Finance

Trending:


Předměty, které musíte mít a které přinesou vašemu domovu štěstí

Každý chce mít v životě trochu štěstí a nejjednodušší způsob, jak toho dosáhnout, je přidat do svého domova několik strategicky vybraných předmětů. Možná znáte feng-šuej, starobylou čínskou praxi, která se zaměřuje na uspořádání obytného nebo pracovního prostoru tak, aby podporoval pozitivní energii a harmonii. Tato praxe využívá několik předmětů, které údajně přinášejí štěstí, ale jaké to jsou? V této galerii najdete oblíbené předměty nejen z oblasti feng-šuej, díky nimž můžete svůj prostor naplnit štěstím, zdravím a bohatstvím. Klikněte a začněte.


Proč je nejen na mytí oken ideální dešťová voda

Dešťovou vodu lze využít nejen na zalévání kytek, ale i v oblasti domácích prací. Měkká mineralizovaná voda splní kdekterou službu lépe než tvrdá voda z domácího kohoutku. Navíc nebudete muset nesmyslně utrácet za drahé čistící prostředky. S dešťovou vodou umyjete dobře například i vaše znečištěná okna. Můžete si být téměř jisti, že po šmouhách nezbude ani památka.


Chystáte se do lesa na borůvky? Při nesprávném sběru vám může hrozit tučná pokuta

Vyrazit do lesa na hezkou procházku a nasbírat si u toho lesní plody zní lákavě. Vždyť, kdo by nemiloval třeba borůvkové knedlíky nebo koláč. I když jsou nám borůvky v lese k dispozici zadarmo, při jejich sbírání je však důležité mít na paměti několik pravidel, aby nedošlo k poškození přírody a pokutám. Pojďte si je s námi připomenout a vyhněte se zbytečným problémům…


Prádlo jako nové? Stačí přidat k prášku na praní dostupné ingredience s jedinečným efektem

Praní prádla je běžnou součástí každodenního života. Jak mít prádlo čisté a stále jako nové? Není třeba pořizovat drahé prací prostředky. Stačí obyčejný prací prášek a použití běžně doma dostupných ingrediencí. Které to jsou? A jak je správně použít?


Faltýnek s krásnou manželkou po boku Jágra a Branišové i žhavá Kočendová. Hvězdami natřískaná přehlídka ve Varech

Návrhářka Zuzana Lešák Černá představila v rámci MFF Karlovy Vary světu svou novou kolekci. Velkolepá přehlídka, kterou moderovala Iveta Lutovská, přilákala hned celou řadu hvězd. V publiku usedl Jaromír Jágr s krásnou Dominikou nebo manželé Limberských. Hvězdy zachytil přítomný fotograf eXtra.cz.


Levandule po odkvětu: správný letní řez jí rozhodně prospěje

Pokud toužíte po hustých keřících levandule, pak byste se měli přestat bát jejího letního řezu. Právě díky němu můžete prodloužit dobu kvetení a navíc získáte větší množství květů. K řezu přistupujeme ještě v období, kdy neodkvetly všechny květy. Právě díky tomu podpoříme růst nových květů. To znamená, že je dobré květy odřezávat postupně. Vždy se zaměříme na ty, které už odkvetly.


Chcete zhubnout a omezujete večeře? Místo hladovění zkuste rychlé pokrmy plné bílkovin

Připravit zdravou večeři po celém náročném dni je někdy až nadlidský úkol. Zvlášť, pokud nemáte nakoupeno a nápady dochází. S těmito několika tipy si v mnoha obměnách vystačíte minimálně na celé léto!


Jak odstranit slupky z papriky? Základ úspěchu je opéct ji do černa

Oloupané papriky patří mezi dokonalé lahůdky. Hodí se do salátů, jednohubek, dipů, pomazánek i do slaných koláčů, na pizzu nebo do guláše. Nejpracnější na nich je jejich loupání. Ale nemějte obavu, poradíme vám, jak na to!


Stigmata: záhada svatých ran

V křesťanství se stigmata označují jako tělesné rány, jizvy a bolesti na místech, která odpovídají ranám po ukřižování Ježíše Krista. Tyto zarážející rány se obvykle objevují na rukou, zápěstích a nohou a na levé straně těla. Vysoký podíl (možná více než 80 %) všech stigmatiků tvoří ženy. Navíc prvními a jedinými stigmatiky byli katolíci, kteří žili po velkém schizmatu v roce 1054 (přerušení společenství mezi katolickou církví a východní pravoslavnou církví). Stigmata, jež jsou často vyvracena jako podvod, mají přesto své věřící - od roku 1224, kdy byl zaznamenán první případ, bylo identifikováno přibližně 400 stigmatiků. Lékařská záhada, nebo zázrak? Klikněte na tuto galerii a zjistěte více o stigmatech a těch, kterých se zřejmě dotkl Kristus.


