INFLUENCERCE ZAVAří V PROSTřENO! VEGETARIáNKA U STOLU. ČíňáK A BEZďáNKY ALE OCHUTNá

Prostřeno! bude tentokrát v Praze a středních Čechách, kde se o hlavní výhru v repríze pořadu utkají tři ženy a dva muži. Komu se bude dařit, kdo se bude chlubit národní kuchyní a kdo své menu trochu odbyde?

U stolů a plných talířů se sejdou v repríze pořadu účastníci z Prahy a středních Čech a také návštěva z reality show Like House. A rozhodně bude na co se dívat. Jak půjde soutěžícím tohoto týdne snažení od ruky, komu se zadaří, kdo se bude snažit oslnit neuvěřitelnými recepty? Otázkou také je, jak celým týdnem zamíchá úkol týdne, kterým je tentokrát příprava bábovky. Kdo se bude ošívat, kdo sáhne po vymazleném receptu a získá body navíc? A kdo se na celý úkol týdne vykašle? Sledujte Prostřeno! od pondělí do pátku na Primě, nebo už nyní na prima+. Stáhněte si také aplikaci, se kterou vám neunikne žádná novinka o pořadu.

Pondělí: Studentka a influencerka Anastasija (21) se chce prezentovat a nabrat zkušenosti

Tiktokerka, youtuberka a prostě a jednoduše influencerka Anastasija Chomičová je na sociálních sítích známá pod přezdívkou Satnady. Diváci si ji mohou pamatovat z reality show Like House 2, kde vystřídala odcházející Agátu Hanychovou. Jak jí to půjde v kuchyni? V té vlastní vařit nemůže, protože s tím nesouhlasili spolubydlící, a tak si vypůjčila byt v centru Prahy. Anastasija chce vsadit na rychlé a levné recepty. Suroviny na jednotlivé chody rozpočítává do poslední koruny. A jaké bude její menu? Ládinky, Číňák, Paradise chálka a Bezďánky. Hosté si marně podle názvů lámou hlavu, co jim vlastně skončí na talíři.

První chod je inspirace od Ládi Hrušky, který je hostitelčiným vzorem. Bude příjemně překvapena, jak mladá parta se jí sejde u stolu. Zuzana je vegetariánka a maso jíst nechce, tak jí hostitelka musí narychlo zkusit připravit něco bez masa. A co na Zuzanino vegetariánství řeknou ostatní? Pánové tvrdí, že jí extra porce dělat nebudou. Bude to tak ale i doopravdy? První večer většinou padají silná slova. A s úkolem týdne se hostitelka nemaže. Koupí ho v obchodě.

Úterý: Vedoucí prodejny Halyna by výhru, alespoň částečně, věnovala na charitativní účely

Halyna žila na Ukrajině, kde pracovala třináct let jako kadeřnice. Po příjezdu do Prahy pracovala jako uklízečka, servírka, prodavačka a zástupce vedoucí. Nyní pracuje v obchodě Žabka jako vedoucí prodejny. V jejím menu nebudou chybět ukrajinské pokrmy jako boršč nebo varenyky. Je vdaná a s manželem je pět let. Má tři děti – dvě jsou z bývalého manželství a s nynějším manželem má jedno. Jejím největším koníčkem je její práce, ve které tráví více času než doma.

I když je Halyna v Česku už dlouho, nezapomněla na ukrajinskou kuchyni, kterou také připraví. Halyna bude večeři podávat ve svatebním oblečení, slavnostním národním. Jak se hostům bude líbit? A pochutnají si na ukrajinské kuchyni? Halyna nezapomene ani na vegetariánku Zuzanu, pro kterou chystá extra porce.

Středa: Skladník Ivan (34) tvrdí, že je společenský a klidný. Navíc rád vaří

Vyučil se tesařem. Pracoval jako podlahář. Nyní se živí jako skladník – řidič VZV. Bydlí s partnerkou a má dvě děti z předchozího vztahu. Ivan rád jezdí na výlety na chatu a chodí do práce. Do pořadu ho přihlásila jeho partnerka. Pokud by vyhrál, tak by si koupil zařízení do bytu a koupil by také věci pro psí útulek. Jako zábavu si pro své hosty připraví kreslení na prkénko. Ivan se netají svým pohnutým životním osudem. Jeden čas byl bezdomovec a znovu se staví na nohy.

Hostům také řekne o svém vztahu k alkoholu a rozpovídá se o svém mladém, ale bouřlivém životě. Ivan hosty přivítá v malém bytě, kam si musí půjčit stůl i židle. A vsadí na domácí kuchyni. Ne všechno se mu ale povede. Sekaná je v troubě asi déle, než by měla být, a Ivanovi popraská. Bude to někomu vadit? A do bramboračky dá překvapivě maso. Bude chystat i porce bez masa pro vegetariánku Zuzanu?

Čtvrtek: Studentka Zuzana (22) tvrdí, že je občas stydlivá

Zuzana studuje na Fakultě sociálních věd Univerzity Karlovy obor teritoriální studia. Chodí na krátkodobé brigády do cukrárny a příležitostně pracuje jako hosteska. Má rodiče a dvě mladší sestry. Do pořadu se přihlásila sama, protože ráda hostí a pořádá večeře a chtěla by poznat i nové lidi. Pokud vyhraje, tak si dopřeje nějakou dovolenou. Dvanáct španělských hroznů – přesně tak se jmenuje zábava, kterou si Zuzana pro své hosty připravila.

Jídla pro menu si vybrala, protože strávila rok v Mexiku a zamilovala si místní kuchyni. Všichni jsou zvědaví, jak si se svým menu poradí a jestli náhodou nepřipraví maso. A samozřejmě nepřipraví, i když je kolem toho spousta řečí, nejvíce jich má tradičně Vítek. Pracující studentka Zuzana hostům řekne, proč maso nejí. Vydrží hosté jeden večer bez masa, nebo ho budou chtít?

Pátek: Obchodní zástupce Vít (44) je v Prostřeno! díky tomu, že ho kamarádka přihlásila

S rodinou žije naprosto spokojený život na vesnici. S ženou Klárou (advokátka) má dcery Niki (13 let) a Janu (10 let). Doma jim dělají společnost čtyři morčata a štěně biewer teriéra Rocky. Jeho video o pečení kváskového chleba se stalo na internetu velmi populárním. Dcery ho stále tlačily, aby to zkusil. K jídlům se nebojí říct svůj názor a někdy není zrovna příjemný. Hosté ale netuší, jak to Vítek má – zda má jen vytříbený jazýček, nebo taktizuje. Vítek hosty přivítá v rodinném domě, kde žije spokojený život se svou rodinou.

Hostům slibuje svůj legendární kváskový chléb. Kromě něj chce Vítek oslnit i dvěma hlavními chody – indickým vindaloo nebo asijskou klasikou kung-paem. Jenomže jak se říká – někdy méně je více. Nálada u stolu nebude tak docela příjemná, protože influencerka Anastasija si s Vítkem vjede do vlasů. Už jí došla trpělivost s jeho osobitým smyslem pro humor, který se leckoho může dotknout. Dojde i na přetahovanou o lajky, a vůbec to nebude příjemné. A jak se říká, když se dva perou, třetí se směje. Kdo se bude smát na konci nejvíce? Kdo vyhraje?

2024-06-30T06:23:54Z dg43tfdfdgfd