Trending:


Prázdniny v novém školním roce: Na Vánoce dvoutýdenní volno a Velikonoce později

Školní rok je u konce a s novým nás čeká i nový kalendář prázdnin, který vám usnadní plánování dovolené. Ministerstvo školství o organizaci školního roku informuje s předstihem. Abychom vám pomohli vyhnout se nečekanému hlídání vašich ratolestí doma, připravili jsme v redakci eXtra.cz rozsáhlý přehled prázdnin pro rok 2024/2025.


Co oblékly celebrity na party ve Varech: Elegantní červená i ve vedru nepříjemná koženka

S Mezinárodním filmovým festivalem v Karlových Varech se pojí i nesčetně akcí. Jednou z nich je Moët & Chandon party. Podívejte se, kdo na ní zazářil a kdo naopak s výběrem outfitu šlápl vedle. Obrovské vedro tentokrát hostům nepřidalo, většina z nich však akci zvládla s noblesou.


Úmorná přehlídka: Kvůli příšernému vedru jsme museli předělávat make-upy, říká Rajská

Přední česká návrhářka Beata Rajská již tradičně představila svou novou kolekci v rámci MFF Karlovy Vary. Opět uspořádala přehlídku pod širým nebem na Mlýnské kolonádě, kterou si ani přes úporné vedro nenechala ujít řada známých osobností. Událost nevynechala bývalá první dáma Dagmar Havlová nebo herec Miroslav Donutil se ženou, řada hvězd pak zářila přímo v záři reflektorů na přehlídkovém mole. Kde Beata čerpala inspiraci a jaké byly její začátky v módním průmyslu? To prozradila redakci eXtra.cz.


Velká věštba na červenec pro Vodnáře: Můžete narazit na něco, co vám změní život

Co čeká Vodnáře v sedmém měsíci roku 2024? Na co byste si měli dát pozor, čeho se vyvarovat a co byste neměli promeškat? A jak si můžete vyrobit magický amulet, který vás bude chránit? Přečtěte si předpověď na červenec, kterou pro Vodnáře z tarotových a mariášových karet vyčetla slavná kartářka Helen Stanku.


Maska na pleť, díky které vypadá jako po botoxu. Trik sociálních sítí zvládnete za pár korun doma

Přáli byste si na počkání vypnutou pleť, svěží vzhled a jemnější vrásky? Doslova zázraky slibuje pleťová maska, kterou si na sociálních sítích vyměňují milovnice beauty triků z celého světa. Hlavní ingredienci máte přitom nejspíš ve špajzce i vy.


,Brioche' chutná jako loupák, skvělá je ale i v burgrech. Jak upéct briošku do slaných pokrmů

Biroškové pečivo je poslední dobou v kurzu. Nejen klasicky nasladko, ale ukazuje se, že si výborně rozumí i s masem. Ovšem upéct nadýchané bulky s lesklou a přiměřeně křupavou kůrčičkou třeba na hamburgery, nemusí být na poprvé úplně snadné. Jak přesně takto skvělou briošku upéct?


Jak udělat slanou jedlou kytici? Stačí oblíbené dobroty, špejle a trochu fantazie

Slaná kytice je originálním a vkusným dárkem pro muže. Nahradila v minulosti oblíbený dárkový koš, plný v té době těžko dostupných potravin. Vyrobit kytici zvládne každý - stačí mít k její přípravě dost jedlých ingrediencí.


Topolovka růžová zdobí i léčí. Zkuste z krásných květů udělat sirup proti kašli pro děti

Topolovka růžová je nepřehlédnutelná květina s výraznými květy v nejrůznějších barvách. Není to ale jen oblíbená okrasná rostlina, která zdobí nejednu zahradu, ale také léčivá bylina. V lidové medicíně se užívá především na podporu odkašlávání, zevně mírní kožní problémy. Udělejte z krásných květů topolovky sirup proti kašli pro děti, bude jim chutnat. Taky poradíme, jak tuhle krásku pěstovat.


Fiktivní postavy inspirované skutečnými lidmi

Pravda je opravdu divnější než fikce, a proto je logické, že některá z nejdivočejších fiktivních děl, která jsou dnes známá, si ve velké míře berou inspiraci ze skutečného života. Od filmových padouchů po literární hrdiny, od animovaných televizních pořadů po multimilionové série - řada postav byla inspirována zcela překvapivými lidmi. Klikněte a podívejte se na fascinující skutečné protějšky oblíbených výplodů fantazie.


KVÍZ: Jak dobře znáte prvního Harryho Pottera? Otestujte se!