Posnídejte jako ve Středomoří: Tyhle tipy vás zaručeně dostanou

Posnídejte jako ve Středomoří: Tyhle tipy vás zaručeně dostanou. Středomořská kuchyně patří podle odborníků i laiků k těm nejzdravějším, a přitom je nabitá skvělými chutěmi. Jejím základem je čas na jídlo, více chodů, a především kvalitní suroviny. Méně se konzumuje vepřové a hovězí maso a také mléčné produkty, důraz se klade na čerstvou zeleninu, ovoce a také bylinky. Ve středomořské kuchyni se hojně využívají mořské plody a také olivový olej.


Koktejl Negroni letos opět září mezi hvězdami filmového plátna. Barman prozradil, co při přípravě nepodcenit

Mezinárodní filmový festival v Karlových Varech má každý rok nějaký svůj speciální drink. Letos je tím oficiálním nápojem speciální verze slavného koktejlu Negroni. Barman Milan Zaleš pro web Toprecepty.cz prozradil, co je při přípravě Negroni koktejlů nejdůležitější, a nabídl i originální recept.


Nemáte vlasy, nebo bojujete s jejich hustotou? Nechte si je vytetovat

Prořídlý vlasový porost, kterým prosvítá světlá pokožka. Ustupující kouty nebo dokonce lysina, která může být projevem alopecie. Ve chvíli, kdy selžou možnosti léčby, přichází na řadu otázka, jak nedostatek vlasů zamaskovat. Poněkud překvapivá odpověď zní: můžete si je nechat vytetovat.


Ceny v Karlových Varech? Drahá bída i dobré jídlo za rozumný peníz. Podívejte se, jak neprohloupit

Karlovy Vary jsou takové, jaké si je uděláte. Můžete se cítit jako filmová hvězda a užívat si gastronomického luxusu, můžete se ale stravovat i mimo centrum a v tu chvíli jdou náklady na rozumnou úroveň. V Karlových Varech také platí, že někde můžete dostat vysokou kvalitu za velmi dobré ceny a jinde narazíte na předražený podprůměr. Když se chcete během filmového festivalu najíst za přijatelný peníz, je dobré poslouchat doporučení místních.


Beata (29): Ztratila jsem se v mateřství. Úplně mi vypadlo, že jsem také žena

Beata si na dětském hřišti našla nové kamarádky. Chodí hezky upravené, pečují o sebe, a rozhodly se, že něco udělají také s Beatou. Manžel ji po návratu domů málem nepoznal.


Mateřská znaménka a celebrity, které je akceptují

Mateřská znaménka se mohou objevovat v různých podobách. Jsou to výrůstky na kůži, se kterými se dítě již narodí, nebo se objeví krátce po narození. Mohou vypadat jako mateřská znaménka, pigmentové skvrny nebo léze. Většinou zmizí, jak dítě roste, ale některá zůstávají po celý život. Je to poměrně běžné a existuje spousta celebrit, které jsou toho ukázkovým příkladem. Zatímco se často za své odlišnosti stydíme, když vidíme, jak celebrity přijímají svá jedinečná mateřská znaménka, připomíná nám to, že na ně máme být hrdí. Klikněte na tuto galerii a dozvíte se vše o různých druzích mateřských znamének a prohlédněte si některé z celebrit, které svá znaménka hrdě vystavují.


Minimalistickému bytu pro mladý studenstský pár vládne šedá

Renovace tohoto bytu o rozloze 65 m² byla navržena takovým způsobem, aby plně vyhovoval vytíženému mladému párů studentů medicíny a architektury a jejich vysokým estetickým nárokům. Dále bylo požadavkem, že v bytě se musí cítit dobře také dvě další členky rodiny, velmi aktivní kočky, a prostor jim musí být přizpůsoben co do bezpečnosti a odolnosti. Bytu zřetelně […] The post Minimalistickému bytu pro mladý studenstský pár vládne šedá appeared...


