Trending:


Karolína (18): Řekla jsem kamarádce pravdu o její vizáži. Tím jsem ji asi nadobro ztratila

Pravda někdy bolí, ale máme se jí zříkat? Kdo jiný by vám ji měl říct než vaši nejbližší? Anebo kamarádka, se kterou se znáte hodně dlouho. Ale ne každý je ochotný pravdu unést… Tak jako ta Karolínina.


Příběh ze života: “Moje sestra mi škodí, kde může,” zoufá si Aneta

Sourozenecké vztahy jsou důležité rodinné vazby, které máte. Ne vždycky jsou však ideální. Někdy se ani sourozenci neshodnou na mnoha věcech, a pak dochází k hádkám o více či méně důležitých situacích v rodině. A někdy si i sourozenci vzájemně zasadí velkou ránu, kterou neumí překousnout jedna nebo druhá strana. Podobně je na tom i Aneta. Má přitom pocit, že sestře nic neudělala. Ta ji však nemá ráda a snaží se jí škodit, kde jen může.


Jak rychle zastavit svědění ze štípance: Pomůže vám teplo

Jak rychle zastavit svědění ze štípance: Pomůže vám teplo. Existují mnohé šikovné domácí prostředky, které skvěle pomáhají při bodnutí komárem. Jeden z nich má většina žen stále v kabelce.


Chanel Haute Couture Fall-Winter 24-25: Království bez královny

Módní dům Chanel v impozantních kulisách odhalil ještě pompéznější kolekci Haute Couture Fall-Winter 24-25. Před zraky diváků se odehrála teatrální hra nejmenšího detailu, která se proměnila v dokonalou symfonii orchestru, který však nikdo nedirigoval. A nebo?


Kozačky, žabky i turban na hlavě. Podívejte se na módní úlety z červeného koberce ve Varech

Páteční zahájení Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech si nenechala ujít celá řada známých tváří. Pánové příliš kreativní nebyli, eleganci jistil černý smoking. Dámy naopak slavnostní událost využily a na červeném koberci před hotelem Thermal ochotně pózovaly v barevných róbách. Nicméně ne všechny stylisticky bodovaly. Podívejte se, kdo podle módní návrhářky šlápl vedle.


Hubnutí po padesátce: Nejdůležitější jídlo celého dne je snídaně, na bábovku ale zapomeňte

Padesátka je pro mnohé ženy jakýmsi milníkem, kdy se mění život a ne vždycky zrovna k lepšímu. Alespoň pokud jde o zdraví a vzhled. Lví podíl na tom mají hormonální změny spojené s menopauzou. Jedním z důležitých momentů, který pomůže ženám cítit se dobře, je úprava jídelníčku, jehož nedílnou součástí je snídaně. Jak by měla vypadat, pokud si chceme udržet váhu nebo nějaké to kilo shodit?


Slavné matky po čtyřicítce: Je věk v mateřství opravdu jen číslo?

Doba se posouvá a leccos i zrychluje, což neplatí pro otázku mateřství. Moderní ženy mají stále více času na to, kdy přivést potomka, ať už kvůli kariéře, cestování nebo absenci vhodného partnera. Zatímco jejich předchůdkyně se v tomto věku často připravovaly na roli babiček, dnešní novopečené maminky si díky mateřství prodlužují dobu mládí. Tento fenomén je navíc podpořen pokrokem ve vědě a medicíně. Když se podíváme do světa slavných matek,...


Plněné paprikové lusky v rajčatové omáčce podle Honzy Punčocháře: Do základu dejte kořenovou zeleninu a omáčku s paprikami pečte v troubě

Plněné papriky v rajčatové omáčce se pro mnohé z nás staly symbolem léta. Právě papriky a také rajčata v tu dobu dozrávají, jsou plné chuti a byla by škoda toho nevyužít. Proto si pojďme představit osvědčený recept na tuto dokonalou omáčku, tentokrát pod taktovkou šéfkuchaře Honzy Punčocháře.


