době na popularitě. Mechanismus ovládání je natolik jednoduchý, že si ho oblíbí téměř všichni. Vyšperkujte si i vy váš dům a pochlubte se krásnými okenicemi.

Okenice a design

Okenice dodají bydlení vždy šmrnc. Míchat s nimi můžete jako s kartami. Vždy pro vás budou dostupné v různých barevných kombinacích. V době parna je ocení jistě každý z vás. Fungují totiž lépe než kdejaké žaluzie. Vybrat si můžete z řad od hliníkových až po dřevěné. Kdo si pořídí chytré okenice, nebude určitě litovat.

Foto: Pixabay

Na některých okenicích nechybí časový spínač, ani čidlo, které umí s přesností reagovat na změnu teploty a počasí. Je-li venku slunečno, okenice se sami zavřou. V době deště zase chrání vaše okna před znečištěním, což ocení každá žena v domácnosti. A nakonec ani před mrazy se nebudete muset o svá okna bát.

Různorodost najdete i v jejich nejrůznějších tvarech a vzorech. Kdo má doma střešní, nebo francouzská okna, uplatnit na nich může právě i tyto výhodné okenice. Jedinou vadou na kráse je jejich cena.

Výhody okenic

Kdo již už nyní uvažuje nad jejich pořízením, musí si uvědomit, že zastínění díky okenicím mění pohled i do interiéru. Hlavně v době, kdy se stmívá anebo naopak rozednívá. Konstrukce okenic je nastavitelná, díky sklopným lamelám lze měnit intenzitu světla. Vzbuzují také nejistotu u zvědavých zlodějů. Okenice ochrání dokonce i váš majetek, nemusíte se proto o svoji nemovitost díky nim tolik obávat.

Zdroje informací: https://www.denik.cz/stavba/okenice-zazivaji-comeback-dum-zdobi-i-chrani-20180209.html

https://www.ceskestavby.cz/clanky/venkovni-okenice-stini-i-chrani-predstavujeme-klasiku-v-modernim-havu-33542.html

Náhledové foto: Pixabay

The post Okenice se vracejí. Proč si je pořídit? first appeared on Náš dům.

2024-06-27T11:11:30Z dg43tfdfdgfd