Grilování na balkoně: Jaký gril vybrat a na co si dát pozor

Grilování na balkoně je skvělý způsob, jak si užít léto a připravit chutné pokrmy i bez zahrady. Výběr správného grilu však vyžaduje zvážení několika důležitých faktorů, jako je velikost, zdroj energie a bezpečnost. Je třeba dbát na to, aby gril nezabíral příliš mnoho místa, nevytvářel nadměrný kouř a byl stabilní na malém prostoru. Připravte se […] The post Grilování na balkoně: Jaký gril vybrat a na co si dát pozor appeared first on HomeInCube.


Zemřel jeden z prvních černošských modelů. Renauld White prolomil bariéry v módním odvětví

Jeden z prvních černošských modelů, Renauld White, zemřel ve středu ve věku 80 let. Model původně z New Jersey pomohl zlepšit rozmanitost v módních časopisech. Úmrtí potvrdil pro magazín Women's Wear Daily (WWD) jeho dlouholetý přítel a módní návrhář Jeffrey Banks.


Čeká vás šťastné léto? Těmto 3 znamením hvězdy slibují parádní prázdniny

Léto samo o sobě je radostným obdobím dovolených, koupání, grilovaček a posezení venku, ať už na zahradě, v letním kině či na výletech v přírodě. Najděte si čas na to, co máte rádi, odpočívejte, užívejte si slunečné dny, ať máte po prázdninách na co vzpomínat. Koho dle hvězdných konstelací čeká mimořádně nezapomenutelné léto? Na co těšit se mají především tři znamení zvěrokruhu.


Velkolepé královské koruny vhodné pro hlavy států

Koruna je tradiční ozdoba hlavy, kterou nosí panovníci jako symbol své moci a bohatství. Nádherně vyrobená, často se třpytící zlatem nebo stříbrem a zdobená drahými kameny, koruna také označuje svého nositele jako hlavu státu, a čím větší je pokrývka hlavy, tím větší je její postavení. Projděte si tuto galerii a obdivujte některé z nejpozoruhodnějších korun, které kdy byly vytvořeny pro krále a královny.


Okurky nakládačky: od pěstování k nakládání

Mezi tradiční delikatesy patří nakládané okurky. Ať už se chystáte na vlastní úrodu nebo si pro okurky raději zajdete na trh, podívejte se na naše tipy, jak se vybavit na domácí nakládání a na co si dát pozor. Nezapomněli jsme ani na tipy pro správné pěstování nakládaček.


Po Ježíšových stopách: Biblická místa, která můžete navštívit i dnes

Děj biblického příběhu se odehrává na mnoha místech ve Svaté zemi i mimo ni. Některá z těchto míst zůstala dochována jako historická města a slouží jako významné turistické cíle. Ale existuje spousta dalších měst a vesnic spojených s těmito starobylými náboženskými texty, které jsou stejně důležité, ale mnohem méně navštěvované. A pro lepší pochopení biblických textů je třeba je prozkoumat. Klikněte na tuto galerii a objevte biblická místa, která můžete ještě stále navštívit.


Kvíz: Ach ta gramatika aneb Psaní s/z

Česká gramatika rozhodně patří mezi ty náročnější a řadě lidem přidělává vrásky celý život. Vyjmenovaná slova, tvary zájmena já, interpunkce či tolik neoblíbené používání předpon s(se), z(ze).


Kam ve Varech na jídlo? Na tatarák do Evropáku, guláš za 269 Kč dostanete U Švejka, palačinky za 50 Kč v Dobrůtkách

Karlovy Vary opět po roce žijí filmem, večírky a dalšími akcemi, které neoddělitelně patří k Mezinárodnímu filmovému festivalu, jehož 58. ročník již v pátek odstartoval. Pokud se do Varů chystáte poprvé, určitě oceníte pár tipů, kde se dobře najíst a napít, a neutratit za to majlant.


Zahoďte drahé krémy proti vráskám a začněte tejpovat

Tejpování obličeje proti vráskám je relativně nová technika, která využívá speciální elastické pásky, jež se aplikují na obličej s cílem redukovat výskyt vrásek a zlepšit celkový vzhled pleti. Tato metoda je inspirována kineziologickým tejpováním, používaným původně pro léčbu svalových a kloubních problémů ve sportovní medicíně. Proč je ale nevyužít i v obličeji a zbavit se protivných vrásek?


Využijte účinky mateřídoušky pro své zdraví a pohodu. Kvete právě nyní!

