Trending:


Z farmy lesní oáza: Neuvěřitelná proměna staré budovy v manifest svobody

Zamilovali se do staré farmy a rozhodli se ji přestavět na ideální místo pro život i setkávání. Farma je propojená s exteriérem a otevřené prostory přispívají k dokonalému klimatu.


Móda z finále Playboy soutěže: Značkové outfity za statisíce i úlovky ze sekáče

Honosné finále soutěže Hledáme Playmate mělo jasně stanovený dress code. Pozvánka vybízela k příchodu v Creative Black Tie Attire with gold detail. Zúčastněné celebrity si s tím poradily po svém. Některé slavné ženy se rozhodly ukázat v nákladných róbách návrhářů a s drahými šperky, jiné hrdě vynesly prvky spíš se sentimentální hodnotou. Jak se to komu podařilo, posuďte sami.


Nejlepší suvenýry, které byste si měli přivézt z různých destinací: Na Mallorce oceníte perly, v Maroku zase kosmetiku

Když jedete na dovolenou, určitě máte v plánu nakupovat také nějaké suvenýry. Obzvláště pak ve více exotických zemích. Připravili jsme pro vás tipy na nejlepší suvenýry z různých koutů světa, ale také se podíváme na to, co si naopak z dovolené vozit domů nesmíte.


Detektivní hádanky pro bystré mozky: Pouze opravdu chytří lidé odhalí řešení všech hádanek

Hádanky nám poskytují příležitost zapojit naši kreativitu a logické myšlení. Jsou jako malé rébusy, které čekají na své rozluštění. Po vyluštění přinášejí pocit úspěchu a navíc nám pomáhají rozvíjet dovednosti, jako je kritické myšlení, trpělivost a schopnost vidět problémy z různých úhlů pohledu. Dokážete odhalit řešení následujících hádanek?


Houbový horoskop: Tři znamení zvěrokruhu, která milují houby a jídla z nich

Houbaření je tak rozšířené, že se na něj lze podívat také pohledem horoskopu. Milujete houby a jídla z nich? Pak zřejmě patříte do jednoho z těchto tří znamení horoskopu.


Vachta trojlistá: Podmínky pro pěstování rostliny, která je zajímavá v mnoha směrech

Trvalka, která je zajímavá v mnoha směrech. Jak vysazovat vachtu trojlistou? Jaké podmínky potřebuje ke zdárnému růstu? Rostlina, která je natolik vzácná, že byla zařazena mezi chráněné.


Zuzana Lešak Černá – co na sebe do Varů a kdo z Čechů mívá styl na KVIFF


Zemřel jeden z prvních černošských modelů. Renauld White prolomil bariéry v módním odvětví

Jeden z prvních černošských modelů, Renauld White, zemřel ve středu ve věku 80 let. Model původně z New Jersey pomohl zlepšit rozmanitost v módních časopisech. Úmrtí potvrdil pro magazín Women's Wear Daily (WWD) jeho dlouholetý přítel a módní návrhář Jeffrey Banks.


Módní alarm z přehlídky Beaty Rajské: V hlavní roli antické střihy a vzdušná elegance

Módní přehlídka Beaty Rajské v Karlových Varech byla plná ženské krásy a elegance, vzdušných antických střihů a jemných světlých barev. Na to, co oblékli návštěvníci a jak vypadaly některé z předváděných modelů se můžete podívat v Módním alarmu Anny Tejklové.


Průvodce začátečníka nakupováním starožitností

Nakupování starožitností může být pro někoho, kdo to nikdy předtím nedělal, skličující. Ale není se čeho bát: hledání nových (starých) kousků do vašeho domova může být zábavná a vzrušující záležitost! Navíc existuje několik tipů, které vám pomohou, aby vaše dobrodružství se starožitnostmi proběhlo o to hladčeji. Jakmile budete vybaveni správnými znalostmi, budete přesně vědět, na co si dát při prvním nákupu starožitností pozor - a budete se moci soustředit na to, abyste si užili vzrušující honbu! Jste zvědaví? Klikněte a objevte našeho průvodce pro začátečníky nakupováním starožitností.


Dům originálně zapuštěný do skály od okolí jen tak nerozeznáte. Mnohdy se nachytají i turisté

Dům originálně zapuštěný do skály od okolí jen tak nerozeznáte. Mnohdy se nachytají i turisté. O tom, že neexistuje místo, kde se nedá bydlet, svědčí počin architektonické společnosti Mold Architects. Ti vyprojektovali dům na opuštěném pobřeží. A aby toho nebylo málo, téměř celé obydlí je kompletně zapuštěné do svažující se skály.


