Trending:


Vachta trojlistá: Podmínky pro pěstování rostliny, která je zajímavá v mnoha směrech

Trvalka, která je zajímavá v mnoha směrech. Jak vysazovat vachtu trojlistou? Jaké podmínky potřebuje ke zdárnému růstu? Rostlina, která je natolik vzácná, že byla zařazena mezi chráněné.


Revoluční ekologická chatka v srdci přírody: Jedinečnou stavbu za minimum nákladů postavili za pouhých 5 měsíců

Události uplynulého roku se staly pro mnohé kreativní výzvou. Architekti v Katalánsku reagovali na pandemii Covidu odvážným projektem karanténní chaty, která je maximálně šetrná k okolnímu prostředí.


Jak rychle zastavit svědění ze štípance: Pomůže vám teplo

Jak rychle zastavit svědění ze štípance: Pomůže vám teplo. Existují mnohé šikovné domácí prostředky, které skvěle pomáhají při bodnutí komárem. Jeden z nich má většina žen stále v kabelce.


Co je třeba zvážit před tím, než si pořídíte domácího králíka

I když jsou psi a kočky oblíbenými domácími mazlíčky, někteří jedinci si jako společníky vybírají králíky. A není se čemu divit, protože králíci jsou vysoce inteligentní zvířata plná osobnosti! Vytvoření šťastného a zdravého domova pro králíka však vyžaduje spoustu práce, od jeho začlenění až po správnou výživu, proto je důležité, abyste byli dobře připraveni, než si svůj nový uzlíček chmýří vyzvednete. Chcete se dozvědět více? Klikněte na tuto galerii a dozvíte se vše, co potřebujete vědět o chovu králíka.


Jaké jsou pranostiky na měsíc červenec: zobrazují nejen dobu žní a sklizně úrody

Lidová přísloví, rčení a pranostiky vycházejí ze zkušeností mnoha generací našich předků. Byly brány velmi vážně a lidé podle nich řídili běh a rytmus svých životů. Už proto, že jejich osud na přírodě závisel a jejich budoucnost určovala úroda jejich polí. Pečlivým a dlouhodobým zaznamenáváním letitých zkušeností si lidé vytvořily svá pravidla hospodaření, která neporušovali. Žili s přírodou v těsném kontaktu a byli na ní životně závislí.


Mindfulness jako cesta k plnému soustředění a vnímání: Stačí jej trénovat pár minut denně

V dnešním uspěchaném světě je stále těžší najít chvíli klidu a soustředění. Práce, rodina, sociální sítě – všechny tyto věci nás neustále rozptylují a mohou vést k pocitu neustálého stresu a vyčerpání. Jestliže se cítíte, že vám chybí schopnost plně se soustředit a jednat v klidu, nejste v tom sama. Dobrou zprávou je, že existuje technika, která vám může pomoci – mindfulness. O co jde a jak na to?


Karmický dluh: Váš minulý život může být důvodem, proč se vám v současném nedaří. Spočítejte si ho podle data narození

Podle numerologie platí, že čísla mají zvláštní význam i vibrace, které mohou ovlivnit různé aspekty našeho života. Pokud jste si mysleli, že datum vašeho narození je jen obyčejným číslem, pak vás vyvedeme z omylu. Může být důvodem, proč se vám v tom současném vůbec nedaří.


Módní Alarm z Karlových Varů: Žabky, kopyta a pijavice, aneb to, co jsme nechtěli vidět

V tomto Módním alarmu se koukneme podrobně na to, co a proč se komu nepovedlo. Většinou jsou na vině boty a materiály.


Uspěli i přes průšvihy ve škole. Dejdar si vytrhl poznámku ze žákovské, Bilina se pral

Čas vysvědčení opět vybízí k zamyšlení, nakolik jsou známky důležité a vypovídající o kvalitách školáka, a jestli se z těch horších hned hroutit. Jistě, že ne! Uklidnit vás může i fakt, že celá řada úspěšných osobností si ve škole nevedla právě „na jedničku“. Kdo z populárních herců svůj talent rozvinul i bez školy nebo s poznámkami či třídní důtkou? Jak si vedli slavní a úspěšní ve škole, si pusťte také na videu hned v úvodu.


Nakládačky ve sladkokyselém nálevu i v soli. Kde se jak připravují nakládané okurky?

Recepty na nakládané okurky (ale i jinou zeleninu, a dokonce i ovoce) najdete v kuchyních po celém světě. Každá země připravuje své nakládačky originálním způsobem. Vedle našich oblíbených sladkokyselých můžete vyzkoušet okurky naložené v soli, okurky s bazalkou, fenyklem či chilli.