Velký červencový horoskop lásky: Vodnáři si budou užívat zájem druhých, Berani se rozejdou

Červenec s sebou přináší kromě teplého počasí také mnoho příležitostí se seznámit. Lidé jsou setkávání všeobecně více nakloněni. Usměje se štěstí i na vás? To se dozvíte v našem červencovém horoskopu lásky!


Co oblékly celebrity na party ve Varech: Elegantní červená i ve vedru nepříjemná koženka

S Mezinárodním filmovým festivalem v Karlových Varech se pojí i nesčetně akcí. Jednou z nich je Moët & Chandon party. Podívejte se, kdo na ní zazářil a kdo naopak s výběrem outfitu šlápl vedle. Obrovské vedro tentokrát hostům nepřidalo, většina z nich však akci zvládla s noblesou.


Co jste nevěděli o kočkách? Nedokážou vnímat sladkou chuť a do jejich jídelníčku patří i zelenina

Že jsou kočky a kocouři velcí gurmáni, není žádnou novinkou. Věděli jste ale, že na rozdíl od lidí nedokážou vnímat sladkou chuť? A to i přesto, že pro ni mají na jazyku receptory. Kočky jsou sice výhradní masožravci, ale jejich jídelníček můžete obohatit hned několika způsoby.


Šupito presto – a je tu pesto! Poznejte, jak tato kulinární lahůdka vznikla

Jedno z nejlahodnějších dochucovadel, spojených s italskou kuchyní, je bezpochyby pesto. Vyrobíte ho rychle, snadno, zbude vám do zásoby a díky jeho šťavnatému, aromatickému kouzlu vzniknou nezapomenutelná voňavá jídla jen z několika málo přísad.


3 tipy na osvěžující drinky s příchutí letního Španělska

Vydejte se na slunné pobřeží Španělska a objevte tajemství osvěžujících míchaných nápojů, které vám přinesou chuť léta přímo do vaší skleničky.


Šperky do postele nepatří. Sundávejte je před spaním a vyhnete se zdravotním problémům i jejich ničení

Necháváte si na sobě přes noc veškeré šperky a spíte s nimi celou noc? Věřte, že tento zlozvyk má spoustu nevýhod a rizik, o kterých jste možná ani nevěděla...


Zbytečné věci, kterých byste se měli zbavit - dnes

Některé předměty si mnozí z nás nechávají doma a nikdy se neptají proč. Mnohé z nich jsou naprosto zbytečné, a přesto je stále máme u sebe, ať už z důvodu, že je prostě zapomínáme, nebo si myslíme, že "jednou se budou hodit". Pak nám jen tak leží doma a my si na ně tak zvykneme, že už si jich ani nevšímáme. Již dříve jsme hovořili o způsobech, jak deklutrovat svůj život, a o tom, jak může být minimalismus prospěšný, ale existují i další chyby, kterých se neustále dopouštíme, aniž bychom si to uvědomovali, a právě uchovávání některých předmětů doma je jednou z nich. Kdy jste se naposledy podívali na data spotřeby výrobků vzadu ve spíži nebo v mrazáku? Nebo kdy přesně jste nosili nesourodé ponožky, které máte v šuplíku? To je v pořádku, všichni jsme vinni z toho, že si necháváme různé nepotřebné věci. Ale po přečtení této galerie už nebudete mít žádné výmluvy, takže klikněte a začněte věci z domu vynášet ještě dnes.


Horoskop štěstí na červenec: Býci si zvelebí bydlení, Blíženci se mohou těšit na romantiku

Štěstí je vedle lásky jednou z nejdůležitějších věcí, které nás zajímají v horoskopech. Tak nebudeme zdržovat a pojďme se rovnou podívat, jaké štěstí čeká jednotlivá znamení zvěrokruhu v červenci.