Harry Potter a Kámen mudrců znamenal začátek jedné z nejoblíbenějších sérií. Vyznáte se v ní?


Kvíz: Víte, jaký motýlek vám poletuje po zahradě? Otestujte své znalosti v našem kvízu

Ať již vám po zahradě motýl vesele poletuje nebo v klidu sosá z květu sladký nektar, vždy jej na zahradě rádi vidíme. Pozorovat motýly je někdy velmi zajímavé, jen je škoda, že na to často nemáme tolik času, kolik bychom rádi měli. Do zahrad motýly můžeme nalákat vhodnou skladbou rostlin nebo potravou, kterou bývají třeba citrusy nebo různé šťávy. Tak či tak, při pozorování je dobré, pokud alespoň víme, jaký druh se nám v celé své kráse právě...


Tato 3 znamení zvěrokruhu brzy zažijí velké štěstí. Před létem najdou své poslání

Astrologové mají velmi dobré zprávy. Ukazuje se, že tři znamení zvěrokruhu zažijí velké štěstí a stane se to poměrně brzy. Toto štěstí se týká vašeho poslání, které absolvuje nečekaný zvrat. Zjistěte, zda jste na seznamu a před začátkem léta se vám zcela změní osud!


Jak dosáhnout vláčné bábovky? S těmito surovinami už nikdy nebude suchá a dusivá

Lité těsto používáme při pečení bábovek, beránků a buchet na plech a muffinů. Abyste si zajistili, že bude po upečení vláčné, vsaďte na suroviny, které těstu potřebnou vlhkost dodají.


Z ruiny k prolínání s moderní architekturou: V chorvatském Kastavu ví, jak vrátit život starému kostelu

Z ruiny k prolínání s moderní architekturou: V chorvatském Kastavu ví, jak vrátit život starému kostelu. Zajímavostí někdejšího jezuitského kostela sv. Marie v Kastavu je, že se ruinou stal v době, kdy ještě nebyl ani zcela dostavěn. Pro jeho stavbu byla zvolena lokalita, na které stával předchozí kostelík, který byl však zbořen. Nedochovaly se údaje o zahájení stavby nového kostela sv. Marie, ale podle odborníků se jednalo o 18. století.


Jak správně pečovat o froté ručníky: Kompletní průvodce

Praní froté ručníků se může zdát jako jednoduchý úkol, ale správné postupy mohou výrazně ovlivnit jejich měkkost, savost a celkovou životnost. Přinášíme vám proto komplexní návod, jak prát ručníky, aby byly stále jako nové.


Řadu dětí před spaním trápí úzkost, odhalil průzkum. Experti radí, jak jim s usínáním pomoci

Jeden rodič ze čtyř uvádí, že jeho dítě před spaním trpí úzkostmi nebo se bojí. Odhalil to národní průzkum dětské nemocnice C.S. Mott v USA. Mnohdy za tyto problémy může dětská představivost, obavy z příšer či tmy. Někdy je však na vině i narušení noční rutiny, například ve chvíli, kdy se do rodiny narodí nový potomek. Jak dítěti pomoci s usínáním a probouzením se v noci? To pro CNN přibližili experti.


Jak na perfektní vývar s krupicovými nočky: Šéfkuchař hotelu Pupp prozradil trik, který fantasticky pozvedne chuť jídla

Poctivý kuřecí vývar je jednou z nejoblíbenějších českých polévek. Tradičně se sice podává s nudlemi, ale Když nudle vyměníte za nočky, vytvoříte vývar, který šéfkuchař Ondřej Koráb nabízí hostům restaurace Grandhotelu Pupp. A vy si jej můžete nyní udělat podle jeho receptu.


Co jsou serpentinové stěny a proč se staví

Serpentinové neboli zvlněné cihlové stěny můžete spatřit nejen v Anglii, ale i jinde v Evropě. Hadovitě zakroucené, bytelné, a přitom i architektonicky dobře vypadající cihelné stěny fungují často jako zahradní zídky. Proč o nich uvažovat?


Práce snů aneb Jak se pracuje v továrně na čokoládu? Vánoční kolekce chystáme už od léta, říká kvalitář

Taky jste si představovali jako malí, že jednou budete prodávat zmrzlinu? Nebo pracovat v čokoládovně? Přesně to se splnilo Jindřichu Novákovi. Stal se vedoucím výroby v „továrně na čokoládu“ Zora Nestlé a čokoládu i svou práci má i po mnoha letech stále rád.