Velký červencový horoskop lásky: Vodnáři si budou užívat zájem druhých, Berani se rozejdou

Červenec s sebou přináší kromě teplého počasí také mnoho příležitostí se seznámit. Lidé jsou setkávání všeobecně více nakloněni. Usměje se štěstí i na vás? To se dozvíte v našem červencovém horoskopu lásky!


Vepřová pečeně s cibulí a Staročeskou slaninou

Upečte naprosto perfektní nedělní oběd pro celou rodinu. Maso se peče samo v troubě, vy si jen vymyslete vhodnou přílohu. Máte raději rýží, bramborovou kaši nebo třeba pečené brambory?


Jsme sexy a nezávislé. To je důvod, proč randíme s mladšími muži

Vztah muže s výrazně mladší ženou vyvolává u lidí maximálně vševědoucí pousmání, ale láska ženy s o generaci mladším mužem často nevěřícně vytažené obočí. Žen, které si hledají mladší partnery přitom rapidně přibývá. Proč už nepotřebujeme muže jako oporu a jak si poradit s kritikou okolí? Čtěte.


Tereza Maxová vynesla v jeden večer dvoje šaty. Bravurně využila černobílý trend

Modelka Tereza Maxová (52) dnes rozhodně patřila k těm, kteří na červeném koberci v Karlových Varech zazářili. Pravděpodobně se nemohla rozhodnout, jaké šaty obléci, a tak během jednoho večera vynesla rovnou dvoje. Anebo šlo o dobře promyšlený krok?


Ke kolapsu z horka může dojít i o hodiny později. Experti radí, jak při pomoci postupovat

Vlna veder, která bude v následujících dnech sužovat Česko, si s velkou pravděpodobností vybere daň v podobě kolapsů z horka. Jak zdůrazňují záchranáři a lékaři, lidé by měli vědět, jak v takové chvíli postupovat a postiženému pomoci, nikoliv situaci, byť v dobré víře, zhoršit. Přinášejí proto základní rady, kterými by se měli řídit. Na pozoru by se měli mít lidé i hodiny poté, co strávili čas na slunci. Ke kolapsu může dojít i se „zpožděním“.


Práce snů aneb Jak se pracuje v továrně na čokoládu? Vánoční kolekce chystáme už od léta, říká kvalitář

Taky jste si představovali jako malí, že jednou budete prodávat zmrzlinu? Nebo pracovat v čokoládovně? Přesně to se splnilo Jindřichu Novákovi. Stal se vedoucím výroby v „továrně na čokoládu“ Zora Nestlé a čokoládu i svou práci má i po mnoha letech stále rád.


Houbový horoskop: Tři znamení zvěrokruhu, která milují houby a jídla z nich

Houbaření je tak rozšířené, že se na něj lze podívat také pohledem horoskopu. Milujete houby a jídla z nich? Pak zřejmě patříte do jednoho z těchto tří znamení horoskopu.


Alena (65): Z manžela je v důchodu mrzutý stařec. Při pohledu na něj ztrácím chuť do života

Paní Alena se těšila na to, jak si s manželem budou v důchodu užívat a dělat věci, na které předtím nebyl čas. Jenže on si důchod představuje úplně jinak. Povede se jí probudit v něm život?


Těžký boj princezny Kate: Chodí v paruce a hodiny se maluje, aby zakryla stopy po chemoterapii

Princezna Kate se nedávno poprvé objevila na veřejnosti od doby, kdy celému světu oficiálně oznámila, že bojuje s rakovinou. Podle listu Marca jí před vystoupením na slavnostním ceremoniálu Trooping the Colour trvalo celé dvě hodiny, než si nanesla make-up, který zakryl projevy chemoterapie. Na sobě měla mít rovněž paruku.


Toustový chleba podle Maškrtnice: Zapomeňte na dusivé tousťáky ze supermarketu a upečte si nadýchaný a vláčný toustový chléb doma

Možná se k toustovému chlebu stavíte trochu s rezervou. Možná tvoří vaše železné mrazákové zásoby a když je nejhůř, přijde na něj konečně řada. Být to tak ale vůbec nemusí! Upečte si s námi nadýchaný a jemný toustový chléb podle foodbloggerky Maškrtnice!


