Lifestyle

Trending:


Ušijte své malé princezně na prázdniny květinovou čelenku z plsti

Půvabná čelenka s květem z plsti je určena především menším holčičkám, které si tuhle parádu o prázdninách jistě užijí. Ale pokud máte odvahu na květinové doplňky, určitě si čelenku ušijte i pro sebe. Máme pro vás návod krok za krokem.


Módní alarm z přehlídky Beaty Rajské: V hlavní roli antické střihy a vzdušná elegance

Módní přehlídka Beaty Rajské v Karlových Varech byla plná ženské krásy a elegance, vzdušných antických střihů a jemných světlých barev. Na to, co oblékli návštěvníci a jak vypadaly některé z předváděných modelů se můžete podívat v Módním alarmu Anny Tejklové.


Vyzkoušejte těchto pár receptů na nealkoholické drinky a osvěžte se v parném létě

Léto je doba, která si žádá mnoho slunce, mnoho opečených buřtů s hořčicí a mnoho (převážně) nealkoholických tekutin, přičemž čím víc jich připravíte ve své vlastní kuchyni, tím lépe pro vás, vaše zdraví, vaši peněženku a váš dobrý pocit ze zajímavých chutí.


Krokant je karamelová pochutina s mandlemi. Dobrotu připravíte podle videonávodu

Dokonale křupavý karamel a kousky opražených mandlí v jednom? Tak to zní přímo božsky. Připravte si s námi krokant plný lahodného křupavého karamelu s dozlatova opečenými mandlemi a vychutnejte si ho třeba jako pochutinu ke sledování vašeho oblíbeného seriálu.


KVÍZ: Jak dobře znáte prvního Harryho Pottera? Otestujte se!

Harry Potter a Kámen mudrců znamenal začátek jedné z nejoblíbenějších sérií. Vyznáte se v ní?


Odložte vysoké podpatky a rozlučte se s nepohodlím: Letos zazáříte v pantoflích i v práci nebo na svatbě

Pantofle, kdysi považované za obyčejnou domácí obuv, se v posledních letech staly nedílnou součástí každodenního outfitu moderní ženy. V tomto článku vám představíme jejich nejžhavější trendy pro rok 2024 a poradíme, k čemu je nosit.


Mayský horoskop: Nebojte se požádat o pomoc a pobývejte hodně u vody

Nastává čas, kdy se nám nabízí příležitost odpustit sobě i všem, kteří nám v daleké minulosti ublížili. Období Vody přináší hlubokou ženskou moudrost i schopnost se očistit na různých úrovních našeho bytí. Doporučuji v následujících dvou týdnech pobývat častěji u vody a svěřit se jejímu duchu se svými citovými problémy.


Letní odlehčené menu se saláty na grilu: Když už je gril roztopený, pak stojí za to využít jej na maximum

Saláty z grilované zeleniny jsou skvělou volbou jak na večeři s rodinou, tak grilovací party s přáteli. Lehké a přitom vydatné saláty z grilu rozhodně patří na seznam letního menu. Připravit je můžete jen ze zeleniny, nebo přidat maso, sýr či tofu, nebo grilovaný meloun a ananas.


Jak správně pečovat o froté ručníky: Kompletní průvodce

Praní froté ručníků se může zdát jako jednoduchý úkol, ale správné postupy mohou výrazně ovlivnit jejich měkkost, savost a celkovou životnost. Přinášíme vám proto komplexní návod, jak prát ručníky, aby byly stále jako nové.


Cuketová smaženice

Nakrájenou cuketu, kapii a žampiony orestujeme na slanince s cibulí a zalijeme vejci, podobně jako u houbové smaženice. Pak dochutíme česnekem a kořením a cuketová smaženice je na světě. Podáváme s čerstvým chlebem jako chutnou a zdravou svačinu nebo večeři.


“Tati, děkuji ti za všechno, nevím, jak to bez tebe zvládnu,” pláče Soňa

Ztráta někoho blízkého je vždycky velmi těžká. Když navíc máte s tím člověkem velmi blízký vztah, pak je to velká bolest. A vy najednou nevíte, jak s ní naložit. Co teď? Jak dál fungovat? Ztráta rodičů je velmi bolestný okamžik, který musí dříve či později řešit každé dítě. Co dál, když jsou rodiče oporou a kotvou, která najednou chybí?