Jak na výborný rybízový džem bez chemie? Díky snadnému postupu je do půl hodinky hotovo

Rybíz krásně dozrává a spousta z něj možná míří do džemu. Jak na výborný rybízový džem bez chemie? Tyhle kroky nesmíte podcenit, abyste ho mohli vychutnávat třeba v dezertech.


Tomáš Popp připravil bílou klobásu s cibulovou marmeládou: Voní po karamelu a červeném víně, říká známý šéfkuchař

Dobře ugrilovaná klobása může být skutečnou lahůdkou. Když k ní přidáte i chutnou přílohu, přistane vám na stole perfektní jídlo, které se dá v rámci letní grilovačky. Tomáš Popp se svými kolegy z kuchařského národního týmu se podělil o recept, který byste hledali spíše u našich západních sousedů, ale do české kuchyně sedí skvěle.


,Brioche' chutná jako loupák, skvělá je ale i v burgrech. Jak upéct briošku do slaných pokrmů

Biroškové pečivo je poslední dobou v kurzu. Nejen klasicky nasladko, ale ukazuje se, že si výborně rozumí i s masem. Ovšem upéct nadýchané bulky s lesklou a přiměřeně křupavou kůrčičkou třeba na hamburgery, nemusí být na poprvé úplně snadné. Jak přesně takto skvělou briošku upéct?


Karolína (18): Řekla jsem kamarádce pravdu o její vizáži. Tím jsem ji asi nadobro ztratila

Pravda někdy bolí, ale máme se jí zříkat? Kdo jiný by vám ji měl říct než vaši nejbližší? Anebo kamarádka, se kterou se znáte hodně dlouho. Ale ne každý je ochotný pravdu unést… Tak jako ta Karolínina.


Omamnou vůni a božskou chuť Fialek milovaly celé generace, pochutnávala si na nich i císařovna Sisi

Vyrostlo na nich několik generací, milovala je i císařovna Sisi a naše babičky jich vždycky pro nás pár schovaly. Měly sytě fialovou barvu, tvar okvětních lístků a voněly po fialkách. Už víte? Řeč je o bonbonech s názvem Fialky, ikonické retro sladkosti, kterou v různých variantách seženete i dnes.


Trendy módních a interiérových dekorací v roce 2024

Vybavení interiéru je sice do velké míry záležitostí vkusu, nicméně inspirace od designérů nemůže nikdy uškodit. Pojďme se podívat na to, co by mělo být v roce 2024 „in“.


Expert: Moderní pohanství je nejrychleji rostoucí náboženství v USA a Evropě

Praha - Moderní pohanství je nerychleji rostoucí náboženství současnosti. V Česku nové náboženství, které rekonstruuje předkřesťanské tradice, praktikuje víc než 3000 lidí, například v Polsku je jich 10.000. V západní Evropě jsou čísla mnohem vyšší, ve Spojených státech je moderních pohanů přes milion. V rozhovoru, který ČTK poskytla Akademie věd ČR, to řekl Pavel Horák z Etnologického ústavu AV ČR, který se zabývá dějinami náboženství, magií a...


Velkolepé královské koruny vhodné pro hlavy států

Koruna je tradiční ozdoba hlavy, kterou nosí panovníci jako symbol své moci a bohatství. Nádherně vyrobená, často se třpytící zlatem nebo stříbrem a zdobená drahými kameny, koruna také označuje svého nositele jako hlavu státu, a čím větší je pokrývka hlavy, tím větší je její postavení. Projděte si tuto galerii a obdivujte některé z nejpozoruhodnějších korun, které kdy byly vytvořeny pro krále a královny.


Jarní vietnamské závitky chutnají báječně. Podle videonávodu je hravě zvládnete

Jarní vietnamské závitky nejen vypadají úžasně, ale také tak chutnají. Připravte si tuto lehkou delikatesu a pochutnejte si na ní z pohodlí vašeho domova. Závitky jsou lehce stravitelné, dodají vám potřebné množství bílkovin i zeleniny, a navíc vás velmi příjemně zasytí. Tak s chutí do toho.


Víkendový horoskop: Vodnáři půjdou vstříc dobrodružství, Ryby objeví novou vášeň

Počasí o víkendu bude nepředvídatelné stejně jako poslední dny. Někdo tento čas věnuje sebereflexi, jiný naopak prozkoumávání nových tajů. Ať tak, či tak, hvězdy mají jasno. Co čeká právě vás, se můžete dočíst v našem víkendovém horoskopu.


5 chyb dekorace, které dělají váš obývací pokoj neuspořádaný

bývací pokoj je jedním z nejdůležitějších prostorů v domě, sloužícím jako místo pro setkávání, odpočinek a zábavu. Nicméně některé volby uspořádání a dekorace mohou proměnit tento prostor v neuspořádané a chaotické místo. O post 5 chyb dekorace, které dělají váš obývací pokoj neuspořádaný apareceu primeiro em DecorStyle.