Proč jíst meruňky: 7 důvodů, proč je zařadit do svého jídelníčku. Recept na lahodný džem

Nejlepší meruňky bývají ty, které si vypěstujeme na vlastní zahradě. Bohužel se to v posledních letech daří jen málokomu. Většinou se o jejich zkázu postarají jarní mrazíky, a tak je pro nás každý plod vzácný, protože tohle ovoce s úžasně nasládlou chutí má pro nás i spoustu zdravotních benefitů. Tak si važme každé jednotlivé meruňky, která se na našem jídelníčku objeví. Úctu k meruňkám měli lidé už ve starověku. Podle řecké mytologie jsou...


Denní horoskop na neděli 30. 6. 2024: Berani propadnou depresím, Váhy si nevědí rady

Denní horoskop pro všechna znamení zvěrokruhu na neděli 30. 6. 2024. Podívejte se, co vás tento den čeká a čeho byste se případně měli vyvarovat.


Velký horoskop na červenec 2024: Ryby čeká přelomový měsíc, Kozorohům se splní sen

Co přinesou hvězdy vašemu znamení v červenci 2024? Podívejte se na váš aktuální měsíční horoskop. Během tohoto měsíce Slunce vstoupí do znamení Lva a dočkáme se úplňku ve znamení Kozoroha, který bývá označován jako bouřkový či hromový. Co vás čeká a nemine?


Nenechte levanduli pouze jako okrasu na zahradě. Využijte její potenciál naplno

Když přijde léto a vykvete levandule, načež kolem ní začnou létat včelky a motýli, je to krásný pohled. Kromě něj máte ovšem také příležitost využit její příznivé účinky.


Vysvědčení se blíží. Místo květin školáci vymýšlejí originální dárky pro své učitele

Už v pátek dostanou školáci vysvědčení. V tento den také většina z nich nese svému učiteli nebo paní učitelce dárek. Květina nebo sladkost bývají sázkou na jistotu, v poslední době ale mívají žáci a jejich rodiče i originálnější nápady.


Uspěli i přes průšvihy ve škole. Dejdar si vytrhl poznámku ze žákovské, Bilina se pral

Čas vysvědčení opět vybízí k zamyšlení, nakolik jsou známky důležité a vypovídající o kvalitách školáka, a jestli se z těch horších hned hroutit. Jistě, že ne! Uklidnit vás může i fakt, že celá řada úspěšných osobností si ve škole nevedla právě „na jedničku“. Kdo z populárních herců svůj talent rozvinul i bez školy nebo s poznámkami či třídní důtkou? Jak si vedli slavní a úspěšní ve škole, si pusťte také na videu hned v úvodu.


Odložte vysoké podpatky a rozlučte se s nepohodlím: Letos zazáříte v pantoflích i v práci nebo na svatbě

Pantofle, kdysi považované za obyčejnou domácí obuv, se v posledních letech staly nedílnou součástí každodenního outfitu moderní ženy. V tomto článku vám představíme jejich nejžhavější trendy pro rok 2024 a poradíme, k čemu je nosit.


Co jsou serpentinové stěny a proč se staví

Serpentinové neboli zvlněné cihlové stěny můžete spatřit nejen v Anglii, ale i jinde v Evropě. Hadovitě zakroucené, bytelné, a přitom i architektonicky dobře vypadající cihelné stěny fungují často jako zahradní zídky. Proč o nich uvažovat?


Připravte suchou jíšku podle videonávodu. Je to snadné a jíška vydrží až půl roku

Do většiny polévek a omáček se přidává jíška. Může to být třeba právě suchá jíška, kterou připravíte během chvilky upražením hladké mouky. Ve videonávodu uvidíte, že je to velmi snadné. Suchou jíšku si navíc můžete připravit do zásoby.