Co jsou serpentinové stěny a proč se staví

Serpentinové neboli zvlněné cihlové stěny můžete spatřit nejen v Anglii, ale i jinde v Evropě. Hadovitě zakroucené, bytelné, a přitom i architektonicky dobře vypadající cihelné stěny fungují často jako zahradní zídky. Proč o nich uvažovat?


Nakládané okurky jako od babičky: jednoduchý postup v 7 krocích

Recept na nakládané okurky se v rodinách předává z generace na generaci. Že jste žádný nepodědili? Zavařte letos okurky nakládačky podle našeho tradičního receptu. Budou úžasně křupavé, sladkokyselé tak akorát a zdravější. Zkrátka jako od babičky!


Léčivý fialový chutný zázrak právě dozrává. Borůvky do každé rodiny!

O mocné síle těchto drobných bobulek píše i známá bylinkářka Ursel Buhringová. Protože jsou borůvky, jak známo, velmi zdravé, v některých krajích se říkávalo, že v době sklizně borůvek mohou jet lékaři na dovolenou...


Bezpečné rozdělávání ohně na zahradě: Kdy a za jakých podmínek

Kdo z nás si během letního večera na zahradě rád nerozdělá oheň? Jak s ním však zacházet, abychom se chovali bezpečně a správně podle zákona? Kromě zábavy nám totiž takové rozdělání ohně přináší velké riziko. Nechtěnému požáru se určitě chceme všichni vyhnout. Ohniště musí být na správném místě Ohniště, ať už na zahradě, nebo kdekoliv jinde, musí […] The post Bezpečné rozdělávání ohně na zahradě: Kdy a za jakých podmínek appeared first on...


Jasmína (24): Povedlo se mi odloudit přítele jeho ex. On se teď místo se mnou tajně schází s ní

Jasmína si vyhlédla zadaného muže a rozhodla se ho získat pro sebe. Jeho vztah považovala za nefunkční už jen proto, že se Ota nechal snadno svést. Nakonec ale okusila vlastní medicínu.


Jahodník pěstovaný v nádobě vyžaduje zvláštní péči. Nezapomeňte hnojit

Pěstovat jahodník v květináči (či jiné nádobě) není náročné. Ve skutečnosti to může ušetřit spoustu místa. Své vlastní jahody tak mohou sklízet i ti, kteří mají k dispozici pouze balkon nebo terasu. Jahodníky v nádobách mohou přinést stejnou úrodu, jako když je pěstujete přímo na zahradě. Určité rozdíly v pěstování ale existují.


Bazalkové pesto je dobré mít po ruce. Jistě ho zvládnete vyrobit podle videonávodu

Pesto má široké využití a hodí se ho mít uložené v ledničce nebo ve spíži. Přidat ho můžete na těstoviny, do slané rolády, na pizzu či do salátu, určitě najdete i jiné způsoby. Bazalkové pesto je nejlepší z bazalky ze zahrádky, ale jistě bude skvělé i z té kupované.


Grilování, party, návštěva? Jak vychladit dostatek piv

Letní teplé počasí láká stále více k party a přípravám masa na grilu. K dobrému masu ale nesmí chybět ani dobře vychlazené pivo. Jak zajistit, aby bylo pivo stále dobře vychlazené? Teplota piva se dá ovlivnit i na místech, kde byste to vůbec nečekali. Postačí třeba studený potok, nebo ledová tůňka.


Co se jedlo na Starém bělidle? Babička Boženy Němcové měla k snídani kyselo, k obědu brambory, maso bylo jen v neděli

Prázdniny bývají ve znamení výletů a poznávání různých koutů naší vlasti. K častým cílům patří také Staré bělidlo, tedy dějiště Babičky, nejslavnějšího románu Boženy Němcové. Ten nám odhaluje, jak se žilo a co se jedlo v první polovině 19. století.


Jak dosáhnout vláčné bábovky? S těmito surovinami už nikdy nebude suchá a dusivá

Lité těsto používáme při pečení bábovek, beránků a buchet na plech a muffinů. Abyste si zajistili, že bude po upečení vláčné, vsaďte na suroviny, které těstu potřebnou vlhkost dodají.


Pastelově růžový model, který zůstane dlouho v povědomí: Daniela Kolářová v loňském roce očarovala šaty od návrháře Borise Krále

Herečka Daniela Kolářová, elegantní dáma, umí vychutnat jak lehké, tak smysluplné okamžiky života. Na loňské události KVIFF, kde převzala cenu za celoživotní přínos kinematografii, oslnila svým půvabem a šarmem. V nádherných šatech od Borise Krále, které zdobila pastelově růžová barva, dokonale podtrhla svou jemnost a vyzařovala neobyčejnou elegancí.


