Trending:


Kvíz: Jak dobře znáte autory nejznámějších uměleckých děl? Otestujte své znalosti v zábavném kvízu

Umění je součást naší kultury již od nepaměti. Proto by měl mít každý z nás alespoň minimální přehled o tom, kdo jsou autoři slavných děl a z jakého období pochází. Otestujte své znalosti z této oblasti v zábavném kvízu a ukažte, kolik toho o umění víte.


Hladká chodidla bez popraskané a tlusté kůže: kokosový olej je hit!

Léto je mimo jiné sezónou odhalených nohou. Sandály ukazují také chodidla, proto bychom se měli postarat o to, aby vypadala co nejlépe. Tlustá, suchá či popraskaná kůže na patách je nejenom nepříjemná, ale nevypadá dobře. Abyste se cítili co nejlépe, nemusíte podstupovat složité zákroky. Stačí, když se o své nohy budete pravidelně starat.


Jak správně vybrat podlahovou krytinu do koupelny

Volba správné podlahové krytiny do koupelny je klíčová nejen z estetického hlediska, ale především z hlediska praktičnosti a bezpečnosti. Koupelna je specifické prostředí s vysokou vlhkostí a častým stykem s vodou. V tomto článku se dozvíte, podle jakých kritérií vybírat podlahovou krytinu, aby byla nejen krásná, ale i funkční a bezpečná.


Jak upéct makovník? Dokonale vláčný moučník je hotový za pár minut

Makovec je velmi oblíbený moučník, který je nejen chutný, ale také výživný. Jeho výhodou je snadná příprava, všechny suroviny stačí jednoduše smíchat a nalít na plech. Poradíme, jak připravit dokonale vláčný makovec.


Léto se blíží a psí hotely praskají ve švech, cenám navzdory

Hlídání přes den, v noci, i během celé dovolené. Individuální péče, za kterou si ale bude třeba výrazně připlatit. To je realita hotelů pro domácí mazlíčky. Sehnat takové místo nebude ale pro majitele psů i koček nikterak jednoduché.


Celebrity ve stejném oblečení: Komu to slušelo víc?

Hvězdy musí navštěvovat tolik akcí, že je někdy těžké udržet krok s jejich glamour vzhledem. Jejich stylisté se neúnavně snaží, aby na akcích nenosily stejné oblečení jako ostatní, ale někdy je to nevyhnutelné. Skvělé je, že většinou áčkové hvězdy překonají rozpaky a přijmou fakt, že všichni mají opravdu dobrý módní vkus. Klikněte do galerie a podívejte se, které celebrity si oblékly stejné outfity!


Džínové kraťasy jsou pasé: Trendy léta 2024 ovládnou tyto pohodlné a stylové šortky

Jakmile přijde léto, okamžitě saháme po co nejkratších a nejpohodlnějších variantách oblečení, které najdeme ve skříni. V těchto případech většinou vytahujeme šaty, sukně a kraťasy. Právě v oblasti šortek se ale letos odkloníme od klasického denimu a dáme prostor mnohem pohodlnější, ale stejně stylové verzi.


Týdenní horoskop: Panny odhalí tajemství, na Raky čekají změny, Ryby budou randit

Týdenní horoskop přináší astrologický výhled na první prázdninový týden. Přečtěte si váš horoskop a zjistěte, co vám hvězdy přichystaly na období od 1. do 7. července 2024. Na co se mohou těšit zrozenci jednotlivých znamení zvěrokruhu? Dozvíte se, jak se vám bude dařit nejen v práci, ale i ve vztazích.


Pastelově růžový model, který zůstane dlouho v povědomí: Daniela Kolářová v loňském roce očarovala šaty od návrháře Borise Krále

Herečka Daniela Kolářová, elegantní dáma, umí vychutnat jak lehké, tak smysluplné okamžiky života. Na loňské události KVIFF, kde převzala cenu za celoživotní přínos kinematografii, oslnila svým půvabem a šarmem. V nádherných šatech od Borise Krále, které zdobila pastelově růžová barva, dokonale podtrhla svou jemnost a vyzařovala neobyčejnou elegancí.


Beata (29): Ztratila jsem se v mateřství. Úplně mi vypadlo, že jsem také žena

Beata si na dětském hřišti našla nové kamarádky. Chodí hezky upravené, pečují o sebe, a rozhodly se, že něco udělají také s Beatou. Manžel ji po návratu domů málem nepoznal.


