OSLAVTE KONEC šKOLNíHO ROKU! DORT OD MAMINKY JE SáZKA NA JISTOTU

Příprava domácího dortu zpravidla zabere dost času, což mnohé odradí. Za dětskou radost z dortu od maminky to ale rozhodně stojí! V našich receptech si navíc snadno vyberete dle obtížnosti od snadnějších receptů pro začátečníky až po dorty pro zkušené, takže se nemusíte bát, že své síly přeceníte či podceníte. Ať už slavíte narozeniny, svátek nebo konec školního roku, s domácím dortem bude oslava vskutku královská. 

Chutné, pestré a veselé dorty ve všech barvách duhy

Duhový dort je snem každého dítěte. U dětí jde totiž hlavně o potěšení pro oči. Barevným dortem zaručeně vykouzlíte úsměv na tváři nejen oslavenci, ale všem účastníkům dětské párty. Jak na to?

  • Na duhový dort budete potřebovat potravinářské barvivo, které koupíte v supermarketu či cukrářských potřebách. Chcete-li využít barev přírody, inspirujte se našimi tipy, jak na domácí potravinové barvivo.
  • Vybavte se potahovací hmotou (marcipán, fondán). Pořídit můžete již obarvenou nebo si ji obarvit dle potřeby.

Jak ozdobit dort pro děti?

Potahování dortu potahovací hmotou vyžaduje nejen čas, ale hlavně trpělivost. Pokud se na to z jakéhokoliv důvodu necítíte, máte spoustu dalších možností, jak dort ozdobit. 

  • Dort úhledně potřete krémem a na vrch vyskládejte oblíbené ovoce. Pastvou pro oči jsou jahody, borůvky, kiwi, rybíz a další barevné ovoce.
  • V cukrářských potřebách pořídíte různé ozdoby na dort, které krémem snadno připevníte. A pokud se vám chce, můžete ozdoby sami vyrobit z marcipánu.
  • Na pestrobarevnou notu skvěle zahrají lentilky, které dort okamžitě promění v barevnou jízdu. 
  • Spojte dort s dárkem a pořiďte předem oblíbené dětské postavičky. Holčičky jistě potěší Barbie dort, chlapečkům můžete na dort vyskládat třeba lego figurky

Dort bez cukru (nejen) pro nejmenší

Ať už se chystáte na dort k 1. narozeninám, nebo se cukru zkrátka vyhýbáte, pak i pro vás máme řešení. Využijte přirozenou sladkost banánů a upečte dětem banánový chlebíček à la dort. Nejsladší banány jsou ty, které mají svou čerstvou slávu za sebou a jsou měkké a nahnědlé. V lahodné společnosti skořice, rozinek a vanilky vytvoří dokonalou symfonii chutí nejen pro děti, ale i dospělé.

Zdroj: časopis Apetit

2024-06-27T08:35:34Z dg43tfdfdgfd