Máma nechala dceři nastřelit náušnice. I přes můj a manželův zákaz, zuří Klaudie

Mladá maminka Klaudie je zoufalá z toho, co převedla její vlastní matka. Kvůli nastřelení náušnic kojenci se spolu ženy už dva týdny nebaví. Klaudie čeká na omluvu, ale začíná si myslet, že se jí vůbec nedočká.


Kofola a obložené chlebíčky: Ikonické pochoutky z dob socialistického Československa máme rádi i dnes

I když obložený chlebíček prodávalo už vyhlášené lahůdkářství Jana Paukerta za 1. republiky, za socialismu nesměl chybět na žádné schůzi ani oslavě. Odpovědí na západní Coca-colu byla zase česká Kofola. Ikonická svačinka tak bylo na světě.


Žloutnou vašim rajčatům listy? Proč se to děje a jak to můžete napravit?

Rostou vám krásně rajčata a vy se těšíte na bohatou úrodu? Jenže ouha. Listy na rostlinách začínají z ničeho nic žloutnout. Ono to ale samozřejmě není z ničeho nic, ale má to určitou příčinu. Co obvykle může za žluté listy a jak problém vyřešit, pokud vůbec řešení potřebuje? 1. Zežloutnutí listů sazenic Častá starost pěstitelů rajčat je […] The post Žloutnou vašim rajčatům listy? Proč se to děje a jak to můžete napravit? appeared first on...


Jak na perfektní vývar s krupicovými nočky: Šéfkuchař hotelu Pupp prozradil trik, který fantasticky pozvedne chuť jídla

Poctivý kuřecí vývar je jednou z nejoblíbenějších českých polévek. Tradičně se sice podává s nudlemi, ale Když nudle vyměníte za nočky, vytvoříte vývar, který šéfkuchař Ondřej Koráb nabízí hostům restaurace Grandhotelu Pupp. A vy si jej můžete nyní udělat podle jeho receptu.


Noční svítící oblaka: Nenechte si ujít mrazivě krásnou podívanou na letní obloze

Právě v těchto dnech zvedněte oči k nebi, máte totiž jedinečnou šanci vidět nádhernou noční podívanou v podobě nočních svítících oblak. Jde o jedinečný a hlavně krásný úkaz, který okouzlí úplně každého. O co vlastně jde a kdy je největší šance, že tuhle nádheru spatříte?


Topolovka růžová zdobí i léčí. Zkuste z krásných květů udělat sirup proti kašli pro děti

Topolovka růžová je nepřehlédnutelná květina s výraznými květy v nejrůznějších barvách. Není to ale jen oblíbená okrasná rostlina, která zdobí nejednu zahradu, ale také léčivá bylina. V lidové medicíně se užívá především na podporu odkašlávání, zevně mírní kožní problémy. Udělejte z krásných květů topolovky sirup proti kašli pro děti, bude jim chutnat. Taky poradíme, jak tuhle krásku pěstovat.


Prázdniny v novém školním roce: Na Vánoce dvoutýdenní volno a Velikonoce později

Školní rok je u konce a s novým nás čeká i nový kalendář prázdnin, který vám usnadní plánování dovolené. Ministerstvo školství o organizaci školního roku informuje s předstihem. Abychom vám pomohli vyhnout se nečekanému hlídání vašich ratolestí doma, připravili jsme v redakci eXtra.cz rozsáhlý přehled prázdnin pro rok 2024/2025.


Horoskop od 1. července: Panny nemají soudit podle kabátu, Váhy se ztrácet v detailech

Je tu první prázdninový týden a spolu s ním i náš originální horoskop pro každé znamení zvěrokruhu. Nadcházejících sedm dnů nabídne zamyšlení nad tím, co – ve vašem případě – znamená štěstí. Každý člověk ho vnímá jinak a co je pro jednoho běžná věc, může druhý prožívat jako něco mimořádného. Jaká další témata na vás čekají, se dozvíte v následujících řádcích.


Kreslící stěna pro děti: Kreativní prostor pro mladé umělce

Děti jsou přirozeně kreativní a vyjadřují se prostřednictvím různých forem umění. Jedním z nejlepších způsobů, jak podpořit tuto kreativitu, je vytvoření speciálního prostoru určeného jen pro jejich umělecké projekty. Kreslící stěna v dětském pokoji je skvělým řešením, které umožňuje dětem svobodně tvořit a zároveň udržuje zbytek domu v čistotě. V tomto článku se podíváme na to, jak takovou kreslící stěnu efektivně a bezpečně připravit.