S těmito pokojovými rostlinami bez problémů přežijete parné léto

Proč pořizovat hlučnou a drahou klimatizaci, když do pokoje stačí umístit pár květináčů s rostlinami? Stačí jen vybrat ty správné pokojovky, které zpříjemní klima ve vašem bytě.


Jak postupovat při kolapsu z horka


Tipy pro zdraví očí a zachování dobrého zraku

Naše oči jsou naším pohledem na svět. Jsou prostředkem, kterým se díváme. Proto je důležité, abychom o ně pečovali. Zdraví očí jde ruku v ruce s celkovým zdravím a běžným očním problémům lze snadno předcházet, pokud budete každý den dodržovat základní pravidla péče o oči. Projděte si následující galerii a zaměřte se na tyto tipy, jak udržet svá drahocenná kukadla v perfektním stavu.


Nejlepší pláže u Jaderského moře

Jaderské moře nabízí úchvatnou přírodu a křišťálově čistou vodu. Patří k těm nejlepším místům pro dokonalou letní dovolenou. Jadran se nachází v nejsevernějším rameni Středozemního moře a odděluje Apeninský poloostrov od Balkánského. Mezi země, které se na jeho pobřeží nacházejí, patří Itálie, Slovinsko, Chorvatsko, Černá Hora a Albánie. Každý z těchto národů má svou vlastní jedinečnou kulturu a tradice a jejich pobřeží patří k nejkrásnějším a nejzachovalejším na světě! Pokud tedy stále nevíte, kam vyrazit na dovolenou, podívejte se do této galerie na některé z nejlepších pláží na Jadranu.


Recept: Pochutnejte si na cuketě s těstovinami, hráškem a jogurtem

Cuketa je zelenina oblíbená po celém světě, a to díky své jemné chuti a širokým možnostem, jak ji využít v kuchyni. Původně pochází z Ameriky, kde ji pěstovali již staří Aztékové a Májové. Dnes je cuketa nezbytnou součástí mnoha kuchyní, od středomořské až po asijskou. Vyzkoušejte třeba těstoviny s cuketou, hráškem a jogurtem.


Odvážná Bezděková, rudá Dyková i řecká bohyně Vlasáková: Rozparky a nejhlubší dekolty z Varů

Na červeném koberci v Karlových Varech se to hemží těmi nejluxusnějšími róbami. Některé ze známých dam vynesly šaty s vysokými rozparky a hlubokými dekolty. Jedny z nejvýraznějších modelů předvedly například modelka Andrea Bezděková, Tatiana Dyková či Lenka Vlasáková. Je to přímo pastva pro oči. To nejlepší nafotila redakce eXtra.cz.


3 tipy na osvěžující drinky s příchutí letního Španělska

Vydejte se na slunné pobřeží Španělska a objevte tajemství osvěžujících míchaných nápojů, které vám přinesou chuť léta přímo do vaší skleničky.


Rohaté vodní ořechy pomáhají při průjmu. Zkuste chráněnou kotvici plovoucí pěstovat

Plody velmi zajímavé rostliny kotvice plovoucí jsou známé jako vodní ořechy, jezuitské ořechy nebo vodní kaštany a bývaly kdysi dávno docela běžnou potravinou. Zejména když se neurodilo dost obilí, tak z nich dělali mouku a pekli placky a chleba. Kotvicové oříšky se také využívaly jako lék na trávicí potíže. Kotvice plovoucí, která dříve zdobila snad každý rybník, je dnes na seznamu kriticky ohrožených druhů rostlin ČR.


Velký červencový horoskop lásky: Vodnáři si budou užívat zájem druhých, Berani se rozejdou

Červenec s sebou přináší kromě teplého počasí také mnoho příležitostí se seznámit. Lidé jsou setkávání všeobecně více nakloněni. Usměje se štěstí i na vás? To se dozvíte v našem červencovém horoskopu lásky!


„Jsem tu proto, abych ošetřoval vaši pleť,“ říká zakladatel Codage

Amandine a Julien Azencott jsou zakladateli prestižní značky Codage stojící na pevných základech vědeckých poznatků a blízké rodinné spolupráce. Podílejí se na vývoji svých produktů od samého začátku až do úplného konce. V čem se ukrývá kouzlo jejich produktů a čím se inspirují? Dokonce se s námi Julien podělit i o svou skin care rutinu!


Jak nejlíp zamrazit ovocné knedlíky? K mražení se hodí jak syrové, tak vařené

Ovocné knedlíky jsou prostě láska na první zakousnutí. Když už se do nich člověk pustí, proč jich neudělat víc a nenechat si zásobu na horší časy? Zamrazit knedlíky není nic obtížného a leckdy vám takový domácí polotovar vytrhne trn z paty.