Červená řepa v ohrožení! Před jakými škůdci a chorobami ji chránit

Červená řepa patří mezi velmi zdravé plodiny, které si můžete vypěstovat na vlastní zahradě. Většinou je její pěstování bezproblémové. Červenou řepu můžete uložit na dlouhou dobu a připravovat ji na spoustu způsobů. Někdy ale mohou přijít choroby a škůdci, kteří vaše plodiny poškodí nebo zcela zničí. Proto se vyplatí je znát, abychom mohli zakročit pokud možno co nejdříve. Vyplatí se pravidelně kontrolovat viditelné části řepy.


Víkendový horoskop: Vodnáři půjdou vstříc dobrodružství, Ryby objeví novou vášeň

Počasí o víkendu bude nepředvídatelné stejně jako poslední dny. Někdo tento čas věnuje sebereflexi, jiný naopak prozkoumávání nových tajů. Ať tak, či tak, hvězdy mají jasno. Co čeká právě vás, se můžete dočíst v našem víkendovém horoskopu.


Fascinující historie darování květin

Ať už se jedná o narozeniny, Den matek, Valentýna nebo ztrátu blízké osoby, darování kytice květin jako dárku se v různých dobách a kulturách ustálilo. Kdy však darování květin vzniklo? V této galerii najdete vše, co potřebujete vědět o historii darování květin, od jeho staroegyptských počátků přes floriografii v Anglii 19. století až po jeho místo v současnosti. Zajímá vás víc? Stačí kliknout a dozvíte se více.


Co je možné zamrazit a použít později: Od vajíček přes mateřské mléko až po buňky z tuku

Lékařská věda a inovace se neustále vyvíjejí a přinášejí nové možnosti. Naše těla přitom obsahují cenné buňky, které mohou být v budoucnu klíčem k léčbě nebo dokonce záchraně života nás či našich blízkých. Výzvou je správné zpracování a uchování buněk, aby si zachovaly své unikátní vlastnosti. Jaké druhy biologického materiálu je možné zmrazit nebo jinak uchovat pro budoucí léčebné účely?


Práce snů aneb Jak se pracuje v továrně na čokoládu? Vánoční kolekce chystáme už od léta, říká kvalitář

Taky jste si představovali jako malí, že jednou budete prodávat zmrzlinu? Nebo pracovat v čokoládovně? Přesně to se splnilo Jindřichu Novákovi. Stal se vedoucím výroby v „továrně na čokoládu“ Zora Nestlé a čokoládu i svou práci má i po mnoha letech stále rád.


Oslavte konec školního roku! Dort od maminky je sázka na jistotu

Maminky, také se vám stalo, že jste od svých dětí dostaly jasné zadání na domácí dort? Apetit vás nikdy nenechá ve ‚štychu‘, proto jsme pro vás v redakci připravili výběr těch nejlepších dětských dortů, kterými zaručeně zabodujete.


Chalupářské recepty podle horoskopu: Lev připraví tuhle delikatesu ze špekáčků a Kozoroh překvapí gulášem

Prázdniny jsou tady a dovolená na chalupě patří u nás k těm nejoblíbenějším. A protože o dovolené se nám většinou nechce trávit zbytečně čas v kuchyni, chalupářský jídelníček bývá snadný a rychlý. Podívejte se námi, jaké chalupářské pokrmy připravují různá znamení horoskopu.


Nakládačky ve sladkokyselém nálevu i v soli. Kde se jak připravují nakládané okurky?

Recepty na nakládané okurky (ale i jinou zeleninu, a dokonce i ovoce) najdete v kuchyních po celém světě. Každá země připravuje své nakládačky originálním způsobem. Vedle našich oblíbených sladkokyselých můžete vyzkoušet okurky naložené v soli, okurky s bazalkou, fenyklem či chilli.


Skalničky vydrží, i když pojedete na dovolenou. Obklopte se jejich jemnou krásou

Skalničky, také známé jako alpinky nebo horské rostliny, dokáží dodat i malému koutku zahrady plno barev. Navíc jsou nejen krásné, ale také praktické, protože obvykle vyžadují málo péče a dobře se adaptují na různé podmínky.