Mateřídouška je aromatická léčivá bylinka z čeledi hluchavkovitých. Má široké spektrum léčivých účinků a využívá se v kuchyni i kosmetice. Nasbírejte si ji…


Jak si nasušit bylinky: 4 způsoby sušení. Udělejte si zásobu na zimu

Vůně a chuť bylinek si v létě užíváme v zahradě a pochopitelně i v kuchyni na přípravu pokrmů. Léto je také obdobím, kdy spoustu bylinek sklízíme a děláme si zásoby na zimu. Nejjednodušší metodou jejich uchování je sušení. Jaké jsou způsoby sušení? Ovšem, ne všechny bylinky jsou na sušení vhodné, protože sušením ztrácí na kvalitě. Které se vyplatí sušit a jak uchovat jejich chuť a aroma?


Stylově do letadla: Oblečte se na cestování pohodlně, ale buďte stále šik

Pokud patříte mezi ženy, které chtějí vypadat skvěle a stylově za každé situace, jistě také často řešíte záludnou otázku, jak se obléct na několika hodinový let. Při výběru takového outfitu jistě hraje velkou roli praktičnost a pohodlnost, ovšem to se často vylučuje s tím být šik a stylová. Poradíme vám, jak tyto dvě věci skloubit a vy už nikdy nebudete muset řešit toto obtížné dilema. Vyberte si z následujících outfitů a dovolená může začít.


Kvíz: Jak dobře znáte světová "nej". Dávali jste pozor ve škole a milujete mapy a encyklopedie? Pak pojďte do toho

Svět je plný fascinujících míst a přírodních úkazů, které nás nepřestávají udivovat. Od nejvyšších hor po nejhlubší oceánské příkopy, každý kout Země má svůj jedinečný rekord. A tyto rekordy se navíc někdy mění. Náš kvíz vás provede některými z nejvýznamnějších světových „nej“ a prověří vaše znalosti v oblasti geografie a přírodních věd. Připravte se na zajímavé otázky, které vám ukáží, jak dobře znáte naši planetu.


Prachovské skály mají konečně toalety. Alespoň nebudeme muset do lesa, pochvalují si turisté

Prachovské skály, kam v létě míří tisíce turistů, už nejsou bez toalet. Dosud v chráněném území toalety chyběly. Teď tam jsou hned na dvou místech.


Princezna Kate bude Británii napínat do poslední chvíle, píše magazín!

V boji s rakovinou se střídají lepší a horší dny, což na vlastní kůži poznává i britská princezna Kate. Poddaní jeho veličenstva ji mají velmi rádi, o to více je mrzí, že se kvůli nemoci neukazuje moc často mezi lidmi. Dočkají se v červenci nějakého veřejného vystoupení manželky následníka trůnu?


Jak celebrity rozmazlují své děti

Každý rodič chce, aby jeho dítě mělo to nejlepší. Není proto divu, že děti slavných osobností, jež vyrůstají v přepychu, patří k těm nejrozmazlenějším. Cardi B a Offset jsou proslulí tím, že za své malé děti utrácejí tisíce a tisíce dolarů. Od honosných narozeninových oslav až po miniaturní tašky Birkin - není nic, co by jejich děti nemohly mít. Cardi B o svých výdajích nedávno promluvila v rozhovoru pro New York Times. Odhalila, že za každé své vystoupení nyní dostává milionové honoráře a utrácení těchto peněz za své děti je ten nejlepší pocit. Popsala propracovanou dětskou sestavu, kterou si pořídila za více než 20 000 amerických dolarů. "Samozřejmě to není můj největší nákup v životě, ale je to to, pro co tvrdě pracuji, pro své děti," řekla. "Přílišné utrácení za děti neznamená, že jste skvělým rodičem, ale dává vám to příjemný pocit. Máte pak pocit, že žijete svůj dětský sen." Začátkem července Cardi B a Offset slavili páté narozeniny své dcery Kulture Kiari a koupili jí růžovou kabelku Birkin v předpokládané hodnotě 25 000 amerických dolarů. Jednalo se o její druhou tašku Birkin (minimálně!), protože jednu už dostala ke svým druhým narozeninám. Způsob, jakým jsou děti celebrit hýčkány, vždy vyvolává rozruch, ale je to opravdu jen závist a zášť? Klikněte na galerii a zjistěte, jak rodiče celebrit rozmazlují své děti! Všechny částky jsou v amerických dolarech.


Celebrity ve stejném oblečení: Komu to slušelo víc?