Náramek proti nevolnosti, skládací lahev nebo opěrka nohou. Skvělé vychytávky, které vám usnadní cestování

Letní prázdniny a dovolené jsou před námi, a tak už možná také balíte na cesty. Pokud vás čekají dlouhé hodiny v letadle nebo autobuse, pak se vám určitě budou hodit některé šikovné věci, které vám cestování velmi zpříjemní a ulehčí…


Šupito presto – a je tu pesto! Poznejte, jak tato kulinární lahůdka vznikla

Jedno z nejlahodnějších dochucovadel, spojených s italskou kuchyní, je bezpochyby pesto. Vyrobíte ho rychle, snadno, zbude vám do zásoby a díky jeho šťavnatému, aromatickému kouzlu vzniknou nezapomenutelná voňavá jídla jen z několika málo přísad.


Jak udělat slanou jedlou kytici? Stačí oblíbené dobroty, špejle a trochu fantazie

Slaná kytice je originálním a vkusným dárkem pro muže. Nahradila v minulosti oblíbený dárkový koš, plný v té době těžko dostupných potravin. Vyrobit kytici zvládne každý - stačí mít k její přípravě dost jedlých ingrediencí.


Víkendový horoskop: Vodnáři půjdou vstříc dobrodružství, Ryby objeví novou vášeň

Počasí o víkendu bude nepředvídatelné stejně jako poslední dny. Někdo tento čas věnuje sebereflexi, jiný naopak prozkoumávání nových tajů. Ať tak, či tak, hvězdy mají jasno. Co čeká právě vás, se můžete dočíst v našem víkendovém horoskopu.


Vědci ukázali podobu nejstaršího Homo sapiens. Nález ostatků přepsal historii

Brazilský expert Cícero Moraes, který je známý rekonstrukcemi obličejů, vytvořil možnou podobu tváře nejstaršího známého moderního člověka. Pravděpodobnou lebku člověka moudrého (Homo sapiens), který žil před 315 tisíci lety, poskládal z ostatků několika lidí nalezených na marockém archeologickém nalezišti Jebel Irhoud.


Jak je možné, že si s námi AI píše tak lidsky? Není to žádná samozřejmost. OpenAI vysvětluje, jak ta iluze funguje

Surový naučený velký jazykový model jen doplňuje písmenka | Iluzi bytosti z něj dělá až lidské doučování a ohýbání | Je to ale stále složitější, člověk totiž přestává stačit


Čerstvě sklizeno na Rohlík.cz: Nejlepší farmářské produkty přímo na váš stůl

Největší tuzemský prodejce s potravinami Rohlik.cz je známý svou dlouhodobou podporou lokálních producentů. Právě proto v jeho sortimentu můžete najít nejširší výběr farmářských produktů na českém trhu. Díky spolupráci s Čerstvě sklizeno, sdružením lokálních farmářů a pěstitelů, navíc nabízí ty nejčerstvější kousky, které mohou mít zákazníci na stole již 6 hodin od sklizně. Ochutnejte vyhlášené Vraňanské jahody, které se mezi zákazníky těší...


Nedotknutelná princezna Kate? Herečka na vlastní kůži poznala realitu!

I britská monarchie je aktivní na sociálních sítích, kde není vždy bezpečno. Na internetu totiž působí spousta lidí, kteří nejdou pro urážku daleko. Své o tom ví i herečka, která dostala za úkol ztvárnit princeznu Kate.


Ryby budou hýřit energií, Berani se prát s osudem. Horoskop na příští týden je tu

Ráda nahlížíte do budoucnosti? Zajímá vás, co vás čeká v příštích dnech? Přečtěte si naši astrologickou předpověď, která poodhalí roušku věcí příštích... Pobavte se u našeho speciálního týdenního horoskopu.


Meningiomový Nádor Na Mozku: Varovné Znaky, Na Které Je Třeba Si Dát Pozor

Souhrn Stav, ve kterém se (obvykle) nenáhodný nádor vyvíjí z membrány, která obklopuje mozek a míchu. Nádor roste postupně, aniž by způsoboval symtomy. Příznaky Pokud máte nové, závažné nebo trvalé příznaky, obraťte se na poskytovatele zdravotní péče. Meningiomový nádor mozku obvykle přichází bez příznaků, protože roste postupně, pacient může vykaz...


Připravte suchou jíšku podle videonávodu. Je to snadné a jíška vydrží až půl roku

Do většiny polévek a omáček se přidává jíška. Může to být třeba právě suchá jíška, kterou připravíte během chvilky upražením hladké mouky. Ve videonávodu uvidíte, že je to velmi snadné. Suchou jíšku si navíc můžete připravit do zásoby.


Co jsou serpentinové stěny a proč se staví

Serpentinové neboli zvlněné cihlové stěny můžete spatřit nejen v Anglii, ale i jinde v Evropě. Hadovitě zakroucené, bytelné, a přitom i architektonicky dobře vypadající cihelné stěny fungují často jako zahradní zídky. Proč o nich uvažovat?