Vyzkoušejte těchto pár receptů na nealkoholické drinky a osvěžte se v parném létě

Léto je doba, která si žádá mnoho slunce, mnoho opečených buřtů s hořčicí a mnoho (převážně) nealkoholických tekutin, přičemž čím víc jich připravíte ve své vlastní kuchyni, tím lépe pro vás, vaše zdraví, vaši peněženku a váš dobrý pocit ze zajímavých chutí.


Nejmenší sloni na světě jsou na pokraji vyhynutí. Dramatická situace přináší i lidská úmrtí

Zachránit to, co z kdysi vzkvétající populace zbylo, bude pro ochránce přírody těžká práce. Tento trpasličí druh totiž žije pouze na Borneu, kde jim rychle ubývá přirozeného prostředí.


Jakub (34): Děti jsme nikdy nechtěli. Nečekané těhotenství ale změnilo náš život k lepšímu

Jakub nevyrůstal v láskyplné rodině a i kvůli tomu se rozhodl, že nechce mít děti. Když jeho manželka neplánovaně otěhotněla, byl to pro oba šok. Časem ale přišli na to, že se jim nic lepšího nemohlo stát.


Oči po třicítce: make-up trik, který je omladí a zvětší

Oči a jejich okolí jsou jednou z prvních oblastí, kde jsou vidět přibývající roky. Než propadnete panice a ulehnete pod skalpel chirurgovi, zkuste nejprve jednoduchý make-up trik. Stačí využít oční linky a řasenku, abyste svému pohledu ubrala roky a přidala na působivosti.


Chili Ta Thuy: Nejpodceňovanější surovinou je podle mě zelí. Začátky mé kuchařské kariéry nebyly vždy růžové, říká

Chili Ta Thuy vařila v Coca-Cola zóně na Apetit pikniku, který se konal v půlce června letošního roku, vietnamskou křupavou placku. Populární kuchařku a komičku jsme naštěstí zastihli ještě předtím, než Apetit piknik oficiálně otevřel své pomyslné brány, a stihli jí položit pár otázek. Poté se před jejím stanem vytvořil obrovský zástup nadšených fanoušků, kteří toužili její jídlo ochutnat. Do vyprodání se nezastavila ani na chviličku.


Znamení, že vám váš anděl strážný chce sdělit něco důležitého: Přestaňte tyto jemné signály ignorovat

Každý z nás chce vědět, že na nás někdo dohlíží. Proto stojí za to se pozorně rozhlédnout, protože nám mohou uniknout signály, které nám usnadňují život. Jsou to znamení, že vám váš anděl strážný chce sdělit něco důležitého. Raději jim věnujte pozornost.


Jak na letní květinový svícen ze zavařovací sklenice. Máme pro vás návod krok za krokem

Věneček z muškátů, který se stal hlavní ozdobou jednoduchého svícnu ze zavařovací sklenice, vyrobíte raz dva a efektní světelná dekorace pro letní svatbu, oslavu narozenin nebo jen víkendové setkání s přáteli, tak bude připravena během chvilky.


Žloutnou vašim rajčatům listy? Proč se to děje a jak to můžete napravit?

Rostou vám krásně rajčata a vy se těšíte na bohatou úrodu? Jenže ouha. Listy na rostlinách začínají z ničeho nic žloutnout. Ono to ale samozřejmě není z ničeho nic, ale má to určitou příčinu. Co obvykle může za žluté listy a jak problém vyřešit, pokud vůbec řešení potřebuje? 1. Zežloutnutí listů sazenic Častá starost pěstitelů rajčat je […] The post Žloutnou vašim rajčatům listy? Proč se to děje a jak to můžete napravit? appeared first on...


Kreslící stěna pro děti: Kreativní prostor pro mladé umělce

Děti jsou přirozeně kreativní a vyjadřují se prostřednictvím různých forem umění. Jedním z nejlepších způsobů, jak podpořit tuto kreativitu, je vytvoření speciálního prostoru určeného jen pro jejich umělecké projekty. Kreslící stěna v dětském pokoji je skvělým řešením, které umožňuje dětem svobodně tvořit a zároveň udržuje zbytek domu v čistotě. V tomto článku se podíváme na to, jak takovou kreslící stěnu efektivně a bezpečně připravit.


Elle Beauty Lounge: Jak se hvězdy připravují na červený koberec?

Předtím než vstoupíte do ELLE Beauty Lounge čeká vás pro hotely typické čekání na výtah. V ten moment i filmové hvězdy začnou počítat čas, který jim ještě zbývá než se projdou po červeném koberci. Začínají tikat hodinky. Vzrušení a lehká nervozita nastupuje. Co dál patří do příprav hvězd?


