ALBERT šLAPE NA PATY PLýTVáNí. PO VEčERECH DARUJE čERSTVé JíDLO POTřEBNýM!

Jak počet lidí v nouzi neustále roste, obchody Albert přichází s inovativním řešením v podobě večerního darování čerstvých potravin přímo z prodejen. Tento revoluční projekt, který vznikl ve spolupráci s potravinovými bankami, znamená, že na stoly potřebných lidí míří každý večer maso, jogurty nebo čerstvé džusy a saláty. Během posledního půl roku se takto podařilo darovat potřebným více než 90 tun kvalitního jídla.

Zaměstnanci Alberta po celém Česku během pozdního odpoledne vybírají zboží, kterým končí datum spotřeby, ale jsou vhodné k darování. Nejčastěji jde o maso, mléčné výrobky či hotová jídla. Klienti komunitních kuchyní, chráněných bydlení a azylových domů se tak mohou těšit na čerstvé a výživné večeře, pro které si přijedou do blízkého obchodu. Jiří Mareček, ředitel pro udržitelnost v Albertu, zdůrazňuje: „Naše večerní darování perfektně zapadá do naší filozofie minimalizace odpadu a přímé podpory místních komunit."

Podle Aleše Slavíčka, předsedy České federace potravinových bank, je kouzlo projektu v jeho rychlosti: „Neprodané potraviny dorazí k lidem v nouzi během několika minut. Díky efektivní logistice tak denně poskytujeme urgentní pomoc a zároveň výrazně snižujeme množství plýtvání jídlem." Albert s potravinovými bankami spolupracuje už 12 let a poslední tři roky je jejich největším dárcem.

V Horních Počernicích, kde se nachází jeden z azylových domů, jsou z této novinky nadšení. Gabriela Selinger, zástupkyně azylového domu SKP HOPO, sdílí zkušenost: „Dlouhodobě spolupracujeme s potravinovou bankou a přijímáme trvanlivé potraviny. Nyní díky Albertu můžeme přijet přímo do prodejny a odvézt si čerstvé jídlo, které rozhodně není samozřejmostí."

Projekt večerního darování nejenže zajišťuje lepší život pro ty, kteří to nejvíce potřebují, ale také potvrzuje důležitou roli obchodníků v boji proti plýtvání potravinami a pomoci lidem v nouzi v blízkém okolí.

Související články

2024-06-28T05:16:49Z dg43tfdfdgfd