Úmorná přehlídka: Kvůli příšernému vedru jsme museli předělávat make-upy, říká Rajská

Přední česká návrhářka Beata Rajská již tradičně představila svou novou kolekci v rámci MFF Karlovy Vary. Opět uspořádala přehlídku pod širým nebem na Mlýnské kolonádě, kterou si ani přes úporné vedro nenechala ujít řada známých osobností. Událost nevynechala bývalá první dáma Dagmar Havlová nebo herec Miroslav Donutil se ženou, řada hvězd pak zářila přímo v záři reflektorů na přehlídkovém mole. Kde Beata čerpala inspiraci a jaké byly její začátky v módním průmyslu? To prozradila redakci eXtra.cz.


Chili Ta Thuy: Nejpodceňovanější surovinou je podle mě zelí. Začátky mé kuchařské kariéry nebyly vždy růžové, říká

Chili Ta Thuy vařila v Coca-Cola zóně na Apetit pikniku, který se konal v půlce června letošního roku, vietnamskou křupavou placku. Populární kuchařku a komičku jsme naštěstí zastihli ještě předtím, než Apetit piknik oficiálně otevřel své pomyslné brány, a stihli jí položit pár otázek. Poté se před jejím stanem vytvořil obrovský zástup nadšených fanoušků, kteří toužili její jídlo ochutnat. Do vyprodání se nezastavila ani na chviličku.


7 nejkrásnějších hereček českého filmu: Jak se změnil ideál krásy během desetiletí?

Češky a Slovenky jsou právem považované za nejkrásnější ženy planety. To platí také ve světě filmového průmyslu. Pojďme se podívat na 7 českých krásek stříbrného plátna, které dokázaly uhranout nejednoho muže. Na filmovém plátně i mimo něj.


Neobvyklé čokoládové kombinace, které vás možná překvapí. Zaručeně si však pochutnáte

Každý máme svou oblíbenou příchuť čokolády. Někdo nedá dopustit na kombinaci s ořechy, jiný má rád čokoládu provoněnou pomeranči. Mnozí si oblíbili hit posledních let, slaný karamel v čokoládě. Pokud ale hledáte nový rozměr chuti, rádi vám poradíme, s čím se dá čokoláda vychutnávat.


Interiér pražského bytu někoho nadchne, jiného pobouří: Majitel je ale nadmíru spokojený

Třípokojový loft má hned několik výrazných atributů. Jsou to tapety, svítidla a zajímavé umělecké předměty. Co ale hraje tu nejdůležitější roli, je denní světlo.


Elle Beauty Lounge: Jak se hvězdy připravují na červený koberec?

Předtím než vstoupíte do ELLE Beauty Lounge čeká vás pro hotely typické čekání na výtah. V ten moment i filmové hvězdy začnou počítat čas, který jim ještě zbývá než se projdou po červeném koberci. Začínají tikat hodinky. Vzrušení a lehká nervozita nastupuje. Co dál patří do příprav hvězd?


Znamení, že vám váš anděl strážný chce sdělit něco důležitého: Přestaňte tyto jemné signály ignorovat

Každý z nás chce vědět, že na nás někdo dohlíží. Proto stojí za to se pozorně rozhlédnout, protože nám mohou uniknout signály, které nám usnadňují život. Jsou to znamení, že vám váš anděl strážný chce sdělit něco důležitého. Raději jim věnujte pozornost.


Tady jsou důvody, proč lidé umírají ve spánku

Hlavní příčiny úmrtí se ve světě liší, ale některé z nich mají jedno společné: projevují se ve spánku. Ulehnout do postele a už se nikdy neprobudit, může být znepokojivá představa, ale umírání během spánku může být ve skutečnosti klidnou cestou. Lidé z celého světa umírají každou noc ve svých postelích, ale jaké jsou vlastně hlavní příčiny? V této galerii se s nimi seznámíte. Klikněte na galerii a dozvíte se skutečný poznatek!


Co oblékly celebrity na party ve Varech: Elegantní červená i ve vedru nepříjemná koženka

S Mezinárodním filmovým festivalem v Karlových Varech se pojí i nesčetně akcí. Jednou z nich je Moët & Chandon party. Podívejte se, kdo na ní zazářil a kdo naopak s výběrem outfitu šlápl vedle. Obrovské vedro tentokrát hostům nepřidalo, většina z nich však akci zvládla s noblesou.