Tyto bezprostřední okolnosti mohly změnit dějiny tak jak je známe

Mnohdy si myslíme, že jsme to dotáhli tak daleko, protože jsme docela chytří, že? Ale při pohledu zpět zjistíme, že spousta věcí se mohla vážně pokazit. Vzpomeňte si na všechny přírodní katastrofy, globální zdravotnické krize a dokonce i na naše vlastní chyby. Do 21. století nás nedostaly jen naše chytré schopnosti přežít, ale také spousta štěstí. Pokud se podíváme na případy, které se v historii staly těsně před námi, můžeme se naučit důležité věci o tom, jak se vyhnout budoucím problémům a jak se s nimi vypořádat. Pokračujte ve čtení a dozvíte se o šílených případech těsného ohrožení, které mohly zcela změnit nebo dokonce zničit život, jak ho známe dnes.


Influencer je kritizována poté, co si vybrala odvážné oblečení na návštěvu posvátného místa v Thajsku

Vera Zinger, modelka a fitness influencerka, obdržela příval kritiky za to, že si vybrala velmi odhalující oblečení při návštěvě posvátného místa v Thajsku. The post Influencer je kritizována poté, co si vybrala odvážné oblečení na návštěvu posvátného místa v Thajsku appeared first on Instafamosos.


Připravte suchou jíšku podle videonávodu. Je to snadné a jíška vydrží až půl roku

Do většiny polévek a omáček se přidává jíška. Může to být třeba právě suchá jíška, kterou připravíte během chvilky upražením hladké mouky. Ve videonávodu uvidíte, že je to velmi snadné. Suchou jíšku si navíc můžete připravit do zásoby.


Nejlepší a nejhorší lidské potraviny, kterými můžete krmit svého psa

Naši domácí mazlíčci jsou součástí rodiny, což znamená, že je čas od času chceme rozmazlovat. Je běžné, že psům dáváme jako pamlsek kousek jídla z našeho talíře nebo třeba i kousek, který spadl na zem. Chceme se však ujistit, že potraviny, které jim dopřáváme, nezpůsobí více škody než užitku. Některé lidské potraviny jsou pro psy ve skutečnosti neuvěřitelně zdravé a mohou být zařazeny do běžné stravy vašeho psa. Jiné jsou však extrémně nebezpečné - a není to jen čokoláda, na kterou je třeba dávat pozor. Klikněte na tuto galerii a zjistěte, které lidské potraviny jsou zdravé a které jsou pro vašeho psa nebezpečné.


Hvězdy spatřeny, jak objímají své fanoušky

Kdo by se nerad přitulil ke své oblíbené celebritě? Nebo rychlé selfie předtím, než odběhnou na předávání cen nebo filmovou premiéru? Těmto fanouškům se splnilo jejich přání a získali víc než jen autogram od celebrity - dostali objetí! Ať už se jedná o setkání a přivítání nebo akci na červeném koberci, setkání s celebritou je vzrušujícím příběhem pro každého fanouška, kterému se podaří zachytit okamžik se svou oblíbenou hvězdou. Podívejte se do této galerie, kde uvidíte celebrity, které objímají své fanoušky.


Červenci podle numerologie vládne šestka: Přináší harmonii a upevnění vztahů

Čísla a jejich vibrace nás ovlivňují celý život. Spočítejte si své osobní měsíční číslo a zjistěte, jak se vám bude podle numerologie dařit v červenci, sedmém měsíci roku 2024.


Toustový chleba podle Maškrtnice: Zapomeňte na dusivé tousťáky ze supermarketu a upečte si nadýchaný a vláčný toustový chléb doma

Možná se k toustovému chlebu stavíte trochu s rezervou. Možná tvoří vaše železné mrazákové zásoby a když je nejhůř, přijde na něj konečně řada. Být to tak ale vůbec nemusí! Upečte si s námi nadýchaný a jemný toustový chléb podle foodbloggerky Maškrtnice!


Kozačky, žabky i turban na hlavě. Podívejte se na módní úlety z červeného koberce ve Varech

Páteční zahájení Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech si nenechala ujít celá řada známých tváří. Pánové příliš kreativní nebyli, eleganci jistil černý smoking. Dámy naopak slavnostní událost využily a na červeném koberci před hotelem Thermal ochotně pózovaly v barevných róbách. Nicméně ne všechny stylisticky bodovaly. Podívejte se, kdo podle módní návrhářky šlápl vedle.