Hvězdy musí navštěvovat tolik akcí, že je někdy těžké udržet krok s jejich glamour vzhledem. Jejich stylisté se neúnavně snaží, aby na akcích nenosily stejné oblečení jako ostatní, ale někdy je to nevyhnutelné. Skvělé je, že většinou áčkové hvězdy překonají rozpaky a přijmou fakt, že všichni mají opravdu dobrý módní vkus. Klikněte do galerie a podívejte se, které celebrity si oblékly stejné outfity!


Domácí bulky na hamburgery. Nový rozměr grilování

Léto, teplo, slunečné dny a setkávání s přáteli jdou ruku v ruce s venkovním grilováním. A pokud právě letní grilovačku plánujete, skvělou volbou jsou oblíbené hamburgery, které vaše přátele či rodinu zajisté potěší. O level výše burgery posunou výborné bulky, které máte nyní příležitost si vyzkoušet doma. Přinášíme recept krok po kroku na lahodné kynuté bulky.


Oblíbená retro sladkost se přestala vyrábět. Jak si připravit rumové pralinky doma?

Rumové pralinky byly pro mnoho Čechů téměř ikonou mezi retro sladkostmi. Čokoládový bonbon skrýval cukrovou krustu a náplň s rumovou příchutí. Přestal však o ně být zájem, a tak po 58 letech firma Nestlé oznámila ukončení jejich výroby. Nezoufejte ale, můžete si je připravit i sami.


Džínové kraťasy jsou pasé: Trendy léta 2024 ovládnou tyto pohodlné a stylové šortky

Jakmile přijde léto, okamžitě saháme po co nejkratších a nejpohodlnějších variantách oblečení, které najdeme ve skříni. V těchto případech většinou vytahujeme šaty, sukně a kraťasy. Právě v oblasti šortek se ale letos odkloníme od klasického denimu a dáme prostor mnohem pohodlnější, ale stejně stylové verzi.


Jak se zbavit drátovce: díky snadným fíglům ve vašich bramborách řádit nebude

Vypěstovat si svoje vlastní brambory, to je snem asi každého pěstitele. Znáte snad lepší dobrotu nežli nové brambory ve slupce podávané se solí a máslem? Já tedy ne. Jenže, pokud nám bramborový porost nenapadne mandelinka, která právě v těchto dnech v bramborách řádí, tak dalším škůdcem, který nám znemožní pochutnat si na čerstvých brambůrkách je drátovec. Naštěstí ale funguje jeden zcela banální fígl, jak na tohoto škůdce vyzrát a těšit se na...


S těmito pokojovými rostlinami bez problémů přežijete parné léto

Proč pořizovat hlučnou a drahou klimatizaci, když do pokoje stačí umístit pár květináčů s rostlinami? Stačí jen vybrat ty správné pokojovky, které zpříjemní klima ve vašem bytě.


Sushi přímo láká k objevování nových chutí během dovolené, obezřetnost je však na místě

Sushi je moderní pokrm, který dělá z Japonců rekordmany v dlouhověkosti, ale je otázkou, zda jde vždy o bezpečné a zdravé jídlo, nebo se spíš musíme smířit s tím, že se necháváme ovlivnit hezkým vzhledem a reklamami.


Nejchlípnější sexuální skandály v dějinách

Nic se nevyrovná šťavnatému sexuálnímu skandálu, který vyvolává drby a spekulace. Ať už jde o skandály starověké nebo moderní, čím jsou pikantnější a senzačnější, tím lépe. Některá z těchto starověkých afér, které se proplétají s vraždami, spiknutími a dokonce i popravami, pomohla definovat lidské dějiny. V moderní době se sexuální skandály často vztahují k politickým intrikám a kultuře celebrit a bulvární časopisy a noviny dychtivě odhalují každý pikantní detail. Takže kdo byl v průběhu staletí jmenován a zostuzen a někdy i neprávem obviněn ze sexuálních slabostí? Klikněte na tuto galerii a přečtěte si o některých z nejvíce šokujících a oplzlých sexuálních skandálů v dějinách.


Jak škodí chroustek letní? Může být velkou pohromou pro vaši zahradu

Chroustek letní je tak trochu neohrabaný brouk, který se při svém nemotorném letu často někomu připlete do cesty. Je to pěkný nešika, který do vás s klidem narazí, a to i opakovaně, což sice může člověka vylekat, ale ve skutečnosti mu nic nehrozí. Nanejvýš se brouk nepříjemně zamotá do vlasů. To trávník by se měl bát už o něco více. Při přemnožení jej zvládnou larvy chroustků úplně zničit.