Odhalení toxicity: 30 toxických vlastností, které sabotují vztahy

Vzpomeňte si na chvíli, kdy jste strávili čas s někým z rodiny, partnerem nebo přítelem a jeho chování se vám zdálo přátelské, ale když jste odcházeli, cítili jste se nejistí a vyčerpaní. Možná jste se setkali s toxickou osobou. Toxické osoby se ve skutečnosti vyskytují velmi často; podle studií zažilo psychickou agresi ze strany partnera 48,4 % žen a 48,8 % mužů. Toxicita je osobnostní rys nebo vlastnost, která ovlivňuje myšlení, cítění a jednání člověka. Toxické vlastnosti se vyskytují ve všech tvarech a velikostech a tato galerie zahrnuje 30 z nich. Přečtěte si je a zjistěte, kolik z nich poznáte. Jsou mezi nimi takové, které negativně ovlivnily váš život?


Úžasné tipy na praní prádla, které byste měli znát

Na praní prádla si každý najde něco, co nesnáší. Ať už je to čekání, třídění nebo samotné praní, po kterém zjistíte, že jsou věci stále špinavé, může to být frustrující. Většina z nás to však musí dělat. Naštěstí existuje mnoho triků, jak prát efektivněji. Udělejte si laskavost a usnadněte si zbytek života tím, že si každý týden zjednodušíte den praní. Klikněte na tuto galerii a seznamte se s nejlepšími hacky a tipy pro praní prádla.


Vachta trojlistá: Podmínky pro pěstování rostliny, která je zajímavá v mnoha směrech

Trvalka, která je zajímavá v mnoha směrech. Jak vysazovat vachtu trojlistou? Jaké podmínky potřebuje ke zdárnému růstu? Rostlina, která je natolik vzácná, že byla zařazena mezi chráněné.


Jaké těsto zvolit na ovocné knedlíky? Nadýchané kynuté nebo tvarohové nejsou jediné možnosti

Ať už připomínají dětství nebo jsou symbolem léta, ovocené knedlíky mají v české kuchyni svoje pevné místo. Nejčastěji se pravděpodobně tvoří z kynutého a tvarohového těsta. Pokud ale chcete zkusit i něco jiného, sáhněte po bramborách nebo zkuste těsto odpálit.


Jaké jsou pranostiky na měsíc červenec: zobrazují nejen dobu žní a sklizně úrody

Lidová přísloví, rčení a pranostiky vycházejí ze zkušeností mnoha generací našich předků. Byly brány velmi vážně a lidé podle nich řídili běh a rytmus svých životů. Už proto, že jejich osud na přírodě závisel a jejich budoucnost určovala úroda jejich polí. Pečlivým a dlouhodobým zaznamenáváním letitých zkušeností si lidé vytvořily svá pravidla hospodaření, která neporušovali. Žili s přírodou v těsném kontaktu a byli na ní životně závislí.


Jaké jsou druhy třešní a na co se hodí? V bublanině jsou dokonalé, v poháru fantastické, v knedlících báječné

Jaké druhy třešní můžeme ochutnat, kdy dozrávají a jak je využít v kuchyni? Zavařte je do kompotu, vyrobte džem, sirup či likér, upečte buchtu nebo připravte dokonalé knedlíky.


Alena (65): Z manžela je v důchodu mrzutý stařec. Při pohledu na něj ztrácím chuť do života

Paní Alena se těšila na to, jak si s manželem budou v důchodu užívat a dělat věci, na které předtím nebyl čas. Jenže on si důchod představuje úplně jinak. Povede se jí probudit v něm život?


Nedotknutelná princezna Kate? Herečka na vlastní kůži poznala realitu!

I britská monarchie je aktivní na sociálních sítích, kde není vždy bezpečno. Na internetu totiž působí spousta lidí, kteří nejdou pro urážku daleko. Své o tom ví i herečka, která dostala za úkol ztvárnit princeznu Kate.