Bezpečné rozdělávání ohně na zahradě: Kdy a za jakých podmínek

Kdo z nás si během letního večera na zahradě rád nerozdělá oheň? Jak s ním však zacházet, abychom se chovali bezpečně a správně podle zákona? Kromě zábavy nám totiž takové rozdělání ohně přináší velké riziko. Nechtěnému požáru se určitě chceme všichni vyhnout. Ohniště musí být na správném místě Ohniště, ať už na zahradě, nebo kdekoliv jinde, musí […] The post Bezpečné rozdělávání ohně na zahradě: Kdy a za jakých podmínek appeared first on...


Maso z Ameriky poškodí české farmáře


Jak přežít vlny veder

Extrémní horko může být nebezpečné a za určitých okolností i smrtelné! Je tedy lepší být připraven: Podívejte se na tyto tipy, jak přežít vlny veder.


Mayský horoskop: Nebojte se požádat o pomoc a pobývejte hodně u vody

Nastává čas, kdy se nám nabízí příležitost odpustit sobě i všem, kteří nám v daleké minulosti ublížili. Období Vody přináší hlubokou ženskou moudrost i schopnost se očistit na různých úrovních našeho bytí. Doporučuji v následujících dvou týdnech pobývat častěji u vody a svěřit se jejímu duchu se svými citovými problémy.


Příběh ze života: “Moje sestra mi škodí, kde může,” zoufá si Aneta

Sourozenecké vztahy jsou důležité rodinné vazby, které máte. Ne vždycky jsou však ideální. Někdy se ani sourozenci neshodnou na mnoha věcech, a pak dochází k hádkám o více či méně důležitých situacích v rodině. A někdy si i sourozenci vzájemně zasadí velkou ránu, kterou neumí překousnout jedna nebo druhá strana. Podobně je na tom i Aneta. Má přitom pocit, že sestře nic neudělala. Ta ji však nemá ráda a snaží se jí škodit, kde jen může.


Co pomáhá na včelí bodnutí: jak ošetřit vpich a čím zmírnit otok

Se včelím žihadlem se v životě alespoň jednou musel vypořádat snad úplně každý. Není to nic výjimečného, a pokud netrpíme alergií na žihadlo, většinou se nejedná ani o dramatickou událost. Přesto je takové žihadlo nepříjemné, postižená kůže svědí a pálí a člověk se tedy všemožně snaží, důsledek včelího bodance zmírnit. Víte jak na to, když se zrovna pohybujete na louce nebo na zahradě a nemáte tak k dispozici nic jiného, než jen přírodu kolem...


Nakládané okurky jako od babičky: jednoduchý postup v 7 krocích

Recept na nakládané okurky se v rodinách předává z generace na generaci. Že jste žádný nepodědili? Zavařte letos okurky nakládačky podle našeho tradičního receptu. Budou úžasně křupavé, sladkokyselé tak akorát a zdravější. Zkrátka jako od babičky!


Komiksové dorty frčí. Zkuste nazdobit cartoon cake podle videonávodu

V současné době frčí tak zvané komiksové dorty, tedy dorty, které z určitého úhlu pohledu nebo na fotce vypadají jako dvojrozměrné. Toto zdobení, které se objevuje též pod názvem cartoon cake, není těžké, jak se můžete přesvědčit ve videonávodu.


Jak připravit sklenice na zavařování: Jeden způsob vyniká mezi všemi a využít jej může každý

Chystáte se zavařovat? Připomeňte si dnes s námi, jak správně připravit sklenice na zavařování. Vyberte si různé způsoby, jak sklo očistit, aby v zavařovačce vydržela zpracovaná úroda až do příštího roku.


Jak škodí chroustek letní? Může být velkou pohromou pro vaši zahradu

Chroustek letní je tak trochu neohrabaný brouk, který se při svém nemotorném letu často někomu připlete do cesty. Je to pěkný nešika, který do vás s klidem narazí, a to i opakovaně, což sice může člověka vylekat, ale ve skutečnosti mu nic nehrozí. Nanejvýš se brouk nepříjemně zamotá do vlasů. To trávník by se měl bát už o něco více. Při přemnožení jej zvládnou larvy chroustků úplně zničit.


Jak dosáhnout vláčné bábovky? S těmito surovinami už nikdy nebude suchá a dusivá

Lité těsto používáme při pečení bábovek, beránků a buchet na plech a muffinů. Abyste si zajistili, že bude po upečení vláčné, vsaďte na suroviny, které těstu potřebnou vlhkost dodají.


Jak na perfektní vývar s krupicovými nočky: Šéfkuchař hotelu Pupp prozradil trik, který fantasticky pozvedne chuť jídla

Poctivý kuřecí vývar je jednou z nejoblíbenějších českých polévek. Tradičně se sice podává s nudlemi, ale Když nudle vyměníte za nočky, vytvoříte vývar, který šéfkuchař Ondřej Koráb nabízí hostům restaurace Grandhotelu Pupp. A vy si jej můžete nyní udělat podle jeho receptu.