Noční svítící oblaka: Nenechte si ujít mrazivě krásnou podívanou na letní obloze

Právě v těchto dnech zvedněte oči k nebi, máte totiž jedinečnou šanci vidět nádhernou noční podívanou v podobě nočních svítících oblak. Jde o jedinečný a hlavně krásný úkaz, který okouzlí úplně každého. O co vlastně jde a kdy je největší šance, že tuhle nádheru spatříte?


Módní Alarm z Karlových Varů: Žabky, kopyta a pijavice, aneb to, co jsme nechtěli vidět

V tomto Módním alarmu se koukneme podrobně na to, co a proč se komu nepovedlo. Většinou jsou na vině boty a materiály.


Mayský horoskop: Nebojte se požádat o pomoc a pobývejte hodně u vody

Nastává čas, kdy se nám nabízí příležitost odpustit sobě i všem, kteří nám v daleké minulosti ublížili. Období Vody přináší hlubokou ženskou moudrost i schopnost se očistit na různých úrovních našeho bytí. Doporučuji v následujících dvou týdnech pobývat častěji u vody a svěřit se jejímu duchu se svými citovými problémy.


Bazalkové pesto je dobré mít po ruce. Jistě ho zvládnete vyrobit podle videonávodu

Pesto má široké využití a hodí se ho mít uložené v ledničce nebo ve spíži. Přidat ho můžete na těstoviny, do slané rolády, na pizzu či do salátu, určitě najdete i jiné způsoby. Bazalkové pesto je nejlepší z bazalky ze zahrádky, ale jistě bude skvělé i z té kupované.


Toustový chleba podle Maškrtnice: Zapomeňte na dusivé tousťáky ze supermarketu a upečte si nadýchaný a vláčný toustový chléb doma

Možná se k toustovému chlebu stavíte trochu s rezervou. Možná tvoří vaše železné mrazákové zásoby a když je nejhůř, přijde na něj konečně řada. Být to tak ale vůbec nemusí! Upečte si s námi nadýchaný a jemný toustový chléb podle foodbloggerky Maškrtnice!


Jana (31): Přestala jsem se holit a cítím se svobodná. Jenže manžel odmítá mít v posteli medvěda a dva křečky

Jana si mnoho let holila ochlupení na těle. Nyní ale uvítala moderní trend a s holením sekla. Její rozhodnutí se ovšem doslova hnusí jejímu manželovi Mirkovi.


Meningiomový Nádor Na Mozku: Varovné Znaky, Na Které Je Třeba Si Dát Pozor

Souhrn Stav, ve kterém se (obvykle) nenáhodný nádor vyvíjí z membrány, která obklopuje mozek a míchu. Nádor roste postupně, aniž by způsoboval symtomy. Příznaky Pokud máte nové, závažné nebo trvalé příznaky, obraťte se na poskytovatele zdravotní péče. Meningiomový nádor mozku obvykle přichází bez příznaků, protože roste postupně, pacient může vykaz...


Horoskop od 1. července: Panny nemají soudit podle kabátu, Váhy se ztrácet v detailech

Je tu první prázdninový týden a spolu s ním i náš originální horoskop pro každé znamení zvěrokruhu. Nadcházejících sedm dnů nabídne zamyšlení nad tím, co – ve vašem případě – znamená štěstí. Každý člověk ho vnímá jinak a co je pro jednoho běžná věc, může druhý prožívat jako něco mimořádného. Jaká další témata na vás čekají, se dozvíte v následujících řádcích.


Módní alarm z přehlídky Beaty Rajské: V hlavní roli antické střihy a vzdušná elegance

Módní přehlídka Beaty Rajské v Karlových Varech byla plná ženské krásy a elegance, vzdušných antických střihů a jemných světlých barev. Na to, co oblékli návštěvníci a jak vypadaly některé z předváděných modelů se můžete podívat v Módním alarmu Anny Tejklové.


Máma nechala dceři nastřelit náušnice. I přes můj a manželův zákaz, zuří Klaudie

Mladá maminka Klaudie je zoufalá z toho, co převedla její vlastní matka. Kvůli nastřelení náušnic kojenci se spolu ženy už dva týdny nebaví. Klaudie čeká na omluvu, ale začíná si myslet, že se jí vůbec nedočká.