Proč vznikají na rajčatech a okurkách plísně, i když zaléváte ke kořenům? Jaká je hlavní příčina

Plísně rajčat a okurek bývají postrachem zahrádkářů. Přijdou plíživě, ze začátku vypadají velmi nenápadně, ale když je nezachytíte včas, o veškerou úrodu přijdete. Pokud zaléváte rostliny jen ke kořenům, jak se doporučuje, rozhodně nejste mimo nebezpečí.


Zbytečné věci, kterých byste se měli zbavit - dnes

Některé předměty si mnozí z nás nechávají doma a nikdy se neptají proč. Mnohé z nich jsou naprosto zbytečné, a přesto je stále máme u sebe, ať už z důvodu, že je prostě zapomínáme, nebo si myslíme, že "jednou se budou hodit". Pak nám jen tak leží doma a my si na ně tak zvykneme, že už si jich ani nevšímáme. Již dříve jsme hovořili o způsobech, jak deklutrovat svůj život, a o tom, jak může být minimalismus prospěšný, ale existují i další chyby, kterých se neustále dopouštíme, aniž bychom si to uvědomovali, a právě uchovávání některých předmětů doma je jednou z nich. Kdy jste se naposledy podívali na data spotřeby výrobků vzadu ve spíži nebo v mrazáku? Nebo kdy přesně jste nosili nesourodé ponožky, které máte v šuplíku? To je v pořádku, všichni jsme vinni z toho, že si necháváme různé nepotřebné věci. Ale po přečtení této galerie už nebudete mít žádné výmluvy, takže klikněte a začněte věci z domu vynášet ještě dnes.


Noční svítící oblaka: Nenechte si ujít mrazivě krásnou podívanou na letní obloze

Právě v těchto dnech zvedněte oči k nebi, máte totiž jedinečnou šanci vidět nádhernou noční podívanou v podobě nočních svítících oblak. Jde o jedinečný a hlavně krásný úkaz, který okouzlí úplně každého. O co vlastně jde a kdy je největší šance, že tuhle nádheru spatříte?


KVÍZ: Předběhly svou dobu a byly velmi slavné. Jak se vyznáte v českých kuchařkách?

I když to ženy měly v minulých stoletích velmi těžké, zvládly se zviditelnit v kuchařském umění. Považovalo se za prestižní, když kuchařku napsala žena. Mnohé kuchařky byly geniálními učitelkami, které předaly cenné zkušenosti ve svých publikacích, a tak přivedly českou gastronomii na vrchol. Podívejte se s námi na některé z nich a pak si zkuste náš kvíz!


Karolína (18): Řekla jsem kamarádce pravdu o její vizáži. Tím jsem ji asi nadobro ztratila

Pravda někdy bolí, ale máme se jí zříkat? Kdo jiný by vám ji měl říct než vaši nejbližší? Anebo kamarádka, se kterou se znáte hodně dlouho. Ale ne každý je ochotný pravdu unést… Tak jako ta Karolínina.


30 mýtů, kterým lidé stále věří

Mýty jsou všude kolem nás a často se nám říkají věci, které nejsou pravda. Už se vám někdy stalo, že jste se něco dozvěděli a později zjistili, že to byl jen mýtus a nic z toho není pravda? V této galerii vám přinášíme 30 nejčastějších mýtů a pravdu, která se za nimi skrývá – od netopýrů, kteří jsou údajně slepí, až po to, že si nemáte holit ruce, protože vám po nich rostou silnější chlupy. Kterým z mýtů jste věřili vy? Klikněte na galerii a dozvíte se víc.


Ženy v těchto třech znameních zvěrokruhu jsou královnami dramatu: Milují hysterické scény

Někteří lidé mají tendenci přehánět a hledat problémy tam, kde žádné nejsou. To je často činí agresivními a hádavými. Ukazuje se, že vliv na takové vlastnosti mohou mít i hvězdy, proto jsou ženy v těchto třech znameních zvěrokruhu královnami dramatu. Rády dělají z komára velblouda a mohou být na obtíž lidem ve svém okolí.


Topolovka růžová zdobí i léčí. Zkuste z krásných květů udělat sirup proti kašli pro děti

Topolovka růžová je nepřehlédnutelná květina s výraznými květy v nejrůznějších barvách. Není to ale jen oblíbená okrasná rostlina, která zdobí nejednu zahradu, ale také léčivá bylina. V lidové medicíně se užívá především na podporu odkašlávání, zevně mírní kožní problémy. Udělejte z krásných květů topolovky sirup proti kašli pro děti, bude jim chutnat. Taky poradíme, jak tuhle krásku pěstovat.