Co se jedlo na Starém bělidle? Babička Boženy Němcové měla k snídani kyselo, k obědu brambory, maso bylo jen v neděli

Prázdniny bývají ve znamení výletů a poznávání různých koutů naší vlasti. K častým cílům patří také Staré bělidlo, tedy dějiště Babičky, nejslavnějšího románu Boženy Němcové. Ten nám odhaluje, jak se žilo a co se jedlo v první polovině 19. století.


Netradiční grilovací příloha: Pita plněná bylinkami

Nadýchané kynuté těsto na pitu jsme naplnili směsí oblíbených čerstvých bylinek. Upekli a vznikla perfektní grilovací příloha. Hodí se k masu, sýrům i salátům. A hotové je máte za chvilku!


7 nejkrásnějších hereček českého filmu: Jak se změnil ideál krásy během desetiletí?

Češky a Slovenky jsou právem považované za nejkrásnější ženy planety. To platí také ve světě filmového průmyslu. Pojďme se podívat na 7 českých krásek stříbrného plátna, které dokázaly uhranout nejednoho muže. Na filmovém plátně i mimo něj.


Červená řepa v ohrožení! Před jakými škůdci a chorobami ji chránit

Červená řepa patří mezi velmi zdravé plodiny, které si můžete vypěstovat na vlastní zahradě. Většinou je její pěstování bezproblémové. Červenou řepu můžete uložit na dlouhou dobu a připravovat ji na spoustu způsobů. Někdy ale mohou přijít choroby a škůdci, kteří vaše plodiny poškodí nebo zcela zničí. Proto se vyplatí je znát, abychom mohli zakročit pokud možno co nejdříve. Vyplatí se pravidelně kontrolovat viditelné části řepy.


Faltýnek s krásnou manželku po boku Jágra a Branišové i žhavá Kočendová. Hvězdami natřískaná přehlídka ve Varech

Návrhářka Zuzana Lešák Černá představila v rámci MFF Karlovy Vary světu svou novou kolekci. Velkolepá přehlídka, kterou moderovala Iveta Lutovská, přilákala hned celou řadu hvězd. V publiku usedl Jaromír Jágr s krásnou Dominikou nebo manželé Limberských. Hvězdy zachytil přítomný fotograf eXtra.cz.


Kreslící stěna pro děti: Kreativní prostor pro mladé umělce

Děti jsou přirozeně kreativní a vyjadřují se prostřednictvím různých forem umění. Jedním z nejlepších způsobů, jak podpořit tuto kreativitu, je vytvoření speciálního prostoru určeného jen pro jejich umělecké projekty. Kreslící stěna v dětském pokoji je skvělým řešením, které umožňuje dětem svobodně tvořit a zároveň udržuje zbytek domu v čistotě. V tomto článku se podíváme na to, jak takovou kreslící stěnu efektivně a bezpečně připravit.


Po Ježíšových stopách: Biblická místa, která můžete navštívit i dnes

Děj biblického příběhu se odehrává na mnoha místech ve Svaté zemi i mimo ni. Některá z těchto míst zůstala dochována jako historická města a slouží jako významné turistické cíle. Ale existuje spousta dalších měst a vesnic spojených s těmito starobylými náboženskými texty, které jsou stejně důležité, ale mnohem méně navštěvované. A pro lepší pochopení biblických textů je třeba je prozkoumat. Klikněte na tuto galerii a objevte biblická místa, která můžete ještě stále navštívit.


Rohaté vodní ořechy pomáhají při průjmu. Zkuste chráněnou kotvici plovoucí pěstovat

Plody velmi zajímavé rostliny kotvice plovoucí jsou známé jako vodní ořechy, jezuitské ořechy nebo vodní kaštany a bývaly kdysi dávno docela běžnou potravinou. Zejména když se neurodilo dost obilí, tak z nich dělali mouku a pekli placky a chleba. Kotvicové oříšky se také využívaly jako lék na trávicí potíže. Kotvice plovoucí, která dříve zdobila snad každý rybník, je dnes na seznamu kriticky ohrožených druhů rostlin ČR.


Pohádkový domek, který ani vlk nesfoukne: Jak sedmadvacetiletá architekta postavila betonový zázrak

Znáte pohádku o třech prasátkách, jak jim vlk sfouknul domečky? Tak tenhle domek na samotě odolá nejen vlčímu fouknutí, ale i pořádnému uragánu!