Prázdniny jsou za dveřmi. Tipy na výlety s dětmi, kde nebude chybět zábava, koupání i poznání

Už tuto sobotu začnou všem školákům letní prázdniny. Pokud stále přemýšlíte, jak děti nejlépe zabavit, máme pro vás společně se Středočeskou centrálou cestovního ruchu velmi zajímavé tipy z regionu, které nadchnou celou rodinu.


Jak se zbavit drátovce: díky snadným fíglům ve vašich bramborách řádit nebude

Vypěstovat si svoje vlastní brambory, to je snem asi každého pěstitele. Znáte snad lepší dobrotu nežli nové brambory ve slupce podávané se solí a máslem? Já tedy ne. Jenže, pokud nám bramborový porost nenapadne mandelinka, která právě v těchto dnech v bramborách řádí, tak dalším škůdcem, který nám znemožní pochutnat si na čerstvých brambůrkách je drátovec. Naštěstí ale funguje jeden zcela banální fígl, jak na tohoto škůdce vyzrát a těšit se na...


Jak rychle zastavit svědění ze štípance: Pomůže vám teplo

Jak rychle zastavit svědění ze štípance: Pomůže vám teplo. Existují mnohé šikovné domácí prostředky, které skvěle pomáhají při bodnutí komárem. Jeden z nich má většina žen stále v kabelce.


Koláče po babičce: Vynikající nadýchané a krásně vláčné pečivo bude ještě lepší, když po upečení okraje potřeme speciální směsí

Kynuté koláče, to jsou poklady naší kuchyně. Mají řadu variant. Roli hraje nejen recept na těsto, ale také zvolená náplň podle chuti a případně také výborná drobenka. Upečte si osvědčené koláče.


Špatné hygienické návyky, které nevíte, že máte

Pokud se denně sprchujete a čistíte si zuby běžně, asi si myslíte, že jste čistotná a hygienická osoba. Ale je tu velká šance, že zanedbáváte pár oblastí, které můžou mít velký vliv na vaše dlouhodobé zdraví. Proklikejte si galerii pro a podívejte se na některé běžný návyky v hygieně, které jsou špatné.


Domácí bulky na hamburgery. Nový rozměr grilování

Léto, teplo, slunečné dny a setkávání s přáteli jdou ruku v ruce s venkovním grilováním. A pokud právě letní grilovačku plánujete, skvělou volbou jsou oblíbené hamburgery, které vaše přátele či rodinu zajisté potěší. O level výše burgery posunou výborné bulky, které máte nyní příležitost si vyzkoušet doma. Přinášíme recept krok po kroku na lahodné kynuté bulky.


Zapomeňte na nadčasové mokasíny nebo jemné baleríny, Francouzky budou letos nosit tento typ bot

Francouzské ženy jsou velkou módní inspirací milionů lidí po celém světě. A to naprostým právem! Jejich přirozený cit pro módu a styl se zdá být až neuvěřitelný. Jakmile jen vkročíte do ulic Paříže, módní inspirace na vás bude dýchat na každém rohu. Právě Francouzky letos dávají sbohem klasickým balerínám a mokasínám. Prvenství v oblasti obuvi u nich přebírají úplně jiné boty, které si pro jejich styl a pohodlí bezesporu zamilujete také.


Faltýnek s krásnou manželkou po boku Jágra a Branišové i žhavá Kočendová. Hvězdami natřískaná přehlídka ve Varech

Návrhářka Zuzana Lešák Černá představila v rámci MFF Karlovy Vary světu svou novou kolekci. Velkolepá přehlídka, kterou moderovala Iveta Lutovská, přilákala hned celou řadu hvězd. V publiku usedl Jaromír Jágr s krásnou Dominikou nebo manželé Limberských. Hvězdy zachytil přítomný fotograf eXtra.cz.


Krásky vypjaly hruď: Vražedný výstřih ukázala Mátlová, Krainová i Slováčkova múza Dragounová

Každý rok se ve Varech objeví celebrity, které na červeném koberci i akcích všem doslova vyrazí dech svými nadupanými dekolty. A jinak tomu nebylo ani tentokrát. Zřejmě nejodvážnější byla hudebnice Kateřina Mátlová a modelky Simona Krainová a Andrea Verešová. Herečka Tereza Ramba sice do výstřihu neměla co dát, ale i tak vypadala žensky a moc jí to slušelo. Na další odvážné celebrity se podívejte v galerii.


5 chyb při přípravě Míša řezů: Nepodceňujte jemnost práce s těstem i krémem

Míša řezy se připravují v našich domácnostech už po generace a patří mezi nestárnoucí klasické moučníky, které milují děti i dospělí. Jejich příprava je sice časově náročnější, zároveň je však jednoduchá - pokud nechybujete.