Jak na domácí skořicový cukr? Ve videonávodu vám ukážeme hned dva způsoby přípravy

Došel vám doma skořicový cukr, ale zrovna by se vám hodil na oblíbenou krupičnou kašičku nebo voňavý domácí štrúdl? Nezoufejte, ukážeme vám hned dva jednoduché postupy, jak si můžete snadno doma vyrobit pořádnou dávku domácího skořicového cukru tak, abyste ho měli pořád po ruce. Bude určitě poctivější, než ten kupovaný.


Oči po třicítce: make-up trik, který je omladí a zvětší

Oči a jejich okolí jsou jednou z prvních oblastí, kde jsou vidět přibývající roky. Než propadnete panice a ulehnete pod skalpel chirurgovi, zkuste nejprve jednoduchý make-up trik. Stačí využít oční linky a řasenku, abyste svému pohledu ubrala roky a přidala na působivosti.


Velká věštba na červenec pro Ryby: Měli byste odpočívat a nabírat sílu

Co čeká Ryby v sedmém měsíci roku 2024? Na co byste si měli dát pozor, čeho se vyvarovat a co byste neměli promeškat? A jaké kouzlo můžete zkusit, když budete u moře nebo rybníka? Přečtěte si předpověď na červenec, kterou pro Ryby z tarotových a mariášových karet vyčetla slavná kartářka Helen Stanku.


Desatero rad na téma kuře na paprice: Vše, co potřebujete o oblíbeném jídle vědět

Kuře na paprice je oblíbeným jídlem, které se neomrzí. Lahodná kombinace kuřecího masa, krémové paprikové omáčky a houskového knedlíku je u mnohých oblíbeným jídlem už od dětství. Příprava je snadná a zvládne ji i začátečník.


Jakub (34): Děti jsme nikdy nechtěli. Nečekané těhotenství ale změnilo náš život k lepšímu

Jakub nevyrůstal v láskyplné rodině a i kvůli tomu se rozhodl, že nechce mít děti. Když jeho manželka neplánovaně otěhotněla, byl to pro oba šok. Časem ale přišli na to, že se jim nic lepšího nemohlo stát.


Maso z Ameriky poškodí české farmáře


Z ruiny k prolínání s moderní architekturou: V chorvatském Kastavu ví, jak vrátit život starému kostelu

Z ruiny k prolínání s moderní architekturou: V chorvatském Kastavu ví, jak vrátit život starému kostelu. Zajímavostí někdejšího jezuitského kostela sv. Marie v Kastavu je, že se ruinou stal v době, kdy ještě nebyl ani zcela dostavěn. Pro jeho stavbu byla zvolena lokalita, na které stával předchozí kostelík, který byl však zbořen. Nedochovaly se údaje o zahájení stavby nového kostela sv. Marie, ale podle odborníků se jednalo o 18. století.


Jak na letní květinový svícen ze zavařovací sklenice. Máme pro vás návod krok za krokem

Věneček z muškátů, který se stal hlavní ozdobou jednoduchého svícnu ze zavařovací sklenice, vyrobíte raz dva a efektní světelná dekorace pro letní svatbu, oslavu narozenin nebo jen víkendové setkání s přáteli, tak bude připravena během chvilky.


Kozačky, žabky i turban na hlavě. Podívejte se na módní úlety z červeného koberce ve Varech

Páteční zahájení Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech si nenechala ujít celá řada známých tváří. Pánové příliš kreativní nebyli, eleganci jistil černý smoking. Dámy naopak slavnostní událost využily a na červeném koberci před hotelem Thermal ochotně pózovaly v barevných róbách. Nicméně ne všechny stylisticky bodovaly. Podívejte se, kdo podle módní návrhářky šlápl vedle.


Příběh ze života: “Moje sestra mi škodí, kde může,” zoufá si Aneta

Sourozenecké vztahy jsou důležité rodinné vazby, které máte. Ne vždycky jsou však ideální. Někdy se ani sourozenci neshodnou na mnoha věcech, a pak dochází k hádkám o více či méně důležitých situacích v rodině. A někdy si i sourozenci vzájemně zasadí velkou ránu, kterou neumí překousnout jedna nebo druhá strana. Podobně je na tom i Aneta. Má přitom pocit, že sestře nic neudělala. Ta ji však nemá ráda a snaží se jí škodit, kde jen může.