“Tati, děkuji ti za všechno, nevím, jak to bez tebe zvládnu,” pláče Soňa

Ztráta někoho blízkého je vždycky velmi těžká. Když navíc máte s tím člověkem velmi blízký vztah, pak je to velká bolest. A vy najednou nevíte, jak s ní naložit. Co teď? Jak dál fungovat? Ztráta rodičů je velmi bolestný okamžik, který musí dříve či později řešit každé dítě. Co dál, když jsou rodiče oporou a kotvou, která najednou chybí?


Interiér pražského bytu někoho nadchne, jiného pobouří: Majitel je ale nadmíru spokojený

Třípokojový loft má hned několik výrazných atributů. Jsou to tapety, svítidla a zajímavé umělecké předměty. Co ale hraje tu nejdůležitější roli, je denní světlo.


Z ruiny k prolínání s moderní architekturou: V chorvatském Kastavu ví, jak vrátit život starému kostelu

Z ruiny k prolínání s moderní architekturou: V chorvatském Kastavu ví, jak vrátit život starému kostelu. Zajímavostí někdejšího jezuitského kostela sv. Marie v Kastavu je, že se ruinou stal v době, kdy ještě nebyl ani zcela dostavěn. Pro jeho stavbu byla zvolena lokalita, na které stával předchozí kostelík, který byl však zbořen. Nedochovaly se údaje o zahájení stavby nového kostela sv. Marie, ale podle odborníků se jednalo o 18. století.


Jak odstranit slupky z papriky? Základ úspěchu je opéct ji do černa

Oloupané papriky patří mezi dokonalé lahůdky. Hodí se do salátů, jednohubek, dipů, pomazánek i do slaných koláčů, na pizzu nebo do guláše. Nejpracnější na nich je jejich loupání. Ale nemějte obavu, poradíme vám, jak na to!


Prádlo jako nové? Stačí přidat k prášku na praní dostupné ingredience s jedinečným efektem

Praní prádla je běžnou součástí každodenního života. Jak mít prádlo čisté a stále jako nové? Není třeba pořizovat drahé prací prostředky. Stačí obyčejný prací prášek a použití běžně doma dostupných ingrediencí. Které to jsou? A jak je správně použít?


Retro okénko: Kuřecí plátek se šunkou, broskví a sýrem může být delikatesa, stačí použít šťavnatější maso a čerstvé ovoce

Kuřecí plátek se šunkou, broskví a sýrem, to je vlastně takový fenomén českých pohostinství konce 20. století. Pokrm propojuje slanou a sladkou chuť okořeněných plátků kuřecího masa a slaďounkého ovoce.


Grilování na balkoně: Jaký gril vybrat a na co si dát pozor

Grilování na balkoně je skvělý způsob, jak si užít léto a připravit chutné pokrmy i bez zahrady. Výběr správného grilu však vyžaduje zvážení několika důležitých faktorů, jako je velikost, zdroj energie a bezpečnost. Je třeba dbát na to, aby gril nezabíral příliš mnoho místa, nevytvářel nadměrný kouř a byl stabilní na malém prostoru. Připravte se […] The post Grilování na balkoně: Jaký gril vybrat a na co si dát pozor appeared first on HomeInCube.


Kompostovací toalety v Prachovských skalách


Znamení, že vám váš anděl strážný chce sdělit něco důležitého: Přestaňte tyto jemné signály ignorovat

Každý z nás chce vědět, že na nás někdo dohlíží. Proto stojí za to se pozorně rozhlédnout, protože nám mohou uniknout signály, které nám usnadňují život. Jsou to znamení, že vám váš anděl strážný chce sdělit něco důležitého. Raději jim věnujte pozornost.


Letní odlehčené menu se saláty na grilu: Když už je gril roztopený, pak stojí za to využít jej na maximum

Saláty z grilované zeleniny jsou skvělou volbou jak na večeři s rodinou, tak grilovací party s přáteli. Lehké a přitom vydatné saláty z grilu rozhodně patří na seznam letního menu. Připravit je můžete jen ze zeleniny, nebo přidat maso, sýr či tofu, nebo grilovaný meloun a ananas.


Vyhlášený elegán Libor Bouček s oblibou porušuje dress code: Nerad nosím kravaty, zatím mi to vždycky prošlo

Moderátor Libor Bouček (43) patří mezi oblíbené tváře filmového festivalu ve Varech. Vždy elegantní moderátor, jehož pracovním oděvem je oblek, se pro Lifee rozpovídal o módě, porušování dress codu i módních výstřelcích. Proč nesnáší kravaty a jak se s tím ve své profesi vypořádává?