Vědomá menstruace: způsob, jak ušetřit za dámské hygienické potřeby

Volná menstruace je název pro stav, kdy se žena rozhodne nepoužívat při menstruaci žádné hygienické potřeby a nechá krev volně odtékat. To znamená žádné vložky, tampony, menstruační kalíšky či menstruační kalhotky. Svobodná nebo také vědomá menstruace je naopak stav, kdy je žena v souladu se svým tělem. Vycítí, že je děloha plná krve a ve správnou chvíli odejde na toaletu. Cílem tohoto je uvědomit si, že menstruace není nic, za co by se ženy...


Cuketová smaženice

Nakrájenou cuketu, kapii a žampiony orestujeme na slanince s cibulí a zalijeme vejci, podobně jako u houbové smaženice. Pak dochutíme česnekem a kořením a cuketová smaženice je na světě. Podáváme s čerstvým chlebem jako chutnou a zdravou svačinu nebo večeři.


Pastelově růžový model, který zůstane dlouho v povědomí: Daniela Kolářová v loňském roce očarovala šaty od návrháře Borise Krále

Herečka Daniela Kolářová, elegantní dáma, umí vychutnat jak lehké, tak smysluplné okamžiky života. Na loňské události KVIFF, kde převzala cenu za celoživotní přínos kinematografii, oslnila svým půvabem a šarmem. V nádherných šatech od Borise Krále, které zdobila pastelově růžová barva, dokonale podtrhla svou jemnost a vyzařovala neobyčejnou elegancí.


Babybox zachránil další dítě. Novorozený chlapeček v Sokolově byl ještě spojen s placentou

V sokolovském babyboxu našli zdravotníci novorozence. Někdo ho tam odložil v noci na sobotu. Chlapec je zdravý a má se čile k světu. Stal se teprve druhým dítětem, které se v sokolovském babyboxu objevilo.


Interiér pražského bytu někoho nadchne, jiného pobouří: Majitel je ale nadmíru spokojený

Třípokojový loft má hned několik výrazných atributů. Jsou to tapety, svítidla a zajímavé umělecké předměty. Co ale hraje tu nejdůležitější roli, je denní světlo.


Neobvyklé čokoládové kombinace, které vás možná překvapí. Zaručeně si však pochutnáte

Každý máme svou oblíbenou příchuť čokolády. Někdo nedá dopustit na kombinaci s ořechy, jiný má rád čokoládu provoněnou pomeranči. Mnozí si oblíbili hit posledních let, slaný karamel v čokoládě. Pokud ale hledáte nový rozměr chuti, rádi vám poradíme, s čím se dá čokoláda vychutnávat.


Krokant je karamelová pochutina s mandlemi. Dobrotu připravíte podle videonávodu

Dokonale křupavý karamel a kousky opražených mandlí v jednom? Tak to zní přímo božsky. Připravte si s námi krokant plný lahodného křupavého karamelu s dozlatova opečenými mandlemi a vychutnejte si ho třeba jako pochutinu ke sledování vašeho oblíbeného seriálu.


Velký prázdninový horoskop: Vodnáři budou odpočívat, Střelci se zklamou v kamarádech

Prázdniny jsou tu a s nimi letní radovánky. Budou však pro všechny tak radostné? To bohužel ne. Co přesně si pro vás hvězdy připravily, se dozvíte v našem speciálním letním horoskopu!


Odložte vysoké podpatky a rozlučte se s nepohodlím: Letos zazáříte v pantoflích i v práci nebo na svatbě

Pantofle, kdysi považované za obyčejnou domácí obuv, se v posledních letech staly nedílnou součástí každodenního outfitu moderní ženy. V tomto článku vám představíme jejich nejžhavější trendy pro rok 2024 a poradíme, k čemu je nosit.


Ještě to stihnete. Na ošetření dřevěných zahradních doplňků je ještě čas – a jde to i přírodně bez nákupu drahé chemie

Na ošetření dřevěných zahradních doplňků je ještě čas – a jde to i přírodně bez nákupu drahé chemie. Jak a čím správně vyčistit dřevo: Dřevo a dřevěné povrchy jsou přírodním materiálem, který je porézní. Proto jsou dřevěné materiály náchylné na teplotní a vlhkostní podmínky. Dřevo je schopné absorbovat vše, co se na jeho povrchu vyskytne.


Jak na domácí skořicový cukr? Ve videonávodu vám ukážeme hned dva způsoby přípravy

Došel vám doma skořicový cukr, ale zrovna by se vám hodil na oblíbenou krupičnou kašičku nebo voňavý domácí štrúdl? Nezoufejte, ukážeme vám hned dva jednoduché postupy, jak si můžete snadno doma vyrobit pořádnou dávku domácího skořicového cukru tak, abyste ho měli pořád po ruce. Bude určitě poctivější, než ten kupovaný.