Otevírací doba obchodů: Svátky v červenci jdou na ruku milovníkům nákupů

V Česku začal v pondělí o den kratší pracovní týden, protože v úvodu července jsou tradičně dva státní svátky. To v posledních letech znamená jediné. Každý si potřebuje osvěžit, zdali během nich bude v obchodech otevřeno.


Jak upéct makovník? Dokonale vláčný moučník je hotový za pár minut

Makovec je velmi oblíbený moučník, který je nejen chutný, ale také výživný. Jeho výhodou je snadná příprava, všechny suroviny stačí jednoduše smíchat a nalít na plech. Poradíme, jak připravit dokonale vláčný makovec.


Svatby v Ulici: Každá byla něčím výjimečná, na každé se také dalo něco zkritizovat

Když se chce, vždycky se dá najít něco, co by se mohlo ostře zkritizovat. Dokonce i v případě tak pěkné svatby, jako byla ta nejnovější, si někteří diváci najdou pár důvodů k opovržení. Např. to, že Gábina kráčela uličkou při znělce z mobilního telefonu. Ani dřívější svatby neunikly výhradám.


Jak připravit sebe i své dítě na první tábor: Nic nepodceňte a nechte ho, ať získá nezapomenutelné zážitky

Pokud jste jako děti jezdila na tábor, jistě máte spoustu zážitků, na které budete vzpomínat celý život. Některé jsou veselé, jiné krušné, nicméně v každém případě se na takové chvíle nezapomíná. Máte-li obavy o své dítě, které posíláte letos v létě poprvé na tábor, pomyslete na několik aspektů, kterými svůj strach a nejistotu eliminujete. Byla by přeci škoda, aby bylo vaše dítě o táborové historky ochuzeno.


Co znamenají oranžové skvrny na listech česneku: jak řešit tento problém

Blíží se doba sklizně česneku a vy jste si možná všimli, že se na listech objevily drobné oranžové skvrny. Většina pěstitelů česneku tento problém zná a jistě se s ním nesetkali poprvé. Jak se zachovat, když tuto chorobu na česneku objevíte a co se s tím dá dělat?


Praní jako raketová věda? Pokud ovládáte řeč pracích symbolů, tak nikoliv!

Každý občas vypere nebo usuší kousek oblečení podle intuice, protože jediné, čemu na cedulce rozumí, je značka doporučené teploty. Jednotlivé prací symboly však mají své opodstatnění. Pokud totiž chcete prodloužit životnost oblíbeným kouskům vašeho šatníku, právě jejich svědomité dodržování je klíčové. Vyznat se však ve změti geometrických tvarů může být opravdovým oříškem i pro znalé hospodyňky. Co znamená přeškrtnutý trojúhelník a jak správně...


Jak přežít vlny veder

Extrémní horko může být nebezpečné a za určitých okolností i smrtelné! Je tedy lepší být připraven: Podívejte se na tyto tipy, jak přežít vlny veder.


Proč jsou Fabergého vejce tak výjimečná?

Je obtížné vést rozhovor o ikonických královských dědictvích, aniž bychom zmínili Fabergého vejce. Byla zhotovena pro ruské panovníky jako dary pro jejich rodiny na přelomu 19. a 20. století a stala se jedněmi z nejslavnějších děl dekorativního umění v historii. Tato vejce, zhotovená z drahých kovů a zdobená nesčetnými šperky a drahokamy, jsou dnes rozptýlena v muzeích a soukromých sbírkách po celém světě a kdysi byla nejcennějším majetkem končící dynastie. Nejsou jen krásnou památkou, ale také symbolem konce téměř 300 let trvající éry vlády rodiny Romanovců nad ruskými državami. Poté, co byli Romanovci v roce 1917 svrženi bolševiky, byly téměř všechny důkazy o jejich vládě smazány, Fabergého vejce však byla výjimkou. Všech více než 50 vajec, navržených a vytvořených výhradně v dílně Domu Fabergé v Petrohradě, je vynikajícím řemeslným dílem a je velmi vyhledáváno sběrateli po celém světě. Zaujalo vás to? Čtěte dále a dozvíte se více o těchto řemeslných kouscích a prohlédněte si některá z nejkrásnějších císařských Fabergého vajec.


Netradiční grilovací příloha: Pita plněná bylinkami

Nadýchané kynuté těsto na pitu jsme naplnili směsí oblíbených čerstvých bylinek. Upekli a vznikla perfektní grilovací příloha. Hodí se k masu, sýrům i salátům. A hotové je máte za chvilku!