Čerstvě sklizeno na Rohlík.cz: Nejlepší farmářské produkty přímo na váš stůl

Největší tuzemský prodejce s potravinami Rohlik.cz je známý svou dlouhodobou podporou lokálních producentů. Právě proto v jeho sortimentu můžete najít nejširší výběr farmářských produktů na českém trhu. Díky spolupráci s Čerstvě sklizeno, sdružením lokálních farmářů a pěstitelů, navíc nabízí ty nejčerstvější kousky, které mohou mít zákazníci na stole již 6 hodin od sklizně. Ochutnejte vyhlášené Vraňanské jahody, které se mezi zákazníky těší...


Pozor na tyto chyby při zavařování. Mohou zkazit celý výsledek

Zavařování je skvělý způsob, jak uchovat sezónní ovoce a zeleninu pro pozdější použití. Přestože je však tento proces poměrně jednoduchý, může dojít k potížím, které ovlivní výsledek vašeho zavařování. Z toho důvodu jsme pro vás připravili výčet nejčastějších chyb a tipy, jak jim předejít.


První dáma Haute Coutoure Coco Chanel: Vyrostla v sirotčinci, za války údajně kolaborovala s nacisty

Gabrielle "Coco" Chanel, jedna z nejvýznamnějších postav světové módy, se narodila 19. srpna 1883 v městečku Saumur ve Francii. Její cesta k vrcholu módního průmyslu nebyla jednoduchá a byla plná překážek, které musela překonávat, nakonec se však stala módní ikonou francouzského šarmu a elegance. Přesto umírala sama.


Okenice se vracejí. Proč si je pořídit?

Okenice jsou oblíbeným stavebním prvkem, jenž má dům nejenom zdobit, ale i chránit. Hodí se ke starším chalupám i moderním designům domů. I když není tento architektonický prvek často úplně dokonalý, získává v poslední době na popularitě. Mechanismus ovládání je natolik jednoduchý, že si ho oblíbí téměř všichni. Vyšperkujte si i vy váš dům a pochlubte se krásnými okenicemi.


Narkolepsie: Varovné Znaky, Na Které Je Třeba Si Dát Pozor

Souhrn Neurologický stav, který narušuje cykly probuzení spánku. Vyznačuje se nadměrnou ospalostí ve dne a může také náhle usnout během jakékoli aktivity. Příznaky Pokud máte nové, závažné nebo trvalé příznaky, obraťte se na poskytovatele zdravotní péče. Mezi příznaky patří: Nadměrná denní ospalost náhlé záchvaty spánku, a to i během aktivit Nízká ...


Šéfkuchař hotelu Pupp nám prozradil recept na legendární dort: Voní meruňkami a čokoládou a je krásně vláčný

Vídeň má Sacher, Budapešť Gerbeaud a Karlovy Vary dort Pupp. V západočeském lázeňském městě se peče již několik staletí a v kavárně slavného hotelu ho můžete ochutnat i během filmového festivalu. A nebo si jej připravte doma podle originálního receptu, který jsme pro Toprecepty.cz získali od šéfkuchaře Puppu Ondřeje Korába.


Léto se blíží a psí hotely praskají ve švech, cenám navzdory

Hlídání přes den, v noci, i během celé dovolené. Individuální péče, za kterou si ale bude třeba výrazně připlatit. To je realita hotelů pro domácí mazlíčky. Sehnat takové místo nebude ale pro majitele psů i koček nikterak jednoduché.


Topolovka růžová zdobí i léčí. Zkuste z krásných květů udělat sirup proti kašli pro děti

Topolovka růžová je nepřehlédnutelná květina s výraznými květy v nejrůznějších barvách. Není to ale jen oblíbená okrasná rostlina, která zdobí nejednu zahradu, ale také léčivá bylina. V lidové medicíně se užívá především na podporu odkašlávání, zevně mírní kožní problémy. Udělejte z krásných květů topolovky sirup proti kašli pro děti, bude jim chutnat. Taky poradíme, jak tuhle krásku pěstovat.