Co jste nevěděli o kočkách? Nedokážou vnímat sladkou chuť a do jejich jídelníčku patří i zelenina

Že jsou kočky a kocouři velcí gurmáni, není žádnou novinkou. Věděli jste ale, že na rozdíl od lidí nedokážou vnímat sladkou chuť? A to i přesto, že pro ni mají na jazyku receptory. Kočky jsou sice výhradní masožravci, ale jejich jídelníček můžete obohatit hned několika způsoby.


Albert šlape na paty plýtvání. Po večerech daruje čerstvé jídlo potřebným!

Jak počet lidí v nouzi neustále roste, obchody Albert přichází s inovativním řešením v podobě večerního darování čerstvých potravin přímo z prodejen. Tento revoluční projekt, který vznikl ve spolupráci s potravinovými bankami, znamená, že na stoly potřebných lidí míří každý večer maso, jogurty nebo čerstvé džusy a saláty. Během posledního půl roku se takto podařilo darovat potřebným více než 90 tun kvalitního jídla.


Kozačky, žabky i turban na hlavě. Podívejte se na módní úlety z červeného koberce ve Varech

Páteční zahájení Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech si nenechala ujít celá řada známých tváří. Pánové příliš kreativní nebyli, eleganci jistil černý smoking. Dámy naopak slavnostní událost využily a na červeném koberci před hotelem Thermal ochotně pózovaly v barevných róbách. Nicméně ne všechny stylisticky bodovaly. Podívejte se, kdo podle módní návrhářky šlápl vedle.


7 nejkrásnějších hereček českého filmu: Jak se změnil ideál krásy během desetiletí?

Češky a Slovenky jsou právem považované za nejkrásnější ženy planety. To platí také ve světě filmového průmyslu. Pojďme se podívat na 7 českých krásek stříbrného plátna, které dokázaly uhranout nejednoho muže. Na filmovém plátně i mimo něj.


Elle Beauty Lounge: Pokochejte se nejskvostnějšími róbami hvězd

Taky jste se nemohli dočkat? Konečně jsou tu Vary! Elle Beauty Lounge se na celých deset dní stane přístavem módy a krásy pro ty největší hvězdy českého filmu. První den se nesl ve znamení červeného koberce, elegance a samozřejmě bublinek.


Filmová producentka nám ukázala svůj originální byt plný výrazných barev a nekonvenčních řešení

Z oken se dívá na kouzelný Řím, zatímco v bytě se nebála tmavých tapet, moderních akcentů, nebo minimalistického nábytku. Co ji inspiruje?


Denní horoskop na neděli 30. 6. 2024: Berani propadnou depresím, Váhy si nevědí rady

Denní horoskop pro všechna znamení zvěrokruhu na neděli 30. 6. 2024. Podívejte se, co vás tento den čeká a čeho byste se případně měli vyvarovat.


Slavné krásky KVIFF 2024: 8 nejkrásnějších rób, které na červeném koberci skutečně zářily. Letos dominovala červená

Karlovarský filmový festival každoročně představuje ty nejlepší filmy, které se filmovým tvůrcům podařilo vytvořit. Přesto není tato událost pouze o tom, na co bychom se měli podívat. I 58. ročník KVIFF je plný vytříbené elegance a jedinečného vkusu. Co oblékly slavné tváře v tento den? Vybrali jsme pro vás osm nejkrásnějších outfitů na osmi nádherných ženách, které doslova oslnily karlovarský červený koberec.


Červená řepa v ohrožení! Před jakými škůdci a chorobami ji chránit

Červená řepa patří mezi velmi zdravé plodiny, které si můžete vypěstovat na vlastní zahradě. Většinou je její pěstování bezproblémové. Červenou řepu můžete uložit na dlouhou dobu a připravovat ji na spoustu způsobů. Někdy ale mohou přijít choroby a škůdci, kteří vaše plodiny poškodí nebo zcela zničí. Proto se vyplatí je znát, abychom mohli zakročit pokud možno co nejdříve. Vyplatí se pravidelně kontrolovat viditelné části řepy.


5 nejkrásnějších sukní letní sezony: Sluší ženám v každém věku a dokonale zdůrazní křivky

Sukně patří k naprostým základům (nejen) letního šatníku všech žen. Tyto kousky oblečení jsou ladné a dokonale dokážou vyzdvihnout ženskou jemnost a energii, kterými se můžeme právem pyšnit. Právě proto by nám stylové sukně rozhodně neměly chybět v šatníku! Přinášíme vám tipy na 5 různých druhů sukní, se kterými v letošní sezoně rozhodně nešlápnete vedle.